SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOfka wrote:Wlasnie mialam pytac o ten sok. On ma zelazo prawda? Czy to nie powoduje zaparc?
Ofka nie mam zaparc ani ja ani syn.
Zetka u nas kupa przy kazdym karmieniu.
Badanie krwi mielismy ale tylko dlatego ze syn sie przegrzal i lekarze chcieli byc pewnie od czego temp zeby nie podawac zbednie lekarstw.
Ja karmie kiedy syn chce. Raz co godzine raz co 4. Jak mi sie chce pic to tez pije i nie patrze na zegarek. Jedynie co nie wybudzam na karmienia.
Jedno karmienie jedna piers tak dlugo az pusci sam sutka.Zetka, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Bardzo mozliwe ze jutro idzieny do domku:) Poli wyniki sa super
ksiazkowe dziecko:) mam nadzieje ze sie nic nie zmieni;)!
Dzisiaj o 20 jeszcze crp beda robic,wczorajsze bylo dobre,modle sie za dzisiejsze..
Neyla, Zetka, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mamy po cc!!
Jak dlugo trwalo zanim doszlyscie do siebie? Nie mowie tu o mozliwosci tanca brzucha tylko o takim sprytnym poruszaniu sie? Ja jak juz chodze to chodze i jest ok,ale wejsc na lozko i zejsc z niego to troche gorzej,no ale u mnie 1,5dnia od cc..
No i jak to jest z tym karmieniem? Nie mam mleka w piersiach ale przystawiam mala a ona ssie,ale zaraz sie denerwuje bo nic nie leci..
Wiec tutaj dokarmiam mlekiem ze szpitala,jezeki jutro wyjdziemy to musze kupic mleko bo przeciez nie bede glodzic dziecka i bede robic tak ze najpierw cycek,potem mm.
Ale jakie mleko kupic ? Jakie bedzie najlepsze?
Tytaj pije bebiko.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina moja rada: smoczek schowah gleboko i przystawiaj mala non stop do piersi. Poczatki sa trudne laktacja musi sie rozkrecic. Dokarmiajac stracisz mleko.
Jesli chcesz karmic to karm.
Po 13 dniach od cc smigalam jak maly samochodzik, blizna przestala ciagnac.Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Karolina, ja około 5 dni po cc zaczęłam lepiej chodzić. Najgorsze było wstawanie, kichanie, itp. Teraz jak chodzę to mnie brzuch boli po jednej stronie jakbym nad blizna miała kamień.
Co do mleka to u mnie było to samo. Kupiliśmy Bebilon comfort. Na początku dziecku niewiele trzeba, wiec przestawiać do cyca a potem butla. Pierwsza doba 10ml druga 20 itp. Rozkręci się.
Dziewczyny po ccczy jak smarujecie brzuch to jest on bolesny, tkliwy?
Mój przespał w końcu 4godziny dziś w dzień bo mega jazda wieczorno - nocno - porannych.
Wstał, zjadł, kupa i za półtorej godziny ryk. I znów cyc, 5 minut i śpi. Masakra.
W ogóle mam pytanie czy Wasze dzieciaki ssaja pierś non stop jak są przystawione? Bo ja musze smyrac, wybudzać. I robie tak ze w trakcie karmienia jakby wyciskam te piersi, jakbym rozmasowywala po przewodzie mlecznym do sutka. Wtedy on aktywniej ssie i chyba lepiej leci. Przy nawale położna mi kazała tak robić ale czy tak ciągle można?
Niecierpliwa, a delicol to to samo co dicoflor probiotyk? A espumisanu ile dajecie? Ja daje dicoflor 2x3 krople na dzień przez 3tyg bo ja antybiotyk brałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 20:19
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnychcebycmama wrote:Dziewczyny a mnie coś zaczyna pobolewac spojenie lonowe... tak mnie bolało jak miałam okres. Może coś ruszy... zobaczymy.
Skurczy brak.
Mnie już tak boli od 2 tygodni i nictyle, że ten czop się pojawił ale jak widać to nadal nie to...
Może u nas przyjdzie bez objawówNeyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cassie zazdroszczę! Ja chodzę jak potluczona przez ten brzuch. Musze trzymać się za brzuch. Jakie to uczucie jak blizna ciągnie?
A szwy rozpuszczalne w środku myślisz ze juz się rozpuściły?
A jak wygląda Twój brzuszek? Masz już jednolity pod i nad blizna, czy jeszcze waleczek nad? Ja mam jeszcze wałek nad blizna i mnie to wkurza strasznie bo nie mogę spodni założyć. Ciekawe kiedy to znika.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 20:23
-
zuzka.mom wrote:Mnie już tak boli od 2 tygodni i nic
tyle, że ten czop się pojawił ale jak widać to nadal nie to...
Może u nas przyjdzie bez objawów
Przygotuje się, bo w sumie to nie znamy dnia ani godziny. Zawsze lepiej być "przygotowanym" przynajmniej wizualnie, bo psychicznie to nie wiem czy jestem i czy będę gotowa. Ale muszę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 20:39
Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Zetka wrote:
Ile czasu karmicie? Jedno karmienie jedna pierś?
Czy kupa po każdym karmieniu albo i dwie to norma? Mój dostaje tez dwa razy dziennie dicoflor bo ja antybiotyk brałam.
Czy wszystkie dzieciaki miały badania krwi w szpitalu? Mój nue przynajmniej nic o tym nie wiemw pn mamy wizytę u pediatry.
Ja karmię około 15 minut, co karmienie zmieniam pierś. Wczoraj pediatra zważyła małego, potem go nakarmiłam i zważyła go jeszcze raz. Ważył więcej o 100g więc mniej więcej wypija 100 ml.
Mój syn to potrafi nawet 3 kupy zrobić po jedzeniu;)
Sprawdź w książeczce zdrowia i w wypisie ze szpitala, tam powinny być wpisane wszystkie badania.
Byliśmy dzisiaj w kościele, bo w soboty wieczorem chodzi mniej osób niż w niedziele. Maluch nasz był taki grzeczny:) Pierwsza msza za nami.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja po 3 dniach doszłam do siebie bardzo szybko.A po tygodniu smigalam na mopie.Brzuch miałam tkliwy ok3tygodni teraz już nic Nie czuje jakbym nie miała cc.
Zetka delicol jest na kolki typowo A dicoflor to priobiotyk.
A U nas po tygodniu brania tego znów zaczęły się kolki ale dosłownie zje i mija 5min ledwo przelknie i histeria.Myślicie że już nie pomaga?czy to ulewanie tak działa?w poniedziałek przyspiesze wizytę niech zmienią nam to mleko bo nie mogę patrzeć jak on się męczy.
Z mężem tak sobie.Wyrzygalam mu wszystko i trawi ale się odzywa.mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Karola zgadzam sie z cassie, dasz mm to pozniej do kp trudno wrocic. Wejdz na strone mleczne wsparcie, kup laktator...
Co do blizny to ja nie mam w tym miejscu czucia za bardzo, i niczym nie smaruje troche sie brzydze tego dotykac;) o tych plastrach czytalam rozne opinie....czekam na zakonczenie pologu i zaczne moze blizne masowac i troche cwiczyc.
Kochane tez macie mdlosci jak karmicie? Ja tak. za bardzo nie mam tez apetytu, pierwszy raz w zyciu...
Co do malego to u nas prawie kazde karmienie kupa i ulewanie. No i tez ma fazy ze na cycu by wisial i nie daje sie odlozyc. Ale my wyznajemy rodzicielstwo bliskosci wiec karmie na zadanie, nosze, przytulam, dopoki mam sile...a lekko nie jest, w nocy to i 6 razy karmie nawet, prawie nie spie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Karolina ja do domu wySzlam w 3 dobie, a w 4 juz nawet nie czulam, ze jestem po cc. Od razu robilam wszystko, brzuch w ogole juz nie ciagnal, co dla mnie bylo wielkim zaskoczeniem, bo bylam nastawiona na meczarnie, bo po laparo dochodzilam do siebie bardzo dlugo. Odnosnie mm ja bym zakupila takie jakie podaja w szpitalu, jesli dobrze je toleruje, w koncu cos jesc musi dopoki nie rozkrecisz laktacji. Tak jak pisze Ofka kup laktator, ale elektryczny, przystawiaj Pole i po kazdym przystawianiu pod dojarke. Jesli boisz sie, ze po butli nie bedzie chciala ciagnac cyca podawaj strzykawka tylko niezbedne jej minimum.
Zetka delicol pomaga w przyswajaniu laktozy i to chyba on Julce najbardziej pomaga, bo dostala go znowu przy 2 ostatnich karmieniach i spokoj, mam nadzieje, ze tak bedzie.
Ofka a moze te mdlosci to efekt waszej chwili uniesienia 2 tygodnie temuoczywiscie zartuje
Co do blizny moja wyglada bardzo ladnie, waleczek z brzuch a raczej macica juz sie obkurczyla. Moja gin mowila, ze na te plastry szkoda kasy.
Zastanawia mnie skad ten bol brzuch od 14 boli mnie okresowo caly czasZetka, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZetka wrote:Cassie zazdroszczę! Ja chodzę jak potluczona przez ten brzuch. Musze trzymać się za brzuch. Jakie to uczucie jak blizna ciągnie?
A szwy rozpuszczalne w środku myślisz ze juz się rozpuściły?
A jak wygląda Twój brzuszek? Masz już jednolity pod i nad blizna, czy jeszcze waleczek nad? Ja mam jeszcze wałek nad blizna i mnie to wkurza strasznie bo nie mogę spodni założyć. Ciekawe kiedy to znika.
Nie mam pojecia czy sie rozpuscily czy nie ale nic nie boli wiec chyba jest ok.
Linia negra sciemniala mi po porodzie
Brzuszek opadl nie mam faldki tylko taki jakby lekko wzdety wyglada.
Spodni nigdy nie nosze tylko leginsy wiec ciezko mi sie wypowiedziec.
Jedynie co mnie denerwuje to dotyk. Czuje jakbym dotykala nie swojego brzucha. Nad blizna do wysokoscinok 2 3 cm nie mam nic a nic czucia.
-
niecierpliwa wrote:Karolina ja do domu wySzlam w 3 dobie, a w 4 juz nawet nie czulam, ze jestem po cc. Od razu robilam wszystko, brzuch w ogole juz nie ciagnal, co dla mnie bylo wielkim zaskoczeniem, bo bylam nastawiona na meczarnie, bo po laparo dochodzilam do siebie bardzo dlugo. Odnosnie mm ja bym zakupila takie jakie podaja w szpitalu, jesli dobrze je toleruje, w koncu cos jesc musi dopoki nie rozkrecisz laktacji. Tak jak pisze Ofka kup laktator, ale elektryczny, przystawiaj Pole i po kazdym przystawianiu pod dojarke. Jesli boisz sie, ze po butli nie bedzie chciala ciagnac cyca podawaj strzykawka tylko niezbedne jej minimum.
Zetka delicol pomaga w przyswajaniu laktozy i to chyba on Julce najbardziej pomaga, bo dostala go znowu przy 2 ostatnich karmieniach i spokoj, mam nadzieje, ze tak bedzie.
Ofka a moze te mdlosci to efekt waszej chwili uniesienia 2 tygodnie temuoczywiscie zartuje
Co do blizny moja wyglada bardzo ladnie, waleczek z brzuch a raczej macica juz sie obkurczyla. Moja gin mowila, ze na te plastry szkoda kasy.
Zastanawia mnie skad ten bol brzuch od 14 boli mnie okresowo caly czas)))
małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Witamy się z domku, po pierwszej kąpieli, karmieniu i łóżeczku
Maja śpi przesłodko u siebie w majowym królestwie
Nie zdążyłam jeszcze do Was zajrzeć bo tyyyle się dzieje, świat obrócił się o 180 stopniMój cały świat to Maja.
Zauważyłam tylko post na górze o MM, ja mam lipę z karmieniem piersiąwięcej pokarmu miałam przed porodem....;/
Robię tak: karmię piersią na żądanie, co 3 godz mleko modyfikowane ok 20-30ml.
Piersią karmię kiedy tylko mała chce, a jak MM to najpierw po 10 min z każdej piersi i na koniec butla...Ostatnio chyba mam więcej pokarmu bo Maja nie dokończa butli tylko spija z 10ml. Boje się że ją wygłodzęnie cieknie mi z piersi samo, dopiero jak nacisnę do coś tam leci. Mam nadzieję że się rozkręci z piersi! Z tym MM to masakra! ile to trwa zanim się zrobi a dzidzia płacze..
Wrzucam dane o porodach na 1 stronę tak jak są, na dniach upiększęmamasia, Maniuś, Zetka, Neyla, lys, gosia.b, witaminkab, małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy Wasze dzieci mają poduszkę klin??my wczoraj kupiliśmy z racji tego ulewania ale Leon nam z niej się zsuwa.Rano się obudziłam A on w poziomie prawie leży:)zjechał na dół i w bok.W ogóle maszeruje mi już po łóżeczku.Nogi w szczebelki władza,głowę prawie trzyma prosto no siły ma tyle że szok A to wszystko przecież za wcześnie...
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015