SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny skad wiadomo jaki produkt zaszkodzil dziecku?? To znaczy jak np. zjem jakis nabial powiedzmy platki z mlekiem na kolacje to kiedy dziecku "zacznie" ten posilek przeszkadzac?? Zaraz po kolejnym karmieniu czy dopiero po paru godzinach od zjedzenia??
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Nadrobiłam Was ...
Wczoraj nie dałam rady. M. był na kacu, więc zajmowałam się dwójka chłopów.
Ale byliśmy na spacerku i obiedzie, więc jakoś dzień zleciał.
Moje chłopaki jeszcze śpią... dlatego szybciutko Was nadrobiłam.
Dziwne, bo mały śpi już ponad 5 godzin i nie wiem czy to dobrze.
Gratuluję świeżym mamuśkom !!!
Idę po syna, jakoś muszę go obudzić, bo będzie draka w ciągu dnia...
Jutro idziemy do pediatry. Pępek nadal pokrwawia, a odpaść cholera nie chce. Modlę się o dzień, w którym już go nie będzie. Stracha mam jak nic...
Wczoraj była położna, mały waży 3410 g, także ładnie przybiera.
Mam ostatnią pakę pampków 1, zastanawiam się czy przejść już na 2?! Tylko cholera ten pępek będzie przeszkadzał ...
a tak mały trolli po jedzeniu...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da31b8efcf0.jpgjesslin87, niecierpliwa, Paula_071, zabka11, lys, magda sz, mamasia, Weridiana, witaminkab, Neyla, Martucha86, Maniuś lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dziewczyny skad wiadomo jaki produkt zaszkodzil dziecku?? To znaczy jak np. zjem jakis nabial powiedzmy platki z mlekiem na kolacje to kiedy dziecku "zacznie" ten posilek przeszkadzac?? Zaraz po kolejnym karmieniu czy dopiero po paru godzinach od zjedzenia??
Gdzies czytalam, ze po 3h i ze nie nalezy wprowadzac kolejnego nowego produktu szybciej niz za 3 dni, zeby miec pewnosc co nie podpadowalo dziecku.
Dzisiaj ma przyjsc polozna, a nam sie domofon akurat zepsul. Musze dzwonic do przychodni i załapać ja jeszcze przed wyjsciem i umowic sie jakos na telefon.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Gdzies czytalam, ze po 3h i ze nie nalezy wprowadzac kolejnego nowego produktu szybciej niz za 3 dni, zeby miec pewnosc co nie podpadowalo dziecku.
Dzisiaj ma przyjsc polozna, a nam sie domofon akurat zepsul. Musze dzwonic do przychodni i załapać ja jeszcze przed wyjsciem i umowic sie jakos na telefon.
Skoro tak, to jak dziecko boli brzuch rano, a od 10h nic wczesniej nie jadlam to powodem nie jest jedzenie??małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dziewczyny skad wiadomo jaki produkt zaszkodzil dziecku?? To znaczy jak np. zjem jakis nabial powiedzmy platki z mlekiem na kolacje to kiedy dziecku "zacznie" ten posilek przeszkadzac?? Zaraz po kolejnym karmieniu czy dopiero po paru godzinach od zjedzenia??
Witamy sie karmiac.
Dzis nocka z 3 pobudkami, takze tak jak zwykle
-
Paula_071 wrote:Gdzies czytalam, ze po 3h i ze nie nalezy wprowadzac kolejnego nowego produktu szybciej niz za 3 dni, zeby miec pewnosc co nie podpadowalo dziecku.
Dzisiaj ma przyjsc polozna, a nam sie domofon akurat zepsul. Musze dzwonic do przychodni i załapać ja jeszcze przed wyjsciem i umowic sie jakos na telefon.
Mi ta polozna co była powiedziała ze po 8 godzinach.
-
Witamy sie w ten wspanialy dzien
szok spalam dzis 7 godz.lacznie o 22:30 karmienie pozniej o 1:30 do 2:30 i nastepne o 6:45.. probowalam ja wybudzic ale tak slodko spala wiec sobie darowalam. Rano na 3 razy ja przystawialam i wlasnie zasnela. Oby tak dalej, aa i od 24 h tylko cycek
pokarm leci sam wiec mala sie szybciej najada. Wieczorem tez odciagnelam troche pokarmu zeby bylo na godznie W czyli kolo 1. Byl cyc i butla i dzieki temu karmienie trwalo cos ok godz a nie 3....
Ide chyba jeszcze sie przespieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 08:50
małaMyszka, Weridiana, zabka11, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Mały zasnął, więc i ja idę w kimono.
Macie jakieś fajne przepisy na cukinię? Chciałam zrobić placki, ale smażone nie za bardzo można, więc myślę i nie mogę nic wyczarować ...
Jedno pranie już zrobiłam. A tak poza tym to nic mi się nie chce i nic nie będę robić...
-
Dziewczyny ile mamy czasu na złożenie papierów w zakładzie pracy o urlop macierzyński itp?
Jest to jakoś ograniczone czasowo czy na spokojnie mogę pójść jutro ? -
małaMyszka wrote:Dziewczyny ile mamy czasu na złożenie papierów w zakładzie pracy o urlop macierzyński itp?
Jest to jakoś ograniczone czasowo czy na spokojnie mogę pójść jutro ?
mycha chyba 2 tyg
niecierpliwa też się zastawiam nad szumisiemmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej witam sie karmiac z bolem glowy... matko dawno mnie juz glowa nie bolala...
Herbatka z kopru max 3 szklanki dziennie tak mowili w szpitalu. Ja nie pije bo nie lubie.
Wystawianie na slone po prostu na spacerach, pare minut buzia na slonce.
Szwy po cc mialam wyjmowane w 7 dobie po cc.
Szczep8enie na wzw jest ale dopiero na kontroli. W szpitalu dzieci nie maja ani jednego szczepienia. A kontrola w 5tyg zycia.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Pytanie do mam, ktore maja szumisia - sprawdza sie???
Ja mam szumisia, wydaje mi się, że czasem trochę pomaga, jak Mały się wierci i nie chce zasnąć, ale nie wtedy jak płacze. Przez pierwsze dni raczej nie zwracał na niego uwagi, teraz wydaje mi się, że ciut się uspokaja przy tym szumie. Używam tego powiedzmy 2 razy dziennie.niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cassie_DE wrote:Szczep8enie na wzw jest ale dopiero na kontroli. W szpitalu dzieci nie maja ani jednego szczepienia. A kontrola w 5tyg zycia.
Właśnie z tymi szczepieniami jest chyba podobnie jak w Wielkiej Brytanii. Ja się tylko ostatnio zastanawiałam, czy jak dziecko trafi np. w 4 tyg życia do szpitala z powodu jakiejś choroby/zabiegu a nie było szczepione, to czy nie jest bardziej narażone na zakażenie WZW B?
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość