X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie obyś miała rację żeby to już to :)
    Zaraz zjem obiadek i jeszcze pokręcę się w domu przy sprzątaniu, może będzie coś więcej jak bóle okresowe ;)

Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ellena Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ja też brzuch duży, wczoraj wstawiłam zdj. Masakra.
    A ból podbrzusza i krzyza zaczął się od wczoraj, po zimnych okładkach na obkurczenie. Kładąc sobie zmrozona butelkę na brzuch. Może też spróbuj?
    Ze podbrzusze boli to wiem, nie wiem tylko czy krzyż jak na miesiączkę to tez norma.

Juz nie pamietam jak bylo przy pierwszej ciazy ale poczytaj o normalnych bolach w pologu.
    A i dzieki za rade o zimnym okladzie. Tak Ci w szpitalu kazali ?

Kurcze , ja az sie wstydze wychodzic do sklepu osiedlowego bo ludzie sie patrza jakbym dalej w ciazy byla ;(

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowe ciocie oto Zuzanna Zofia :)
    1zpteti.jpg

Jeszcze powiem odnośnie cukrów, kontrolowałam je cały czas będąc w szpitalu i spadły mi do 70 :) kobieta wczoraj przy wypisie powiedziała że mogę jeść wszystko bo cukrzyca mi sie cofnęła, mam tylko za 6 tyg zrobić ten test obiążenia glukozą :)

Laura, Paula_071, niecierpliwa, Migotkaa, lys, 0na88, Cassie_DE, Neyla, Martucha86, KasiaeN., Katarka, magda sz, mamasia, zabka11, apaczka, małaMyszka, Weridiana, ainer85, jesslin87, Maniuś, witaminkab lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myslicie czy mozna juz uzywac jakis zeli, ktore zapewnia jakas wilgotnosc w srodku podczas stosunku?? Bo susza straszna

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Forumowe ciocie oto Zuzanna Zofia :)
    1zpteti.jpg

Jeszcze powiem odnośnie cukrów, kontrolowałam je cały czas będąc w szpitalu i spadły mi do 70 :) kobieta wczoraj przy wypisie powiedziała że mogę jeść wszystko bo cukrzyca mi sie cofnęła, mam tylko za 6 tyg zrobić ten test obiążenia glukozą :)
    Lady śliczna :)
    I dzięki wielkie za informację o diecie :)

Byłe słodkie mamusie pocieszyłyście mnie strasznie, będę mogła w końcu jeść normalnie HURRAAAAAAA!!!!! :D
    Dominiś Wychodż, mama pięknie prosi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 13:15

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mi tez sie serce kraja i placze razem z nia, ale jesc cos trzeba. Niestety uklad pokarmowy jest niewyksztalcony to i kolki sa. Na termofor tez czekam, mam nadzieje, ze przyjdzie jutro. Herbatki koperkowej sie boje podawac, moze sprobuje sama pic. Wczoraj kupilam tez butelke dr browna i zamowie szumisia. Moim zdaniem znalezienie w produktach zywieniowych tych, ktore nie pasuja dziecku to jak szukanie igly w stogu siana.

Ja też chcę sama pić herbatę z kopru, dziecku nie podaję ani wody ani herbatek. Ale to chyba włączę jutro - pojutrze, żeby wiedzieć co zadziałało.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez będę pić herbatę z kopru, piłam przed dietą, właśnie taką dla niemowlaków bo miałam problemy z jelitami

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja też chcę sama pić herbatę z kopru, dziecku nie podaję ani wody ani herbatek. Ale to chyba włączę jutro - pojutrze, żeby wiedzieć co zadziałało.

Ja daje malej odrobine wody kazdego dnia

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie.
    Maly dostal jakiś proszek na wzdęcia.
    Przybrał na wadze i lekarka mówi ze za dużo je dlatego ma bole brzuszka.
    Wazy 4225g. I mamy skierowanie do chirurga dziecięcego na przecięcie wędzidełka.

niecierpliwa, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jak myslicie czy mozna juz uzywac jakis zeli, ktore zapewnia jakas wilgotnosc w srodku podczas stosunku?? Bo susza straszna
    Ja chce zakupic globulki hydrovag ale to za tydzien mam wizyte u gin to najpierw spytam.

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja chce zakupic globulki hydrovag ale to za tydzien mam wizyte u gin to najpierw spytam.

Ja mam wizyte dopiero 26.09, ale czytalam o globulkach mucovagin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 13:46

• Ofka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa zaraz poczytam.

Czy ktoras z Was ma jezyk niemowlat w formie elektronicznej? Na allegro strasznie droga ta ksiazka.

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Niecierpliwa zaraz poczytam.

Czy ktoras z Was ma jezyk niemowlat w formie elektronicznej? Na allegro strasznie droga ta ksiazka.

Mi udalo sie kupic uzywana za 10 zl na olx, a ktos chyba nawet nie zajrzal, bo zadnego zagiecia nie miala

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    brzuch mnie boli okresowo, czyżby coś się zaczynało??

dziewczyny czy u was też zaczynało się od takich bóli??

Kurcze ja takie bóle mam codziennie, nie non stop ale pare razy na dzień, dodatkowo wyszły mi pierwsze od 9 miesięcy dwa syfki, wczoraj migrena, no ewidentnie jak na okres :-D
    moja znajoma chcąc przyspieszyć wypiła kawe a na wieczór pół lampki czerwonego wina, rano jechała rodzić... ja jestem po kawce, zaraz wsiadam na piłkę, żeby pokręcić bioderkami :-P moja lekarka zaleciła mi chodzenie "na bociana", czyli wysoko podciągać kolana i wypychać nogi na bok przy ruchu w dół ;-)

Laura, małaMyszka, Neyla, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzka.mom wrote:
    Kurcze ja takie bóle mam codziennie, nie non stop ale pare razy na dzień, dodatkowo wyszły mi pierwsze od 9 miesięcy dwa syfki, wczoraj migrena, no ewidentnie jak na okres :-D
    moja znajoma chcąc przyspieszyć wypiła kawe a na wieczór pół lampki czerwonego wina, rano jechała rodzić... ja jestem po kawce, zaraz wsiadam na piłkę, żeby pokręcić bioderkami :-P moja lekarka zaleciła mi chodzenie "na bociana", czyli wysoko podciągać kolana i wypychać nogi na bok przy ruchu w dół ;-)
    No i już przeszło :( a myślałam że się rozkręci.....
    No co tu robić?? Może przysiady??
    Zostało tylko czekanie....

małaMyszka, zuzka.mom, jesslin87 lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Była u mnie położna, zostawiła kartkę z proponowaną dietą. Nie wiem komu wierzyć a komu nie, ale dzielę się tym co zostawiła. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d3056890aa4.jpg

Odstawiam więc masło i przechodzę na pieczywo tylko na zakwasie. Zobaczymy czy małemu się polepszy z brzuszkiem. Jej zdaniem kolki mają tylko podłoże jedzeniowe.
    Powiedziała, że mam super brzuch i gdyby mnie linia negra i blizna po cięciu to by nie powiedziała, że rodziłam 1,5 tygodnia temu. Zbadała piersi, ponoć mam pozatykane tyknie kanaliki i mam jak najczęściej karmić pozycją spod pachy żeby się nie zrobił stan zapalny.
    o kurcze a ja jem drozdzowki i nic sie nie dzieje chyba...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wiycie polonej.
    Klara ladnie przybiera na wadze - w 6 dni przybrala 120g, wazy na dzien dzisiejszy 3420g :)
    Ciesze sie zatem bardzo ze to wstawanie w nocy i dietka sie oplacaja.
    Do tego codziennie ranomna mojej wadze pol kg mniej :) oby tak dalej :)

Pytalam o przepajanie: powiedziala ze w upaly dwa razy dziennie mozna podac wode,a tak to mleko z piersi zaspokaja glod i pragnienie.

Wyleczylysmy tez pieknie rumien na pupci- masc alantan z wit.f plus mycie pupy ciepla woda z plynem po kazdej kupce :)

Polozna pojechala, mala zasnela godzinke temu, wiec wyrwalam sie do biedry po pieluchy, lovele i troche chemii do domu.

Teraz wcinam obiadek ( zupa jarzynowa na udku z makaronem razowym i kisiel) i biore sie zaraz za prasowanie.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze gdzies czytalam ze wlasnie maslo tylko i wylacznie nie jakies margaryny i inne takie... no nie wiem teraz juz sama...

Macie jakis przepis na cukinie? Mam dwie i nie wiem co z nimi zrobic...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • apaczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do diety to każdy doradca laktacyjny,z którym ostatnio rozmawiałam (a było tych osób parę) o ile rodzice nie mają alergii, zaleca zdrową dietę 'jak w ciąży' czyli dużo warzyw, owoców. Najważniejsze to obserwować reakcje dziecka na to co jemy.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kg to mi zostaly dokladnie 4 kg jak rano sie wazylam...

zabka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 1981 1982 1983 1984 1985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ