X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dzisiaj pierwszy raz od porodu odpaliłam kompa. Szok ile piszecie. Dzisiaj po 3 dniach w końcu skończył mi się nawał. Moja doba dzięki temu zyska 2-3 godziny!:) Nie będzie już ściągania laktatorem, obkładania kapustą. Uff. Bardzo się cieszę, że karmię piersią, chyba bym wymiękła gdybym miała po nocach robić. I dzisiaj się śmiałam, że rośnie mi mały ertoman bo robi wibracje języczkiem moim sutkom;)
    Tomek ma się całkiem nieźle. Nie ma kolek, odparzeń, ulewanie jest bardzo małe. Płacze czasami przed zrobieniem kupy, ale brzuch ma miękki, więc to pewnie kwestia jeszcze nie dojrzałych jelit. Ja też się całkiem ok czuję, tylko snu brakuje.

Niecierpliwa - dziwi mnie, że masz po cc szwy rozpuszczalne. W szpitalu w którym rodziłam mówili, że jak są cięte mięśnie to zawsze dalej się normalne szwy na skórę.

Ty już jesz smażone potrawy? Ja myślałam, że to z 3-4 tygodnie trzeba jeść gotowanie lub pieczone potrawy. Może dlatego mała płacze bo to za ciężkie dla niej?

Wg mojej wiedzy najbezpieczniej jest dziecko wozić na środku. My mamy bazę, ale wejście isofix mamy tylko na bocznych siedzeniach, więc fotelik trzymamy za kierowcą.

W szoku jestem, że nie dopadł mnie "bejbi blus". Mąż odkąd urodziłam co parę godzin się mnie pyta czy dobrze się czuję, bo nastraszyłam go, że mnie dopadnie kryzys;)

Też dostałyście na wypisie ze szpitala zalecenie by brać kwasy DHA?

I oczywiście najważniejsze: GRATULACJE NOWE MAMUŚKI:) Może początki są ciężkie, ale bardzo się cieszę, że mam już szkraba koło siebie a nie w brzuchu.
    Mi tylko kazali brac zelazo bo mam nisja hemoglobine ale ja nie biore. Boje sie zaparc.

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po wizycie u lekarza. Zrobil na mnie bardzo dobre wrazenie, na poczatku zebral wywiad i zapytal mnie o wiekszosc rzeczy, ktore mialam na liscie pytan. Diagnoza kolki, ktore u Julki zaczely sie jak miala 1.5 tygodnia. Jego zdaniem sa spowodowane tym, ze wowczas przeszlismy na kp i przestalismy jej wydzielac pokarm butelka. Mamy dalej karmic sie na zadanie, a kolka to nie choroba, ale mozna ja lagodzic farmakologicznie lub psychologicznie - jazda autem, bo wtedy Julka zasypia, szumy, odkurzacz, suszarka. Wszystko zalezy od determinacji rodzicow. Z 3armakologicznych przepisal jakas zawiesine do podawania 2 razy dziennie, ale nie umiem rozczytac bazgRolow z recepty. Co do diety mam jesc wszystko, ale z umiarem, on radzil z nabialu nie rezygnowac. Mamy odstawic delicol.

Ewa123, lys, małaMyszka, Hermiona, Paula_071, Weridiana, Katarka, Zetka lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa super lekarz wam sie trafił. No i dobrze wiedzieć co Ci powiedział.

Dziewczyny z porodówki dajcie znac!!! Pewnie Magda juz tuli swoja uparta corcie.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Cassie masz porownanie sn czy cc i jakie masz zdanie?

Powiem Ci tak:

sn:
    - stres przed bo nie wiadomo kiedy
    - stres podczas bo strach ze cos pojdzie nie tak
    - bol (rodzilam 2x bez zzo)
    - polog dlugi i meczacy, ciezko bylo siedziec

cc:
    - stres przed bo nie wiedzialam co mnie czeka
    - spokoj podczas - 3minuty od naciecia i syn byl caly i zdrowy na swiecie
    - zadnego bolu przed i podczas
    - strach o laktacje niepotrzebny, mleko mialam od razu
    - a moim przypadku (jestem tez po proznociagu) spokoj podczas cc o bezpieczenstwo i zdrowie dziecka (dla mnie priorytet)
    - polog poki co leci tyle co nic ale leci
    - 3 dni mocnych boli potem juz luzik
    - jedyny koszmar z poczatku ze wstawaniem z lozka

Dzisiaj 12dni po cc, stwierdzam ze gdybym miala jeszcze raz wybierac wybralabym cc.

latte, małaMyszka, Paula_071, jesslin87, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Niecierpliwa super lekarz wam sie trafił. No i dobrze wiedzieć co Ci powiedział.

Dziewczyny z porodówki dajcie znac!!! Pewnie Magda juz tuli swoja uparta corcie.

I co wazne bierze 30zl za prywatna wizyte

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Powiem Ci tak:

sn:
    - stres przed bo nie wiadomo kiedy
    - stres podczas bo strach ze cos pojdzie nie tak
    - bol (rodzilam 2x bez zzo)
    - polog dlugi i meczacy, ciezko bylo siedziec

cc:
    - stres przed bo nie wiedzialam co mnie czeka
    - spokoj podczas - 3minuty od naciecia i syn byl caly i zdrowy na swiecie
    - zadnego bolu przed i podczas
    - strach o laktacje niepotrzebny, mleko mialam od razu
    - a moim przypadku (jestem tez po proznociagu) spokoj podczas cc o bezpieczenstwo i zdrowie dziecka (dla mnie priorytet)
    - polog poki co leci tyle co nic ale leci
    - 3 dni mocnych boli potem juz luzik
    - jedyny koszmar z poczatku ze wstawaniem z lozka

Dzisiaj 12dni po cc, stwierdzam ze gdybym miala jeszcze raz wybierac wybralabym cc.
    Nie rodzilam sn, ale cesarka do.zniesienia dla mnie, naprawde. Tylko teraz balabym sie tego co Amerla czyli rozejscia blizny...

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dzisiaj pierwszy raz od porodu odpaliłam kompa. Szok ile piszecie. Dzisiaj po 3 dniach w końcu skończył mi się nawał. Moja doba dzięki temu zyska 2-3 godziny!:) Nie będzie już ściągania laktatorem, obkładania kapustą. Uff. Bardzo się cieszę, że karmię piersią, chyba bym wymiękła gdybym miała po nocach robić. I dzisiaj się śmiałam, że rośnie mi mały ertoman bo robi wibracje języczkiem moim sutkom;)
    Tomek ma się całkiem nieźle. Nie ma kolek, odparzeń, ulewanie jest bardzo małe. Płacze czasami przed zrobieniem kupy, ale brzuch ma miękki, więc to pewnie kwestia jeszcze nie dojrzałych jelit. Ja też się całkiem ok czuję, tylko snu brakuje.

Niecierpliwa - dziwi mnie, że masz po cc szwy rozpuszczalne. W szpitalu w którym rodziłam mówili, że jak są cięte mięśnie to zawsze dalej się normalne szwy na skórę.

Ty już jesz smażone potrawy? Ja myślałam, że to z 3-4 tygodnie trzeba jeść gotowanie lub pieczone potrawy. Może dlatego mała płacze bo to za ciężkie dla niej?

Wg mojej wiedzy najbezpieczniej jest dziecko wozić na środku. My mamy bazę, ale wejście isofix mamy tylko na bocznych siedzeniach, więc fotelik trzymamy za kierowcą.

W szoku jestem, że nie dopadł mnie "bejbi blus". Mąż odkąd urodziłam co parę godzin się mnie pyta czy dobrze się czuję, bo nastraszyłam go, że mnie dopadnie kryzys;)

Też dostałyście na wypisie ze szpitala zalecenie by brać kwasy DHA?

I oczywiście najważniejsze: GRATULACJE NOWE MAMUŚKI:) Może początki są ciężkie, ale bardzo się cieszę, że mam już szkraba koło siebie a nie w brzuchu.

tak, ja mam n wypisie żeby brać DHA jeśli KP, dziecko wit D i wit K

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Mi tylko kazali brac zelazo bo mam nisja hemoglobine ale ja nie biore. Boje sie zaparc.

Mi zalecili Biofer , ale biorę Tardyferon i jak go skończę to będę brać ten Biofer. Po Tardyferonie nie mam żadnych zaparć. Hemoroidy nawet mi się prawie wchłonęły.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys...nie mogę napatrzeć się na Twój avatarek. Lily jak laleczka.

małaMyszka, maaadzik1207, lys lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że synu da nam pospać chociaż 2 godzinki... Jutro załatwiamy urząd...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocy mamuśki!

jesslin87 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Lys...nie mogę napatrzeć się na Twój avatarek. Lily jak laleczka.

dziękuję :D

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys- ja dokładnie tak jak neyla, Lily jest prześliczna !!

Wiecie co, nie wiem czy wam o tym wspominałam, robię biżuterie sotuache. Jak zachodze na wizyte do Lusi to zawsze się podnieca moimi kolczykami/bransoletkami/zawieszkami.
    Stwierdzilam ze skoro jej się to tak bardzo podoba no i zawsze ma różne naszyjniki to zrobie dla niej wlasnie naszyjnik. Mam zamair ogólnie kupić jej whisky (wiem ze lubi:P) jakies czekoladki no i do tego w ładnym pudełeczku dołączyć ten naszyjnik :)
    Po porodzie dam jej to wszystko w ramach podziękowania za prowadzenie ciąży i ogólnie za troske bo bardzo o mnie dba :)

Co o tym myslicie ? Bo jak nie dla niej to sprzedam albo zostawie sobie :P

4ca78c3863d2696amed.jpg

KasiaeN., Paula_071, Weridiana, mamasia, Neyla, Laura, małaMyszka, lys, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina naszyjnik jest śliczny! Moim zdaniem nie ma lepszych prezentów niż robione samemu :)

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina nie moj gust ale bardzo ladny.

Glowa mnie rozbolala i podbrzusze jak na @.
    Pierwszy raz od porodu tak fatalnie sie czuje...

Dobranoc

• magda sz Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka przyszla na swiat W KONCU! O 19:35 :) klopsik ma 56 cm i wazy 3830.. 10 pkt. Zrobila mi troche jesien sredniowiecza z pipki ale moglaby mi zrobic i 3 wojne swiatowa :) jest cudowna. Spi sobie grzeczniutko, mam troche problem z przystawianiem i poki co tylko na lezaco.
    Porod byl mega dziwny bo myslalam ze umre miedzy 2 a 5cm...dostalam zzo- genialny wynalazek no mialam 3 parte ktore czulam doskonale ale w ogole mnie nie bolaly. Bylam pewna ze koncowka bedzie hardkorowa a nawet sie nie spocilam :) Troche nas nastraszyla i bylismy o krok od cc ale nowa zmiana poloznej i dzieki niej bylo naturalnie :) jutro opowiem reszte.

Jest taka piekna ze nie moge przestac sie patrzec :) jestem wykonczona ale nie moge spac..

Aska87, Ewa123, Agaata, Hermiona, apaczka, niecierpliwa, KasiaeN., gosia.b, ainer85, jesslin87, Paula_071, Amberla, Magd, Weridiana, Katarka, psioszka11, mamasia, Neyla, Laura, zuzka.mom, 5ylwia, Y, anula1990, małaMyszka, witaminkab, Andzia 34, Zetka, lys, Martucha86, Meggi31, Maniuś, AgaSad, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Magda :) A u nas walka o sen. Mała wstała, zjadla, zasikala spiochy a teraz wariuje. Wyje i spać nie chce a my z mężem juz padamy na pyski

magda sz, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Gratulacje!!!

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Magda, tak mi się wydawało, że widziałam Twojego męża na położnictwie ;-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wreszcie! Gratulacje! :) odpoczywaj i ciesz się malutką:)
    U nas pobudka na cyca.polozna poradziła aby dać małej espumisan. No i tak też zrobiliśmy. Marta zasnęła o 20.30 o teraz się dopiero obudziła. Wiec mieliśmy trochę wieczora dla siebie. I cala noc puszcza bąki, brzuszek miękki wiec chyba coś pomogło ;)

relgtv73gp3vr7ra.png
‹‹ 1946 1947 1948 1949 1950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ