X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Do mnie ma dzis przyjsc polozna.
    Mala nakarmiona, przebrana, wymyta, zaliczylysmy balkon, teraz spi od 10.
    Ja mam stos prasowania na dzis, ale zabiore sie za to jak polozna pojdzie.
    Mam nadzieje ze mala przybiera na wadze- bedziemy ja dzis wazyc.

Malamyszka- z moich info wynika ze masz 14 dni od dnia porodu na zlozeniee wniosku omacierzynski.ja zlozylam wczoraj.

Uruchomilam dojarke, bo juz mnie piersi bola.

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Hej dziewczyny! Moja Natalka kończy dzisiaj tydzień :) Leci, leci ale z każdym dniem jest coraz lepiej, coraz fajniej. Od wczoraj mała jest już tylko na piersi, nakładki, laktator i mm poszły w zapomnienie. Laktator tylko czasem do odciągnięcia nadmiaru mleka bo u nas nadal nawał.

Mam pytanie - jak długo Wasze dzieci są przy piersi (zwłaszcza jak były/sa w podobnym wieku)? Natalka possie 5 minut i często już ma dosyć, przysypia, bardzo trudno ją dobudzić a później np chce jeść za godzinę. Czasami je 10 minut i wtedy z reguły śpi 2 - 2.5 h. Ja mam dużo pokarmu i chciałabym żeby possała dłużej...

Żabka pisałaś o kompresach chłodzących - pamiętasz może nazwę?

Moja Klara je z cyca ok 15 min, pootem przebieram ja bo zawsze jak je to kupa musi byc, potem jak sie wybudzi to przystawiam dobdrugiego cyca i cAsem possie 5min, czasem nie chce wogole.

Te kompresy kupilam z Nextcare, takie kwadratowe poduszeczki.za 2szt 36zl :
    https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=nexcare+kompres+%C5%BCelowy&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRxqFQoTCKyVnr32w8cCFUNzcgod-bgCvQ&url=http%3A%2F%2Fwww.okazje.info.pl%2Fzd%2Fzdrowie%2Fcold-hot-pack-nexcare-kompres-zelowy-mini-10x10cm-n1573.html&ei=CzbcVezjGMPmyQP58YroCw&psig=AFQjCNEEvejIXvvbdXPCy_ptZRIPpLJ8ew&ust=1440581506388781

Sa jeszcze z Lansinoh takie okragle z dziurka na brodawke, ale kosztuja ponad 50zl :
    https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=lansinoh+kompres+%C5%BCelowy&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRxqFQoTCIrS0Nj2w8cCFcsLLAod4TgGFg&url=http%3A%2F%2Fslonsklep.pl%2Fkompresy-zelowe-na-piersi%2F2899-kompres-zelowy-na-piersi-3w1-lansinoh.html&ei=RDbcVYqgNMuXsAHh8ZiwAQ&psig=AFQjCNHQlKnx9L9iv0DL1EBZSpejr9Ezbw&ust=1440581569458629

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 11:33

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczko dzięki :) pocieszyłaś mnie że już możesz jeść wszystko.

Myszko 14 dni żeby do pracodawcy zanieść wniosek z Zusu.
    Ja mam jeden wniosek dla nas i jeden dla pracodawcy. Jak już wypełnimy nasz to pojedziemy do pracodawcy po tamten i zabierzemy akt urodzenia małego i sami złożymy w Zusie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 11:42

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka lepiej dawac przed kazdym karmieniem, ja daje nawet jak jest 40 minut przerwy. Lekarze tez powiedzieli, ze jak bedzie poprawa to nie odstawiac, nie posluchalam i teraz mam...

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa nie stresuj się tak, czy ty bys przestala kochac meza z powodu rozstepow, czy juz by sie tobie nie podobal , mysle ze nie.
    Rozumiem ze czujesz sie zle ale daj sobie ten rok po porodzie. Zawsze tez mozesz zapytac specjaliste , moze hirurga plastyka jak najlepiej pozbyć się tych rozstepow.
    Jestem pewna ze mezowi to nie przeszkadza.gorzej jak się oddalicie od siebie.
    Mozesz tez kupic jakis fajny koronkowy gorsecik na noc ;-)

małaMyszka, lys, Hermiona lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie przyszedl album dla Klary- zamawialam z allegro.
    Super, polecam jak ktoras poszukuje :) :
    http://allegro.pl/ksiegi-albumy-pamiatkowe-ksiega-album-dziecka-i5406916061.html

I taka ksiazeczke :http://allegro.pl/maluszek-patrzy-na-plazy-picthall-chez-nowosc-i5602378149.html

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krwawienia to u mnie plamienie jak przy oncowce okresu,.zadnych boli nie odcuzwam, brzuszek mialam wychodzac ze szpitala jakbym byla w5-6miesiacu ciazy, teraz jest duuuzo mniejszy, ale jeszce odstaje taka pileczka na dole.
    Smaruje jak najczesciej go maslem ziaja po porodzie, czekam jak sie jeszcze zniejsy i bede zakladac majtki wyszczuplajace (teraz jeszcze nie moge ich ubierac, zbyt boli). A po pologu basen i chodakowska;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj przylatuje starsza sis :-D z moją mama :-)
    stesknilam sie (4 tygodnie byla u babci)

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko nie widzę tego albumu tzn nie mogę przeglądać co w nim jest, nie wyświetla mi tych stronek.....

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Co do krwawienia to u mnie plamienie jak przy oncowce okresu,.zadnych boli nie odcuzwam, brzuszek mialam wychodzac ze szpitala jakbym byla w5-6miesiacu ciazy, teraz jest duuuzo mniejszy, ale jeszce odstaje taka pileczka na dole.
    Smaruje jak najczesciej go maslem ziaja po porodzie, czekam jak sie jeszcze zniejsy i bede zakladac majtki wyszczuplajace (teraz jeszcze nie moge ich ubierac, zbyt boli). A po pologu basen i chodakowska;)

Zabka a chodakowska ma jakis program po porodzie?
    U mnie brzuszek , a raczej brzuchol zmnijsza sie jednak strasznie wolno ,

1usasg185gkausx0.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzuch mnie boli okresowo, czyżby coś się zaczynało??

dziewczyny czy u was też zaczynało się od takich bóli??

małaMyszka, Weridiana, jesslin87, Neyla lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecialam i zostawilam papiery

Jutro maz dowiezie tylko akt urodzenia do wgladu i nasz nowy akt slubu ze zmienionym nazwiskiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:21

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u mnie położna, zostawiła kartkę z proponowaną dietą. Nie wiem komu wierzyć a komu nie, ale dzielę się tym co zostawiła. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d3056890aa4.jpg

Odstawiam więc masło i przechodzę na pieczywo tylko na zakwasie. Zobaczymy czy małemu się polepszy z brzuszkiem. Jej zdaniem kolki mają tylko podłoże jedzeniowe.
    Powiedziała, że mam super brzuch i gdyby mnie linia negra i blizna po cięciu to by nie powiedziała, że rodziłam 1,5 tygodnia temu. Zbadała piersi, ponoć mam pozatykane tyknie kanaliki i mam jak najczęściej karmić pozycją spod pachy żeby się nie zrobił stan zapalny.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Migotkaa nie stresuj się tak, czy ty bys przestala kochac meza z powodu rozstepow, czy juz by sie tobie nie podobal , mysle ze nie.
    Rozumiem ze czujesz sie zle ale daj sobie ten rok po porodzie. Zawsze tez mozesz zapytac specjaliste , moze hirurga plastyka jak najlepiej pozbyć się tych rozstepow.
    Jestem pewna ze mezowi to nie przeszkadza.gorzej jak się oddalicie od siebie.
    Mozesz tez kupic jakis fajny koronkowy gorsecik na noc ;-)

Wiem, chyba dla mnie to jeszcze za wcześnie.. na plastyka mnie chyba nie stać heh, ale fajna bielizna napewno:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Była u mnie położna, zostawiła kartkę z proponowaną dietą. Nie wiem komu wierzyć a komu nie, ale dzielę się tym co zostawiła. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d3056890aa4.jpg

Odstawiam więc masło i przechodzę na pieczywo tylko na zakwasie. Zobaczymy czy małemu się polepszy z brzuszkiem. Jej zdaniem kolki mają tylko podłoże jedzeniowe.
    Powiedziała, że mam super brzuch i gdyby mnie linia negra i blizna po cięciu to by nie powiedziała, że rodziłam 1,5 tygodnia temu. Zbadała piersi, ponoć mam pozatykane tyknie kanaliki i mam jak najczęściej karmić pozycją spod pachy żeby się nie zrobił stan zapalny.

A fasolka szparagowa nie jest wzdymajaca??
    Paula ja jakos nie wierze w te diety, pierwszy tydzien po porodzie jadlam miesa gotowane, ryz, marchewke i ogolnie dieta, a mala dostala kolek. Ty dalej jestes na diecie??

• Laura Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Paula ja jakos nie wierze w te diety, pierwszy tydzien po porodzie jadlam miesa gotowane, ryz, marchewke i ogolnie dieta, a mala dostala kolek. Ty dalej jestes na diecie??
    Tez nie wierze do konca w te diety, owszem nie jesc wzdymających czy cytrusów i nie pić gazowanych to bedzie nasza dieta :)

brzuch boli nadal....

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura to moze cos sie zaczyna dziac? Trzymam kciuki :)

Ja tez w diety nie wierze. Omijam smazone i wzdymajace. Cebula,czosnek i kawe tez odlozylam na polke.
    W szpitalu jadlam normalnie, nie serwowali dan dietetycznych tylko zdrowe i tak tez jem w domu.
    Dzisiaj np bede jadla pierogi poraz kolejny ;)
    Kanapki z dzemem truskawkowym czy malinowym to u nas standard. Nawet nutella czy kubek kakao poszlo w ruch.
    Problemy brzuszkowe byly po zupie z dodatkiem kalafiora i brokuly.
    Po kawie z kofeina lub bez mam calonocne koncerty wiec tez zeezygnowalam.

Weridiana, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Wydawało mi się, że jestem na diecie do czasu jak się okazało, że bułeczki maślane własnej roboty które jem (jedyny substytut słodyczy dla mnie) mają dodatek drożdży które mogą powodować wzdęcia. I jem kanapki z osełką, gdzie masło nie jest wskazane bo to za tłuste. Męczy się mój maluszek z tymi kolkami, więc spróbuję jeszcze odstawić te produkty. Podaję od 2 dni Biogaię i czekam na efekt. Wczoraj zamówiłam też termofor z pestek wiśni. Mąż poszedł też po herbatę z kopru włoskiego. Na wszelkie sposoby będę próbować pomóc Tomkowi, bo serce mi się kraja jak on się męczy.

KasiaeN., małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez 1 kawy dziennie nie funkcjonuje, ale chyba na tydzien odstawie, zeby sprawdzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:55

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Wydawało mi się, że jestem na diecie do czasu jak się okazało, że bułeczki maślane własnej roboty które jem (jedyny substytut słodyczy dla mnie) mają dodatek drożdży które mogą powodować wzdęcia. I jem kanapki z osełką, gdzie masło nie jest wskazane bo to za tłuste. Męczy się mój maluszek z tymi kolkami, więc spróbuję jeszcze odstawić te produkty. Podaję od 2 dni Biogaię i czekam na efekt. Wczoraj zamówiłam też termofor z pestek wiśni. Mąż poszedł też po herbatę z kopru włoskiego. Na wszelkie sposoby będę próbować pomóc Tomkowi, bo serce mi się kraja jak on się męczy.

Mi tez sie serce kraja i placze razem z nia, ale jesc cos trzeba. Niestety uklad pokarmowy jest niewyksztalcony to i kolki sa. Na termofor tez czekam, mam nadzieje, ze przyjdzie jutro. Herbatki koperkowej sie boje podawac, moze sprobuje sama pic. Wczoraj kupilam tez butelke dr browna i zamowie szumisia. Moim zdaniem znalezienie w produktach zywieniowych tych, ktore nie pasuja dziecku to jak szukanie igly w stogu siana.

‹‹ 1980 1981 1982 1983 1984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ