X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane juz kiedys pytalam, ile mleka mrozicie na raz i ile dziecko zjada?

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak je podgrzewacie poza domem?

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Jak je podgrzewacie poza domem?

Ja podgrzewam przed wyjsciem a potem podaje takie w temperaturze pokojowej. Teraz jak szykuje butelke to tak ok 100 ml

• futuremama Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Nie probowalam jeszcze. Ale w zasadzie on sie nie drze, tyle ze nie spi i chce ciumkac...
    U nas to samo. Ale dzisiaj chyba znów brzuszek mu doskwierał. Najpierw przespał pięknie 3h a potem co go odkładałam to po chwili sie napinał i budził. W końcu wzięłam koło siebie i dalej to samo. A potem bujanie, masowanie itd. parę bączków, kup i było lepiej. Ale dalej dość niespokojnie do rana.
    I zagadka znów czy mu coś zaszkodziło czy po prostu powietrza się nałykał.
    Właśnie też myślę o tych kropelkach sab simplex, bo dużo osób je chwali. Może wtedy będzie spokojniejszy jak go nic w brzuszku nie bedzie męczyć.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi po 3-4-5 godz ale zdarzają się i 2 godz. w ogólnym rozliczeniu na dobę wychodzi 3 :D
    Jedziemy zaraz na rzeź- zdjęcie szwów. Już mnie tak wkurwiają, z dna na dzień bardziej je czuje.

Noc była w miarę do ogarnięcia, kolejna doba na cycu :) Jak 3 godz. nie zje to mam twarde kamienie ale jakoś nie boli mnie to, brodawki też już zahartowałam i nie bolą. Chyba nie miałam tego nawału czy coś bo o żadnych kapustach nie było mowy, pokarmu jest wystarczająco. Ciekawe co dalej będzie.

Czy Wasze dzieci też gadają przez sen? W sensie takie stękanie, jęczenie, mruczenie, wzdychanie itp. Moja jest strasznie głośna przez sen :D

0na88, zabka11, Neyla, małaMyszka, apaczka, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Magda moj syn jak spi to nasluchuje czy oddycha ;)

Zycze Wam milego dnia

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam:)

Strach napisać ale chyba po tym infacolu jest lepiej, nie ma wieczornego darcia, za to wczorajw dzień dał popalić, jest taki niespokojny, te nogi mu tak pracują że jakby jechał na rowerze to by zajechał na drugi koniec Polski, czy Wasze dzieci też są tak aktywne? Chodzi mi o nogi włąsnie, zresztą jemu ręce też pracuja strasznie..

Ja chciałaby mu wprowadzić stałą godzine kąpania ale póki co sie nie udaje bo przewaznie je 17-18 i to kapanie wychodzi po 20 albo przed 21

Dzisiaj pobudka była o 2 i pozniej 7, po czym po 8 usnał i spi, pewnie znowu nic nie zrobie, ide szybko obrac ziemniaki bo mięso mam przygotowane

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam:)

Strach napisać ale chyba po tym infacolu jest lepiej, nie ma wieczornego darcia, za to wczorajw dzień dał popalić, jest taki niespokojny, te nogi mu tak pracują że jakby jechał na rowerze to by zajechał na drugi koniec Polski, czy Wasze dzieci też są tak aktywne? Chodzi mi o nogi włąsnie, zresztą jemu ręce też pracuja strasznie..

Ja chciałaby mu wprowadzić stałą godzine kąpania ale póki co sie nie udaje bo przewaznie je 17-18 i to kapanie wychodzi po 20 albo przed 21

Dzisiaj pobudka była o 2 i pozniej 7, po czym po 8 usnał i spi, pewnie znowu nic nie zrobie, ide szybko obrac ziemniaki bo mięso mam przygotowane

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska spi tez dlugo , wczoraj zasnela o 21:30 i obudzila sie w nocy o 3:45 , i pozniej o 8:15. Ja nie wybudzam , poki mala dobrze przybiera to niech sobie spi ( i ja przy okazji tez ;-) ).

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda moj jak plytko spi to tez stekabi chrapka, posapuje ale jak zasnie gleboko to cichutki jak myszka.

Migotka Iwo tez czasami jest taki niespokojny, pedaluje nozkami i macha lapkami.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja podgrzewam przed wyjsciem a potem podaje takie w temperaturze pokojowej. Teraz jak szykuje butelke to tak ok 100 ml
    I na raz tyle wypija? Stowe?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, my się smiejemy że odpala motorek bo tak to wyglada :)

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    I na raz tyle wypija? Stowe?

Czasami robi sobie przerwe, wtedy ja biore na odbicie i jak po dalej ciumka i je reke to daje jej dalej, a jak nie ma ochoty (co rzadko sie zdarza) to wtedy nie zmuszam, zeby bylo tego malo to wczoraj godzine po takiej butli szukala cycka no i dostala ;)

Kupilam butelke dr Browna i moim zdaniem nie ma porownania do avanta. Podczas jedzenia z avanta non stop jej cieklo po brodzie, wczoraj jak pila z dr browna to ani razu sie nie zakrztusila i nic jej bokiem nie wylecialo. Zaluje, ze wczesniej jej nie kupilam a inwestowalam w aventy, ale one mi pasowaly do laktatora jednak dla mnie dr brown bezkonkurencyjny, a probowalysmy juz wielu butelek.

• mamasia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    niecierpliwa ja tak mialam dwa razy juz , w ogole zauwazylam ze wiecej sie poce - polozna powiedziala na moje drgawki , i zwiekszona potliwosc ze to polog . Zobaczymy bo mnie te drgawki przerazaja troche
    ja miałam też w zeszłym tygodniu dwa dni z drgawkami i dreszczami, ale też miałam wysoką temperaturę (raz 39,2, dzień przerwy i później 38,1)a poza tym żadnych innych objawów jak ból gardła czy coś i myślę, że to ze zmęczenia chyba. organizm się stopniowo przyzwyczaja do mniejszej ilości snu

bzkxskf.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Moja śpi po 3-4-5 godz ale zdarzają się i 2 godz. w ogólnym rozliczeniu na dobę wychodzi 3 :D
    Jedziemy zaraz na rzeź- zdjęcie szwów. Już mnie tak wkurwiają, z dna na dzień bardziej je czuje.

Noc była w miarę do ogarnięcia, kolejna doba na cycu :) Jak 3 godz. nie zje to mam twarde kamienie ale jakoś nie boli mnie to, brodawki też już zahartowałam i nie bolą. Chyba nie miałam tego nawału czy coś bo o żadnych kapustach nie było mowy, pokarmu jest wystarczająco. Ciekawe co dalej będzie.

Czy Wasze dzieci też gadają przez sen? W sensie takie stękanie, jęczenie, mruczenie, wzdychanie itp. Moja jest strasznie głośna przez sen :D

Magda, Laura ma tak samo :) My z Mężem do Niej wstajemy, bo "gada" i "gada", a Ona Sobie smacznie śpi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 11:07

lb17w98.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    ja miałam też w zeszłym tygodniu dwa dni z drgawkami i dreszczami, ale też miałam wysoką temperaturę (raz 39,2, dzień przerwy i później 38,1)a poza tym żadnych innych objawów jak ból gardła czy coś i myślę, że to ze zmęczenia chyba. organizm się stopniowo przyzwyczaja do mniejszej ilości snu

Wczoraj położna mi powiedziała, że większość gorączek jest od piersi, i póki się karmi mogą się pojawiać (zarówno 2 tygodnie po porodzie jak i 8 miesięcy). Zazwyczaj jest to związane z zatykającymi się kanalikami w piersi. Mi się głównie pozatykały od strony pach.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze naprodukowac zapasy mleka na weekend, bo w piatek wpadaja dziewczyny z pracy, w sobote i niedziele jedziemy z zaproszeniami na chrzciny do chrzestnych Julki.

Dziewczyny czy Wam tez skoczylo do gory libido po porodzie?? Bo u nas jak u nastolatkow chyba musimy nadrobic tak dluga abstynencje ;)

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa po zarwanych nockach slowo sex poki co dla nas nie istnieje ale nadrobimy w swoim czasie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po spacerku i zakupach. Musze przyznac ze kupilam super wozek nawet z zakupami plynie a i kosz pojemny :)
    Maly wlasnie cyca jak skonczy musze pranie rozwiesic i obiadek przygotowac.
    Swoja droga moja figura coraz bardziej mi sie podoba :) szczerze zeby patrzac w lustro :)

Posalyscie o drgawkach. Ja spie pod kocem i zimowa koldra w skarpetkach... moj bez koldry.
    Wstaja w nocy na cyca az mna trzesie. Ale nie mam ani temp ani nic w tym rodzaju.
    Hormony chyba sie przestawiaja na inny tryb.

• Katarka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa tak piszesz o produkcji mleka, a ja dalej nie umiem ruszyć z produkcja :/ Może to wina laktatora, że sie namecze, pozwijam z bólu, a żeby odciągnąć 60 ml to chyba godzinę musiałabym to robić :/

lb17w98.png
‹‹ 1986 1987 1988 1989 1990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ