X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Melduję, że odszedł mi kawałek czopa po wczorajszym masażu szyjki...

Idę już spać, bo wstałam o 5:30 i dopiero do domu dotarłam.

Ellena gratulejszyn, podaj imię synka do danych na pierwszą str.

Nadal jest bezimienny ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratulacje.
    Magda s wiesz jaka wage miała Zuzka??

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz miałam w szpitalu to samo. Pisałaś, że Maja podduszala się sluzem. Moja Ala miała w szpitalu tak samo i przez to nie miała apetytu, cała dobę nic nie jadla kompletnie i ciągle spała. Nie martw się, to minie. U nas niestety rozwinęła się później zoltaczka przez co przez kilka dni była senna. Teraz za to nadrabia te dni i ryczy nie wiadomo czemu. Takie to małe, a takie złe :P

małaMyszka, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lady urodzila Zuzke dzis w 2 h! Szczesciara co?

Moja spi duzo w dzien, ciezko wybudzic do karmienia..cyca ssie ale czy sie najada? Nie wiem ale zczynam sie martwic
    To potrwa pare dni ze.bedzie tak spala, nie martw sienapewno sie najada...

tb73i09k881y3sjt.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po konsyltacji z lekarze. Okolo 4 rano mam dostac tabletke, pptem oxy I okolo polidnia spodziewaja sie porodu. Narazie mamy isc spac I nabrac sily. Mezowi polozny rozlozyl juz tatusiowe lozko I kazal odpoczywac zeby zone wesprzec potem :-)

Laura, jesslin87, lys, maaadzik1207, małaMyszka, Paula_071, ainer85, zabka11, KasiaeN., Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Gratuluję! :)

A kto uzupełnia listę?? bo nic nie powpisywane ostatnio a kilka się rozpakowało....

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Np. cholesterol?

nie mam pojęcia, więc poszukałam i znalazłam info:

Cholesterol

- Jest składnikiem błon komórkowych, kwasów żółciowych, niektórych hormonów i witaminy D3.
    - Stężenie cholesterolu w pokarmie jest względnie stabilne i nie zależy od rodzaju spożywanych przez matkę karmiącą pokarmów.
    - W pierwszym roku życia dziecko potrzebuje cholesterolu również po to, aby jego układ nerwowy, a zwłaszcza szybko rozwijający się mózg, prawidłowo się ukształtował.
    - Składnik jedynie nielicznych mieszanek mlecznych.

http://kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=109&Itemid=44

małaMyszka, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa nawet nie wiesz jak mi się to czyta... jak bym pisała o sobie. Moja też się tak zachowuje przy cycu, mała ilość pokarmu i ból tylko potęgują moje złe samopoczucie. Jeszcze dopóki jest mąż to jakoś się trzymam ale wieczory i noce są ciężkie. Tez mam medele mini electric i od dzisiaj stymuluje laktacje. Oby tylko crp spadło i nas wypuścili to odżyje :-)

małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/811b49fe25a6.jpg

Dotarly nasze zaproszenia, jestem bardzo zadowolona ;) Wiec pakujemy manaty i jedziemy wreczac ;)
    Ile zaproszeń zamówiłaś? Ja znalazłam takie mega zajefajne, ale potrzebuję 4 dosłownie, a na aukcji do pięciu sztuk jest jako próbka i nie wiem teraz co zrobić... Pewnie skończy się na tym, że kupię gotowe gdzieś w papierniczym...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję mamusiom!!!!!

My o 17 poszliśmy na uroczysty obiad z okazji 40 urodzin szwagierki. W tym samym lokalu co będą chrzciny. Jedzenia daj tyle, że połowa została na talerzu.

Mały cały czas śpi. Po kąpieli pojadł nawału i znowu poszedł spać. Chciałabym go obudzić, ale chyba go przeniosę do sypialni i zdrzemnę się godzinę. Powinien w tym czasie się wybudzić.

Dzisiaj dzień pełen wrażeń. Dwa razy na spacerku w tym impreza... No no no rozkręca nam się synuś.

Laura, Pati Belgia, Maniuś, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, gratuluję wszystkim szczęśliwym mamom, które mają już dzieci po zewnętrzbej stronie brzucha i trzymam kciuki za resztę :).

Chciałabym dowiedzieć się czy któraś z Was ma do odsprzedania adapter do pasów dla ciężarnych beSafe. Jeśli tak to chętnie kupię, dajcie znać w wiadomości prywatnej.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, za bardzo nie potrafię wkleić zdjęcia synka, przesyłam linka, mam nadzieję że się wyświetli:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/8d6a5494e3c917f3

Gratuluję wszystkim nowym Mamusiom!! Chyba pogubiłam się kto kiedy rodził, na pewno Griszanka, Maniuś.. Karolina trzymaj się dzielnie bo pewnie jesteś kolejna:)

U nas błogo i spokojnie, mały dalej ładnie je i dość sporo śpi, w nocy po ok 3 godz więc można się zregenerować między karmieniami.
    Mąż oszalał na punkcie małego, codziennie jeździ wywoływać nowe zdjęcia i zapełnił już połowę albumu..a to dopiero tydzień:) byliśmy dziś na pierwszym spacerku. POgoda cudna więc położna kazała korzystać.
    Jutro muszę jechać do zusu więc będzie pierwsza próba laktatora i odciągania pokarmu. Jestem w szoku, że ta laktacja jakoś tak przebiegła spokojnie i nawet nawał miałam taki spokojny, twarde i bolesne piersi ale pomogły okłady zmrożoną pieluszką.

Pisałyście o diecie.. ja staram się jeść wszystko lekkostrawne, na obiad drób albo cielęcina, rosół, krupnik, ale na śniadania i kolacje jem zwykłe kanapki, jutro robię owsiankę bo chodzi za mną od wczoraj. W przerwach wcinam biszkopty, suchary a dziś zjadłam krówkę..no nie mogłam się powstrzymać:) z owoców banany i maliny narazie.

aa jedyne co to walczymy z brzydkim rumieniem, po wyjściu ze szpitala byłam załamana stanem skóry Patryka ale już jest dużo lepiej, nam pomaga mąka ziemniaczana, dziś wykąpaliśmy w krochmalu, wczoraj w oilatum więc tak staram się przeplatać. Smaruję emolium ale kuzynka której mała miała AZS i naparwdę mega problemy polecała balsam i żel z La Roche:
    http://www.wapteka.pl/produkt.html.2644
    to było jedyne co im pomogło, może któraś z Was skorzysta..

Trzymajcie się!

lys, Laura, niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listę na pierwszej stronie może edytowac i uzupełnić tylko Magda, ale wpisuję nowe dzieciaki na listę tu:
    https://docs.google.com/document/d/1yDHz5macoI84jxeBbkfZ8GFlPonkluT7o9pxVvjcSJU/edit
    I ktoś jeszcze dopisuje, nie wiem, czy Magda czuwa, czy ktoś jeszcze, bo parę razy ktoś mnie ubiegł ;)

Gratulacje dla nowych mam!

Byłam na KTG, wszystko OK.Tylko jakaś obca lekarka mnie badała, nie wiem po co. Miałam tam iść na KTG, a ona że mam się rozbierać do badania. I jeszcze nie było nawet miejsca za parawanikiem do przebierania, tylko tak na przeciw jej biurka. A potem z gołą dupą wracałam na miejsce się ubrać, a ona mnie pyta, czy mam jakieś pytania. Jak mam ku*wa się na czymś skupić, jak przy osobie, którą widzę pierwszy raz w życiu stoję bez gaci? Wrrr, okropne.

małaMyszka, Neyla, lys, Weridiana lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety Artur urodzil się 19.08 o godz 18.05 3600 i 53 cm. Saczenie wod od 4
    :30 na porodowce od 13 podlaczenie oxy13:45 i po 4 godz 10 min synek byl na świecie bez zzo chyba bym odleciała
    Uczymy się siebie i uczymy się karmic piersią a Artur ja prawidlowo zassysac
    W domu was nadrobie
    GRATULACJE dla innych nowych szczęśliwych mam

Agaata, AgaSad, apaczka, niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, Paula_071, Ewa123, Laura, zabka11, mamasia, jesslin87, Neyla, psioszka11, Katarka, Hermiona, Zetka, Martucha86, lys, Cassie_DE, witaminkab, Weridiana, Maniuś, gosia.b, Magd lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już się karmimy.

Gratulacje!!!!! Coraz mniejsza lista czekających!!!!!!! Super!

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaga Gratuluję! :)
    Szybko poszło :). Zdrówka!

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Hermiona ok :), myślałam że nikt nie wpisuje i chciałam się tym zająć a Ty tam wpisujesz, no dobrze :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz jestesmy w drodze :) Julka jedzie do babci i prababci :)

Myszka ja zamawialam 9 zaproszen i nie bylo limitu ile trzeba zamowic ;)

Aaaga gratulacje!! :) Ktos doliczyl sie ile sierpniowek jeszcze czeka na swoje malenstwa??

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Majeczka przyszla na swiat W KONCU! O 19:35 :) klopsik ma 56 cm i wazy 3830.. 10 pkt. Zrobila mi troche jesien sredniowiecza z pipki ale moglaby mi zrobic i 3 wojne swiatowa :) jest cudowna. Spi sobie grzeczniutko, mam troche problem z przystawianiem i poki co tylko na lezaco.
    Porod byl mega dziwny bo myslalam ze umre miedzy 2 a 5cm...dostalam zzo- genialny wynalazek no mialam 3 parte ktore czulam doskonale ale w ogole mnie nie bolaly. Bylam pewna ze koncowka bedzie hardkorowa a nawet sie nie spocilam :) Troche nas nastraszyla i bylismy o krok od cc ale nowa zmiana poloznej i dzieki niej bylo naturalnie :) jutro opowiem reszte.

Jest taka piekna ze nie moge przestac sie patrzec :) jestem wykonczona ale nie moge spac..

Madziula gratulacje! W koncu sie doczekalas skarba! :)
    Moje dwie cory to tez maje: Julcia ma na drugie Maya ( celowo pisane przez `y`na pamiatke urodzenia sie nie w PL. Wczorajzarejestrowalismy Klare i dalismy na drugie Maja- juz przez `j` bo urodzila sie tutaj w PL i to bylo wielkie zyczenie strarszej siostry :) ).

małaMyszka, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

My wlasnie w trakcie karmienia.
    Wczoraj pierwsza kapiel- jeden wrzask. Do czasu odpadniecia pepka chyba zrezygnuje z wanienki ja bede ja przemywac myjka na reczniczku.

Aaaaga gratulacje!!!

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 1955 1956 1957 1958 1959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ