X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie w aucie macie moje drogie zapiete foteliki?? Bo my mielismy za kierowca, ale maz wyczytal, ze najbezpieczniej jest na srodku z tylu, co do mnie w ogole nie przemawia

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Gdzie w aucie macie moje drogie zapiete foteliki?? Bo my mielismy za kierowca, ale maz wyczytal, ze najbezpieczniej jest na srodku z tylu, co do mnie w ogole nie przemawia

ja gdzieś kiedyś oglądałam program że najlepiej z tyłu za pasażerem, później za kierowcą a ostatecznie jak nie ma poduszek powietrznych to z przodu na miejscu pasażera... nie pamiętam czy coś było o środkowym miejscu z tyłu hmmm u nas to nawet nie ma takiej opcji :)

edit. faktycznie teraz gdzie na artykuł patrze to napisane jest że pośrodku najlepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 14:58

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    ja gdzieś kiedyś oglądałam program że najlepiej z tyłu za pasażerem, później za kierowcą a ostatecznie jak nie ma poduszek powietrznych to z przodu na miejscu pasażera... nie pamiętam czy coś było o środkowym miejscu z tyłu hmmm u nas to nawet nie ma takiej opcji :)

Ja wlasnie tez poczytalam i faktycznie niby najlepiej po srodku
    9. Na którym miejscu w samochodzie najbezpieczniej?

Bezpieczniej z przodu czy z tyłu? Z boku czy pośrodku?

Najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie, jeśli chodzi o montaż fotelika samochodowego dla dziecka, to miejsce pośrodku tylnej kanapy, o ile jest ono wyposażone w 3-punktowy pas bezpieczeństwa lub mocowanie ISOFIX. Zapewnia ono najlepszą ochronę dla dziecka podczas zderzenia bocznego poprzez oddalenie od strefy uderzenia. Jeśli miejsce środkowe nie posiada 3-punktowego pasa lub ISOFIX, to wybierz miejsce na tylnej kanapie za pasażerem. Przy awaryjnym zatrzymywaniu samochodu na ruchliwej ulicy możliwi to dziecku bezpiecznie wsiadać i wysiadać lub nam bezpiecznie wyjmować fotelik z niemowlęciem. Informacje o rzekomej znaczącej przewadze siedzenia za kierowcą są MITEM - są nieuzasadnioną wiedzą ze statystyk wypadków

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana mam bol miesiaczkowy, caly czas ćmi,a co ok 10 min sie wzmaga. Czop mi nie odszedl...

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy za kierowcą, ale myślę żeby przerzucić za pasażera...

Kiedy zaczęłyście wydłużać spacery? My już na drugi dzień byliśmy na 15 min, bo w szpitalu było cały czas okno otwarte, więc werandowanie zaliczone. A teraz mamy 8 dni i nie wiem na ile możemy sobie pozwolić ...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    My mamy za kierowcą, ale myślę żeby przerzucić za pasażera...

Kiedy zaczęłyście wydłużać spacery? My już na drugi dzień byliśmy na 15 min, bo w szpitalu było cały czas okno otwarte, więc werandowanie zaliczone. A teraz mamy 8 dni i nie wiem na ile możemy sobie pozwolić ...

Jak Julka miala 6 dni to bylismy na 3godzinnym, ale w miedzyczasie odwiedzilismy prace wiec ok godzinki w budynku

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od poczatku chodzimy na dosc dlugie spacery. Kilka dni po wyjściu ze szpitala byliśmy cały dzień w ogrodzie.a potem spacery ok godzinne.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacery poki co po 30minut ale to ja nie czuje sie na silach zeby dalej smigac.

Fotelik montuje z tylu za siedzeniem pasazera a ja siedze obok.
    Z przodu nie wolno ze wzgledu na poduszki powietrzne, mozna je wylaczyc ale wole gdy sa aktywne.

Wkurzylam sie dzisiaj ze nic w szafie jie moge znalezc. Wywalilam wszystko na lozko i taki mega wielki worek ubran wyrzucilam. Szafa wreszcie wyglada jak szafa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w aucie mam wyłączoną przednią poduchę i boczną od pasażera ale myślę, że jest to jedynie jako taka opcja gdy jedzie się samemu z Dzidzią, żeby ją widzieć.
    Zalecają jednak żeby fotelik zapinać z tyłu jak dziewczyny pisały - na środku, a jeśli nie ma się możliwości to już zależy jak wygodniej.

Ja czasem mam nadzieję, że mój poród przyjdzie nagle, bez objawów, bo póki co ich mało ;-)

niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Kiedyś dawno temu była taka maść Tormentiol i pamiętam że mamy używały dla dzieci na tak trudne odparzenia i ta maść była bardzo skuteczna, ale teraz niby same negatywy o tej maści.
    Tutaj coś znalazłam o Tormentiolu http://arkanaurody.blogspot.com/2013/08/pieluszkowe-odparzenie-pupy-u-dziecka.html

Jak byłam młodsza to lubiałam opiekować się dziećmi :) i wiem że mamy tych dzieci smarowały pupki niemowlakom Tormentiolem i dzisiaj te dzieci są dorosłe i nic im nie jest po tej maści, więc może warto poczytać na ten temat.
    Mi kolezanka opowiadala ze miala to samo, maly az rany mial...masci na zamowiejie, cyrki, wietrzenie i nic. Tez uslyszala o termentiolu i tez slyszala zle opinie, alejednak kolezanka z apteki jej polecila, zmowila i po tym przeszlo wiec nie wiem ...

Laura, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko dziewczyny , jestem wykonczona a to dopiero poczatki macierzystwa - marze o wczasach , weekendzie z mezem czy czymkolwiek. Dzis jest 19 sierpien , na patologii wyladowalam 30 lipca i od tego czasu zamknieta jestem w domu - chyba dostaje pierdolca ;/

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Mi kolezanka opowiadala ze miala to samo, maly az rany mial...masci na zamowiejie, cyrki, wietrzenie i nic. Tez uslyszala o termentiolu i tez slyszala zle opinie, alejednak kolezanka z apteki jej polecila, zmowila i po tym przeszlo wiec nie wiem ...
    no właśnie Ofka trudno powiedzieć, jedni piszą o tym dobre opinie inni odradzają.....
    z mojego doświadczenia wiem że dzieciom ( te dzieci to już po ponad 20 lat mają ;) )do dzisiaj nic nie jest a mamy używały tego niemal codziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 15:57

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona a ja marze właśnie żeby zamknąć się w domu z maleństwem :)
    Żeby zająć się nim i poświecić cały czas jemu, ja już dość czasu miałam na takie życie wczasowe itp. :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    kierowca zawsze instynktownie siebie ratuje więc ja mam Olka zawsze za kierowcą. Na środku niby najbezpieczniej ale np ja zwierze wbije się do auta przez przednią szybe t leci od razu na dziecko, a i przy słuczce szkło leci od razu na twarz a tak to jest trochę osłonięte przez fotel.

7w3d 💔
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka jak zwykle zasnela przy cycu na lozku i juz druga proba wlozenia do lozeczka konczy sie tym, ze jest po spaniu. Chyba musze nastawic sie na spanie w trojke albo wieczna walke, na ktora nie mam ani sily ani cierpliwosci

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano nikt nie obiecywał ze będzie lekko. Moja córka tez cały dzień marudzi, budzi się co chwila, jest niespokojna, płacze jakby ją ktoś ze skóry obdzieral. Chce ssać ale kiedy daje cycka to po paru lykach się prezy, wygina i jeszcze głośniej płacze. W sumie ma takie coś od początku, od 2 dnia życia, tylko wcześniej to zdarzało się sporadycznie, a teraz w zasadzie każdego dnia jest wrzaski to czasem po kilka godzin. Nie wiem czy od czegoś co ja jem boli ja brzuszek, czy to kolki, czy po prostu sama nie wie czego chce i marudzi..właśnie wróciliśmy ze spaceru. Na szczęście lubi jeździć wózkiem i zasypia zawsze. My spacerujemy od skończonego tygodnia po ok godzinkę dziennie

Ewa123
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dlaczego musialas przejsc na mm??
    Bo mój maly miał skaze a ja nie dalam rady ograniczyc nabialu. Najmniejsza ilość dawala nam we znaki.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś, Magda jak sytuacja się rozwija??

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak podczytuje o tej skazie i mam pytanie.
    Czy wy duzo nabiału jadłyście w ciąży?? piłyście mleko??

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, miałam tak samo ale wczoraj postanowiłam sama wyjść z domu z małym, do tej pory tylko we trójke, i jaka byłam szczesliwa, poszłam na lody, odrazu lepsze samopoczucie:)

Myszka my zaczynalismy od spacerów 45 min ale trafilismy na upały..

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 1944 1945 1946 1947 1948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ