X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki czy wy po porodzie też smarujecie swoje brzuszki nadal??

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura ja właśnie słyszałam, że po porodzie smarowanie prze jakiś czas jest tak samo ważne jak w ciąży. Ja jedyne rozstępy jakie miałam przed ciążą były z okresu jak schudłam wiec będę na pewno sie smarowac.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie smaruje

• Laura Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminko widzę że mamy te same daty na suwaczkach :)
    Idziemy równo :D. Ciekawe która z nas się rozpakuje pierwsza? A może razem w jednym dniu :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.aptekagemini.pl/mediderm-krem-1000g.html
    Ofka tego kremu używasz? Bo też muszę coś kupić, mam oilatum 2 w 1 ale Alicja ma sucha skórkę wiec coś dodatkowo musze zastosować

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku smarowalam, teraz już nie, bo brzuch mam zupełnie płaski, jak przed ciążą. Błyskawicznie mi spadł. Rozstępów nie mam za to nie zniknęła mi ta ciemna kreska. Kiedy ona zejdzie?

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane

Jestem drugi dzien w domku. Pomalu sie jeszzzce organizuje i nie mam jakmwas nadrobic.
    Zagladanm na pierwsza strone i sprawdzam ktora sie rozpakowala :)

Mamy karmiacd peirsia czy pijecie krowie mleko??? Jecie nabial i jajka??wczoraj mialam wizyte poloznej i zrobila mi taka wode z mozgu,ze juz nie wiem co moge jesc.
    W szpitalu dietetyk mowila ze mozna kawe z melkeiem albo herbate rooibos, inke.
    Polozna wczoraj -kategorycznie nie.mleka wogole, jajko raz w tyg.zupa tylko na kurczaku plus mrchewka ziemniak i kasza. Owoce tylko pieczone albo gotowane.
    Z warzyw tez w zasadzie wszyttsko gotowane. Zero surowych jablek i bananow.
    Nie wiem co jesc, pomozcie.
    Nie ma u nas w rodzinie alergii pokarmowych wiec nie wiem czemu mam miec tak restrykcyjna diete.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Ja na początku smarowalam, teraz już nie, bo brzuch mam zupełnie płaski, jak przed ciążą. Błyskawicznie mi spadł. Rozstępów nie mam za to nie zniknęła mi ta ciemna kreska. Kiedy ona zejdzie?

szczesciara :-)
    Ja jeszcze mam brzuszek, no nic starosc nie radosc ;-)

Tez nie smaruje , z czystego lenistwa jednak nie mam rozstepow , w pierwszej ciąży tez nie mialam i nie smarowalam . Mysle ze taka moja uroda. Chociaz popieram nawilzanie skóry :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Kochane

Jestem drugi dzien w domku. Pomalu sie jeszzzce organizuje i nie mam jakmwas nadrobic.

Mamy karmiacd peirsia czy pijecie krowie mleko??? Jecie nabial i jajka??wczoraj mialam wizyte poloznej i zrobila mi taka wode z mozgu,ze juz nie wiem co moge jesc.
    Polozna wczoraj -kategorycznie nie.mleka wogole, jajko raz w tyg.zupa tylko na kurczaku plus mrchewka ziemniak i kasza. Owoce tylko pieczone albo gotowane.
    Nie ma u nas w rodzinie alergii pokarmowych wiec nie wiem czemu mam miec tak restrykcyjna diete.
    Zabko tu jest fajny artykuł, dzisiaj niecierpliwa go wstawiła http://lovi.pl/pl/breast-feeding/60 , warto poczytać :)
    Dziwna dietę ci kazała stosować. Ja będę jadła owoce surowe może nie wszystkie ale będę :)i będę piła mleko i jadła nabiał :)

Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura jak u mnie będzie tak dalej bezobjawowo to sądzę, że będziesz pierwsza :) ja dodatkowo nie mam ochoty na nic co przyspiesza poród.
    A jak myślicie mogę się wybrać na koncert plenerowy? Oczywiście nie gdzieś pod scenę ani nigdzie gdzie będzie ścisk. Ale głośno będzie.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Kochane

Nie ma u nas w rodzinie alergii pokarmowych wiec nie wiem czemu mam miec tak restrykcyjna die
    te.

Oj to trafilas polozna staraj daty ;-)

Wlasnie ten temat byl przerabiany, Niecierpliwa konsultowala z kilkoma specjalistami ze mozna jesc wszystko , oczywiście z glowa, sprawdz jej posty bo wlasnie ona byla na diecie a malenstwo i tak mialo kolkę.

Osobiście uwazam ze nie jest to prosty temat i mozna jesc wszystko ale zdrowo. Pokarm produkuje sie z krwi jednak do krwi tez moga dotrzec "szkodliwe" elementy jak np alkohol . Dlatego musimy uwazac i odzywiac sie z glowa :-)

Laura, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana, nie taka całkiem szczęściara, bo brzuch spadł, ale za to ramiona i biodra nadal z tluszczykiem. Także tez trochę pracy przede mną.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    http://www.aptekagemini.pl/mediderm-krem-1000g.html
    Ofka tego kremu używasz? Bo też muszę coś kupić, mam oilatum 2 w 1 ale Alicja ma sucha skórkę wiec coś dodatkowo musze zastosować
    Tak to ten. Tanszy niz oilatum.

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Kochane

Wszystko wpierdzielam. Nawet siorbalam pare razy pepsi.

Ewa123, zabka11, małaMyszka, polkosia lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.
    Tez mi sie wydaje ze taka dieta restrykcyjna to przesada.
    Jakie jeciem owoce i warzywa???

Aaaaa pamietam ze byl tez temat hemoroidow.niesety po porodzie wylazl mi kolejny buuuu :(
    Smaruje tylko proctoglivnolem. Co jeszcze mozna stosowac karmiac???? Kurde so usiade to mi wylazi i ciagle mam uczucie jakbym chciala do toaltey, tak mi ten dziad przeszkadza :((((

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Mamuśki czy wy po porodzie też smarujecie swoje brzuszki nadal??
    Ja kupial ziaje maslo do ciala po porodzie i smaruje brzuch piersi posladki i uda..
    Teraz sie chudnie i w tych miejscachbmoga pojawic sie rozstepy,.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Ja kupial ziaje maslo do ciala po porodzie i smaruje brzuch piersi posladki i uda..
    Teraz sie chudnie i w tych miejscachbmoga pojawic sie rozstepy,.
    dzięki Zabko :) na pewno zakupie to masło z Ziajki do tej pory miałam balsam od 4 miesiąca ciąży też z Ziajki, ale właśnie mi się skończył i nie warto mi zakupować na ten ostatni tydzień...

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ofka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Dzieki dziewczyny.
    Tez mi sie wydaje ze taka dieta restrykcyjna to przesada.
    Jakie jeciem owoce i warzywa???

Aaaaa pamietam ze byl tez temat hemoroidow.niesety po porodzie wylazl mi kolejny buuuu :(
    Smaruje tylko proctoglivnolem. Co jeszcze mozna stosowac karmiac???? Kurde so usiade to mi wylazi i ciagle mam uczucie jakbym chciala do toaltey, tak mi ten dziad przeszkadza :((((
    3Xpo 2 cyklo3forte, bez recepty, mozna karmic piersia. Masowac kostkami lodu lub sztyft hemorex, smarowac olejem lnianym lub kokosowym. Pis olej lniany.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane chce odciagnac mleko i podac malemy z butelki. Ile tego naszukowac? Bo nie wiem ile on zjada...musze sie przespac niech maz go nakarmi, bo zdechne, od 1 w nocy piec min na cycku, pietnascie spi...moze przez to picie z butli nie oduczy sie ssac cycka.

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/811b49fe25a6.jpg

Dotarly nasze zaproszenia, jestem bardzo zadowolona ;) Wiec pakujemy manaty i jedziemy wreczac ;)

Laura, zabka11, lys, Weridiana, Pati Belgia, mamasia, 0na88, 0na88, małaMyszka, polkosia lubią tę wiadomość

‹‹ 1952 1953 1954 1955 1956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ