SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zetka wrote:Ja też brzuch duży, wczoraj wstawiłam zdj. Masakra.
A ból podbrzusza i krzyza zaczął się od wczoraj, po zimnych okładkach na obkurczenie. Kładąc sobie zmrozona butelkę na brzuch. Może też spróbuj?
Ze podbrzusze boli to wiem, nie wiem tylko czy krzyż jak na miesiączkę to tez norma.
Juz nie pamietam jak bylo przy pierwszej ciazy ale poczytaj o normalnych bolach w pologu.
A i dzieki za rade o zimnym okladzie. Tak Ci w szpitalu kazali ?
Kurcze , ja az sie wstydze wychodzic do sklepu osiedlowego bo ludzie sie patrza jakbym dalej w ciazy byla ;(
małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Forumowe ciocie oto Zuzanna Zofia
Jeszcze powiem odnośnie cukrów, kontrolowałam je cały czas będąc w szpitalu i spadły mi do 70kobieta wczoraj przy wypisie powiedziała że mogę jeść wszystko bo cukrzyca mi sie cofnęła, mam tylko za 6 tyg zrobić ten test obiążenia glukozą
Laura, Paula_071, niecierpliwa, Migotkaa, lys, 0na88, Cassie_DE, Neyla, Martucha86, KasiaeN., Katarka, magda sz, mamasia, zabka11, apaczka, małaMyszka, Weridiana, ainer85, jesslin87, Maniuś, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Forumowe ciocie oto Zuzanna Zofia
Jeszcze powiem odnośnie cukrów, kontrolowałam je cały czas będąc w szpitalu i spadły mi do 70kobieta wczoraj przy wypisie powiedziała że mogę jeść wszystko bo cukrzyca mi sie cofnęła, mam tylko za 6 tyg zrobić ten test obiążenia glukozą
I dzięki wielkie za informację o diecie
Byłe słodkie mamusie pocieszyłyście mnie strasznie, będę mogła w końcu jeść normalnie HURRAAAAAAA!!!!!
Dominiś Wychodż, mama pięknie prosiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 13:15
małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Mi tez sie serce kraja i placze razem z nia, ale jesc cos trzeba. Niestety uklad pokarmowy jest niewyksztalcony to i kolki sa. Na termofor tez czekam, mam nadzieje, ze przyjdzie jutro. Herbatki koperkowej sie boje podawac, moze sprobuje sama pic. Wczoraj kupilam tez butelke dr browna i zamowie szumisia. Moim zdaniem znalezienie w produktach zywieniowych tych, ktore nie pasuja dziecku to jak szukanie igly w stogu siana.
Ja też chcę sama pić herbatę z kopru, dziecku nie podaję ani wody ani herbatek. Ale to chyba włączę jutro - pojutrze, żeby wiedzieć co zadziałało.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
My po wizycie.
Maly dostal jakiś proszek na wzdęcia.
Przybrał na wadze i lekarka mówi ze za dużo je dlatego ma bole brzuszka.
Wazy 4225g. I mamy skierowanie do chirurga dziecięcego na przecięcie wędzidełka.niecierpliwa, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Jak myslicie czy mozna juz uzywac jakis zeli, ktore zapewnia jakas wilgotnosc w srodku podczas stosunku?? Bo susza straszna
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:Ja chce zakupic globulki hydrovag ale to za tydzien mam wizyte u gin to najpierw spytam.
Ja mam wizyte dopiero 26.09, ale czytalam o globulkach mucovaginWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 13:46
-
Ofka wrote:Niecierpliwa zaraz poczytam.
Czy ktoras z Was ma jezyk niemowlat w formie elektronicznej? Na allegro strasznie droga ta ksiazka.
Mi udalo sie kupic uzywana za 10 zl na olx, a ktos chyba nawet nie zajrzal, bo zadnego zagiecia nie mialamałaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLaura wrote:brzuch mnie boli okresowo, czyżby coś się zaczynało??
dziewczyny czy u was też zaczynało się od takich bóli??
Kurcze ja takie bóle mam codziennie, nie non stop ale pare razy na dzień, dodatkowo wyszły mi pierwsze od 9 miesięcy dwa syfki, wczoraj migrena, no ewidentnie jak na okres
moja znajoma chcąc przyspieszyć wypiła kawe a na wieczór pół lampki czerwonego wina, rano jechała rodzić... ja jestem po kawce, zaraz wsiadam na piłkę, żeby pokręcić bioderkamimoja lekarka zaleciła mi chodzenie "na bociana", czyli wysoko podciągać kolana i wypychać nogi na bok przy ruchu w dół
Laura, małaMyszka, Neyla, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
zuzka.mom wrote:Kurcze ja takie bóle mam codziennie, nie non stop ale pare razy na dzień, dodatkowo wyszły mi pierwsze od 9 miesięcy dwa syfki, wczoraj migrena, no ewidentnie jak na okres
moja znajoma chcąc przyspieszyć wypiła kawe a na wieczór pół lampki czerwonego wina, rano jechała rodzić... ja jestem po kawce, zaraz wsiadam na piłkę, żeby pokręcić bioderkamimoja lekarka zaleciła mi chodzenie "na bociana", czyli wysoko podciągać kolana i wypychać nogi na bok przy ruchu w dół
a myślałam że się rozkręci.....
No co tu robić?? Może przysiady??
Zostało tylko czekanie....małaMyszka, zuzka.mom, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Była u mnie położna, zostawiła kartkę z proponowaną dietą. Nie wiem komu wierzyć a komu nie, ale dzielę się tym co zostawiła. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d3056890aa4.jpg
Odstawiam więc masło i przechodzę na pieczywo tylko na zakwasie. Zobaczymy czy małemu się polepszy z brzuszkiem. Jej zdaniem kolki mają tylko podłoże jedzeniowe.
Powiedziała, że mam super brzuch i gdyby mnie linia negra i blizna po cięciu to by nie powiedziała, że rodziłam 1,5 tygodnia temu. Zbadała piersi, ponoć mam pozatykane tyknie kanaliki i mam jak najczęściej karmić pozycją spod pachy żeby się nie zrobił stan zapalny.
-
Melduje sie po wiycie polonej.
Klara ladnie przybiera na wadze - w 6 dni przybrala 120g, wazy na dzien dzisiejszy 3420g
Ciesze sie zatem bardzo ze to wstawanie w nocy i dietka sie oplacaja.
Do tego codziennie ranomna mojej wadze pol kg mniejoby tak dalej
Pytalam o przepajanie: powiedziala ze w upaly dwa razy dziennie mozna podac wode,a tak to mleko z piersi zaspokaja glod i pragnienie.
Wyleczylysmy tez pieknie rumien na pupci- masc alantan z wit.f plus mycie pupy ciepla woda z plynem po kazdej kupce
Polozna pojechala, mala zasnela godzinke temu, wiec wyrwalam sie do biedry po pieluchy, lovele i troche chemii do domu.
Teraz wcinam obiadek ( zupa jarzynowa na udku z makaronem razowym i kisiel) i biore sie zaraz za prasowanie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A i jeszcze gdzies czytalam ze wlasnie maslo tylko i wylacznie nie jakies margaryny i inne takie... no nie wiem teraz juz sama...
Macie jakis przepis na cukinie? Mam dwie i nie wiem co z nimi zrobic... -
Co do diety to każdy doradca laktacyjny,z którym ostatnio rozmawiałam (a było tych osób parę) o ile rodzice nie mają alergii, zaleca zdrową dietę 'jak w ciąży' czyli dużo warzyw, owoców. Najważniejsze to obserwować reakcje dziecka na to co jemy.