SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
melduje się i ja po wizycie i przed wyjazdem do szpitala.... wód mam mało, łożysko już stare (cokolwiek to znaczy) rozwarcie na palec mam być w szpitalu pod kontrolą od dzisiaj ale nie wiadomo ile to potrwa jeszcze
troche jestem przerażona bo od dwóch dni nie śpie przez okropny ból pleców i brzucha
a tu jeszcze szpital nie wiem jak sobie tam dam rade z tym bólem
do tego mały jest za duży jak na mój brzuch
i dlatego tak uciska na wszystko co się da
nie wiem czemu nie zrobia cc tylko muszę czekać na sn
Weridiana, Zetka, jesslin87, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość
-
Dziś była pierwsza wizyta położnej i generalnie popsuła mi ta Pani humor.
Zobaczyła, ze na komodzie stoją Espumisan i Delicol i skomentowała, że ma nadzieję, że tego nie używamy. No to jej powiedziałam, że użyliśmy kilka razy, bo dziecko miało mega gazy i kolkę i strasznie płakało. To usłyszałam, że Espumisan to wolno dopiero od 28 dnia, a Delicol to trzeba mieć jakieś podstawy żeby to podawać, itd itd
Padło pytanie, czy jestem na diecie, powiedziałam że nie. Jedynie to nie piję gazowanego, nie jem fast foodów itd. I mówię, jej że doradca laktacyjny w szpitalu mówiła, że mam jeść normalnie tyle że zdrowo. I tu się zaczął wykład, że ja mam jeść gotowane, lekkostrawne i mam zrezygnować z mleka ble ble ble
I jeszcze mówi, że pupę dziecku mam cały czas smarować bepanthenem itd zeby było non stop natłuszczone, gdzie neonatolog w szpitalu zalecała nie smarowanie niczym dopóki nie będzie takiej potrzeby.
No jeden mądrzejszy od drugiego - tylko wodę człowiekowi z mózgu robią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 15:43
niecierpliwa, Zetka, polkosia, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWeridana z mlodszym synem jadlam wszystko poza wdymajacymi od jego 3tyg zycia i obylo sie przed zmiana jedzenia i po zmianie bez kolek.
Najstarszy syn mial kolki po wszystkim nawet po mm.
A najmlodszy widze ze nie toleruje pewnych potraw bo kupy czasem sa zielone.
Gdy jem "zdrowo" sa zolte jak sloneczko.
Po kawie mialam dzien i noc placz.
Wole przeczekac ten poczatkowy okres mysle max 3 miesiace a potem zaczac jesc bardziej normalnie.
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Karolina - gratulacje! (Ale nie poczekałas na mnie...
)
Biustonosze mam kupione do karmienia 2 (bo dwupak) miękkie. Jakiś dziwny rozmiar z HM i jako tako leżą, ale cyc spłaszczają i wygląda niezbyt ładnie, choć staniki same w sobie nie są jakieś brzydkie. Ja na codzień używam miękkich staników, ale na fiszbinach, one ładnie układają piersi w kuleczkę. Te do karmienia mam bez fiszbin, pewnie dlatego tak kijowo to wygląda. Ale są dość wygodne. Zobaczę, jaki będę mieć rozmiar po porodzie i wtedy będę szukać czegoś ładniejszego.
W ogóle wczorajsza wizyta u lekarki siedzi mi w głowie. Zrobiła USG i wyszło, że mała jest malutka - waży ok. 3 kg. To niby w normie, ale co jakiś czas mnie dopada myśl, czy wszystko z nią OK. A przecież wolałam małe dziecko, bo może łatwiej ją będzie dzięki temu urodzić. No ale dziwne mi się to wydaje, tyle jem ostatnio cukru, że aż wstyd, a dziecko takie małe... A, i rozwarcie mam "na paluszek". Pomyślałam, że fajnie, taki kawałek rozwarcia gratis będzie, bo jakoś szczególnie nie mam bolesnych skurczów.małaMyszka, Zetka, Neyla, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam miekkie biustonosze z h&m jestem z nich zadowolona.
Gdy chodze bez w samych topach do karmienia to cyce bola strasznie.
Hermiona ja cala ciaze panikowalam z powodu wagi syna. Jego waga miala nie przekroczyc 2400g. Plakalam po nocach ze cos jest nie tak. Mialam cc 2tyg przed terminem i wazyl 3135g. A dzien przed porodem z usg wyszlo 2800g. Nie mysl za duzo o tej wadze bo to tylko usg.Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a powiedzcie kiedy waszym dzieciaczkom odpadł kikut pępka? Dzisiaj po spacerze zauważyłam, że małemu trochę pępek pokrwawił, przestraszyłam się jak cholera.
Nie wiem teraz czy do lekarza, czy czekać, czy odpada...
jak to było u Was?