X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Podczytuje Was nocami jak karmię małą bo tylko wtedy mam czas :) ogólnie dużo się dzieje bo jest u mnie mamusia i gotuje obiadki ;)
    A Alicja to złote dziecko <3 czasem ją tylko boli brzuszek, ale nie płacze tylko przebiera nóżkami. Doszlysmy już do ladu z karmieniem (w upały cały czas przy piersi chciała być) i moje piersi też nie produkują jak szalone :)
    W dzień jak mam chwilkę to muszę sie położyć bo inaczej w nocy jest kiepsko ze mną:p
    Tyle u mnie :)
    Gratuluję wszystkim mamom - Magda codziennie czekałam na Twoje rozwiązanie no i w końcu się udało! :)
    Także gratulacje dla wszystkich, a za pozostałe z Was kciuki mocno zaciśnięte:*

magda sz, Laura, małaMyszka, Hermiona, jesslin87, lys lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratuluje!!! Dalas radę!! O pipke się nie martw, ją dwa dni po porodzie jak tak zerknelam to mało nogą się nie przeżegnałam. Normalnie rozklapiocha, sakwa, i jaskinia mroźna w jednym. A teraz już wróciła do stanu pierwotnego, nie widzę moich migdałków jak tam zaglądam z lusterkiem ;)

A my właśnie zjadlysmy, musialam sama Wiki budzić, bo już mi cyca rozsadzalo. Mam nadzieję że szybko teraz zaśnie, bo oczywiście rozbudziła się jak ją wzielam na beka. No nic to,trzeba iść dalej spać :)

magda sz, Ewa123, małaMyszka, 0na88, Hermiona, lys, Maniuś lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina świetny ten wisisor, zdolna jesteś!

małaMyszka lubi tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy Alexa po 23,5 godzinach porodu...latwo nie bylo nie bede ukrywac :/ tak wiec 19.08.2015 godz 23.20 50 cm i 3630g ma nasz skarbek :) porod sn...
    widze ze i Majeczka pojawila sie na swiecie :) Gratuluje Magda :D
    Zaleglosci bede nadrabiac jak znajde czas...
    Wszystkim nowym mamusiom gratuluje i trzymam kciuki za reszte :)
    Dbranoc <3

magda sz, Paula_071, Magd, Weridiana, apaczka, mamasia, Neyla, Laura, KasiaeN., gosia.b, Ewa123, niecierpliwa, Miru, ainer85, Katarka, małaMyszka, witaminkab, Aska87, Hermiona, jesslin87, Zetka, lys, Martucha86, AgaSad, bosa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Manius - gratulacje :-) :-) :-)
    Magda, zwlaszcza Ty sie doczekalas, masz juz swoja gwiazdę :-)
    Ewa - moj syn zrobil 3 kupy pod rzad i 3 razy zmienialam pampersa. A przy ostatniej tez obsikal ubranko. Ciagnie teraz cyca na spiaco, wiec mam nadzieje ze usnie bez problemow. A Ty probowalas smoka?

małaMyszka, Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy kochane:) pospalam moze z 30 min, Maja chciala jesc, byla walka z dostawawieniem, udalo sie...po 30 min karmienia mialam mokre wlosy, w zasadzie to jakbym z pod prysznica wyszla, pozniej ja usypialam z 1.5h bo oczeta otwarte i ciekawe wszystkiego. Przysypialam na jej kuwetce. Ciezko tu o sen..od 40 min jakas dzidzia placze na caly oddzial a to dziala jak efekt domina. Oby nas wypuscili szybko :)

Manius gratulacje, super jest miec to za soba co? :)

Apaczka jestem w sali 333 :)

apaczka, psioszka11, Neyla, Laura, małaMyszka, Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!! Madzia i Manius...

My karmimy. Ja maly zasnie to nie moge spac bo ulewa i boje sie ze sie zakrztusi...no i jak jest niespokojny, albo plytko spi to chrapka. Nosek ma drozny, nic frida ani gruszka nie idzie, jak spi to leciutko oddycha przez nos. A tak to chrumka. Moze od porodu jest zasluzowany jeszcze?
    No a jak ulewa to az mu nosem idzie. Tez Wasze tak maja?

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Dziekujemy kochane:) pospalam moze z 30 min, Maja chciala jesc, byla walka z dostawawieniem, udalo sie...po 30 min karmienia mialam mokre wlosy, w zasadzie to jakbym z pod prysznica wyszla, pozniej ja usypialam z 1.5h bo oczeta otwarte i ciekawe wszystkiego. Przysypialam na jej kuwetce. Ciezko tu o sen..od 40 min jakas dzidzia placze na caly oddzial a to dziala jak efekt domina. Oby nas wypuscili szybko :)

Manius gratulacje, super jest miec to za soba co? :)

Apaczka jestem w sali 333 :)
    Pociesze Cie kochana, w domu tez bedzie ciezko o sen;))

Ewa123, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Kiedyś dawno temu była taka maść Tormentiol i pamiętam że mamy używały dla dzieci na tak trudne odparzenia i ta maść była bardzo skuteczna, ale teraz niby same negatywy o tej maści.
    Tutaj coś znalazłam o Tormentiolu http://arkanaurody.blogspot.com/2013/08/pieluszkowe-odparzenie-pupy-u-dziecka.html

Jak byłam młodsza to lubiałam opiekować się dziećmi :) i wiem że mamy tych dzieci smarowały pupki niemowlakom Tormentiolem i dzisiaj te dzieci są dorosłe i nic im nie jest po tej maści, więc może warto poczytać na ten temat.

Laura dziekuje za ten wpis , bo wlasnie sie glowilam czym ja mojej Laurze smarowalam pupke. Niezaleznie co pisza w sieci , ja z czystym sumieniem moge polecić te masc. Jest brazowa (brudzi bielizne) i pachnie czekolada jak dla mnie. Poradzila mi ja sasiadka i skonczyly sie moje problemy z odparzona pupka
    Moja mama wraca z córka w nastepnym tygodniu to ja poprosze o zakup tormentiolu.
    jak już Laura byla starsza to czasem narzekala ze cos tam szczypie i rowniez stosowalam masc rewelacja.
    Ewa sprobuj. Ja juz sie uporalam z pupa Emmy , a teraz wrocilam do Bepanthen jako srodek zapobiegawczy i zrezygnowałam z pudru. O ile puder byl super w osuszaniu a masc byla za ciezka , to teraz puder za suchy ,a masc ok.

Dziewczyny dopiero nadrabiam i wszystkim swiezym mamusiom gratuluje :-)! !!!

Laura, Ewa123, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys czy podajesz wit. D i K ? Napisalas ze na wypisie takie zalecenie..

Ach tutaj zalecaja zupelnie odwrotnie podawac po 6 miesiącu wit. D

1usasg185gkausx0.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Manius Wielkie Gratulacje!i nasz i Sherlock się doczekał:).
    Co do chrapania to położna nam mówiła że to nie wykształcona krtan i nie ma co się przejmować.Że dzieci tak mają.My się nakarmilismy i idziemy jeszcze spać.

małaMyszka, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    lys- ja dokładnie tak jak neyla, Lily jest prześliczna !!

Wiecie co, nie wiem czy wam o tym wspominałam, robię biżuterie sotuache. Jak zachodze na wizyte do Lusi to zawsze się podnieca moimi kolczykami/bransoletkami/zawieszkami.
    Stwierdzilam ze skoro jej się to tak bardzo podoba no i zawsze ma różne naszyjniki to zrobie dla niej wlasnie naszyjnik. Mam zamair ogólnie kupić jej whisky (wiem ze lubi:P) jakies czekoladki no i do tego w ładnym pudełeczku dołączyć ten naszyjnik :)
    Po porodzie dam jej to wszystko w ramach podziękowania za prowadzenie ciąży i ogólnie za troske bo bardzo o mnie dba :)

Co o tym myslicie ? Bo jak nie dla niej to sprzedam albo zostawie sobie :P

4ca78c3863d2696amed.jpg
    Piękny,pewnie bardzo się ucieszy. Ja tam bym była bardzo zadowolona z takiego prezentu :-)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Majeczka przyszla na swiat W KONCU! O 19:35 :) klopsik ma 56 cm i wazy 3830.. 10 pkt. Zrobila mi troche jesien sredniowiecza z pipki ale moglaby mi zrobic i 3 wojne swiatowa :) jest cudowna. Spi sobie grzeczniutko, mam troche problem z przystawianiem i poki co tylko na lezaco.
    Porod byl mega dziwny bo myslalam ze umre miedzy 2 a 5cm...dostalam zzo- genialny wynalazek no mialam 3 parte ktore czulam doskonale ale w ogole mnie nie bolaly. Bylam pewna ze koncowka bedzie hardkorowa a nawet sie nie spocilam :) Troche nas nastraszyla i bylismy o krok od cc ale nowa zmiana poloznej i dzieki niej bylo naturalnie :) jutro opowiem reszte.

Jest taka piekna ze nie moge przestac sie patrzec :) jestem wykonczona ale nie moge spac..
    Gratulacje,co za radość! Chyba jedna z najbardziej wyczekiwanych dzidzi na forum :-) i ma identyczna wagę urodzeniowa jak mój :-)

Paula_071, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Mamy Alexa po 23,5 godzinach porodu...latwo nie bylo nie bede ukrywac :/ tak wiec 19.08.2015 godz 23.20 50 cm i 3630g ma nasz skarbek :) porod sn...
    widze ze i Majeczka pojawila sie na swiecie :) Gratuluje Magda :D
    Zaleglosci bede nadrabiac jak znajde czas...
    Wszystkim nowym mamusiom gratuluje i trzymam kciuki za reszte :)
    Dbranoc <3
    Gratulacje :-)

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal plamię po tym masażu szyjki. To normalne?

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia no bylo wyczekiwane bo tyle po terminie a w sumie bylam pewna ze bedzie szybciej. Nic nie spalam...Maja miala bardzo duzo sluzu w plucach i mi sie podduszala, 2 razy bylysmy na cewnikowaniu, od cholery tej flegmy, juz jest ok ale stresa mialam i nie zmrozylam oka, cala noc ja trzymalam rekach.

Neyla ja po masazu szyjki mialam 2 dni ostre krwawienie plamienie plus czop, musialam chodzic w tych podkladach belli.

Neyla, mamasia, małaMyszka, Weridiana, lys lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey.

Dziewczyny GRATULUJE narodzin dzieciaczkow ;)

MagdaSz- w koncu sie doczekalas.

Co za zbieg okolicznosci ze z Apaczka w tym samym szpitalu w prawie tym samym czasie rodzilyscie ;)
    Super ;)

Ja mialam termin CC na jutro, dzis mialam stawic sie nazelaznej w szpitalu i co... ok 2 w nocy wody zaczely mi odchodzic ;/ Eh...
    teraz leze na pato i czekam na nowa zmiane i ciecie.

Neyla, Laura, małaMyszka, Weridiana, Hermiona, jesslin87, lys, Maniuś lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Iys czy podajesz wit. D i K ? Napisalas ze na wypisie takie zalecenie..

Ach tutaj zalecaja zupelnie odwrotnie podawac po 6 miesiącu wit. D

Ja mam na wypisie zeby po poczatku podawac witamine D a po skonczonej 7 dobie jeszcze witamine K. Ja jeslinie karmie mm to mam brac kwasy dha.

Moj syn pieknie budzil sie po kapieli co 3h, nawet nie zakwilil, tylko cos gaworzyl pod nosem po swojemu. Cudowna noc, cudowane dziecko. Jak tak dalej pojdzie za 2lata moge miec drugie.

Ofka - wlasnie mialam o tym nosku pisac. Mi tez frida nic nie wyciaga a slysze swiszczenie zwlaszcza podczas jedzenia. Polozna bedzie dopiero we wtorek, wiec sie zapytam. Chyba ze Wy mozecie szybciej sie skonsultowac.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nodska polecam sol fizjol9giczna i idciaganie katarkiem- podlacza sie do odkurzacza i na najmniejszej mocy sciaga ladnie. Z thm ze nie wirm jak to z noworodkami. Czy nie za mocene moze byc.

qb3co7ese836ar93.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, gratulacje!!

Pol nocy nie spie. Woeczorem znowu zaczal sie bol miesiaczkowy a w nocy obudzily mnie skurcze,nie wiem co ile one trwaly bo staralam sie przysypiac miedzy nimi,teraz sa co 10min. Bolą strasznie,az piesci zaciskam...czy skurcze porodowe to wlasnie bol jak na miesiaczke ale taka fest miesiaczke?? Kurde bo jak to sa przepowiadajace to jak wygladaja porodowe...

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1947 1948 1949 1950 1951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ