X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama kupiła mi w Niemczech te kropelki na kolki, które polecała Cassie. Jedną buteleczkę dała kuzynce, która urodziła w czerwcu i podobno kropelki są super. Kuzynka je teraz gdzieś w necie znalazła i kupuje. Więc z drugiej ręki, ale polecam. Tylko nie pamiętam nazwy, a teraz nie chce mi się grzebać w pudle.

Myszka, z cukinii można zrobić wszystko ;) Moje ulubione zastosowanie cukinii to: 1. leczo (cebula, czosne, cukinia, papryka, pomidory); 2. ciasto czekoladowe z dodatkiem cukinii (nie czuć jej, ale jest super wilgotne). Oprócz tego cukinię dodaję do zup warzywnych, warzywnego curry, brei z soczewicy, robię sałatkę makaronową z cukinią uduszoną z oliwą, bakłażanem (j.w.) i opcjonalnie ciecierzycą, no, wszystko. Najprościej jest udusić na odrobinie oliwy i doprawić ziołami i czosnkiem i to jako sos do makaronu albo ryżu. W bogatszej wersji dusisz z innymi warzywami. No i wszystkie zapiekanki warzywne. Dlatego lubię cukinię :)

Moja koleżanka zrobiła z cukini, bo miała nawał, nawet szarlotkę. Gdyby mi nie powiedziała, myślałabym, że jem jabłka :)

Ja dziś miałam znowu KTG. Miałam być na 11:30, ale weszłam dopiero po 13-ej, myślałam, że tam zdechnę z głodu. Dobrze, że nie byłam nigdzie umówiona od razu potem. KTG - OK. Badanie - też OK, nie rodzę. Tyle przecież sama wiem. Ci lekarze myślą, że są jakimiś alfami i omegami, przecież szyjkę sama sobie badam i czuję, że jest taka jak tydzień temu, czyli nic się nie dzieje...

Popołudniu byłam na pilatesie, ale nadal mam zdrętwiałe plecy, jakiś mam gorszy dzień dziś :/

A, jeszcze jedno. Piszecie o suszarce. Znajoma, która ma dziecko mówiła, że na youtube jest zapętlony dźwięk suszarki lub odkurzacza i można to odtwarzać przez 10h bez przerwy. Suszarka by się w tym czasie spaliła :) Oni tak spędzali całe noce z małym synkiem, przy tym dźwięku.

małaMyszka lubi tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:

Moja koleżanka zrobiła z cukini, bo miała nawał, nawet szarlotkę. Gdyby mi nie powiedziała, myślałabym,
    A, jeszcze jedno. Piszecie o suszarce. Znajoma, która ma dziecko mówiła, że na youtube jest zapętlony dźwięk suszarki lub odkurzacza i można to odtwarzać przez 10h bez przerwy. Suszarka by się w tym czasie spaliła :) Oni tak spędzali całe noce z małym synkiem, przy tym dźwięku.

Ja zgralam sobie takie nagranie na telefon. Co prawda 2h ale wystarcza. Zrobilam to jeszcze przed porodem, bo myslalam ze jeszcze w szpitalu mi sie przyda, ale tam byl grzeczny :-)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Ja już Nie daje rady z tymi kolkami!!!wydaje mi się że jest coraz gorzej,już sama wyje jak Leon z bezsilności...
    Migotka co 3h jak nie śpi po 100-110ml A jak śpi to Dopiero jak się wybudzi.

Odpukac, u mnie jakby sie wyciszylo. Dopatruje zasługi w Biogai.

Ps. Czy Wasze pepki tez sa takie wklesle czy tylko ja tak mam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 00:23

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS - te niemieckie kropelki na kolkę nazywają się Sab Simplex, chyba któraś z Was też ich używała.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) u nas wzysto dobrze...Malutki kochany <3 nie odzywam sie ostatno bo mam meza w domu i spedzamy czas z naszym synkiem wspolnie :) od przyszlego tygodnia wracam w 100% :)

Gratuluje nowym mamusiom <3 :D

Trzymam kciuki za dziewczyny w dwupakach :D <3 dacie rade :)

Dobranoc :D

Neyla, Laura, Paula_071, małaMyszka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mamy wizytę u pediatry i ma podjąć decyzję co do mleka.O tych kropelkach też słyszałam i właśnie kumpel jest w DE i chyba go poproszę o nie.
    Jezuuuuu mały zasnął ok23 przebudzil się o 3:00 mąż wstał i go nakarmil i teraz jeszcze Śpi dzięki czemu ja UWAGA!!!spałam całą noc!pierwszy raz od porodu.Aż nie wiem jak funkcjonowac:)
    Dziś na 11 jedziemy do kontroli do szpitala na przesiewowe badanie słuchu.Trzymajcie kciuki.A i moja mama zaraz przyjedzie więc parę dni będę mieć znowu luzniej i zrobi mi pierogi ruskie;))

niecierpliwa, Maniuś, Neyla, Paula_071, mamasia, zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    W piątek mamy wizytę u pediatry i ma podjąć decyzję co do mleka.O tych kropelkach też słyszałam i właśnie kumpel jest w DE i chyba go poproszę o nie.
    Jezuuuuu mały zasnął ok23 przebudzil się o 3:00 mąż wstał i go nakarmil i teraz jeszcze Śpi dzięki czemu ja UWAGA!!!spałam całą noc!pierwszy raz od porodu.Aż nie wiem jak funkcjonowac:)
    Dziś na 11 jedziemy do kontroli do szpitala na przesiewowe badanie słuchu.Trzymajcie kciuki.A i moja mama zaraz przyjedzie więc parę dni będę mieć znowu luzniej i zrobi mi pierogi ruskie;))

Psioszka muj wujek na stale pracuje w DE i polecil nam kropelki lefax - podobno maja wieksza skutecznosc niz sab simplex tylko, zeby zadzialaly nalezy podawac dzieck 0,5-1 ml przed kazdym jedzeniem bez wyjatku i nie nalezy odstawiac, gdy pomoga tylko podawac do 3 m-ca. Mam je dostac w poniedzialek, zobaczymy co sa warte

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka dzis spala od 22 do 2 potem karmienie i kolejna pobudka po 5, wiec tak moge funkcjonowac. W nocy po pierwszym karmieniu zrobilo mi sie tak zimno, zaczelam rie trzasc, drgawki dostalam, przykryta po uszy i zarazem cala mokra. Goraczki nie mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 06:28

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po nocy z dwu godzinnymi bólami podbrzusza jak na @. Od 2 do 4 nie spałam.
    Coraz częściej pojawiają się @ bóle, oby się rozkręciło do piątku :)

małaMyszka, Neyla, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ofka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Julka dzis spala od 22 do 2 potem karmienie i kolejna pobudka po 5, wiec tak moge funkcjonowac. W nocy po pierwszym karmieniu zrobilo mi sie tak zimno, zaczelam rie trzasc, drgawki dostalam, przykryta po uszy i zarazem cala mokra. Goraczki nie mam
    Ja tak mam identycznie od trzech nocy, obstawiam ze to z wyczerpenia...

My dzisiaj od 23.30 do 3.30 zero spania, cyc albo kwik. A potem co pol h lub h pobudka. Wlasnie sie znowu karmimy, chyba 10 raz. Dzis mialam piierwszy raz tak ze on plakal a ja nie mialam.sily sie podniesc.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie pojeminiki/woreczki do pzecgowywania pokarmu polecacie/odradzacie?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja tak mam identycznie od trzech nocy, obstawiam ze to z wyczerpenia...

My dzisiaj od 23.30 do 3.30 zero spania, cyc albo kwik. A potem co pol h lub h pobudka. Wlasnie sie znowu karmimy, chyba 10 raz. Dzis mialam piierwszy raz tak ze on plakal a ja nie mialam.sily sie podniesc.

Wspolczuje. A probowalas odpalic suszarke jak jest ryk?? Julka momentalnie przestaje, jakby ja ktos wylaczyl

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dziewczyny jakie pojeminiki/woreczki do pzecgowywania pokarmu polecacie/odradzacie?

Ja mroze w pojemnikach z canpola, plus za cene i pojemnosc. Woreczki odradzam, bo tluszczyk z mleka sie na nich osadza i nie trafia tam, gdzie powinien

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Ja mam ppojemniczki z canpola, a woreczki do mrozenia z lasinosh.polecam.

Mojej malej dzis sie troche sen ukrocil w nocy, bo rowno co 2h pobudka. Ulala na mnie i siebie mleko w nocy dwa razy i musialysmy sie przebierac.
    Teraz sie karmimy i jak ja uspie to sie jeszcze klade.
    W nocy lalo, za oknem szaro buro, wiec spacer zostawiam na popoludnie, jesli sie wypogodzi.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy siebz rana.
    Synu jeszcze trolli. Spi od 1:30 musze pediatry dzisiaj zapytac czy tyle spania to dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 07:48

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Witamy siebz rana.
    Synu jeszczevtrolli. Spi od 1:30 musze pediatry dzisiaj zapytac czy tyle spania to dobrze...

Myszka jest zdrowy wiec spi. Wyczytalam, ze dziecko ok. 2 tygodnia powinno byc aktywne ok 4 h na dobe. Moja w tym okresie nie byla aktywna az tyle czasu, zaczelam sie martwic i pare dni pozniej sobie odbila i modlilam sie, zeby spala jak najdluzej ;)

• apaczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko mi się wydaje, że jednak troszkę długo śpi jak na noworodka. Mi doradca laktacyjna powiedziała, że w tym okresie dziecko powinno być karmione min co 3 h. A Twoje piersi dobrze znoszą taki długi czas bez karmienia? Bo moje po 3 h chcą wybuchnąć no ale my mamy dopiero tydzień :-)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMyszka ja po pierwszym obiecalam sobie, ze wybudzac nie bede. Ale cos moja matczyna intuicja mi kaze jednak czasem wybudzic i nakarmic. Sama nie wiem... zapytaj sie pediatry i daj znac ;)

qb3co7ese836ar93.png
  • 0na88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Julka dzis spala od 22 do 2 potem karmieniezyi kolejna pobudka po 5, wiec tak moge funkcjonowac. W nocy po pierwszym karmieniu zrobilo mi sie tak zimno, zaczelam rie trzasc, drgawki dostalam, przykryta po uszy i zarazem cala mokra. Goraczki nie mam

niecierpliwa ja tak mialam dwa razy juz , w ogole zauwazylam ze wiecej sie poce - polozna powiedziala na moje drgawki , i zwiekszona potliwosc ze to polog . Zobaczymy bo mnie te drgawki przerazaja troche

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ofka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wspolczuje. A probowalas odpalic suszarke jak jest ryk?? Julka momentalnie przestaje, jakby ja ktos wylaczyl
    Nie probowalam jeszcze. Ale w zasadzie on sie nie drze, tyle ze nie spi i chce ciumkac...

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 1985 1986 1987 1988 1989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ