SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotka ja uzywam tej wody morskiej, jak narazie ja toleruje , choc ja psikam odczekuje chwile i sciagam gruszka z nosa wszystko bo Zoska wlasnie po nocy strasznie charczy.
Ja lozeczko dziecka przenioslam do naszej sypialni , dosunelam do naszego lozka i jak cos sie dzieje to tylko podnosze glowe i widze ze wszystko ok - w nocy na karmienie biore do lozk , po zasnieciu odkladam do lozeczka ale z kolei w ciagu dnia rozkladam sofe w salonie , i tam klade mala a ja leze i ogladam TV i w razie czego cyca wystawiam wiec wlasciwie to mozna powiedziec ze mala caly czas ze mna w lozku jest - a ile to sie zarzekalam ze nie bedzie takiej opcji..Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:U nas noc srednia, mały niespokojny, niby nie płakał ale jakoś nie mogł usnąć mocno przez co cała noc w łózku z nami, czy Wy bierzecie dzieciaki do siebie do łózka?
Ja sie zarzekałam, że nie będe ale jak mały w nocy marudzi to nie mam sił stac połó godizny czy godzine nad łózeczkiem..
Ja biorę , dlatego nie kupowalam drogiego lozeczka
A tak na powaznie to staramy sie odkladac ale nie zawsze wyjdzie, trudno nic na sile. Teraz mamy lozeczko przystawione do naszego i jest latwiej.
Mysle ze idealem sa te lozeczka specjalnie montowane do lozek sypialnych , na wyciagniecie reki
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dla wszystkich nowych mam
U nas walka z karmieniem piersią.. Pokarmu mało, sutki płaskie, nie jest łatwoale nie poddajemy się
Poza tym nieszczęsnym karmieniem Oliwierek jest cudowny
a tatuś zakochany po uszy!
niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U nas tez niestety Julka wiecej czasu spedza w lozku niz w kolysce czy lozeczku.
My do nosa wkrapiamy 2-3 krople soli fizjologicznej a potem uzywamy fridy i wysysamy glutki. Wczoraj jej taki wielki glutek z nosa wylecial, ze az zastanawialam sie jak byla w stanie oddychac z takim wkladem
A jak czesto czyscicie noski, bo my co 2-3 dniZetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A nasz nawet Nie chce spać z nami w łóżku.W ogóle lubi twarde podłoże A najlepiej mu się śpi na przewijaku no i w łóżeczku bo jest twardy materac.Gondola też ok bo twarda.
Wykapalam się tzn polezalam w wannie-ale dobrze:). Ale to tylko dlatego że pozarlam się z mężem i poszłam ochłonąć.
Mamy ewidentny kryzys.Czy u Was też tak jest?2 tyg po porodzie był do radny przyloz A teraz schodzimy sobie z drogi.W ogóle czuje się odtracona od niego.Nasze życie to Leon nie ma już nas...Nawet nie pamiętam kiedy się kochalismy...Teraz mamy ciche dni.Różnica zdań o wszystko.O małego lekarzy spanie karmienie itp. Szkoda mi dziecka bo to wszystko chłonie...Nasze złe emocje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 11:46
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Hej laski mam pytanie o sutki plaskie i wklesle jak sobie radzicie z karmieniem co? Nakladki sie sprawdzily? Ja w ogole nie mam sutkow i to jest przyczyna ze msly nie może zassac. A możecie polecic coś na wyciagniecie sutkow ?
-
Ja wysprzatalam całe mieszkanie. Nogi mi do dupy wlaza ale cieszę się że jest czysto
wzięłam prysznic a teraz lezymy i się karmimy
Co do spania to tez się zarzekalam ze mała nie będzie spała z nami. I w nocy po drugim karmieniu zostawiam ja z nami bo nie chce mi się wstawać a w dzień tez rozkladam sofę w salonie i kładę ją. Wiec zawsze leży albo że mną albo z Adamem.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Hej laski mam pytanie o sutki plaskie i wklesle jak sobie radzicie z karmieniem co? Nakladki sie sprawdzily? Ja w ogole nie mam sutkow i to jest przyczyna ze msly nie może zassac. A możecie polecic coś na wyciagniecie sutkow ?
U mnie nakladki z aventa sprawdzaja sie doskonale, mialam tez z canpola one w ogole mi nie pasowalymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
aaaaga - w szkole rodzenia położna pokazywała taki motyw z urządzeniem zrobionym ze strzykawki do wyciągania sutków, gdzies pewnie znajdziesz to w sieci. Mówiła, że można też kupić gotowe urządzenie, ale kosztuje dużo więcej niż strzykawka, a efekt ten sam.
Weridiana, Neyla, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnychcebycmama wrote:Dziewczyny gratuluję DZIECIACZKÓW!
Laura nie martw się, u mnie też nic nie zapowiada porodu...
Jak juz pisałam nawet BH zanikły. Ehh.
Pogoda świetna. Dziś odpoczywamy na leżaczku.
Tez wszystko umyte, wyczyszczone, nawet okna umyte...
Nie oszczędzam się wcale. A tu nic.
Tez juz chce o kupkach ROZMAWIAĆ!
Dziewczyny a ile jeszcze nas nierozpakowanych zostało?
Karola, Pati wrzućcie zdjęcia dzieciątek. Ja nie mam fb.
Ja cały czas czekam na rozpakowaniewczoraj odszedł mi czop, do teraz wychodzą jakieś resztki, w nocy lekkie bóle jak na okres, nic więcej, czasem coś w brzuchu mi jeździ no i jedyne co męczy to straszzzzne bóle miednicy i wszystkich kości z nią związanych
najchętniej chodziłabym o kulach.
A ja już bym chciała pochwalić się pierwszą kupką swojej Małej..
coraz mniej nas tych w dwupaku...Weridiana, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was stosuje plastry silikonowe Sutricon na bliznę po CC? Jeśli tak, to proszę o opinie, bo noszę się z zamiarem kupna.
Polecam.Rewelacja choć cena odstrasza.małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
A, zuzka pytałaś o objawy. Mi czop nie odszedł (albo nie zauważyłam), mam podobno rozwarcie na palec. Ale bóle skurczowe w nocy i bóle gnatów (około spojenia łonowego) mam już długo, z miesiąc. Czasem mocno boli przy niektórych ruchach, a czasem przestaje. Mam wrażenie, że ten ból można rozchodzić, bo im bardziej jestem aktywna tym mniej boli. No ale na poród się jakoś specjalnie nie zapowiada.
zuzka.mom, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Wychodzimy dzis
w koncu moze Was nadrobie jak maz mnie odciazy w domku
Agaata, Katarka, Weridiana, Hermiona, Neyla, psioszka11, niecierpliwa, witaminkab, gosia.b, Pati Belgia, mamasia, jesslin87, Paula_071, Maniuś, lys, apaczka, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Chcebycmama- wrzuce zdjecie jak bede w domu bo z tel nie umiem;p
Jezeli nic sie nie zmieni to w poniedzialek rano wychodzimy:)
Narazie wszystkie wyniki Poli sa super,zdrowa jsk ryba!
Pieknie ssie cycka,co raz szuka zeby possac:p wiec daje jej smoczek i luz blues
Ogolnie jest mega grzeczna!
Dzisiaj jak ją z kokona rozwijali do badania no i zeby poten juz zalozyc ciuszki to lezala grzecznie i obserwowala
Ja po cc czuje sie dobrze2h temu byla mama i pomogla mi sie wykapac
ogolnie co raz ktos przychodzi,ale kazdy najpoerw pyta (oprocz oczywiscie rodzicow i meza bo oni wiedza ze e kazdej chwili moga wpasc
Jeszcze troszke i bedziemy w domku,nie moge uwierzyc w to co sie dzieje:)!
Jestem meeeega szczesliwa !!Weridiana, Neyla, niecierpliwa, witaminkab, gosia.b, Pati Belgia, Zetka, mamasia, ainer85, Paula_071, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość