SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:Nasz nie lubi jak mu wieje, więc nawet jak ciepło było to go zakrywałam chociaz pieluszką
Ja nie używam żadnych fixów, sosów z torebek, kostek itd. nie smaże ale właśnie mówią że naleśniki mogą być i jest raczej ok. Poza poprzednią nocą i wczorajszym dniem bo tragedia była, prawdopodobnie przez to że teściowa robiła "niedzielny" obiad i pierś z kurczaka w tym papirusie zrobiła.
A to nasz szkrab. Tu miał tydzień:
Ciekawskie oczęta rozglądają się od pierwszych dni i obserwują choć na pewno jeszcze mało widziAle twardo patrzy.
Mój synek to tylko je, śpi, robi kupkę, popłacze, trochę poobserwuje i znowu lulu...
Zastanawiam się czy nie za dużo śpi...ainer85 lubi tę wiadomość
-
Futuremama slodki synuś:)jakie ma oczka...
I mam pytanie co to za bujak?
Ja mam te książkę i czytam ja od 4lat juz 3 raz. Kiedys byly w biedronce po 20 zl.
I dostałam @
Niecierpliwa moj tez ma kolki bo za dużo niby je i mam karmić co 3 godz choc on juz po 2 chce jeść
Ja jem wszystko gotowane,zero gazowanych napoi,słodyczy,smażonego czy pieczonego.
Moja dieta to raczej wszystko co nan w lodowce.
Kupiłam małemu te same smoczki z tej samej firmy inco? Pluje nimi tylko tego chce jednego.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
10 nas zostało do rozpakowania
Do 2000 stronki coraz bliżej....
2000 miała być moja, okaże się niebawem
A właściwie to ciekawe czy wszystkie zdążymy do 2000małaMyszka, Weridiana, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Mnie przekonuje to co pisza na mlecznym wsparciu, ze mleko jest z krwi a nie z tresci zoladkowej. Do mleka przedostaje sie tylko to co z krwi wiec alkohol, alergeny typu orzechy. Ja jem wszystko, schabowe smazone, kapusniak, surowke z kiszonej, troche posiorbalam pepsi...odstawilam platki z mlekiem i orzechy a tak to wszystko...no nie potrafie sobie wyobrazic jak.od gazowanego mleko sie zagazuje czy jak?
Nie znam sie. Modle sie zeby moj kolek nie mial i wdpolczuje tym dzieciaczkom i mamom ktrore maja...małaMyszka, Weridiana, lys, ainer85 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Na razie przeczytalam tylko rozdzial o karmieniu, bo on mnie interesowal najbardziej, poszukaj na olx bo bylo tego od groma, tylko ja mam to starsze wydanie w miekkiej oprawie.
Jak nie uda Ci sie znalezc to poprosze mamuske, zeby skserowala Ci ja w pracy i Ci podeslemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgaata wrote:Cassie, my też dzisiaj nie poszliśmy na spacer, bo wiatr straszny. Chodzimy na spacery od 6 dnia życia synka i widzę, że dobrze mu to robi, bo się wycisza i śpi sobie dobrze, ale ten wiatr chyba jest za duży jednak dla niego.
Wole z tym wiatrem nie ryzykowac. Tym bardziej ze mlodszy ma zapalenie oskrzeli wiec mogloby sie mu tylko pogorszyc.
A najmlodszego przewierzylam i na dzis wystarczy.
Mam nadzieje ze jutro bedzie ladnie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOfka wrote:Mnie przekonuje to co pisza na mlecznym wsparciu, ze mleko jest z krwi a nie z tresci zoladkowej. Do mleka przedostaje sie tylko to co z krwi wiec alkohol, alergeny typu orzechy. Ja jem wszystko, schabowe smazone, kapusniak, surowke z kiszonej, troche posiorbalam pepsi...odstawilam platki z mlekiem i orzechy a tak to wszystko...no nie potrafie sobie wyobrazic jak.od gazowanego mleko sie zagazuje czy jak?
Nie znam sie. Modle sie zeby moj kolek nie mial i wdpolczuje tym dzieciaczkom i mamom ktrore maja...
Ofka powiem Ci tak.
Mij najstarszy syn mial kolki po wszystkim co jadlam przeszlam na mm i kolki byly dalej.
Sredni syn byl 18miesiecy na cycu od jego 3tyg zycia jadlam wszystko - slowa kolka przy nim nie znam.
Najmlodszy mial rewolucje po zupie z brokula i kalafiora,po kawie nawet bezkofeinowej mam calonicne koncerty.
Kazde dziecko jest inne i mnie to co pisza na mlecznch wsparciu ani troche nie przekonuje.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy dieta czy bez diety kolki sa.
Widocznie uklad pokarmowy musi dojrzec , byc moze tez predyspozycje genetyczne tez maja znaczenie. Jeden moze zjesc wszystko , a inny po garsci orzechow wymiotuje. Nasza wrazliwosc jest rozna. Mysle ze noszenie i lezenie na piersi pomaga bo naturalnie masuje jelitka.
Nie wiem czy przez eliminowanie pokarmow nie przyczynimy sie do nietolerancji w przyszlosci czy alergii.
Nie mowie tutaj o fast food ale o zdrowym odzywianiu. A kapusta jest bardzo zdrowa tak nawiasem mowiac.
Dodatkowo po czwartym miesiącu zaczynamy wprowadzac pokarmy, wtedy dopiero moga byc problemy , oby jak najmniej czego wszystkim nam zycze.
moj kurczak czasem sie poprezy wieczorem, czasem nie ale w wiekszosci placze bo chce byc przy cyckulys, małaMyszka, Pati Belgia, magda sz lubią tę wiadomość
-
Kochane na rozstępy można zrobić kwasy. Kilka razy. Na tę płytkie po jednym lub dwóch zabiegach może się skończyć.
Zabieg u nas 70 zł. Robi się to w odstępach kilku miesięcy wiec tragedii nie ma- tańszy niż chirurg.
mi wyszły na posladkach dwa nie za duze ale czerwone
Powiem wam tak polozna mowila mi na temat wody i herbaty swoją kwestie a pediatra swoją.
Poszłam do neonatologa i powiedziała zeby dawać bi mimo że na cycku to warto nauczyć pić wodę dziecko na przyszłość. Noni dajemy tym bardziej ze Nati chce pić. I dzięki temu nie mamy kolek. Ciężko idzie robienie kuoy- ale chyba to coś z jelitami- z wycisnieciem jej
Mały juz je więcej. 120 ml. Wczoraj zjadł o 20 później 24 o 4.40 i 8.40. Wiec rewelacja
Mały opanował sztukę trzymania butelki. Nie ma siły żeby mu ją zabrać. Trzyma przy zakretce i sam pije. Jak ja chwyta to się szarpie i zabiera ręce chwytając za palec. Czasami mam wrażenie ze on to robi cwaniacko jak stars z e dzieckoniecierpliwa, Weridiana, Paula_071, małaMyszka, jesslin87, Martucha86, Zetka lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Dziekuje kochana, moge sie w ramach rewanzu wymienic na jakas np, rodzicielstwo bliskosci, w glebi kontinuum lub pierwszy rok z zycia dziecka.
Nie jest potrzebny zaden rewanzKsiazka jest fajnie napisana i do tego 1 rozdzialu wracalam juz pare razy dlatego nie chce sie jej pozbywac, wiec jak ja skseruje zglosze sie do Ciebie po adres
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Miru ja tez bylam przeciwnikiem dopajania, ale skoro lekarz i polozna mimo wielu zdan na ten temat radzili dopajac to jak ma ochote to jej daje. Pomyslalam sobie wlasnie, ze zaowocuje to na przyszlosc skoro teraz chetnie ja pije.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 14:07
niecierpliwa, lys, Paula_071, Martucha86, zabka11, Weridiana, futuremama, małaMyszka, zuzka.mom, Neyla, mamasia, Magd, apaczka, Pati Belgia, Cassie_DE, ainer85, jesslin87, magda sz, Hermiona, Maniuś, Katarka, Zetka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW końcu urodziłam 20.08 córcia 3700 i 55 dł. 10 punktów i sn
niecierpliwa, Laura, Paula_071, Martucha86, zabka11, Weridiana, psioszka11, Agaata, małaMyszka, KasiaeN., Neyla, mamasia, Magd, Cassie_DE, Pati Belgia, ainer85, jesslin87, magda sz, Hermiona, Maniuś, Katarka, Zetka lubią tę wiadomość
-
A ja się zastanawiam czy mój za mało nie spi, bo od urodzenia kilkugodzinne obserwowanie to norma. Staram się mu teraz skrócic te okresy bo mam wrażenie że potem trudniej go uśpić.
Je co godzinę, czasem mu się zdarzy dłużej spać. 3h to rarytasDziś szczęśliwa byłam że wyszliśmy na spacer bez marudzenia, bo najedzony spał a po godzinie awantura w parku bo książę głodny
Myślałam że sie nie najada, ale przybiera ok i po mm też wstał po godzinie.
Bujaczek huśtawka fisher price papasan czy jakoś tak
Przydatna rzecz:)
Oczywiście zarzekałam się że na początku będę mało używać ale jak mi dziś zasnął w nim i pospał 2,5h to byłam szczęśliwa.
Nieprzyzwyczajona matka do takiego spokoju, to zaczęłam pierwsze półbrzuszki uskuteczniać
Ogóle z wagą super bo jestem na minusie o 2kg do tej sprzed ciązy tylko wiadomo brzuch flakowaty ozdobiony rozstępami.małaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość