SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHermiona wrote:A, zuzka pytałaś o objawy. Mi czop nie odszedł (albo nie zauważyłam), mam podobno rozwarcie na palec. Ale bóle skurczowe w nocy i bóle gnatów (około spojenia łonowego) mam już długo, z miesiąc. Czasem mocno boli przy niektórych ruchach, a czasem przestaje. Mam wrażenie, że ten ból można rozchodzić, bo im bardziej jestem aktywna tym mniej boli. No ale na poród się jakoś specjalnie nie zapowiada.
masz rację, te bóle gnatkowe są do rozchodzenianajgorzej jest chyba w nocy jak chce się wstać i rano, wtedy muszę sie podpierać wszystkiego po kolei.
Wczoraj byłam u znajomego ginekologa, zbadał mi dokładnie to rozwarcie, niby 2.5cm więc tyle o ile, że coś się tam rusza, niektóre z moich koleżanek jadąc do porodu z mega bólami miały nawet nie 0.5cm i strasznie się męczyły. Choć to pewnie nie ma większego znaczenia... Boże, już sama się doszukuje jakiś znaków, które mogą zapowiadać poród ale właściwie w większości nullNeyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja sie zanudze w szpitalu,jejc,jeszcze dzisiaj pol dnia i jutro ...oszalec mozna:p
W ogole to na sali jestem sama,na calym oddziale tez :p wczoraj byly jeszcze 2 osoby ale obydwie wyszly i my z Pola jak ksiezniczki :p fajnie bo swobodnie sie czuje sama na sali
mamasia, KasiaeN., jesslin87, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKkarolina polozne zalecaja smoczek dopiero od 10doby zycia. Poki co niech Pola wisi jak najwiwcej na cycu zeby za duzo z wagi nie spadla. I pokoze to zebys nie miala zbyt duzego nawalu pokarmu w okolicach 3doby zycia.
Pati u mnie byla identyczna sytuacja jak rodzil sie moj drugi syn tylko ze w dodatku zakleszczyl sie pomiedzy koscmi.
My juz dzisiaj po spacerkupospacerowalabym wiecej ale mam straszne zawroty glowy... ciesze sie ze przed porodem mialam hgb 13.5 bo nie wyobrqzam sobie miec jak teraz 10.5 i spasc z tej jednostki po porodzie... masakra...
Wiec pije dalej soczek. Lekarka sie mnie pytala czy przepisac mi tabletki na anemie. Mowie ze tak a ona sie pyta co bralam w ciazy. Mowie ze pilam ten sok a ona to pic dalej. Wiec pijegosia.b, Zetka, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Juz mogę rodzic...siostra wyszykowana na wesele. Położyłam się na chwilkę i juz skurcze...jak robiłam jej włosy, make up i pazurki to nie było praktycznie żadnych, a teraz znowu co 10 min. Widocznie to tylko przepowiadające
A takie powodują skracanie szyjki?
gosia.b, jesslin87, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0197dd0312b9.jpg
A tu efekt mojej pracy
Uwielbiam bawić się włosami, chociaż żadna ze mnie fryzjerkagosia.b, niecierpliwa, mamasia, jesslin87, witaminkab, ainer85, Paula_071, Maniuś, małaMyszka, lys, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Cassie_DE wrote:Kkarolina polozne zalecaja smoczek dopiero od 10doby zycia. Poki co niech Pola wisi jak najwiwcej na cycu zeby za duzo z wagi nie spadla. I pokoze to zebys nie miala zbyt duzego nawalu pokarmu w okolicach 3doby zycia.
Pati u mnie byla identyczna sytuacja jak rodzil sie moj drugi syn tylko ze w dodatku zakleszczyl sie pomiedzy koscmi.
My juz dzisiaj po spacerkupospacerowalabym wiecej ale mam straszne zawroty glowy... ciesze sie ze przed porodem mialam hgb 13.5 bo nie wyobrqzam sobie miec jak teraz 10.5 i spasc z tej jednostki po porodzie... masakra...
Wiec pije dalej soczek. Lekarka sie mnie pytala czy przepisac mi tabletki na anemie. Mowie ze tak a ona sie pyta co bralam w ciazy. Mowie ze pilam ten sok a ona to pic dalej. Wiec pijemałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Neyla, chyba powodują, ja mam takie skurcze, że co jakiś czas i raczej nie bolesne, większość chyba przesypiam, a wypracowały mi nawet rozwarcie. Śliczna fryzura na siostrze! U fryzjera takie kosztują z 200zł. W ogóle ma piękne włosy.
Neyla, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Cassie_DE wrote:Kkarolina polozne zalecaja smoczek dopiero od 10doby zycia. Poki co niech Pola wisi jak najwiwcej na cycu zeby za duzo z wagi nie spadla. I pokoze to zebys nie miala zbyt duzego nawalu pokarmu w okolicach 3doby zycia.
Wiec pije dalej soczek. Lekarka sie mnie pytala czy przepisac mi tabletki na anemie. Mowie ze tak a ona sie pyta co bralam w ciazy. Mowie ze pilam ten sok a ona to pic dalej. Wiec pijemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Agata, ja nakładki mam medela. Położna mówiła ze najlepsze.
Dziewczyny, mój mały do tej pory pięknie jadł, potem 2,5-3h spał albo czuwał i znowu jadł. A od wczoraj od 21sxej jadł po 15-20 minut ssania, w trakcie kupa, rozbudzić się i za max godzinę znów rączki i ryk ze głodny. Tak dziś do południa. Przez całą noc max 1,5h przerwy a jak ryczał i dostawiałam do cyca to dwie minuty pociągnął i odlot. A kup chyba z 10.
Już z sił opadlismy.
Teraz śpi juz czwarta godzinę na szczęście.
Co w takiej sytuacji robić dawać tego cyca żeby się nie darł? Czy czekać żeby zgodnie i nie przysypia?
Ile czasu karmicie? Jedno karmienie jedna pierś?
Czy kupa po każdym karmieniu albo i dwie to norma? Mój dostaje tez dwa razy dziennie dicoflor bo ja antybiotyk brałam.
Staraczka, Pati, gratulacje! Szybkiego powrotu do sił Wam życzę.
Czy wszystkie dzieciaki miały badania krwi w szpitalu? Mój nue przynajmniej nic o tym nie wiemw pn mamy wizytę u pediatry.
Niecierpliwa, ja na początku z nakładkami, a po kilku dniach jak zaczął ssać kilka minut i juz się sutek wyciągnął to zdejmowalam i chwytal bez. Dla mnie o wiele lepiej bez, ładniej ciągnie i połyka. Potem już jeśli piersi nie były przepełnione to od razu bez się udawało. Teraz czasami zaczynamy z, jak nie może złapać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 15:50
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Wrócili ze spaceru A ja już mam na niego alergie.Wrr...
niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHermiona wrote:Neyla, chyba powodują, ja mam takie skurcze, że co jakiś czas i raczej nie bolesne, większość chyba przesypiam, a wypracowały mi nawet rozwarcie. Śliczna fryzura na siostrze! U fryzjera takie kosztują z 200zł. W ogóle ma piękne włosy.
Ja mam problem żeby stwierdzić czy to skurcz i jaki. Tak samo nigdy nie wiem czy Mala sie przewraca czy to brzuch mi twardnieje. Jedyne co czuje to bóle jak na okres, często przy tym mnie przeczyszcza, bardziej czuje czasem jak Malutka mi się główką wwierca w szyjke , dziwne uczucie..
Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hejka
Nie mam kiedy was czytac, Klara wprawdzie ladnie spi po 3 godziny, ale wtedy odciagam mleko, pranie, ogarniam dom, siebie itp,itd.
Popoludniu codziennie ktos wpadal zobaczyc mala, takze czasu ciagkle brak.
Dzis maz robi pepkowe wiec wpadaja wszyscy do nas wieczodem, potem sie ulotnia do jakiejs knajpy.
Kur ze od dwoch dni mala ma problem zeby sie dobrze przyssc do piersi, staram sie jej pomoc,ale nie wychodzi.mala sie denerwuje, placze, a mi mleko cieknie.
Staram sie odciagac wczesniej troche, zeby piersi nie byly tak pelne, ale widac nie pomaga.
Mamy karmiace piersia - czy przepajacie dzieci woda???
I jak radzicie sobie ze czkawka????małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Pati, Staraczka gratulacje ! oj cięzko było, ale macie już swoje kruszynki przy sobie:)
U nas noc srednia, mały niespokojny, niby nie płakał ale jakoś nie mogł usnąć mocno przez co cała noc w łózku z nami, czy Wy bierzecie dzieciaki do siebie do łózka?
Ja sie zarzekałam, że nie będe ale jak mały w nocy marudzi to nie mam sił stac połó godizny czy godzine nad łózeczkiem
Czy ktoraś używa wody morskiej disemar? Mój Szymuś coś charczy i wydaje mi sie ze troszke nosek przytkany, wczoraj wkropiłam sól fizjologiczna ale mi żygnął po tym..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja nie przepajam.
A czkawke to albo pierś albo tak jak do odbicia i troszkę klepie lekko. Ale to i tak trwa czasami dość długo.
Ja jeszcze niepoukladana jestem. Wszystko kręci się wokół karmienia, męczy mnie to strasznie. Mąż ma urlop ale za tydzień nue wiem jak będzie. Do tego boli mnie rana po prawej stronie i brzuch tam hak chodzę, wiec za dużo nie porobie. W poniedziałek idę do gina sprawdzić czy wszystko ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 16:09
Madzisek, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Wczoraj bylismy u tesciowej caly dzien i podawalam Julce mleko odciagniete dzien wczesniej, dokarmialam piersia, potem mleko odciagniete tego dni i wczoraj zaczelam jesc nabial. Podawalismy espumisan i delicol. Bole brzuszka od paru dni byly zdecydowanie rzadziej, wczoraj prawie wcale. Dzis odstawilismy delicol i bol brzuch wykreca ja przy kazdym karmieniu. Spi bardzo malo, a wczoraj prawie caly dzien spokojnie przespala. Teraz moj tata ja nosi i masuje. I zastanawiam sie czy bole nasilily sie bo przestala dostawac delicol czy moze jednak nie toleruje nabialu??? Moze ktoras z Was cos madrego podpowie, bo juz i mnie brzuch zaczal bolec tak okresowo
My podajemy odRobine wody codziennie, ale nie za chetnie pije.
Zetka ja moj maz wraca do pracy we wtorek, jak o tym pomysle to od razu mam lzy w oczach. Jestem przerazona, bo bez meza ani rusz. Strasznie mi pomagaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 16:45
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Wiec pije dalej soczek. Lekarka sie mnie pytala czy przepisac mi tabletki na anemie. Mowie ze tak a ona sie pyta co bralam w ciazy. Mowie ze pilam ten sok a ona to pic dalej. Wiec pije
Cassie u nas się zaleca smoczek po 1 miesiącu życia, bo dopiero wtedy dziecko ma w pełni wykształcony odruch ssania piersi.małaMyszka lubi tę wiadomość