SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:My juz jestesmy w drodze
Julka jedzie do babci i prababci
Myszka ja zamawialam 9 zaproszen i nie bylo limitu ile trzeba zamowic
Aaaga gratulacje!!Ktos doliczyl sie ile sierpniowek jeszcze czeka na swoje malenstwa??
Ja czekamzero objawow wczoraj wizyta lozysko 3 stopien maly w kanale wazy 3098g jezeli do 31 nie urodze to 1 wrzesnia mam sie zglosic na ktg do szpitala i lekarz powiedzial zrobimy masaz i moze juz pani nie wyjdzie bez dziecka
Gratuluje wszystkim nowym mamusia i wszystkim co czekaja jak ja zycze szybkich i bezbolesnych porodowmałaMyszka, Laura, niecierpliwa, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dziewczyny!Ile nas jeszcze zostało?już nie długo tematem głównym będą kupki i karmienie:) A jeszcze niedawno był rosnący brzuch.
Wczoraj byliśmy u pediatry na patronazu.Leon waży 4550g A dziś ma miesiąc.W ciągu tygodnia przybrał 400g więc nawet dużo.Dostaliśmy nowe leki na jego ulewanie jak Nie pomogą w ciągu tygodnia to zmiana mleka bo ma alergię dalej i laktozy mimo leków się nie rozkłada.Musimy kupić poduszkę klin.Poza tym zdrowy okaz.Dość tylko nam nie chce.Wczoraj nie spał w dzień od 11 do 17:30 póki mąż go na spacer nie wziął.Noc odpukac jakoś przesypia jak nie uleje bo potrafi to go męczyć przez1,5h.
No i dr mówiła o szczepieniu ale kompletnie jej nie rozumiałam z tymi szczepionkami i dawkami.Dziś przyjdzie położna to dopytam.
Ściskam Was mocno.A i wróciłam do wagi z przed ciąży.Jak znajdę chwilę to wrzucę fotkę.niecierpliwa, małaMyszka, Laura, Zetka, lys, zabka11, witaminkab, Weridiana, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Cześć dziewczyny!
U mnie dzisiaj noc z tych cięższych, bo Hubert co chwila marudził o cycka. Jadł z godzinę o 2 w nocy, później o 5.40 jadł kolejną godzinę, tak łapczywie, że sporo ulał później. Wiedziałam, że mu się to nie zmieści. O 7.30 znowu chciał jeść. Wczoraj miałam nawał pokarmu, piersi mnie strasznie bolały, dzisiaj wszystko mam ok, bo Mały zjadł :-)Marzę o tym, żeby się wyspać - nawet żeby przespać ciurkiem 3 godziny, bez żadnego obudzenia się na kwękanie i inne cudaTak w ogóle to nie spodziewałam się nawet przez chwilę, że będę miała tyle pokarmu i że karmienie piersią w moim przypadku pójdzie tak gładko - szczerze mówiąc, to się tego wręcz bałam.
Dzisiaj mamy wizytę położnej, zobaczymy jak będzie.
Wczoraj miałam zdjęte szwy po CC. Rana mnie trochę jeszcze ciągnie i czasem piecze skóra, ale pielęgniarka powiedziała, że ładnie się goi.
Miłego dnia dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 08:30
niecierpliwa, małaMyszka, Zetka, lys, witaminkab, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość
-
[QUOTEłuchajcie jak wygląda pierwsza wizyta u pediatry? Czego się spodziewać?[/QUOTE]
U nas pediatra byla w domu na pierwszej wizycie. Ogólnie osluchowo go zbadała. Poogladala części ciała, ruchy i mięśnie. Zajrzała do buzi i o szczepionkach powiedziała. I w sumie tyle. No i jak jakieś pytania to odpowiadała. Kazała przychodzić na kontrolne ważne ponieważ mały ur się 27.07 z wagą 3000 gram zjechał do 2700 gram i nie przybieral. W dniu wypisu po 8 dniach 2850 gram.
we wtorek mały miał 3 tygodnie 1 dzien i ważył 3750 gram. Kontrolne ważenie zamknięte
Gratulacje dla nowych mam.
u nas kryzys laktacyjny przechodzi. Ale cały czas odciagalam nawet jak było po 5 ml.
masakra.
Przez mm mamy problem z kupka. Jest raz dziennie i to wyciskania na siłędzis zaaplikowalam kawałek czapka glicerynowego może coś pomoże..
Zetka, małaMyszka, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a do czego są te nakładki na brodawki? Bo ja tego nie używam.
A jakie wypróbowałyście wkładki laktacyjne? Ja miałam na początku Tomee Tipie, ale strasznie duże są i się cieżkie robią. Później Lansinoh i te są już dużo lepsze. Wczoraj wyciągnęłam wkładki Penaten Baby i powiem Wam, że jak na razie strzał w 10, małe, delikatne, chyba moge polecić.małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Kochane moj sie budzi od 24 do 8 nabkarmienie z 5,6 razy...3 h snu, tez mi sie marzy...nie wiem jak po takiej nocy mam jechac na zajecia...
Wczoraj chcialam odciagnac mleko laktatorem, mam reczny aventu ale jakby malo zasysal bo nie leci, moze zle zlozylam...?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kochane moj sie budzi od 24 do 8 nabkarmienie z 5,6 razy...3 h snu, tez mi sie marzy...nie wiem jak po takiej nocy mam jechac na zajecia...
Wczoraj chcialam odciagnac mleko laktatorem, mam reczny aventu ale jakby malo zasysal bo nie leci, moze zle zlozylam...?
-
Kurde miałam narzekać ale widze że wy czesciej wstajecie do maluszków, ja wczoraj kąpałam o 20 pozniej kamrienie, Szymonek czuwał do 22.40 poczym zasnął ale po 23 znowu karmienie, obudził sie o 2.50 na jedzenie, 4.20 pobudka ale nie dałam mu jesc bo czekam zawsze zeby było 3 godziny przerwy, żeby brzuszek przetrawił, tak spaliśmy na brzuchu u mamy do 6.20 i o 7.30 pobudka, ciezko widze mój dzien dziś ale obiecuje sie położyc chwile popołudniu
a najbardziej mnie wnerwia, ż ejak tylko kwiknie to mąż sie zrywa strasznie i budzi przy tym mnie, nie wiem ma jakąs obsesje ż emu sie uleje, a ulewa nparawde żadko,możnaby powiedzieć ze prawie wogóleZetka, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
U mnie w nocy niby mała się nie budziła za często bo tylko 2 razy, ale miała jakiś problem z gazami. Stekala bardzo głośno przez sen, napinala się i puszczala baki i nie mogła zrobić kupki. A czy Wasze dzieci kiedy czuwają obserwują juz świat, wasze twarze, otoczenie? Bo moja to jeszcze gluptasek, patrzy gdzieś w bok, nie reaguje na mój głos, nie obserwuje nas jeszcze, przedmioty, zabawki ja nie interesują. Dziś kończy 3 tygodnie i teoretycznie powinna już to robić. Trochę się zaczęłam martwić czy dobrze się rozwija... W ogóle jak ma chwile kiedy nie śpi to zazwyczaj je albo kwota i marudzi
Ewa123 -
Mm kupuję nan pro 1. Po bebilonie wymiotuje może bebiko ?
Nie wiem czy to tez nie jest dlatego ze on dużo je między 80-120 ml co max 3 h czasem co 1,5 h. Zapycham go herbata z kopru ale wydulda herbatę i jeść tez chcemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja karmie na zadanie, na kazdy kwik przytulam. Maz moj spi co druga noc w drugim pokoju, zamkniety zeby odespal. Wczoraj wzial malego z moja mama na pierwszy spacer. Dzis musze kupic chuste, cos czuje ze sie sprawdzi.
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Hej kobiety Artur urodzil się 19.08 o godz 18.05 3600 i 53 cm. Saczenie wod od 4
:30 na porodowce od 13 podlaczenie oxy13:45 i po 4 godz 10 min synek byl na świecie bez zzo chyba bym odleciała
Uczymy się siebie i uczymy się karmic piersią a Artur ja prawidlowo zassysac
W domu was nadrobie
GRATULACJE dla innych nowych szczęśliwych mam
gratulacjemałaMyszka, aaaaga lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Dziewczyny a do czego są te nakładki na brodawki? Bo ja tego nie używam.
A jakie wypróbowałyście wkładki laktacyjne? Ja miałam na początku Tomee Tipie, ale strasznie duże są i się cieżkie robią. Później Lansinoh i te są już dużo lepsze. Wczoraj wyciągnęłam wkładki Penaten Baby i powiem Wam, że jak na razie strzał w 10, małe, delikatne, chyba moge polecić.
ja próbowałam canpol, babyono, johnson& johnson, avent, i lansinoh i z tych wszystkich najbardziej pasują mi lansinohmałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Kochane moj sie budzi od 24 do 8 nabkarmienie z 5,6 razy...3 h snu, tez mi sie marzy...nie wiem jak po takiej nocy mam jechac na zajecia...
też mam ręczny z aventu i mi leci normalniemałaMyszka lubi tę wiadomość