X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka ja poki co uzywam tylko przegotowanej wody tak jak robili to w szpitalu i zadnych kosmetykow nie uzywam.
    Skore syn ma idealna.

Odnosnie szczepien, moje dziecko nie ma jeszcze ani jednego szczepienia. W szoku bylam bo w PL od pierwszej doby szczepili mi dzieci a tutaj nie.
    Pierwsze szczepienia bedzie mial dopiero za 3 tygodnie.

Kurcze caly dzien leje i leje i leje... chcialam isc na spacer ale przeciez z parasolem nie bede smigac :/
    Oby jutro bylo juz ladnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 19:14

Zetka, zabka11, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Aska szkoda, że tak się potoczyło, ale najważniejsze, że jest teraz ok i juz jesteś po z Patryk em. Nie ukrywam, że trochę mnie przestraszylas, ale lepiej wiedzieć i się przygotować psychicznie. Natomiast z tymi skurczami to pocieszające :)
    Zuzka tez się we wszystkim doszukuje objawów. Jeszcze jak jestem sama to nie myślę praktycznie o niczym innym. Poważnie idzie zwariować :/
    No u mnie się okazalo ze mam jednak bardzo niski próg bólu :/ Ty możesz nawet nie odczuć nic :)

witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Laura Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka a jak cukry teraz u Ciebie? jesz wszystko? tzn nie stosujesz już diety cukrzycowej? czy od razu po porodzie mogłaś zjeść to co chciałaś?

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekropka gratulacje piękna córcia :)

Żabka tfu tfu jest lepiej, mam więcej pokarmu. Paradowałam dziś pół dnia bez biustonosza i odciągnęłam 40ml laktatorem bo szliśmy zgłosić małą do położnej i wypełnić deklarację i żeby mieć butelkę jakby co, przed tym chowałam kotlety do zamrażalnika i jak się schyliłam to powstała wielka kałuża mleka pod zamrażarką :D .
    Ważyłam Majeczkę w przychodni od soboty przybrała 100 gram więc chyba jest ok :) Lubi spacerki ale nienawidzi się kąpać mój bambo :) Właśnie śpi jak suseł, w ogóle dziś spała baaardzo dużo, wymęczyłam ją trochę bo o 18 zbudziłam i ok. 20 dałam zasnąć po kąpieli i cycuszku- tu w miarę ładnie ssała. Co przyniesie dzisiejsza noc? chyba idę się kimnę żeby mieć siłę.

KasiaeN., zabka11, Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje nowym mamusiom :)

u nas jest ciezko, dochodze do siebie po malu ale robi mi sie bliznowiec w jednym miejscu i boli jak jasny gwint......... !
    maly nie spi od 16 non stop wisial na cycu, maz teraz wrocil to go nosi bo ja juz nie mam sil.

lys, Weridiana lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekropka gratulacje! Śliczna córcia!

1usawn15ju6q9qwm.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja ujarzmiłam mojego bąbla :)

Też dziś dużo spała.Na spacerze, po spacerze, po południu przyszła mama Adama więc wtedy była rozbudzona i płakała ale potem ok 17.00 zasnęła i spała do 19.30. Marta lubi się kąpać. Pierwsze dwie kąpiele były masakryczne bo darła się jakby ją ze skóry obdzerali ale teraz pełen relaks. Ręce w górze, oczy zamknięte i SPA ;) Za to drze się po kąpieli jak ją ubieram.

Teraz wciągam kanapki i też idę w kimę bo w nocy ze dwa razy trzeba będzie wstać.Swoją drogą, przed ciążą i w ciąży zawsze starałam się robić urozmaicone kolacje i zawsze coś wymyślałam. Teraz pilnuję żeby były bułki i wędlina i to mi wystarczy ;)

A no i mam ogromny problem z zaparciami. Przed ciążą i w ciąży chodziłam do toalety nawet kilka razy dziennie.Teraz potrafię nie iść nawet 4 dni!Nie wiem jak sobie z tym poradzić :| Drogie mamuśki-przespanej nocy życzę Wam i sobie ;)

magda sz, Weridiana, lys, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, u mnie dziś na obiad breja z soczewicy i ryż, taki klasyk w naszym domostwie, bo jestem dość leniwa i preferuję jednogarnkowe dania (kiedy muszę je gotować) :)

Moim zdaniem upały już są. Byłam dziś chwilę w ogródku powycinać uschnięte badyle, bo w ogóle ten ogródek zaniedbałam w tym roku i jeszcze te upały i susza nie pomagają. Wróciłam zlana potem (dosłownie). Potem zadzwoniła koleżanka, że jest w okolicy i czy wyskoczę z nią posiedzieć w parku. To wyskoczyłam. Blisko, więc na nogach, myślałam że sczeznę. Jednak rower to wygoda... A za jeżdżenie na rowerze opieprzyła mnie ostatnio... sąsiadka. Ona jest trochę straszna i boję się, że jak mnie zobaczy na rowerze to będzie krzyczeć.

Termin się zbliża i zaczynają się telefony od znajomych i rodziny oraz bardziej nieśmiałe SMSy o treści, czy to już. M w pracy ma to samo. Nawet jego trener kung fu za każdym razem pyta, czy już urodziłam. Magda sz kiedyś pisałaś o pomyśle męża na koszulkę. Mój uznał, że to świetny pomysł, bo ma w kółko te 3 pytania :)

Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich nowych mam.
    Piękne do dzieciaki :) Magda sz i Karolina faktycznie podobne ;)

U nas czas szybko płynie. Dokładnie 4 tyg temu przyszedł na świat Nathan. Mały juz nie taki mały chociaż wszyscy i tak mówią ze malutki :)
    Nasz pulpdcik je co 2 h po 90-120 ml. I ... coraz częściej w ciągu dnia przystawiam go do piersi. Płacz i ryk przez 15 min a później 40 min wisi na cycku :)
    Bez nakladek- szok.
    zmieniłam mm z nan pro 1 na bebiko i kupka jest luzniejsza, chociaż zauważyłam że ma problem z wypchnieciem jej za pierwszym razem. Później jakoś idzie.
    W nocy nadal nie płacze ale budzi się często na jedzenie max 3 h śpi a tak to co 2 h.
    codziennie odkrywa nowe umiejętności aż jestem w szoku. Cieszy oko to ze robi takie postępy.
    W sobotę wieczorem był chrzest a w niedziele zrobiliśmy imprezę mini u rodziców w ogrodzie :) było super. A to nasz junior czterotygodniowy :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed5d330d981f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 21:23

jesslin87, KasiaeN., magda sz, niecierpliwa, Neyla, mamasia, witaminkab, zuzka.mom, zabka11, jasmine89, Weridiana, lys, AgaSad, Paula_071, małaMyszka, Zetka, 5ylwia, Maniuś, Martucha86, aaaaga, gosia.b lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie o kółkach...mój mały miał spokój A teraz znów się zaczęło chyba delicol przestał działać.Objawia się to tak że zje butlę i po 5minutach jest cyrk.Wygina się pręży robi się wręcz fioletowy.Widać po twarzy kiedy łapie go skurcz.Działa tylko espumisan więc dajemy i biorę go na siebie okrywam kocem Bo on zmarzluch jest wkładam smoczka i mocno przytulam do piersi tak żeby czuł mój oddech.Tak męczy się ok 15min i albo zasypia albo jeszcze noszę go na rękach że 20min.Dopiero wtedy do łóżeczka.Masakra.Łzy cisną się do oczu jak nie można pomóc takiemu szkrabowi.Ja mam nadzieję wielka że po zmianie mleka w piątek będzie lżej.A i najczęściej łapie to wieczorem czasami w dzień. Właśnie jesteśmy po jednym z ataków.Śpi teraz wymeczony...

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Miru Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fc48d8cec47.jpg

Neyla, witaminkab, zuzka.mom, zabka11, jasmine89, maaadzik1207, mamasia, jesslin87, Katarka, Weridiana, lys, AgaSad, Paula_071, małaMyszka, Migotkaa, 5ylwia, Maniuś, Martucha86, gosia.b lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie tak jak się spodziewałam szyjka krótka ale zamknięta jeszcze i skierowana do tylu. Nie zanosi na szybki poród, mam stymulować sutki żeby przyspieszyć. Wiec wiem ze musze czekać. No i mam chodzić na ktg bo mam mało wód plodowych i musze sprawdzać stan małej.
    Aska ja wiem, ze mam niski próg bólu. Pozostaje mi mieć nadzieję, że będę rodzic w ciągu dnia i chociaż gaz dostane. Ale wpływu nie mam na to :)

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Dnia 20 sierpnia, o 16.45 przyszła na świat moja córka Zuzanna Zofia, waga 3180, 56 cm.
    Mój poród był szybki :P 17 pojechałam do szpitala na wywołanie, założyli nam balonik, ale nic nie ruszyło. Więc stwierdzili że skoro tak to sobie poczekamy ;/ No i czekałam, czekałam. 19 dopadł mnie kryzys, zaczęłam płakać widząc te mamusie z noworodkami, nawet psychologa do mnie wysłali XD. 20 sierpnia na obchodzie lekarka mówi że to 39 tydzień + 1 i spróbujemy masażu szyjki. Poszłam do sali badań i czekam, kazali mi wejść jako ostatnia. O 9.10 wchodzę, zdejmuję majtki i widzę na wkładce krew, sobie pomyślałam że to po badaniu dzień wcześniej i po gynalginie. Siadam na fotel. Kładę jedną nogę, potem drugą i chlup! Poszły mi wody płodowe, lekarka się śmiała że łapy nie zdążyła włożyć XD. Podłączyli mnie pod KTG bo na porodówce miejsc nie było. Siedziałam pod KTG 2 godziny żadnego skurczkyka. I błagam piguły o odłączenie mnie od aparatury, bo mnie dupa boli od siedzenia. Zaczęłam chodzić po korytarzu. Nic. O 14 zawieziono mnie na porodówkę, czekałam na korytarzu na łóżko :P brak miejsc :P Fajnie się jeździ wózkiem inwalidzkim XD z nudów jeździłam po korytarzu. O 15 poczułam skurcza, krzyżowego, i potem było coraz gorzej o 15.20 błagałam o znieczulenie. A obiecałam sobie że nie będę krzyczeć :P a darłam się strasznie. Lekarz do mnie podchodzi i : niech sie pani tak nie drze bo to jeszcze potrwa z 13 godzin. Traci Pani siły, Sprawdza rozwarcie, a tam 6 cm. I biegiem kazał przygotować salę porodową. O 16.30 miałam już skurcze parte :) a o 16.45 mała była na świecie. Wszyscy mi gratulowali, bo mówili że jeszcze pierworódki o takim tempie nie mieli. XD I mam napisane w książece dziecka. Faza pierwsza porodu 4 godziny, II faza porodu 10 min. xD. A ja prawdziwy poród czułam od 15 do 16.45. Mój facet nie zdążył, kazałam mu sie nie spieszyć. A potem jak przyjechał do szpitala to dzwoni do mnie a ja ledwo dysząc mówie że nie zdąży bo ja rodzę. I wszedł akurat jak kładli mi ją na brzuch :) Potem umyli mnie i zaczęli przygotowywać do szycia. I tu kolejna niespodzianka, mała mnie w ogóle nie porozrywała, nie miałam żadnego pęknięcia, ani nacięcia krocza. Lekarka która przyjmowała poród powiedziała że było to niesamowite, że jak profesjonalistka byłam :P i spytała się kiedy rodzimy drugie? :P A ja na to :P może za 2 lata :)

mamasia, jesslin87, Neyla, Cassie_DE, ainer85, zuzka.mom, Hermiona, lys, AgaSad, Paula_071, zabka11, Weridiana, psioszka11, małaMyszka, magda sz, witaminkab, Katarka, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady...az chce sie rodzic po takiej historii. Gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 22:28

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratulacje moja sxesciloatka Zuzanna Zofia urodzila sie w podobnym czasi 3h50min

Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekropka jak zrobilas tak cudne zawiadomienie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratulacje i tylko pozazdrościć porodu! :-)

U mnie wszyscy kraczą, że do końca sierpnia na pewno się rozpakuje, chciałabym.. może będzie jak z okresem u mnie, często nie czułam żadnych objawów przed :-P
    Patrze na listę mamusiek w dwupaku, jak się zmniejsza i już mam dość czekania.

U mnie cisza kompletna.

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój suseł dziś śpi i śpi.. byłam na godzinnym spacerze który cały przespał, w domu kolejne 2 godz, później karmienie i tak spał od 18.30 do 21.15.. później kąpiel, karmienie i teraz w końcu usnął bo tym razem oczy jak pięć złotych..

Rano byłam na zdjęciu szwów i jestem taka zła na siebie że aż mi się nie chce gadać..
    wychodziłam ze szpitala w pn i nie dostałam wypisu, miałam się zgłosić w tygodniu, w środę jeszcze nie było, w czwartek i tak mąż nie dałby rady pojechać no i poza tym była położna.. dzwoniłam do szpitala i pytałam kiedy mam przyjść na zdjęcie szwów to na oddziale powiedzieli że nie pamiętają dokładnie i wszystko jest w wypisie, pytam w czwartek położnej bo coś kojarzyłam że to ma być w 7 dobie i ona mówi że spokojnie mogę jechać w poniedziałek.. no i co.. pojechałam dziś a szwy wrośnięte i nie dało się usunąć!! baba która mnie przyjmowała zrypała mnie jak małą dziewczynkę, normalnie wredny taki babsztyl że miałam ochotę jej walnąć, usunęła tylko kawałek z jednej strony no i poucinała końcówki, odburknęła że nie ma to wpływu na gojenie rany i nic się nie da z tym zrobić.. normalnie wyszłam i poryczałam się jak głupia, pewnie normalnie jakoś bardziej byłabym wyczulona na termin a tu pierwszy tydzień z maluszkiem, niewyspanie i człowiek jakiś taki przytępiony.. no ale nic, głupia jestem i tyle i tylko utwierdzam się w przekonaniu że nie ma co do końca słuchać tych położnych bo pewnie nie raz w temacie dzieci też tak "świetnie" potrafią doradzić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 23:33

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratuluję. No poród super :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratulacje!

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 1976 1977 1978 1979 1980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ