X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona ale czemu ma być coś nie tak? Przecież to dobra waga. Moja córka tez ważyła 3140 przy narodzinach, ja i mój brat ok 3 kg tez. Moim zdaniem to zupełnie normalna waga

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pępek odpadł pp 2 tygodniach. Ale pod koniec smarowalam kikut spirytusem. Wcześniej niczym, bo miałam w zleceniach sucha pielęgnację.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Ewa123
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pępek odpadł w 10-11dobie. Potem troszkę krewki poleciało, nawet dziś troszkę, ale położna mówiła ze to normalne.

No właśnie ja się zastanawiam jakie staniki kupić.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak będziecie szczepić dzieci, skojarzonymi czy zwykłymi szczepionkami?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odpadl w 7mej dobie pozniej pokrwawil i juz zagojone. Niczym nie smarowalam.

Lys ja szczepie tymi skojarzonymi.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie kiedy waszym dzieciaczkom odpadł kikut pępka? Dzisiaj po spacerze zauważyłam, że małemu trochę pępek pokrwawił, przestraszyłam się jak cholera.

Nie wiem teraz czy do lekarza, czy czekać, czy odpada...

jak to było u Was?

U nas dalej nie odpadl :/ Lekarze i polozna mowia, ze ladnie sie goi, ale ten lekarz u ktorego bylismy ostatnio prtywantnie powiedzial, ze byc moze trzeba go bedzie odciac. Podobno to nic nie boli, ale wolalabym aby sam odpadl

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas odpadł w 6 dobie:) ja szczepie zwykłymi:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny jak będziecie szczepić dzieci, skojarzonymi czy zwykłymi szczepionkami?

My szczepimy 6w1 plus rotawirusy, pneumokoki i meningokoki

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, właśnie odszedł mi czop, sporo galarety z brunatnym zabarwieniem, nawet było troche czuć krwią. Jak u Was wyglądała dalsza akcja? Długo czekałyście od odejścia czopa do porodu? mnie od paru dni boli miednica i wszystkie gnotki na dole na tyle, że nie mogę normalnie chodzić, ludzie myślą, że przeszłam operację biodra, tak kuleje i ide jak żółw, skurcze leciutkie czasem jak na okres no i jakby mnie przeczyszczało na kibelku. Co Wy na to? miała któraś z Was podobną kolejność?
    Dodam, że wczoraj i dzisiaj miałam wizytę u ginekologa, jeden i drugi mierzył mi rozwarcie dość głęboko a na dokładkę pare godzin temu skorzystaliśmy sobie z mężusiem z ostatnich chwil wolności ;-)

Zetka, lys, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka ja to już kompletnie zgłupiałam, co do jakichkolwiek objawów. Już nawet nie wiem, czy to skurcze, czy mała się wypina :(

Czopek zaczął mi odchodzić dopiero po masażu szyjki, który zafundował mi mój gin w środę, ale dzisiaj już nic nie leci. Za to dzisiaj mam cały dzień te skurcze, co 30-20-10min i się potem rozregulowują. Miałam też bóle z krzyża dzisiaj.

Cycki sobie masowałam i byłam na spacerze... wieczorem mam w planach randkę z mężem i jego prostaglandynami ;)

Skurcze mam coraz mocniejsze...

Jutro muszę jeszcze wyszykować siostrę na wesele (fryzura, make-up) i wtedy mogę już rodzić :D

Zetka, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też sama nie wiem, nasłuchałam się też o dziewczynach, które właściwie nie czuły żadnych skurczy, objawów, pojechały przez przypadek do szpitala (przez ból właśnie miednicy i spojenia) a okazywało się, że miały 5cm rozwarcia. Ja dziś mam jakieś 2.5cm..teraz ten czop. Dwa dni z rzędu w sumie miałam masaż, plus szybki numerek z mężem, żeby było śmieszniej na sprzęcie mu troche zostało tego czopa więc kazałam mu się nie wycierać tylko pokazać :-D

podejrzewam, że każda z nas inaczej, Ty Neyla czujesz już teraz jakies skurcze, bóle, ja oprócz lekkich miesiączkowych co jakiś czas właściwie nic. Tyle, że nie mogę chodzić przez ten ból miednicy.

Bądź tu mądra ;-)

Zetka, Neyla, Hermiona, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie kiedy waszym dzieciaczkom odpadł kikut pępka? Dzisiaj po spacerze zauważyłam, że małemu trochę pępek pokrwawił, przestraszyłam się jak cholera.

Nie wiem teraz czy do lekarza, czy czekać, czy odpada...

jak to było u Was?
    U nas w 11 dniu odpadł kikutek

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratulacje!

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratulacje!!!!

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratulacje !

Ja mialam dzis ciezki dzien , kolka , bol brzuszka - no miodu nie bylo ;-)
    caly dzien na rzesach chodze , teraz weszlam zobaczyc co u was i lece spac bo mala zasnela. Jutro mam nadzieje dzien bedzie spokojniejszy .

Za wszystkie rodzace mocno trzymam kciuki - miesiac pomalu sie konczy :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, jestem na chwile.

17,08 o 7:56 urodzilam przez cc.

16,08 o 22 dostalam skorczy neiregularnych miedzy 8-20 minut potem stawaly sie coraz regularniejsze co 8-10 minut o 3 w nocy poszlam pod prysznic ma polewal mi plecy myslalam ze odeszly mi wody ale maz stwierdzil ze to woda z prysznica mi po nogach leci, polozylam sie i skorcze co 5-7 minut. godzina 6 rano i skorcze juz co 5 minut bolesne bardzo, weszlam do sypialni i maz juz wiedzial ze jedziemy, zanim sie ubral ja stalam i skorcze mialam o 3 minuty !! pedem do auta jedziemy a ja czuje parcie, mowie nie no kur. nie dojedziemy ! wpadlismy na izbe przyjec i tam juz widzieli po mnie ze zaraz urodze, od razu na porodowke tam maz mial poczekac w poczekalni chwile az mnie lekarz zbada, poszlam do sali porodowej polozylam sie podlaczyli ktg i nagle skorcz i zanik tetna malego. lekarz mnei zbadal rozwarcie na 6 cm i brak wod plodowych- czyli jednak odeszly pod prysznicem kolejny skorcz i znowu brak tetna przy skorczu- od razu decyzja o cc zlecialo sie kilku lekarzy i w locie juz na korytarzu mi zakladali cewnik, weflon, przebierali mnie i w miedzyczasie mialam przejsc na drugie lozko, wpadli ze mna na sale operacyjna tam szybko kazali na nastewpne lozko przejsc i juz mnie usypiali jak uslyszeli ze idzie kolejny skorcz bo juz czulam, nie chcieli czekac do 3 skorczu tylko od razu cieli, w meidzyczasie do meza ktos poszedl pwoiedziec ze jestem na stole i walcza o zyie malego, to co on poczul jest nei do opisania bardzo sie bal. na sczescie wszyskto jest ok, choc ja dojsc do siebie nie moge.......

Laura, lys, AgaSad, Paula_071, Weridiana, niecierpliwa, Cassie_DE, gosia.b, Ewa123, magda sz, psioszka11, mamasia, aaaaga, Neyla, witaminkab, Hermiona, Zetka, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka Gratuluję! :)
    Nie miałaś lekko. Dużo zdrówka dla Was!
    Dojdziesz do siebie, teraz potrzeba czasu.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ellena Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany Boskie....Staraczka wracaj do sił!!
    Cale szczescie ze z Synkiem wszystko ok.
    Gratuluje ;)

qb3co7ese836ar93.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka24 najedliscie się strachu. Najważniejsze że już wszystko jest dobrze. Odpoczywaj i będzie ok. Gratuluję :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Staraczka.. ale przeżycia.. całe szczęście że jest wszystko dobrze..
    Gratulacje! teraz odpoczywaj..

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 1959 1960 1961 1962 1963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ