SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda i Maniuś Gratulacje!
Maniuś to cię wymęczyli tyle godzin, ale już masz swojego skarbka
Magda też wymęczona po tylu dniach oczekiwania ale nagroda jest już przy Tobie
Odpoczywajcie dziewczyny! Zdrówka dla Was i dzieciaczków!małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Laura dziekuje za ten wpis , bo wlasnie sie glowilam czym ja mojej Laurze smarowalam pupke. Niezaleznie co pisza w sieci , ja z czystym sumieniem moge polecić te masc. Jest brazowa (brudzi bielizne) i pachnie czekolada jak dla mnie. Poradzila mi ja sasiadka i skonczyly sie moje problemy z odparzona pupka
Moja mama wraca z córka w nastepnym tygodniu to ja poprosze o zakup tormentiolu.
jak już Laura byla starsza to czasem narzekala ze cos tam szczypie i rowniez stosowalam masc rewelacja.
Ewa sprobuj. Ja juz sie uporalam z pupa Emmy , a teraz wrocilam do Bepanthen jako srodek zapobiegawczy i zrezygnowałam z pudru. O ile puder byl super w osuszaniu a masc byla za ciezka , to teraz puder za suchy ,a masc ok.
Dziewczyny dopiero nadrabiam i wszystkim swiezym mamusiom gratuluje! !!!
Zapach ma ładny do dziś pamiętammałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Karolina moje potodowe to jakbys miala taka wlasnie fest miesiaczke i dodaykowo ktos mnie mocno sciskal w podbrzuszu-z ledzwi do spojrnia lonowego, plus mega twardy brzuch. Wszytsko trwalo ok minute ( poczatkowo krocej) i bylo regularne co 5 min.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ide pod prysznic. Sa co 8min,mam gwiazdki przed oczami jak mnie sciska. Juz mnie pogonilo nawet na kibel ale nie wiem czy to z bolu czy mnie oxzyszcza..glupieje totalnie,nie wiem co mam robic.
Neyla, małaMyszka, Weridiana, jesslin87, lys lubią tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:Manius gratuluję
Karolina moje porodowe szły z krzyża, brzucha nie czułam wiec nie wiem jak to jest, jedynie takie twardnienie
No no noWlasnie, zle sie wyrazilam. Szedl.taki silny bol jakby miediaczkowy z krzyza i tak sciskal mocno do podbrzusza
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja tez miałam bóle jak przy fest miesiaczce. I kąpiel zweryfikowala. Za pierwszym razem po kąpieli wszystko przeszło a przed porodem skurcze się nasilaly i trwały dłużej.na kibelek tez mnie ciągnęło Wiec nie denerwuj sie.wex kąpiel i czekaj jak akcja się rozwinie. Może Pola pozazdroscila koleżankom i tez chce juz wyjść
Laura, Neyla, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Manius, Magda serdeczne gratulacje!
U nas znowu ciezka noc karmienie o 22, 24, 2, 4, 6. Julka cycka po 10 minut, a potem traktuje piers jak smoczkamałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:moze spróbuj dać jej smoczka? czy juz probowałaś?
Dokladnie, szkoda piersi i zebys Ty sie meczyla. A tak mozesz dac smoka i pojsc spac
Spalam w nocy 8h! Ale mam grzeczne dziecko. Jeszcze 8 nie ma a ja wyspana, tyle pieknego dnia przede mna:)
Gdybym tylko jeszcze mogla normalnie jesc to moglabym permanentnie wychowywac niemowlakiwlasnie, jak dlugo stosujecie diete?
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Dokladnie, szkoda piersi i zebys Ty sie meczyla. A tak mozesz dac smoka i pojsc spac
Spalam w nocy 8h! Ale mam grzeczne dziecko. Jeszcze 8 nie ma a ja wyspana, tyle pieknego dnia przede mna:)
Gdybym tylko jeszcze mogla normalnie jesc to moglabym permanentnie wychowywac niemowlakiwlasnie, jak dlugo stosujecie diete?
Ja rozmawialam z 2 poloznymi, z lekarka w przychodni, doradca laktacyjnym i wczorajszym lekarzem i wszyscy powiedzieli, zeby jesc wszystko ale z umiarem. Unikac tylko cytrusow w duzych ilosciach, owocow, ktore maja duze pestki, generalnie zdrowo sie odzywiac, duzo warzyw poza czosnkiem i cebula i ostrymi przyprawami. Najgorsze co matka karmiaca moze zrobic to przejsc na kurczaka, ryz i marchewke, a kolki u dzieci byly, sa i beda i w wiekszosci nie ma na to wplywu co je matka. Wiadomo, ze powinnysmy unikac potraw wzdymajacych. Ja od wyjscia ze szpitala przez tydzien bylam na takiej diecie i skonczylo sie tym, ze mialam takie zawroty glowy, ze balam sie Julke brac na rece, a zeby bylo smieszniej na tej diecie ryzowo-kurczakowej zaczely sie u niej kolki.
http://lovi.pl/pl/breast-feeding/60
Tu fajny artykulWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 08:01
Laura, Katarka, małaMyszka, Weridiana, Hermiona, lys, zabka11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam. Wrzesniowka gratuluje wszystkim mamusiom. Wasze dzieciaczki sa wspaniale. W szczegolnosci gratuluje Magdzie, kibicowalam jej juz od 2 tygodni. Jakis czas temu snilo mi sie, ze urodzila. W sumie do tej ppry nie wiem dlaczego akurat ona, a nie jakas wrzesniowka
i tak na biezaco sledzilam poczyniania Majeczki w brzuchu. Sama nie moge sie doczekac tego dnia jak synek.sie pojawi.
KasiaeN., Weridiana, Zetka, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Gratulacje dla najświeższych mam! Zazdroszczę!
Ja chyba jedyna jeszcze nie mam żadnych objawów porodowych...
Karolinka oby to bylo to! 3mam za Was kciuki! Pola prychodź na świat!Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Niecierpliwa fajny artykuł co nie wyklucza jednak żeby jeść ciemne pieczywo i nabiał oraz więcej mięsa drobiowego niż wieprzowego, tak trochę podobny jadłospis do tego który teraz mam
Myślę że dam radę pozostać na tej diecie ale w większej ilości oczywiście. Plus słodycze wiadomo krówki od czasu do czasumałaMyszka lubi tę wiadomość