X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zaliczylismy 1 spacer. Ale bylo suuuper! Sloneczko w koncu zobaczylam !

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze Lady, ciekawe jak u niej sytuacja??

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik a ta skaza białkowa nie objawia się wysypka? Kurcze, może u nas to też jest problem...

maaadzik1207, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczęliśmy spacery od 30min na 4dobe. Teraz smigamy po 3h. Byliśmy też w markecie na zakupach też 3h.Dziś znów tatuś wziął synów na spacer A ja zrobiłam obiad.
    Fotelik mam za kierowcą.
    Jutro wizyta u pediatry zobaczymy jak waga i reszta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 17:11

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dzis 3 dzien na diecie bez nabialu i az boje sie glosno powiedziec, ale opukac dzis ani razu w ciagu dnia nie bylo ataku brzuszka, no ale zobaczymy co bedzie wieczorem, bo najgorzej jest o 21

• Laura Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja jestem dzis 3 dzien na diecie bez nabialu i az boje sie glosno powiedziec, ale opukac dzis ani razu w ciagu dnia nie bylo ataku brzuszka, no ale zobaczymy co bedzie wieczorem, bo najgorzej jest o 21
    a dużo jadłaś nabiału w ciąży i piłaś dużo mleka??

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    U nas działa otulenie kocykiem. Przy stawienie do cyca na chwile albo klepanie po pupie.
    zadziałało klepanie po pupie :D

Miru, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny ja to od wyjścia za szpitala spedzam na dworzu z mała całe dnie. Biorę ją tylko na chwilę na karmienie i dalej siup do wózka na dwor. I potrafimy tak siedzieć do 21:00. A co do kładzenia na brzuszku, to nam w szpitalu powiedzieli że można odrazu kłaść, nawet na 2 godz, tylko żeby do spania nie było na brzuszku dziecko.
    Jutro idziemy na wazenie. Jestem ciekawą ile przybrała Wiki, bo polisie zaczynają jej się robić <3 .
    Wiem że temat szczepień już był, ale ponowie go. Szczepicie na rota i pnaumokoki? Bo my Blany nie szczepilismy, ale teraz się zastanawiam, czy Wiki nie powinniśmy zaszczepić, bo Blana chodzi do pkola i boje się że będzie coś przynosic.
    Magda biorę pompony cheerleaderki i dopinguje Cię!!! Cisnij kochana, cisnij!!!
    Właśnie Lady, nic się nie odzywa? Ona chyba smsami kontaktowała się z Magda.

Ewa123, Izuu, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tak sobie pomyślałam że jak może dużo nabiału w ciąży się je to nie ma dziecko pozniej nietolerancji?? sama nie wiem??
    Ja teraz przy tej diecie cukrzycowej duzo pije mleka (litr dziennie) nie podnosi mi cukru i jem ser biały w duzych ilościach, ale zobaczymy jak Dominiś się urodzi czy to coś dało i czy nie będzie nietolerancji....

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczyny tak podczytuje o tej skazie i mam pytanie.
    Czy wy duzo nabiału jadłyście w ciąży?? piłyście mleko??
    Prawie codziennie jadłam.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Prawie codziennie jadłam.
    kurcze to jednak nie zalezy ile sie je nabiału w czasie ciąży, a już myślałam że jak dużo jem może będzie ok

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    a dużo jadłaś nabiału w ciąży i piłaś dużo mleka??

Trudno mi to ocenic czy duzo. Wydaje mi sie, ze normalnie. Sery do kanapek, czasem platki z mlekiem, czasem jakis jogurt. Do sniadania szklaneczke mleka, ale tez nie codziennie. Napewno nie byla pod tym wzgledem uboga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 17:37

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinkaa może coś u Ciebie się ruszyło. 3mam kciuki!

U mnie nadal nic. :-/ ciekawe kiedy ruszy...

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucichło:/ kuźwa a mialam nadzieje :/

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie... Nasza kluska waży max 3600g.

Dzisiaj miałam badanie na samolocie...strasznie bolało...Mimowolnie pomyślałam, że skoro samo badanie mnie tak boli, to ciekawe jak to jest z masażem szyjki macicy. A to właśnie był ten masaż...LOL! Bolało jak diabli, ale HSG i tak bije moje wszystkie procedury medyczne na morde. Gin. kazał używać męża ile wlezie ;), a jak nic się nie ruszy, to kolejna wizyta 31.08. Oby nie...

Teraz mam lekkie plamienie.

Laura, niecierpliwa, 0na88, lys, małaMyszka, witaminkab, Maniuś lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa dziewczyna z którą lezalam na sali miała bobaska z odparzona pupa to dali jej tormentiol i zalecili zmianę pieluszek. MiałA pampersy Premium Care i zmieniła na zwykłe,zielone i powoli odparzenie schodzilo.

Laura, Ewa123, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pierwszy raz od porodu odpaliłam kompa. Szok ile piszecie. Dzisiaj po 3 dniach w końcu skończył mi się nawał. Moja doba dzięki temu zyska 2-3 godziny!:) Nie będzie już ściągania laktatorem, obkładania kapustą. Uff. Bardzo się cieszę, że karmię piersią, chyba bym wymiękła gdybym miała po nocach robić. I dzisiaj się śmiałam, że rośnie mi mały ertoman bo robi wibracje języczkiem moim sutkom;)
    Tomek ma się całkiem nieźle. Nie ma kolek, odparzeń, ulewanie jest bardzo małe. Płacze czasami przed zrobieniem kupy, ale brzuch ma miękki, więc to pewnie kwestia jeszcze nie dojrzałych jelit. Ja też się całkiem ok czuję, tylko snu brakuje.

Niecierpliwa - dziwi mnie, że masz po cc szwy rozpuszczalne. W szpitalu w którym rodziłam mówili, że jak są cięte mięśnie to zawsze dalej się normalne szwy na skórę.

Ty już jesz smażone potrawy? Ja myślałam, że to z 3-4 tygodnie trzeba jeść gotowanie lub pieczone potrawy. Może dlatego mała płacze bo to za ciężkie dla niej?

Wg mojej wiedzy najbezpieczniej jest dziecko wozić na środku. My mamy bazę, ale wejście isofix mamy tylko na bocznych siedzeniach, więc fotelik trzymamy za kierowcą.

W szoku jestem, że nie dopadł mnie "bejbi blus". Mąż odkąd urodziłam co parę godzin się mnie pyta czy dobrze się czuję, bo nastraszyłam go, że mnie dopadnie kryzys;)

Też dostałyście na wypisie ze szpitala zalecenie by brać kwasy DHA?

I oczywiście najważniejsze: GRATULACJE NOWE MAMUŚKI:) Może początki są ciężkie, ale bardzo się cieszę, że mam już szkraba koło siebie a nie w brzuchu.

Laura, lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam na skorze szwy do wyjmowania.
    Odkad je wyjeli zaraz lepiej sie czuje.

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Madzik a ta skaza białkowa nie objawia się wysypka? Kurcze, może u nas to też jest problem...
    Nie żadnej wysypki nie mieliśmy tylko spadal z wagi i te bole brzuszka. Radzilabym sie skonsultować z lekarzem.

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie masz porownanie sn czy cc i jakie masz zdanie?

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 1945 1946 1947 1948 1949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ