SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Magd wrote:Manius, Magda Gratulacje!!
Katarka a twoj dzidziuś nie ma zoltaczki? Maluchy z żółtaczką duzo śpią, u mnie tak bylo jak poziom bilirubiny był wysoki, teraz córeczka budzi sie co 2-3h.
Nie ma żółtaczkiLaurka śpi tak dobrze w nocy albo na dworze, w domu w dzień nie chce tyle spać.
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Majeczka przyszla na swiat W KONCU! O 19:35
klopsik ma 56 cm i wazy 3830.. 10 pkt. Zrobila mi troche jesien sredniowiecza z pipki ale moglaby mi zrobic i 3 wojne swiatowa
jest cudowna. Spi sobie grzeczniutko, mam troche problem z przystawianiem i poki co tylko na lezaco.
Porod byl mega dziwny bo myslalam ze umre miedzy 2 a 5cm...dostalam zzo- genialny wynalazek no mialam 3 parte ktore czulam doskonale ale w ogole mnie nie bolaly. Bylam pewna ze koncowka bedzie hardkorowa a nawet sie nie spocilamTroche nas nastraszyla i bylismy o krok od cc ale nowa zmiana poloznej i dzieki niej bylo naturalnie
jutro opowiem reszte.
Jest taka piekna ze nie moge przestac sie patrzecjestem wykonczona ale nie moge spac..
Magda super! Gratulacje!!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Mamy Alexa po 23,5 godzinach porodu...latwo nie bylo nie bede ukrywac
tak wiec 19.08.2015 godz 23.20 50 cm i 3630g ma nasz skarbek
porod sn...
widze ze i Majeczka pojawila sie na swiecieGratuluje Magda
Zaleglosci bede nadrabiac jak znajde czas...
Wszystkim nowym mamusiom gratuluje i trzymam kciuki za reszte
Dbranoc
GratulacjemałaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dziewczyny!
I powodzenia rodzącym!
Gianna, jak Julek?
Agata, jak u Was?
Pewnie się dziewczyny spotkacie na położnictwie
U mnie mały zaczął jeść co około 2 godziny i mocno mi rozkręcil laktacje. W nocy ma przerwę ok 3-4h i wtedy cycki pękają. Nue może złapać, musze na początku przez nakładki aż się mieksze zrobią. Macie na to jakiś sposób?
No i jak mam obie piersi przepełnione to przystąpić małego do obu?
Co do blizny.. Jak Wasze wyglądają? W sensie gojenia? U mnie po lewej stronie jak leże to już prawie na gładko. A po prawej chyba więcej zszyte było bo tam jest jeszcze mocno wypukłe nad blizna i boli. Ale w szpitalu juz mnie od razu ta prawa strona bardziej bolała. Położna mówiła ze jak tak dalej będzie to do lekarza bo może jakiś stan zapalny. Ale chyba poza takim ból przy chodzeniu czy dotyku to byłyby jakieś inne objawymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Iys czy podajesz wit. D i K ? Napisalas ze na wypisie takie zalecenie..
Ach tutaj zalecaja zupelnie odwrotnie podawac po 6 miesiącu wit. D
Tak podaję. Wit D mam podawać od początku długoterminowo, a wit. K od 8 doby życia dziecka do ukończenia 3 miesiąca - oczywiście jeśli karmię KP, bo gdyby było mm to wtedy bez wit. KWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 12:07
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZetka po lewej blizna gladka i piekna po prawej jeszcze dosc widoczna. Tyle ze nie boli. Ogolnie nie mam czucia pod i nad blizna, tak jakbym siebie nie dotykala.
Laktacja: ja mam miekkie piersi. Dziwie sie ze maly cos z nich wyciaga ale chyba sie najada bo po karmieniu spi 3 4 godziny
Dzisiaj moj "termin porodu" z ciekawosci zwazylismy i zmierzylismy syna. Na dzien dzisiejszy ma 53cm (urodzil sie 47cm) i wazy 3400g (3135g urodzeniowa przy wypisie 3030g) Pieknie nadrabiaZetka, lys, Weridiana, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Cassie to pięknie. Mój tak nie nadrabia. Na początku miałam problemy i dokarmialam i potem jak juz tylko pierś to wtedy waga lekko spadła (wg poloznej). Zobaczymy jak będzie dalej, mam nadzieje że będzie przybieral.
Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Nie mam kiedy Was nadrobic no.A jak Staraczka? Urodzila?
Cala noc nie spalam przez to ze mala dusila sie sluzem, teraz udalo mi sie 1.5 h.. musze ja karmic wczesniej ale z nieh spioszek i moge sobie wkladac cyca a ona nic.
Karolina oby sie rozkrecilo ja takie co 8min mialam kilka tyg. Dziadostwo ustawalo. Ale moze jakas polozna pomoze Ci z wodamo czy cos:)Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:U mnie cisza, nic się nie dzieje
Od wczoraj kładę sobie podkład na łóżko czy też tam gdzie siadam mając nadzieję że wody w każdej chwili mogą odejść.....
No, to chyba na drobny wyciek tych wódMi od kilku godzin przed porodem sączyły się wody, potem wyleciała większa ilość tak akurat na rozmiar podkładu. Myślałam wtedy, że to właśnie odeszły mi wody. Jakie było moje zdziwienie jak za kilka godzin usłyszałam odgłos jakby pękającego balona
(to wtedy pękł pęcherz płodowy) i wyleciało tyle wód, że ten podkład to hmmm pływał w tych wodach razem ze mną i z całym szpitalnym prześcieradłem. I potem jeszcze 3 razy wyleciała taka ilość wód, że znów wszystko pływało. Nawet położne były zdziwione ile ja tych wód mamLaura, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZetka wrote:A tak nad blizna ze 2cm nie boli Was nic? Tam są chyba szwy wewnętrzne, troszkę wyżej?
Nie wiem czy czytalas kilka stron predzej napisze jeszcze raz:
Z jednego watku przeszlysmy tutaj i tego samego dnia urodzilysmy
Wzgledem wagi na pewno nadrobi. Ja sialam panike ze taka kruszynka a tutaj widze ze wszystko sie reguluje.
Blizna mnie juz nie boli, czasem zaciagnie ale to takie troszeczke. W porownaniu do zeszlego tyg niebo a ziemia.
Czekam az sie maly wybudzi bo chce jechac na zakupymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Migotkaa wrote:http://allegro.pl/kocyk-spiworek-do-spania-bawelna-do-lozeczka-wozka-i5599578442.html
dziewczyny co myslicie o tym? noce coraz chłodniejsze sie robią
Bałabym się, że mi się dziecko przesunie do środka i się udusi. Moja córa to nieraz tak się kręci, że kilka razy znalazłam ją w poprzek łóżeczka nakrytą całą pieluszką flanelową.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cassie_DE wrote:Nie wiem czy czytalas kilka stron predzej napisze jeszcze raz:
Z jednego watku przeszlysmy tutaj i tego samego dnia urodzilysmy
Wzgledem wagi na pewno nadrobi. Ja sialam panike ze taka kruszynka a tutaj widze ze wszystko sie reguluje.
Blizna mnie juz nie boli, czasem zaciagnie ale to takie troszeczke. W porownaniu do zeszlego tyg niebo a ziemia.
Czekam az sie maly wybudzi bo chce jechac na zakupy
Dokładnie Cassie, czytałamjeszcze pamiętam starania
Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Na SR mowili, ze jak dziecko dlugo spi to moze mu sie za bardzo obnizyc poziom glukozy i wtedy bedzie mialo problemy z wybudzeniem. I tak samo dziecko dlugo spi jak ma za wysoki poziom bilirubiny.
małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja sama smaruję się masłem kokosowym (ale takim pachnącym kokosem, nie tym bezwonnym, które można kupić ostatnio np. w biedronce czy supermarketach; jest to jakaś organiczna marka z USA) i mam super skórę. Dziecko też zamiarzam smarować tym samym, jeśli będzie potrzeba natłuszczania. Przy naszej twardej wodzie obawiam się, że może być...
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny