X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    My juz jestesmy w drodze :) Julka jedzie do babci i prababci :)

Myszka ja zamawialam 9 zaproszen i nie bylo limitu ile trzeba zamowic ;)

Aaaga gratulacje!! :) Ktos doliczyl sie ile sierpniowek jeszcze czeka na swoje malenstwa??

Ja czekam ;) zero objawow wczoraj wizyta lozysko 3 stopien maly w kanale wazy 3098g jezeli do 31 nie urodze to 1 wrzesnia mam sie zglosic na ktg do szpitala i lekarz powiedzial zrobimy masaz i moze juz pani nie wyjdzie bez dziecka :)

Gratuluje wszystkim nowym mamusia i wszystkim co czekaja jak ja zycze szybkich i bezbolesnych porodow ;)

małaMyszka, Laura, niecierpliwa, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!Ile nas jeszcze zostało?już nie długo tematem głównym będą kupki i karmienie:) A jeszcze niedawno był rosnący brzuch.
    Wczoraj byliśmy u pediatry na patronazu.Leon waży 4550g A dziś ma miesiąc.W ciągu tygodnia przybrał 400g więc nawet dużo.Dostaliśmy nowe leki na jego ulewanie jak Nie pomogą w ciągu tygodnia to zmiana mleka bo ma alergię dalej i laktozy mimo leków się nie rozkłada.Musimy kupić poduszkę klin.Poza tym zdrowy okaz.Dość tylko nam nie chce.Wczoraj nie spał w dzień od 11 do 17:30 póki mąż go na spacer nie wziął.Noc odpukac jakoś przesypia jak nie uleje bo potrafi to go męczyć przez1,5h.
    No i dr mówiła o szczepieniu ale kompletnie jej nie rozumiałam z tymi szczepionkami i dawkami.Dziś przyjdzie położna to dopytam.
    Ściskam Was mocno.A i wróciłam do wagi z przed ciąży.Jak znajdę chwilę to wrzucę fotkę.

niecierpliwa, małaMyszka, Laura, Zetka, lys, zabka11, witaminkab, Weridiana, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    U mnie dzisiaj noc z tych cięższych, bo Hubert co chwila marudził o cycka. Jadł z godzinę o 2 w nocy, później o 5.40 jadł kolejną godzinę, tak łapczywie, że sporo ulał później. Wiedziałam, że mu się to nie zmieści. O 7.30 znowu chciał jeść. Wczoraj miałam nawał pokarmu, piersi mnie strasznie bolały, dzisiaj wszystko mam ok, bo Mały zjadł :-)Marzę o tym, żeby się wyspać - nawet żeby przespać ciurkiem 3 godziny, bez żadnego obudzenia się na kwękanie i inne cuda ;) Tak w ogóle to nie spodziewałam się nawet przez chwilę, że będę miała tyle pokarmu i że karmienie piersią w moim przypadku pójdzie tak gładko - szczerze mówiąc, to się tego wręcz bałam.

Dzisiaj mamy wizytę położnej, zobaczymy jak będzie.

Wczoraj miałam zdjęte szwy po CC. Rana mnie trochę jeszcze ciągnie i czasem piecze skóra, ale pielęgniarka powiedziała, że ładnie się goi.

Miłego dnia dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 08:30

niecierpliwa, małaMyszka, Zetka, lys, witaminkab, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 69 zapisanych sierpnióweczek już 52 się rozpakowało :)

niecierpliwa, mamasia, małaMyszka, Paula_071, Laura, Weridiana, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie w szczerym polu i odciaganie w samochodzie zaliczone. Powiem Wam, ze jest kosmos ;)

małaMyszka, Zetka, Weridiana, Katarka, Hermiona lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakich używacie nakładek na brodawki? Do karmienia?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie jak wygląda pierwsza wizyta u pediatry? Czego się spodziewać?

Miru lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Jakich używacie nakładek na brodawki? Do karmienia?

Avent

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTEłuchajcie jak wygląda pierwsza wizyta u pediatry? Czego się spodziewać?[/QUOTE]
    U nas pediatra byla w domu na pierwszej wizycie. Ogólnie osluchowo go zbadała. Poogladala części ciała, ruchy i mięśnie. Zajrzała do buzi i o szczepionkach powiedziała. I w sumie tyle. No i jak jakieś pytania to odpowiadała. Kazała przychodzić na kontrolne ważne ponieważ mały ur się 27.07 z wagą 3000 gram zjechał do 2700 gram i nie przybieral. W dniu wypisu po 8 dniach 2850 gram.
    we wtorek mały miał 3 tygodnie 1 dzien i ważył 3750 gram. Kontrolne ważenie zamknięte :)

Gratulacje dla nowych mam.

u nas kryzys laktacyjny przechodzi. Ale cały czas odciagalam nawet jak było po 5 ml.
    masakra.
    Przez mm mamy problem z kupka. Jest raz dziennie i to wyciskania na siłę :( dzis zaaplikowalam kawałek czapka glicerynowego może coś pomoże..

Zetka, małaMyszka, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru - a to moze zmien mm na inne?

Czy ktoras z Was uzywa moze termoforu z pestkami wisni?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a do czego są te nakładki na brodawki? Bo ja tego nie używam.

A jakie wypróbowałyście wkładki laktacyjne? Ja miałam na początku Tomee Tipie, ale strasznie duże są i się cieżkie robią. Później Lansinoh i te są już dużo lepsze. Wczoraj wyciągnęłam wkładki Penaten Baby i powiem Wam, że jak na razie strzał w 10, małe, delikatne, chyba moge polecić.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moj sie budzi od 24 do 8 nabkarmienie z 5,6 razy...3 h snu, tez mi sie marzy...nie wiem jak po takiej nocy mam jechac na zajecia...
    Wczoraj chcialam odciagnac mleko laktatorem, mam reczny aventu ale jakby malo zasysal bo nie leci, moze zle zlozylam...?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moj sie budzi od 24 do 8 nabkarmienie z 5,6 razy...3 h snu, tez mi sie marzy...nie wiem jak po takiej nocy mam jechac na zajecia...
    Wczoraj chcialam odciagnac mleko laktatorem, mam reczny aventu ale jakby malo zasysal bo nie leci, moze zle zlozylam...?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde miałam narzekać ale widze że wy czesciej wstajecie do maluszków, ja wczoraj kąpałam o 20 pozniej kamrienie, Szymonek czuwał do 22.40 poczym zasnął ale po 23 znowu karmienie, obudził sie o 2.50 na jedzenie, 4.20 pobudka ale nie dałam mu jesc bo czekam zawsze zeby było 3 godziny przerwy, żeby brzuszek przetrawił, tak spaliśmy na brzuchu u mamy do 6.20 i o 7.30 pobudka, ciezko widze mój dzien dziś ale obiecuje sie położyc chwile popołudniu

a najbardziej mnie wnerwia, ż ejak tylko kwiknie to mąż sie zrywa strasznie i budzi przy tym mnie, nie wiem ma jakąs obsesje ż emu sie uleje, a ulewa nparawde żadko,możnaby powiedzieć ze prawie wogóle

Zetka, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w nocy niby mała się nie budziła za często bo tylko 2 razy, ale miała jakiś problem z gazami. Stekala bardzo głośno przez sen, napinala się i puszczala baki i nie mogła zrobić kupki. A czy Wasze dzieci kiedy czuwają obserwują juz świat, wasze twarze, otoczenie? Bo moja to jeszcze gluptasek, patrzy gdzieś w bok, nie reaguje na mój głos, nie obserwuje nas jeszcze, przedmioty, zabawki ja nie interesują. Dziś kończy 3 tygodnie i teoretycznie powinna już to robić. Trochę się zaczęłam martwić czy dobrze się rozwija... W ogóle jak ma chwile kiedy nie śpi to zazwyczaj je albo kwota i marudzi

Ewa123
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mm kupuję nan pro 1. Po bebilonie wymiotuje może bebiko ?
    Nie wiem czy to tez nie jest dlatego ze on dużo je między 80-120 ml co max 3 h czasem co 1,5 h. Zapycham go herbata z kopru ale wydulda herbatę i jeść tez chce :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie na zadanie, na kazdy kwik przytulam. Maz moj spi co druga noc w drugim pokoju, zamkniety zeby odespal. Wczoraj wzial malego z moja mama na pierwszy spacer. Dzis musze kupic chuste, cos czuje ze sie sprawdzi.

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Hej kobiety Artur urodzil się 19.08 o godz 18.05 3600 i 53 cm. Saczenie wod od 4
    :30 na porodowce od 13 podlaczenie oxy13:45 i po 4 godz 10 min synek byl na świecie bez zzo chyba bym odleciała
    Uczymy się siebie i uczymy się karmic piersią a Artur ja prawidlowo zassysac
    W domu was nadrobie
    GRATULACJE dla innych nowych szczęśliwych mam

gratulacje

małaMyszka, aaaaga lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dziewczyny a do czego są te nakładki na brodawki? Bo ja tego nie używam.

A jakie wypróbowałyście wkładki laktacyjne? Ja miałam na początku Tomee Tipie, ale strasznie duże są i się cieżkie robią. Później Lansinoh i te są już dużo lepsze. Wczoraj wyciągnęłam wkładki Penaten Baby i powiem Wam, że jak na razie strzał w 10, małe, delikatne, chyba moge polecić.

ja próbowałam canpol, babyono, johnson& johnson, avent, i lansinoh i z tych wszystkich najbardziej pasują mi lansinoh

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:

też mam ręczny z aventu i mi leci normalnie

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 1956 1957 1958 1959 1960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ