X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda i Maniuś Gratulacje! :)
    Maniuś to cię wymęczyli tyle godzin, ale już masz swojego skarbka :)
    Magda też wymęczona po tylu dniach oczekiwania ale nagroda jest już przy Tobie :)
    Odpoczywajcie dziewczyny! Zdrówka dla Was i dzieciaczków! :)

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Laura dziekuje za ten wpis , bo wlasnie sie glowilam czym ja mojej Laurze smarowalam pupke. Niezaleznie co pisza w sieci , ja z czystym sumieniem moge polecić te masc. Jest brazowa (brudzi bielizne) i pachnie czekolada jak dla mnie. Poradzila mi ja sasiadka i skonczyly sie moje problemy z odparzona pupka
    Moja mama wraca z córka w nastepnym tygodniu to ja poprosze o zakup tormentiolu.
    jak już Laura byla starsza to czasem narzekala ze cos tam szczypie i rowniez stosowalam masc rewelacja.
    Ewa sprobuj. Ja juz sie uporalam z pupa Emmy , a teraz wrocilam do Bepanthen jako srodek zapobiegawczy i zrezygnowałam z pudru. O ile puder byl super w osuszaniu a masc byla za ciezka , to teraz puder za suchy ,a masc ok.

Dziewczyny dopiero nadrabiam i wszystkim swiezym mamusiom gratuluje :-)! !!!
    Czyli jednak sprawdzona i pozytywna opinia :)
    Zapach ma ładny do dziś pamiętam :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ellena Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moje potodowe to jakbys miala taka wlasnie fest miesiaczke i dodaykowo ktos mnie mocno sciskal w podbrzuszu-z ledzwi do spojrnia lonowego, plus mega twardy brzuch. Wszytsko trwalo ok minute ( poczatkowo krocej) i bylo regularne co 5 min.

małaMyszka lubi tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wez sobie nospe i ciepla kapiel. Jesli przejdzie to znaczy ze to nie to. Jak sie nasili boc bedzie czescie to wielkimi krokami zblizasz sie do radosnej strony zycia ;)

qb3co7ese836ar93.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius gratuluję :) Karolina moje porodowe szły z krzyża, brzucha nie czułam wiec nie wiem jak to jest, jedynie takie twardnienie

Ewa123
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide pod prysznic. Sa co 8min,mam gwiazdki przed oczami jak mnie sciska. Juz mnie pogonilo nawet na kibel ale nie wiem czy to z bolu czy mnie oxzyszcza..glupieje totalnie,nie wiem co mam robic.

Neyla, małaMyszka, Weridiana, jesslin87, lys lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Manius gratuluję :) Karolina moje porodowe szły z krzyża, brzucha nie czułam wiec nie wiem jak to jest, jedynie takie twardnienie

No no no ;) Wlasnie, zle sie wyrazilam. Szedl.taki silny bol jakby miediaczkowy z krzyza i tak sciskal mocno do podbrzusza ;)

qb3co7ese836ar93.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mała dostaje smoka, nie chciałam, ale nie raz nam uratował tylek, bo ta nasza córeczka to niezły krzykacz :)

Ewa123
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina... proponuje cieplutka kapiel.
    Mi podczas ok 20 min kapieli przeszlo... a jak wyszlam to po chwili wrocilo nasilone.

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam bóle jak przy fest miesiaczce. I kąpiel zweryfikowala. Za pierwszym razem po kąpieli wszystko przeszło a przed porodem skurcze się nasilaly i trwały dłużej.na kibelek tez mnie ciągnęło Wiec nie denerwuj sie.wex kąpiel i czekaj jak akcja się rozwinie. Może Pola pozazdroscila koleżankom i tez chce juz wyjść :)

Laura, Neyla, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius, Magda serdeczne gratulacje!

U nas znowu ciezka noc karmienie o 22, 24, 2, 4, 6. Julka cycka po 10 minut, a potem traktuje piers jak smoczka

• Laura Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Manius, Magda serdeczne gratulacje!

U nas znowu ciezka noc karmienie o 22, 24, 2, 4, 6. Julka cycka po 10 minut, a potem traktuje piers jak smoczka
    moze spróbuj dać jej smoczka? czy juz probowałaś?

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:

Dokladnie, szkoda piersi i zebys Ty sie meczyla. A tak mozesz dac smoka i pojsc spac :-)

Spalam w nocy 8h! Ale mam grzeczne dziecko. Jeszcze 8 nie ma a ja wyspana, tyle pieknego dnia przede mna:)
    Gdybym tylko jeszcze mogla normalnie jesc to moglabym permanentnie wychowywac niemowlaki :-) wlasnie, jak dlugo stosujecie diete?

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:

Smoczkiem czesto pluje, tylko wieczorami po cycu jak ja usypiamy to wtedy zdarzy sie, ze go pociumka

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dokladnie, szkoda piersi i zebys Ty sie meczyla. A tak mozesz dac smoka i pojsc spac :-)

Spalam w nocy 8h! Ale mam grzeczne dziecko. Jeszcze 8 nie ma a ja wyspana, tyle pieknego dnia przede mna:)
    Gdybym tylko jeszcze mogla normalnie jesc to moglabym permanentnie wychowywac niemowlaki :-) wlasnie, jak dlugo stosujecie diete?

Ja rozmawialam z 2 poloznymi, z lekarka w przychodni, doradca laktacyjnym i wczorajszym lekarzem i wszyscy powiedzieli, zeby jesc wszystko ale z umiarem. Unikac tylko cytrusow w duzych ilosciach, owocow, ktore maja duze pestki, generalnie zdrowo sie odzywiac, duzo warzyw poza czosnkiem i cebula i ostrymi przyprawami. Najgorsze co matka karmiaca moze zrobic to przejsc na kurczaka, ryz i marchewke, a kolki u dzieci byly, sa i beda i w wiekszosci nie ma na to wplywu co je matka. Wiadomo, ze powinnysmy unikac potraw wzdymajacych. Ja od wyjscia ze szpitala przez tydzien bylam na takiej diecie i skonczylo sie tym, ze mialam takie zawroty glowy, ze balam sie Julke brac na rece, a zeby bylo smieszniej na tej diecie ryzowo-kurczakowej zaczely sie u niej kolki.
    http://lovi.pl/pl/breast-feeding/60
    Tu fajny artykul ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 08:01

Laura, Katarka, małaMyszka, Weridiana, Hermiona, lys, zabka11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Wrzesniowka gratuluje wszystkim mamusiom. Wasze dzieciaczki sa wspaniale. W szczegolnosci gratuluje Magdzie, kibicowalam jej juz od 2 tygodni. Jakis czas temu snilo mi sie, ze urodzila. W sumie do tej ppry nie wiem dlaczego akurat ona, a nie jakas wrzesniowka :-) i tak na biezaco sledzilam poczyniania Majeczki w brzuchu. Sama nie moge sie doczekac tego dnia jak synek.sie pojawi.

KasiaeN., Weridiana, Zetka, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)

Gratulacje dla najświeższych mam! Zazdroszczę!

Ja chyba jedyna jeszcze nie mam żadnych objawów porodowych...

Karolinka oby to bylo to! 3mam za Was kciuki! Pola prychodź na świat!

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje!!!!

Karolina teraz Twoja kolej:)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa fajny artykuł co nie wyklucza jednak żeby jeść ciemne pieczywo i nabiał oraz więcej mięsa drobiowego niż wieprzowego, tak trochę podobny jadłospis do tego który teraz mam :)
    Myślę że dam radę pozostać na tej diecie ale w większej ilości oczywiście. Plus słodycze wiadomo krówki od czasu do czasu :D

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza, nic się nie dzieje :/
    Od wczoraj kładę sobie podkład na łóżko czy też tam gdzie siadam mając nadzieję że wody w każdej chwili mogą odejść.....

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 1948 1949 1950 1951 1952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ