SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama kupiła mi w Niemczech te kropelki na kolki, które polecała Cassie. Jedną buteleczkę dała kuzynce, która urodziła w czerwcu i podobno kropelki są super. Kuzynka je teraz gdzieś w necie znalazła i kupuje. Więc z drugiej ręki, ale polecam. Tylko nie pamiętam nazwy, a teraz nie chce mi się grzebać w pudle.

Myszka, z cukinii można zrobić wszystko ;) Moje ulubione zastosowanie cukinii to: 1. leczo (cebula, czosne, cukinia, papryka, pomidory); 2. ciasto czekoladowe z dodatkiem cukinii (nie czuć jej, ale jest super wilgotne). Oprócz tego cukinię dodaję do zup warzywnych, warzywnego curry, brei z soczewicy, robię sałatkę makaronową z cukinią uduszoną z oliwą, bakłażanem (j.w.) i opcjonalnie ciecierzycą, no, wszystko. Najprościej jest udusić na odrobinie oliwy i doprawić ziołami i czosnkiem i to jako sos do makaronu albo ryżu. W bogatszej wersji dusisz z innymi warzywami. No i wszystkie zapiekanki warzywne. Dlatego lubię cukinię :)

Moja koleżanka zrobiła z cukini, bo miała nawał, nawet szarlotkę. Gdyby mi nie powiedziała, myślałabym, że jem jabłka :)

Ja dziś miałam znowu KTG. Miałam być na 11:30, ale weszłam dopiero po 13-ej, myślałam, że tam zdechnę z głodu. Dobrze, że nie byłam nigdzie umówiona od razu potem. KTG - OK. Badanie - też OK, nie rodzę. Tyle przecież sama wiem. Ci lekarze myślą, że są jakimiś alfami i omegami, przecież szyjkę sama sobie badam i czuję, że jest taka jak tydzień temu, czyli nic się nie dzieje...

Popołudniu byłam na pilatesie, ale nadal mam zdrętwiałe plecy, jakiś mam gorszy dzień dziś :/

A, jeszcze jedno. Piszecie o suszarce. Znajoma, która ma dziecko mówiła, że na youtube jest zapętlony dźwięk suszarki lub odkurzacza i można to odtwarzać przez 10h bez przerwy. Suszarka by się w tym czasie spaliła :) Oni tak spędzali całe noce z małym synkiem, przy tym dźwięku.

małaMyszka lubi tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:

Moja koleżanka zrobiła z cukini, bo miała nawał, nawet szarlotkę. Gdyby mi nie powiedziała, myślałabym,
    A, jeszcze jedno. Piszecie o suszarce. Znajoma, która ma dziecko mówiła, że na youtube jest zapętlony dźwięk suszarki lub odkurzacza i można to odtwarzać przez 10h bez przerwy. Suszarka by się w tym czasie spaliła :) Oni tak spędzali całe noce z małym synkiem, przy tym dźwięku.

Ja zgralam sobie takie nagranie na telefon. Co prawda 2h ale wystarcza. Zrobilam to jeszcze przed porodem, bo myslalam ze jeszcze w szpitalu mi sie przyda, ale tam byl grzeczny :-)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Ja już Nie daje rady z tymi kolkami!!!wydaje mi się że jest coraz gorzej,już sama wyje jak Leon z bezsilności...
    Migotka co 3h jak nie śpi po 100-110ml A jak śpi to Dopiero jak się wybudzi.

Odpukac, u mnie jakby sie wyciszylo. Dopatruje zasługi w Biogai.

Ps. Czy Wasze pepki tez sa takie wklesle czy tylko ja tak mam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 00:23

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS - te niemieckie kropelki na kolkę nazywają się Sab Simplex, chyba któraś z Was też ich używała.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) u nas wzysto dobrze...Malutki kochany <3 nie odzywam sie ostatno bo mam meza w domu i spedzamy czas z naszym synkiem wspolnie :) od przyszlego tygodnia wracam w 100% :)

Gratuluje nowym mamusiom <3 :D

Trzymam kciuki za dziewczyny w dwupakach :D <3 dacie rade :)

Dobranoc :D

Neyla, Laura, Paula_071, małaMyszka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mamy wizytę u pediatry i ma podjąć decyzję co do mleka.O tych kropelkach też słyszałam i właśnie kumpel jest w DE i chyba go poproszę o nie.
    Jezuuuuu mały zasnął ok23 przebudzil się o 3:00 mąż wstał i go nakarmil i teraz jeszcze Śpi dzięki czemu ja UWAGA!!!spałam całą noc!pierwszy raz od porodu.Aż nie wiem jak funkcjonowac:)
    Dziś na 11 jedziemy do kontroli do szpitala na przesiewowe badanie słuchu.Trzymajcie kciuki.A i moja mama zaraz przyjedzie więc parę dni będę mieć znowu luzniej i zrobi mi pierogi ruskie;))

niecierpliwa, Maniuś, Neyla, Paula_071, mamasia, zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    W piątek mamy wizytę u pediatry i ma podjąć decyzję co do mleka.O tych kropelkach też słyszałam i właśnie kumpel jest w DE i chyba go poproszę o nie.
    Jezuuuuu mały zasnął ok23 przebudzil się o 3:00 mąż wstał i go nakarmil i teraz jeszcze Śpi dzięki czemu ja UWAGA!!!spałam całą noc!pierwszy raz od porodu.Aż nie wiem jak funkcjonowac:)
    Dziś na 11 jedziemy do kontroli do szpitala na przesiewowe badanie słuchu.Trzymajcie kciuki.A i moja mama zaraz przyjedzie więc parę dni będę mieć znowu luzniej i zrobi mi pierogi ruskie;))

Psioszka muj wujek na stale pracuje w DE i polecil nam kropelki lefax - podobno maja wieksza skutecznosc niz sab simplex tylko, zeby zadzialaly nalezy podawac dzieck 0,5-1 ml przed kazdym jedzeniem bez wyjatku i nie nalezy odstawiac, gdy pomoga tylko podawac do 3 m-ca. Mam je dostac w poniedzialek, zobaczymy co sa warte

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka dzis spala od 22 do 2 potem karmienie i kolejna pobudka po 5, wiec tak moge funkcjonowac. W nocy po pierwszym karmieniu zrobilo mi sie tak zimno, zaczelam rie trzasc, drgawki dostalam, przykryta po uszy i zarazem cala mokra. Goraczki nie mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 06:28

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po nocy z dwu godzinnymi bólami podbrzusza jak na @. Od 2 do 4 nie spałam.
    Coraz częściej pojawiają się @ bóle, oby się rozkręciło do piątku :)

małaMyszka, Neyla, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ofka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Julka dzis spala od 22 do 2 potem karmienie i kolejna pobudka po 5, wiec tak moge funkcjonowac. W nocy po pierwszym karmieniu zrobilo mi sie tak zimno, zaczelam rie trzasc, drgawki dostalam, przykryta po uszy i zarazem cala mokra. Goraczki nie mam
    Ja tak mam identycznie od trzech nocy, obstawiam ze to z wyczerpenia...

My dzisiaj od 23.30 do 3.30 zero spania, cyc albo kwik. A potem co pol h lub h pobudka. Wlasnie sie znowu karmimy, chyba 10 raz. Dzis mialam piierwszy raz tak ze on plakal a ja nie mialam.sily sie podniesc.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie pojeminiki/woreczki do pzecgowywania pokarmu polecacie/odradzacie?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja tak mam identycznie od trzech nocy, obstawiam ze to z wyczerpenia...

My dzisiaj od 23.30 do 3.30 zero spania, cyc albo kwik. A potem co pol h lub h pobudka. Wlasnie sie znowu karmimy, chyba 10 raz. Dzis mialam piierwszy raz tak ze on plakal a ja nie mialam.sily sie podniesc.

Wspolczuje. A probowalas odpalic suszarke jak jest ryk?? Julka momentalnie przestaje, jakby ja ktos wylaczyl

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dziewczyny jakie pojeminiki/woreczki do pzecgowywania pokarmu polecacie/odradzacie?

Ja mroze w pojemnikach z canpola, plus za cene i pojemnosc. Woreczki odradzam, bo tluszczyk z mleka sie na nich osadza i nie trafia tam, gdzie powinien

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Ja mam ppojemniczki z canpola, a woreczki do mrozenia z lasinosh.polecam.

Mojej malej dzis sie troche sen ukrocil w nocy, bo rowno co 2h pobudka. Ulala na mnie i siebie mleko w nocy dwa razy i musialysmy sie przebierac.
    Teraz sie karmimy i jak ja uspie to sie jeszcze klade.
    W nocy lalo, za oknem szaro buro, wiec spacer zostawiam na popoludnie, jesli sie wypogodzi.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy siebz rana.
    Synu jeszcze trolli. Spi od 1:30 musze pediatry dzisiaj zapytac czy tyle spania to dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 07:48

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Witamy siebz rana.
    Synu jeszczevtrolli. Spi od 1:30 musze pediatry dzisiaj zapytac czy tyle spania to dobrze...

Myszka jest zdrowy wiec spi. Wyczytalam, ze dziecko ok. 2 tygodnia powinno byc aktywne ok 4 h na dobe. Moja w tym okresie nie byla aktywna az tyle czasu, zaczelam sie martwic i pare dni pozniej sobie odbila i modlilam sie, zeby spala jak najdluzej ;)

• apaczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko mi się wydaje, że jednak troszkę długo śpi jak na noworodka. Mi doradca laktacyjna powiedziała, że w tym okresie dziecko powinno być karmione min co 3 h. A Twoje piersi dobrze znoszą taki długi czas bez karmienia? Bo moje po 3 h chcą wybuchnąć no ale my mamy dopiero tydzień :-)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMyszka ja po pierwszym obiecalam sobie, ze wybudzac nie bede. Ale cos moja matczyna intuicja mi kaze jednak czasem wybudzic i nakarmic. Sama nie wiem... zapytaj sie pediatry i daj znac ;)

qb3co7ese836ar93.png
  • 0na88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Julka dzis spala od 22 do 2 potem karmieniezyi kolejna pobudka po 5, wiec tak moge funkcjonowac. W nocy po pierwszym karmieniu zrobilo mi sie tak zimno, zaczelam rie trzasc, drgawki dostalam, przykryta po uszy i zarazem cala mokra. Goraczki nie mam

niecierpliwa ja tak mialam dwa razy juz , w ogole zauwazylam ze wiecej sie poce - polozna powiedziala na moje drgawki , i zwiekszona potliwosc ze to polog . Zobaczymy bo mnie te drgawki przerazaja troche

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ofka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wspolczuje. A probowalas odpalic suszarke jak jest ryk?? Julka momentalnie przestaje, jakby ja ktos wylaczyl
    Nie probowalam jeszcze. Ale w zasadzie on sie nie drze, tyle ze nie spi i chce ciumkac...

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 1985 1986 1987 1988 1989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ