X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Jak sobie radzicie z odbijaniem. Sebastian je do odcięcia. Zasypia i nie wiem czy go budzić żeby sobie beknął

Jak mi zasnie na cycu to wtedy juz jej nie ruszam i tak spi u nas w lozku, ale i tak po drzemce, albo jej sie odbija albo ulewa

małaMyszka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Kochane i mąkę próbowałam i krochmal. Na ten jej tylek nic nie działa..

A sudocrem??

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję rumianek jeszcze, dzięki za rady! :)

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ani sudocrem ani bepanthen ani ziaja krem na odparzenia ani specjalna maść z apteki na zamówienie. Krochmal i mąka tez nic nie dały. Mówię Ci, ciężki egzemplarz z tego tylka. Ale spróbuję rumianku jeszcze

Ewa123
  • Laura Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Kochane i mąkę próbowałam i krochmal. Na ten jej tylek nic nie działa..
    Kiedyś dawno temu była taka maść Tormentiol i pamiętam że mamy używały dla dzieci na tak trudne odparzenia i ta maść była bardzo skuteczna, ale teraz niby same negatywy o tej maści.
    Tutaj coś znalazłam o Tormentiolu http://arkanaurody.blogspot.com/2013/08/pieluszkowe-odparzenie-pupy-u-dziecka.html

Jak byłam młodsza to lubiałam opiekować się dziećmi :) i wiem że mamy tych dzieci smarowały pupki niemowlakom Tormentiolem i dzisiaj te dzieci są dorosłe i nic im nie jest po tej maści, więc może warto poczytać na ten temat.

małaMyszka, Ewa123, Weridiana lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Iys to probujesz z mlekiem modyfikowanym? Byc moze ze malenstwo nie toleruje tego mleka.

Kiedys pytalam ale czy nie mozesz pojechać z męzem? Byloby wam latwiej mysle ...

Iys wiem ze duzo dziewczyn sie nie zgodzi ze mną ale ja proponuję ketonal (wierz lub nie ale pielegniarki w szpitalu dawaly ketonal po porodzie i wiedzialy ze karmie piersią). Tym bardziej ze masz rwe kulszowa, bo jest tez na bóle stawow, miesni. A co maz mówi jako lekarz.

Nie, nie - mleku modyfikowanemu mówimy stanowcze i duże NIE ;). Wczoraj musiałam załatwić kilka spraw i wyjść z domu, no i kupiłam laktator, bo mała je tak często, że nie zdążyłabym wrócić przed następnym karmieniem. Odciągnęłam trochę pokarmu i zostawiłam mężowi, ale jak się okazało dużo za mało i mąż musiał podać jej gotowe mm (mieliśmy jedną buteleczkę 90 ml mm w płynie). To była taka jednorazowa sytuacja, bo nie wiedziałam ile mleka na raz potrzebuje moja córka.

Co do wyjazdu z mężem, niestety nie ma takiej opcji.

Co do bólu pleców, to o dziwo dziś jest lepiej. Mąż jednorazowo posmarował mi plecy jakimś żelem przeciwbólowym i poprzyklejał specjalne plastry rozgrzewające. Mam nadzieję, że przechodzi mi to dziadostwo. To co ja potrzebuję najbardziej to jest gimnastyka i rozciąganie, bo wszystkie mięśnie pleców mam napięte. Jak tylko krocze się wygoi to wtedy będę ćwiczyć i rozciągać.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Julka tez dzis konczy 3 tygodnie :)

Bylismy sie wazyc i w tydzien przybrala 310 gram. Czy to nie za duzo??
    To co ja mam powiedzieć jak w tydzień 500 gram ? :)
    Polozna powiedziala ze jest ok.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    To co ja mam powiedzieć jak w tydzień 500 gram ? :)
    Polozna powiedziala ze jest ok.

No to super :)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z czkawką czekacie aż sama minie czy macie jakieś sposoby?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak uwazacie czy podroz 2h w jedna strone to dobry pomysl z Julka?? Myslimy z mezem czy nie skoczyc do tesciowej na wies z mala na 1 dzien, bez spania, bo tam warunki nie pozwalaja??

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:

Czkawka sama przechodzi ;) U nas zazwyczaj na cycu wieczorem sie pojawia, ale polozna kazala kontynuowac karmienie i nie skupiac sie na czkawce

• Miru Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    U nas działa otulenie kocykiem. Przy stawienie do cyca na chwile albo klepanie po pupie.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny jak uwazacie czy podroz 2h w jedna strone to dobry pomysl z Julka?? Myslimy z mezem czy nie skoczyc do tesciowej na wies z mala na 1 dzien, bez spania, bo tam warunki nie pozwalaja??
    My dużo jeździmy młody śpi. Tylko przed podróżą z 30 min minimum nakarm. Bo później zyganie :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Karol urodzil sie przez CC kilka minut po 21. 3200g i 54 cm szczescia. Poryczalam sie na porodowce i nie moglam sie opanowac. Wycalowalam moje szczescie.

Gratulacje!!!!!!

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które już urodziły. Jak zachowywały się wasze maleństwa przed porodem? Moja Julia jest mega aktywna...w nocy mnie budzi tym wierceniem i potem nie mogę już spać, bo tak buszuje.

Dzisiaj od północy do 2:30 wariowała...potem urwał mi się już film. Wczoraj o 3 rano zrobiła mi pobudkę i już nie spałam.

Nie mogę doczekać się dzisiejszej wizyty...mam nadzieję, że będę już rozwarta i gotowa :D

Neyla, co prawda Mała jeszcze w brzuchu ale ostatnio też widzę różnicę, jest bardzo aktywna, zazwyczaj kiedy chodziłam, ją to usypiało ale ostatnio w jakiej pozycji bym nie była to czuje jak buszuje ;-) z zaśnięciem też mam problem bo wychodzi na to, że uwielbia wieczorne klimaty, kiedy jest cicho i słyszy głos męża i mój :-) w każdym razie mam problem bo żaden bok jej nie pasuje, strasznie boksuje a ja na plecach nie zasne...

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Bez bicia się przyznam, że poczytuje Was od jakiegoś czasu, ale to tylko dlatego, że bardzo miło sobie powspominać czasy z brzuchem, poród (chociaż do łatwych nie należał) i te pierwsze dni z dzidzią. Też nie wiedziałam z "czym się to je".
    Nie chcę się mądrzyć ponieważ nie prosicie o rady, ale na laktację dla mnie strzałem w 10 był Femaltiker- a później karmi ( wiem, że ma % ale więcej % ma kefir ;) ) Produkcja mleka ruszyła ze HEJ . Do ciałka dla nas najlepszy okazał się olej kokosowy NIErafinowany- moja córka nie miała żadnych potówek, odparzeń, krostek nic. Cera idealna. Do kikutka pomógły nam waciki nasączone spirytusem- octenisept mogłam sobie wsadzić w .. :P Babrał się pepek po nim, a po wacikach raz dwa i dopadł.
    Na bolące, poranione sutki polecam Medela Purelan- rewelka!

Sorry jeszcze raz, ale dla mnie takie rady przed porodem były bardzo cenne :)

Pozdrawiam Was serdecznie - Lutówka 2015 :)

niecierpliwa, Laura, Neyla, Ewa123, mamasia, małaMyszka, ainer85, Hermiona, Weridiana, 5ylwia, zabka11 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Moja córeczka Natalia ur siłami natury 18.08 g.23.05 z masą 3530g,55 cm długości 10pkt Poród indukowany oxy od 9 do 15, a następnie porodowka.Dziewczyny indukcja nie była taka zła. Zzo, które było wybawieniem dostałam 2 razy. Skurcze parte ok 30min. Jestem zadowolona z porodu i opieki, nie sądziłam że tak nam pójdzie :-)

Gratuluję :D

małaMyszka, apaczka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Hej. U nas nocka taka sobie. Zazwyczaj wyglada to tak ze maz spi w salonie siedzi z malym do 24, potem ja go biore do sypialni. Dzis maz spal z nami, maly nie chcial spac do 2 ciagle cyc, chwila dzrzemki, cyc. Potem pospal do 5 z nami, potem do 8, ale troche marudzil. Nie placzevw zasadzie to nie narzekam. Tylko kurcze mimo odbekania zaczal mi ulewac...

Aaaa gratuluje mamusiom!

Kochane a kiedy byla u Was polozna. Ja nie wypelnilam deklaracji i maly skonczyl dea tygodnie i jej nie bylo...
    Siora go wczoraj wazyla i przybral wvdwavtygodnie norme miesieczna, moj duzy chlopczyk....

Dziewczyny na porodowkach trzymajcie sie, juz niedlugo!!!

Ja wypełniłam wczoraj deklarację. Powiedziałam, że właśnie urodziłam i dziś zadzwoniła położna, że przyjdzie w piątek.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ciągle kolka. Maly co chwila placze,pręży się a mnie serce boli:( chyba i mnie dopadł porządny bb:( boje sie jeść juz jesli tak będzie znow będziemy musieli przejść na mm jak ze starszakiem.

Magda jak sytuacja? Jest 4cm? Czy więcej...

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    A u nas ciągle kolka. Maly co chwila placze,pręży się a mnie serce boli:( chyba i mnie dopadł porządny bb:( boje sie jeść juz jesli tak będzie znow będziemy musieli przejść na mm jak ze starszakiem.

Magda jak sytuacja? Jest 4cm? Czy więcej...

Dlaczego musialas przejsc na mm??

‹‹ 1943 1944 1945 1946 1947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ