X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jestem po wizycie, ktg idealnie,
    1.5cm rozwarcia, lekarka mierząc rozwarcie wyczuła główkę bardzo bardzo nisko więc kazała tydzien odczekać i jechać do szpitala jak sie samo nie zacznie.
    Jesteśmy coraz bliżej :)))

małaMyszka, lys, Weridiana, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebastian oficjalnie jest obywatelem świata i to z PESEL-EM.

Uwaga uwaga udało się zmienić nazwisko syna! A mało tego zmieniłam też swoje!!!!! Jebana rodzina!!!!! Jeszcze na to wszystko dostałam smsa od matki:"Natalko,to ze jestes w ciazy i mnie nie powiadomilas zabolalo,a to ze urodzilas dowiaduje sie od obcych ludzi w szpitalu boli cholernie.
    Zycze waszemu synkowi zdrowia i ze byl silny.
    Nie zycze tobie zebys kiedykolwiek stracila z nim kontakt.
    Gdybys sie interesowala nami to bys wiedziala ze wesolo nie jest "

No zesz go kurwać mać

lys, Weridiana, Laura, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Dziewczyny do jakiego czasu powinna calkowicie zejsc u dziecka zoltaczka?

Zetka dokladnie :)

Fizjologiczna jesli karmisz piersią moze schodzić nawet do 3 miesiecy, ale w międzyczasie trzeba sprawdzac ten poziom i crp i morfo.

małaMyszka, Cassie_DE lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my przy wypisie ze szpitala dostaliśmy kartkę z umówionym spotkaniem w USC w celu rejestracji dziecka na 26.08, co mnie zdziwiło bo chciałam to zrobić od razu, a tu tyle czekania.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My usc zalatwilismy 2 dni po porodzie, ja bylam jeszcze w szpitalu, a maz zalatwil akt urodzenia, pesel i meldunek

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które kp pijecie kawę? Ja właśnie uraczyłam się małą z ekspresu z dużą ilością mleka... Chyba nic się nie stanie, co?

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po dwugodzinnym spacerku:) wszystko bylo by git gdyby nie noszenie wozka, rozkladam na 2 czesci ale stelaz lekki nie jest, niby 9 kg a daje w dupe na 3 pietro..

Karolina trzymamy kciuki, żeby szybko poszło !

PO południu jedziemy zamawiać lokal na chrzciny, umyślałam sobie na 20 wrzesnia, chciałabym zeby było jeszcze w miarę ciepło:)

My jak byliśmy na kontroli naszego wczesniaka 11 sierpnia to miał niecały miesiac a śladu żółtaczki nie było juz wogole:)

Cassie_DE, Weridiana, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszka nie przejmuje sie. Mi moja mama do wczoraj jezdzila ponpsychice i od wczoraj juz matki nie mam. Wszystko ma swoje granice.
    Bylam krok o depresji poporodowej z jej powodu, nie pozwole sobie zniszczyc zycia.

Magd tak oczywiscie. Kontrole mamy za 2 tyg. Syn ma zoltaczke w oczkach i okol noska. W dniu wypisu bilurbina spadla.
    Mam nadzieje ze szybko ta reszta mu zejdzie.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Dziewczyny które kp pijecie kawę? Ja właśnie uraczyłam się małą z ekspresu z dużą ilością mleka... Chyba nic się nie stanie, co?

Wypilam taka z fusami i mialam caly dzien koncert, kofeina pobudzila za bardzo. A poje slabe kawy z mlekiem.
    Teraz tylko zbizowa i bezkofeinowa.

• Ofka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    My wczoraj pierwszy raz wykąpaliśmy małą. Bardzo jej się podobało :) Nam też :)
    Jednak muszę kupić jakiś balsam do skóry, bo sam emolient u nas nie wystarczy. I tak właśnie się zastanawiam co kupić.
    Ja mam i do kapieli i smarowania mediderm. To tani emolient.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mnie dopadła jakąś depresja przedporodowa. Nic mi się nie chce i wszystko mnie wkur*ia. Sorki za określenie ale nie da się powiedzieć, że denerwuje bo to zdecydowanie za mało.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:

ja piję jedną dziennie (czasem tylko pół)rozpuszczalną z 2 płaskich łyżeczek plus mleko 2%

9f7jtv73juycdhvl.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Malutki po każdym jedzeniu nie ulewa a wymiotuje. Tego jest juz duzo:( spi chwile i pręży się. Chodzę zdolowana znów mam myśli ze będziemy przechodzić przez to samo co z Marcelim. Jestem załamana :( mam ochotę ryczec...

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:

Mi doradca laktacyjna powiedziala, ze 1 kawa dziennie owszem tylko, ze od razu pnw karmieniu

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też była żółtaczka, ją widziałam po oczach małej, miała żółte jakby była radioaktywna, ale gdy zapytalam położna stwierdziła że mala/ slaba ta żółtaczka i żeby się nie martwić. Teraz oczy już prawie są normalne.
    Mycha ja pije tylko zbozowa kawę, ale z tego względu że mam chyba mało magnezu bo powieka mi ciągle lata, mimo że lykam witaminy( moje ciazowe i magnez dodatkowo). Wg czuje że mala zabiera mi wszystko co dobre , bo już zastrzały mi się znowu robią( z Blanka też miałam) a skórki przy paznokciach mam strasznie pozaciagane i postrzępione. A nigdy tak nie mialam. Widać że brakuje minerałów. Przy wipisie dostalam jakąś receptę na jakieś witaminy w kropelkach chyba z dha , ale jeszcze nie wykupilam, bo ciazowe lykam

v40cu9h.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    U nas też była żółtaczka, ją widziałam po oczach małej, miała żółte jakby była radioaktywna, ale gdy zapytalam położna stwierdziła że mala/ slaba ta żółtaczka i żeby się nie martwić. Teraz oczy już prawie są normalne.
    Mycha ja pije tylko zbozowa kawę, ale z tego względu że mam chyba mało magnezu bo powieka mi ciągle lata, mimo że lykam witaminy( moje ciazowe i magnez dodatkowo). Wg czuje że mala zabiera mi wszystko co dobre , bo już zastrzały mi się znowu robią( z Blanka też miałam) a skórki przy paznokciach mam strasznie pozaciagane i postrzępione. A nigdy tak nie mialam. Widać że brakuje minerałów. Przy wipisie dostalam jakąś receptę na jakieś witaminy w kropelkach chyba z dha , ale jeszcze nie wykupilam, bo ciazowe lykam

Ja kupiłam witaminy dla kobiet karmiacych i kontynuuje , ta sama firma co dla kobiet w ciąży.
    jak na razie wszystko ok, nawet wlosy nie wypadaja , chyba ze pozniej cos sie zacznie dziac..

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    A mój Malutki po każdym jedzeniu nie ulewa a wymiotuje. Tego jest juz duzo:( spi chwile i pręży się. Chodzę zdolowana znów mam myśli ze będziemy przechodzić przez to samo co z Marcelim. Jestem załamana :( mam ochotę ryczec...

Biedny malutki.
    A co dokladnie mu bylo?

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys ja smaruje po kapieli kremem nawilzajacym Bepanthen. Jest bardzo wydajny i fajnie sie rozsmarowuje, masz wrazenie ze zmienia sie w wode , taki lekki.

jak wspominała Hermiona tez slyszalam duzo dobrego o oleju kokosowym

lys, małaMyszka, polkosia lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminko głowa do góry. Zaraz będziemy tulić maluszki :). Nie denerwuj się bo dzidzia to odczuwa.

Myszko może lepiej inke z mlekiem wypić?? Zdrowsza dla ciebie i maluszka :)

Wysprzatałam na błysk mieszkanie, nie mam co już sprzątać to poprawiam codziennie tak żeby się nie nudzić i cukry spalać. Już bym chciała Dominisia mieć przy sobie bo się zanudzę, mąż dopiero przychodzi z pracy 17, 18 a ja siedzę i odliczam czas.....

Weridiana, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko nie bede juz sluchac wiadomości. Ten facet z siekira co zabil 10 latke kompletnie mnie rozbil. Strasznie przezywam , wyobrazam sobie moja corke. Ehh ...

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 1951 1952 1953 1954 1955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ