X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratuluje serdecznie :-) wspolczuje cierpienia, wazne ze malenstwo zdrowe

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratulacje!

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja uzywam tej wody morskiej, jak narazie ja toleruje , choc ja psikam odczekuje chwile i sciagam gruszka z nosa wszystko bo Zoska wlasnie po nocy strasznie charczy.

Ja lozeczko dziecka przenioslam do naszej sypialni , dosunelam do naszego lozka i jak cos sie dzieje to tylko podnosze glowe i widze ze wszystko ok - w nocy na karmienie biore do lozk , po zasnieciu odkladam do lozeczka ale z kolei w ciagu dnia rozkladam sofe w salonie , i tam klade mala a ja leze i ogladam TV i w razie czego cyca wystawiam wiec wlasciwie to mozna powiedziec ze mala caly czas ze mna w lozku jest - a ile to sie zarzekalam ze nie bedzie takiej opcji.. ;-)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    U nas noc srednia, mały niespokojny, niby nie płakał ale jakoś nie mogł usnąć mocno przez co cała noc w łózku z nami, czy Wy bierzecie dzieciaki do siebie do łózka?
    Ja sie zarzekałam, że nie będe ale jak mały w nocy marudzi to nie mam sił stac połó godizny czy godzine nad łózeczkiem..

Ja biorę , dlatego nie kupowalam drogiego lozeczka ;-)

A tak na powaznie to staramy sie odkladac ale nie zawsze wyjdzie, trudno nic na sile. Teraz mamy lozeczko przystawione do naszego i jest latwiej.
    Mysle ze idealem sa te lozeczka specjalnie montowane do lozek sypialnych , na wyciagniecie reki :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich nowych mam :)
    U nas walka z karmieniem piersią.. Pokarmu mało, sutki płaskie, nie jest łatwo :( ale nie poddajemy się :) Poza tym nieszczęsnym karmieniem Oliwierek jest cudowny <3 a tatuś zakochany po uszy!

niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez niestety Julka wiecej czasu spedza w lozku niz w kolysce czy lozeczku.

My do nosa wkrapiamy 2-3 krople soli fizjologicznej a potem uzywamy fridy i wysysamy glutki. Wczoraj jej taki wielki glutek z nosa wylecial, ze az zastanawialam sie jak byla w stanie oddychac z takim wkladem ;)

A jak czesto czyscicie noski, bo my co 2-3 dni

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasz nawet Nie chce spać z nami w łóżku.W ogóle lubi twarde podłoże A najlepiej mu się śpi na przewijaku no i w łóżeczku bo jest twardy materac.Gondola też ok bo twarda.
    Wykapalam się tzn polezalam w wannie-ale dobrze:). Ale to tylko dlatego że pozarlam się z mężem i poszłam ochłonąć.
    Mamy ewidentny kryzys.Czy u Was też tak jest?2 tyg po porodzie był do radny przyloz A teraz schodzimy sobie z drogi.W ogóle czuje się odtracona od niego.Nasze życie to Leon nie ma już nas...Nawet nie pamiętam kiedy się kochalismy...Teraz mamy ciche dni.Różnica zdań o wszystko.O małego lekarzy spanie karmienie itp. Szkoda mi dziecka bo to wszystko chłonie...Nasze złe emocje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 11:46

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się wydaje że Griszanka się długo nie odzywala...

bl9ci09kql96ri27.png

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski mam pytanie o sutki plaskie i wklesle jak sobie radzicie z karmieniem co? Nakladki sie sprawdzily? Ja w ogole nie mam sutkow i to jest przyczyna ze msly nie może zassac. A możecie polecic coś na wyciagniecie sutkow ?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wysprzatalam całe mieszkanie. Nogi mi do dupy wlaza ale cieszę się że jest czysto ;) wzięłam prysznic a teraz lezymy i się karmimy :)
    Co do spania to tez się zarzekalam ze mała nie będzie spała z nami. I w nocy po drugim karmieniu zostawiam ja z nami bo nie chce mi się wstawać a w dzień tez rozkladam sofę w salonie i kładę ją. Wiec zawsze leży albo że mną albo z Adamem.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecicie jakiś leżaczek-bujaczek?

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Hej laski mam pytanie o sutki plaskie i wklesle jak sobie radzicie z karmieniem co? Nakladki sie sprawdzily? Ja w ogole nie mam sutkow i to jest przyczyna ze msly nie może zassac. A możecie polecic coś na wyciagniecie sutkow ?

U mnie nakladki z aventa sprawdzaja sie doskonale, mialam tez z canpola one w ogole mi nie pasowaly

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Dziewczyny polecicie jakiś leżaczek-bujaczek?

My mamy taka http://m.ceneo.pl/31957581

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga - w szkole rodzenia położna pokazywała taki motyw z urządzeniem zrobionym ze strzykawki do wyciągania sutków, gdzies pewnie znajdziesz to w sieci. Mówiła, że można też kupić gotowe urządzenie, ale kosztuje dużo więcej niż strzykawka, a efekt ten sam.

Weridiana, Neyla, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dziewczyny gratuluję DZIECIACZKÓW!

Laura nie martw się, u mnie też nic nie zapowiada porodu... :-/

Jak juz pisałam nawet BH zanikły. Ehh.

Pogoda świetna. Dziś odpoczywamy na leżaczku.

Tez wszystko umyte, wyczyszczone, nawet okna umyte...

Nie oszczędzam się wcale. A tu nic.

Tez juz chce o kupkach ROZMAWIAĆ! :-)

Dziewczyny a ile jeszcze nas nierozpakowanych zostało?

Karola, Pati wrzućcie zdjęcia dzieciątek. Ja nie mam fb. :-)

Ja cały czas czekam na rozpakowanie ;-) wczoraj odszedł mi czop, do teraz wychodzą jakieś resztki, w nocy lekkie bóle jak na okres, nic więcej, czasem coś w brzuchu mi jeździ no i jedyne co męczy to straszzzzne bóle miednicy i wszystkich kości z nią związanych :-( najchętniej chodziłabym o kulach.
    A ja już bym chciała pochwalić się pierwszą kupką swojej Małej..
    coraz mniej nas tych w dwupaku...

Weridiana, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was stosuje plastry silikonowe Sutricon na bliznę po CC? Jeśli tak, to proszę o opinie, bo noszę się z zamiarem kupna.

Kwiauszek, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was stosuje plastry silikonowe Sutricon na bliznę po CC? Jeśli tak, to proszę o opinie, bo noszę się z zamiarem kupna.

Polecam.Rewelacja choć cena odstrasza.

bl9ci09kql96ri27.png

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, zuzka pytałaś o objawy. Mi czop nie odszedł (albo nie zauważyłam), mam podobno rozwarcie na palec. Ale bóle skurczowe w nocy i bóle gnatów (około spojenia łonowego) mam już długo, z miesiąc. Czasem mocno boli przy niektórych ruchach, a czasem przestaje. Mam wrażenie, że ten ból można rozchodzić, bo im bardziej jestem aktywna tym mniej boli. No ale na poród się jakoś specjalnie nie zapowiada.

zuzka.mom, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy dzis :) w koncu moze Was nadrobie jak maz mnie odciazy w domku :)

Agaata, Katarka, Weridiana, Hermiona, Neyla, psioszka11, niecierpliwa, witaminkab, gosia.b, Pati Belgia, mamasia, jesslin87, Paula_071, Maniuś, lys, apaczka, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama- wrzuce zdjecie jak bede w domu bo z tel nie umiem;p
    Jezeli nic sie nie zmieni to w poniedzialek rano wychodzimy:)
    Narazie wszystkie wyniki Poli sa super,zdrowa jsk ryba!
    Pieknie ssie cycka,co raz szuka zeby possac:p wiec daje jej smoczek i luz blues :)
    Ogolnie jest mega grzeczna!
    Dzisiaj jak ją z kokona rozwijali do badania no i zeby poten juz zalozyc ciuszki to lezala grzecznie i obserwowala :)

Ja po cc czuje sie dobrze :) 2h temu byla mama i pomogla mi sie wykapac :) ogolnie co raz ktos przychodzi,ale kazdy najpoerw pyta (oprocz oczywiscie rodzicow i meza bo oni wiedza ze e kazdej chwili moga wpasc ;)

Jeszcze troszke i bedziemy w domku,nie moge uwierzyc w to co sie dzieje:)!
    Jestem meeeega szczesliwa !! :)

Weridiana, Neyla, niecierpliwa, witaminkab, gosia.b, Pati Belgia, Zetka, mamasia, ainer85, Paula_071, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1962 1963 1964 1965 1966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ