SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jestem po wizycie, ktg idealnie,
    1.5cm rozwarcia, lekarka mierząc rozwarcie wyczuła główkę bardzo bardzo nisko więc kazała tydzien odczekać i jechać do szpitala jak sie samo nie zacznie.
    Jesteśmy coraz bliżej :)))

małaMyszka, lys, Weridiana, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebastian oficjalnie jest obywatelem świata i to z PESEL-EM.

Uwaga uwaga udało się zmienić nazwisko syna! A mało tego zmieniłam też swoje!!!!! Jebana rodzina!!!!! Jeszcze na to wszystko dostałam smsa od matki:"Natalko,to ze jestes w ciazy i mnie nie powiadomilas zabolalo,a to ze urodzilas dowiaduje sie od obcych ludzi w szpitalu boli cholernie.
    Zycze waszemu synkowi zdrowia i ze byl silny.
    Nie zycze tobie zebys kiedykolwiek stracila z nim kontakt.
    Gdybys sie interesowala nami to bys wiedziala ze wesolo nie jest "

No zesz go kurwać mać

lys, Weridiana, Laura, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Dziewczyny do jakiego czasu powinna calkowicie zejsc u dziecka zoltaczka?

Zetka dokladnie :)

Fizjologiczna jesli karmisz piersią moze schodzić nawet do 3 miesiecy, ale w międzyczasie trzeba sprawdzac ten poziom i crp i morfo.

małaMyszka, Cassie_DE lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my przy wypisie ze szpitala dostaliśmy kartkę z umówionym spotkaniem w USC w celu rejestracji dziecka na 26.08, co mnie zdziwiło bo chciałam to zrobić od razu, a tu tyle czekania.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My usc zalatwilismy 2 dni po porodzie, ja bylam jeszcze w szpitalu, a maz zalatwil akt urodzenia, pesel i meldunek

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które kp pijecie kawę? Ja właśnie uraczyłam się małą z ekspresu z dużą ilością mleka... Chyba nic się nie stanie, co?

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po dwugodzinnym spacerku:) wszystko bylo by git gdyby nie noszenie wozka, rozkladam na 2 czesci ale stelaz lekki nie jest, niby 9 kg a daje w dupe na 3 pietro..

Karolina trzymamy kciuki, żeby szybko poszło !

PO południu jedziemy zamawiać lokal na chrzciny, umyślałam sobie na 20 wrzesnia, chciałabym zeby było jeszcze w miarę ciepło:)

My jak byliśmy na kontroli naszego wczesniaka 11 sierpnia to miał niecały miesiac a śladu żółtaczki nie było juz wogole:)

Cassie_DE, Weridiana, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszka nie przejmuje sie. Mi moja mama do wczoraj jezdzila ponpsychice i od wczoraj juz matki nie mam. Wszystko ma swoje granice.
    Bylam krok o depresji poporodowej z jej powodu, nie pozwole sobie zniszczyc zycia.

Magd tak oczywiscie. Kontrole mamy za 2 tyg. Syn ma zoltaczke w oczkach i okol noska. W dniu wypisu bilurbina spadla.
    Mam nadzieje ze szybko ta reszta mu zejdzie.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Dziewczyny które kp pijecie kawę? Ja właśnie uraczyłam się małą z ekspresu z dużą ilością mleka... Chyba nic się nie stanie, co?

Wypilam taka z fusami i mialam caly dzien koncert, kofeina pobudzila za bardzo. A poje slabe kawy z mlekiem.
    Teraz tylko zbizowa i bezkofeinowa.

• Ofka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    My wczoraj pierwszy raz wykąpaliśmy małą. Bardzo jej się podobało :) Nam też :)
    Jednak muszę kupić jakiś balsam do skóry, bo sam emolient u nas nie wystarczy. I tak właśnie się zastanawiam co kupić.
    Ja mam i do kapieli i smarowania mediderm. To tani emolient.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mnie dopadła jakąś depresja przedporodowa. Nic mi się nie chce i wszystko mnie wkur*ia. Sorki za określenie ale nie da się powiedzieć, że denerwuje bo to zdecydowanie za mało.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:

ja piję jedną dziennie (czasem tylko pół)rozpuszczalną z 2 płaskich łyżeczek plus mleko 2%

9f7jtv73juycdhvl.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Malutki po każdym jedzeniu nie ulewa a wymiotuje. Tego jest juz duzo:( spi chwile i pręży się. Chodzę zdolowana znów mam myśli ze będziemy przechodzić przez to samo co z Marcelim. Jestem załamana :( mam ochotę ryczec...

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:

Mi doradca laktacyjna powiedziala, ze 1 kawa dziennie owszem tylko, ze od razu pnw karmieniu

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też była żółtaczka, ją widziałam po oczach małej, miała żółte jakby była radioaktywna, ale gdy zapytalam położna stwierdziła że mala/ slaba ta żółtaczka i żeby się nie martwić. Teraz oczy już prawie są normalne.
    Mycha ja pije tylko zbozowa kawę, ale z tego względu że mam chyba mało magnezu bo powieka mi ciągle lata, mimo że lykam witaminy( moje ciazowe i magnez dodatkowo). Wg czuje że mala zabiera mi wszystko co dobre , bo już zastrzały mi się znowu robią( z Blanka też miałam) a skórki przy paznokciach mam strasznie pozaciagane i postrzępione. A nigdy tak nie mialam. Widać że brakuje minerałów. Przy wipisie dostalam jakąś receptę na jakieś witaminy w kropelkach chyba z dha , ale jeszcze nie wykupilam, bo ciazowe lykam

v40cu9h.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    U nas też była żółtaczka, ją widziałam po oczach małej, miała żółte jakby była radioaktywna, ale gdy zapytalam położna stwierdziła że mala/ slaba ta żółtaczka i żeby się nie martwić. Teraz oczy już prawie są normalne.
    Mycha ja pije tylko zbozowa kawę, ale z tego względu że mam chyba mało magnezu bo powieka mi ciągle lata, mimo że lykam witaminy( moje ciazowe i magnez dodatkowo). Wg czuje że mala zabiera mi wszystko co dobre , bo już zastrzały mi się znowu robią( z Blanka też miałam) a skórki przy paznokciach mam strasznie pozaciagane i postrzępione. A nigdy tak nie mialam. Widać że brakuje minerałów. Przy wipisie dostalam jakąś receptę na jakieś witaminy w kropelkach chyba z dha , ale jeszcze nie wykupilam, bo ciazowe lykam

Ja kupiłam witaminy dla kobiet karmiacych i kontynuuje , ta sama firma co dla kobiet w ciąży.
    jak na razie wszystko ok, nawet wlosy nie wypadaja , chyba ze pozniej cos sie zacznie dziac..

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    A mój Malutki po każdym jedzeniu nie ulewa a wymiotuje. Tego jest juz duzo:( spi chwile i pręży się. Chodzę zdolowana znów mam myśli ze będziemy przechodzić przez to samo co z Marcelim. Jestem załamana :( mam ochotę ryczec...

Biedny malutki.
    A co dokladnie mu bylo?

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys ja smaruje po kapieli kremem nawilzajacym Bepanthen. Jest bardzo wydajny i fajnie sie rozsmarowuje, masz wrazenie ze zmienia sie w wode , taki lekki.

jak wspominała Hermiona tez slyszalam duzo dobrego o oleju kokosowym

lys, małaMyszka, polkosia lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminko głowa do góry. Zaraz będziemy tulić maluszki :). Nie denerwuj się bo dzidzia to odczuwa.

Myszko może lepiej inke z mlekiem wypić?? Zdrowsza dla ciebie i maluszka :)

Wysprzatałam na błysk mieszkanie, nie mam co już sprzątać to poprawiam codziennie tak żeby się nie nudzić i cukry spalać. Już bym chciała Dominisia mieć przy sobie bo się zanudzę, mąż dopiero przychodzi z pracy 17, 18 a ja siedzę i odliczam czas.....

Weridiana, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko nie bede juz sluchac wiadomości. Ten facet z siekira co zabil 10 latke kompletnie mnie rozbil. Strasznie przezywam , wyobrazam sobie moja corke. Ehh ...

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 1951 1952 1953 1954 1955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ