SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa123 zrób test tzn. wylacz televizor , radio itp.jak maz wroci z pracy niech zawola po imieniu malenstwo i podejdzie do lozeczka. Jesli spojrzy na niego i obroci glowe to jest ok.
A czy obserwuje twoja twarz?
Np, moja patrzy na to co ja interesuje , niekoniecznie na to co ja pokazuje
Wczoraj skupila wzrok na zdjęciu starszej siostry , a kolorowa zabawke ignorowalamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ewa123 a nie robili wam badania sluchu w szpitalu ? my dostalismy jakis certyfikat z tego badania.
U nas problemow brzuszkowych ciag dalszy , mala przed kazda kupa dostaje histerii , prezy sie i nie krzyczy.. ona sie drze -jakby ja ze skory obdzierali .
W domu mam pobojowisko , lodowka swieci pustkami , pies nie doglaskany a jego spacery to 30 sekundowe wyjscie przed klatke - ja ledwo zywa - ahoj macierzynstwo)
Zoska tez skupia wzrok na tym co chce a nie na tym co jej pokazuje. Zabawki , karuzele w ogole ja nie interesuja, i cos tam juz pogaduje .. pogaduje to za duzo powiedzane.. ahy ochy ehy przy cycku
niecierpliwa, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6cb081e269a2.jpg
Milosc czy walka o względya moze jedno i drugie
0na88, witaminkab, Cassie_DE, KasiaeN., Neyla, magda sz, mamasia, zabka11, lys, ainer85, małaMyszka, jesslin87, Martucha86, Maniuś, Hermiona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agaata wrote:Ja mam szumisia, wydaje mi się, że czasem trochę pomaga, jak Mały się wierci i nie chce zasnąć, ale nie wtedy jak płacze. Przez pierwsze dni raczej nie zwracał na niego uwagi, teraz wydaje mi się, że ciut się uspokaja przy tym szumie. Używam tego powiedzmy 2 razy dziennie.
No a Julke w atakach kolkowych uspokaja suszarka i mysle, ze mis szumis moglby sie sprawdzic, a w piatek przychodza kolezanki z pracy i pytaja co kupic i wybralam szumisiaWeridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Weridiana u nas tak samo to wygląda
Mała pilnuje Kubusia, czasem jest zazdrosna jak np. go karmię a mąż jest obok to przynosi zabawki żeby też się z nią bawić. Mam wrażenie że też chce pomagać i jednocześnie żeby nią też się tak interesować.
U nas mały jest głodomorkiem i mało śpiącym dzieckiem.
Nie wiem na ile wielogodzinne fototerapie na niego wpłynęły, na ile jest po prostu misiem przytulaskiem ale najlepiej śpi się przy mamie. Przez dwa dni spał z nami, pomyślałam że przecież jest taki malutki, poprzednią noc jeszcze był problem z brzuszkiem ale okazało się że to wcale nie jest dobre, bo na spacerze jak zrobił awanturę i go karmiłam to zasypiał a próba odłożenia do wózka to znów krzyk.
Także wróciliśmy do starego systemu że jest odkładany do łóżeczka a dopiero ok. 6 rano biorę go do nas.
Myślałam, że może się nie najada dlatego najczęściej po godzinie się budzi. Spróbowałam z mm i jest to samo, także po prostu ten typ tak ma
Małamyszka masz 14 dni na złożenie u pracodawcy więc jak możesz to wpisz np. datę z wczoraj żeby Ci podpisali. Bo nie ważne kiedy wpłynie w ZUSie grunt żeby do pracodawcy wpłynęło w ciągu 2tyg.
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:KasiaeN - mam herbatke z Hippa z kopru włoskiej z kminkiem po 1.tygodniu życia. Mam ją pić zamiast podawać Małej? Dobrze zrozumiałam?
Tak mi poradziła położna. Ze jeśli karmię piersią popijać dwa razy dziennie ta herbatkę. Ja pije rano po śniadaniu i wieczorem przed kąpielą Marty.Nie wiem czy to wpływ tej herbatki czy może masaży ale póki co mała jest spokojna, wyróżnia się często i puszcza bąki;)
Wcisnelam s ie w dżinsy sprzed ciąży!a zaraz idę do fryzjera bo juz zaroslam i odrosty mam ogromne. Korzystam póki siostra jeszcze jest w PŁ bo w piątek juz wraca do UK.zabieramy małą ze sobą Justi będzie z nią spacerowala i w razie czego podrzuci na karmienie
Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dzięki za info o tych szwach..pocieszyłyście mnie bo juz zaczelam mieć schizy ze skoro zaniedbałam ten termin to będę wyrodną matka i pewnie zaniedbam tez coś u synka.. wszystko przez ta glupia pielęgniarkę bo naprawdę poczułam się hak skończona idiotka.. zbieramy się na usg brzuszka bo małemu nie zstapilo jedno jąderko.. leje jak cholera..
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgaSad wrote:Dziewczyny dzięki za info o tych szwach..pocieszyłyście mnie bo juz zaczelam mieć schizy ze skoro zaniedbałam ten termin to będę wyrodną matka i pewnie zaniedbam tez coś u synka.. wszystko przez ta glupia pielęgniarkę bo naprawdę poczułam się hak skończona idiotka.. zbieramy się na usg brzuszka bo małemu nie zstapilo jedno jąderko.. leje jak cholera..
Agasad spokojnie
LadySavage gratulacjemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
witam:)
U nas karmienie o 2 w nocy pozniej przed 7, ale od 2 do 3-30 spania ie bylo bo Szymonek czuwał, za to po 8 sie jeszcz ekimnęłam godzinkę, a co sobie będe, w dzien mi ciezko znalezć czas na drzemke bo zawsze coś w domu do zrobienia..
U nas póki co cisza z kolka, dałam na noc infacol, pisze, żeby dawać przed każdym karmieniem ale nie wiem, może będe co drugie? Czy lepiej nie byc mądrzejsza?
O naturalnym naświetlaniu mówiła mi Pani neanatolog, ale nie o bezpośrednim wystawianiu na słońce tylko do okna: Rozebrać dziecko, i wózek ustawić do okna -zakmniętego, ustawić tak, żeby buzi nie naświetlać
Herbatkę z hippa podaje małęmu, parze jedną szklanke i daje w ciągu dnia, czasem wypije więcej czasem mniej ale generalnie pije
Z innej beczki
Wczoraj mąż próbował zaciągnąc mnie do łózka, nie dałam się, co gorsza nie chciałam ściagnac bluzki przy nim, wstydze sie mojego brzucha z rozstepami, wiem,że moż egłupia jestem ale jakoś nie moge sie przemóc, chodze w majtkach po domu ale nigdy bez bluzki, usłyszałam, że jemu to nie przeszkadza i jak sie teraz bedziemy kochac, czy tylko przy zgaszonym świetle bo ja się nie rozbiore przy nim eh..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy czujecie mięsień macicy przez brzuch? Wyczytałam ze ok 10 dnia po porodzie powinien już być pod spojeniem i niewyczuwalny przez powłoki brzuszne. U mnie tak nie jest.
Czy przy obkurczaniu ból podbrzusza i krzyza to norma?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Moja Natalka kończy dzisiaj tydzień
Leci, leci ale z każdym dniem jest coraz lepiej, coraz fajniej. Od wczoraj mała jest już tylko na piersi, nakładki, laktator i mm poszły w zapomnienie. Laktator tylko czasem do odciągnięcia nadmiaru mleka bo u nas nadal nawał.
Mam pytanie - jak długo Wasze dzieci są przy piersi (zwłaszcza jak były/sa w podobnym wieku)? Natalka possie 5 minut i często już ma dosyć, przysypia, bardzo trudno ją dobudzić a później np chce jeść za godzinę. Czasami je 10 minut i wtedy z reguły śpi 2 - 2.5 h. Ja mam dużo pokarmu i chciałabym żeby possała dłużej...
Żabka pisałaś o kompresach chłodzących - pamiętasz może nazwę?Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Laura, szczerze - nie bardzo mam czas i głowę na pomiary
Mierzyłam raptem parę razy i były ok - 2 h po posiłku. Jem wszystko chociaż jak byłam w szpitalu to dostawałam dietę cukrzycową ale to był mój wybór
Słodycze tez jem chociaż z racji karmienia piersią wolę nie przesadzać. No ale w każdym razie dieta poszła w zapomnienie. 8 tygodni po porodzie mam zrobić OGTT a do tego czasu normalna dieta.
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Dziewczyny czy czujecie mięsień macicy przez brzuch? Wyczytałam ze ok 10 dnia po porodzie powinien już być pod spojeniem i niewyczuwalny przez powłoki brzuszne. U mnie tak nie jest.
Czy przy obkurczaniu ból podbrzusza i krzyza to norma?
Bardzo normalne ze idczuwasz bol bo to znaczy ze sie ibkurcza prawidlowo. Mozesz brac przeciwbolowe ale rozkurczowych nie bierz bo ona ma sie obkurczyc.
Gorzej tak jak ja mam bo ja nie dosc ze juz nie plamie prawie to i nic a nic nie czuje a brzuch tak duzy jak w ciazy. Ale dam sobie czas. Jak cos to pewnie dostane leki na obkurczenie i tyle.Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ellena wrote:Bardzo normalne ze idczuwasz bol bo to znaczy ze sie ibkurcza prawidlowo. Mozesz brac przeciwbolowe ale rozkurczowych nie bierz bo ona ma sie obkurczyc.
Gorzej tak jak ja mam bo ja nie dosc ze juz nie plamie prawie to i nic a nic nie czuje a brzuch tak duzy jak w ciazy. Ale dam sobie czas. Jak cos to pewnie dostane leki na obkurczenie i tyle.
Ja też brzuch duży, wczoraj wstawiłam zdj. Masakra.
A ból podbrzusza i krzyza zaczął się od wczoraj, po zimnych okładkach na obkurczenie. Kładąc sobie zmrozona butelkę na brzuch. Może też spróbuj?
Ze podbrzusze boli to wiem, nie wiem tylko czy krzyż jak na miesiączkę to tez norma.małaMyszka lubi tę wiadomość