SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Miru wrote:Kochane na rozstępy można zrobić kwasy. Kilka razy. Na tę płytkie po jednym lub dwóch zabiegach może się skończyć.
Zabieg u nas 70 zł. Robi się to w odstępach kilku miesięcy wiec tragedii nie ma- tańszy niż chirurg.
mi wyszły na posladkach dwa nie za duze ale czerwone
Powiem wam tak polozna mowila mi na temat wody i herbaty swoją kwestie a pediatra swoją.
Poszłam do neonatologa i powiedziała zeby dawać bi mimo że na cycku to warto nauczyć pić wodę dziecko na przyszłość. Noni dajemy tym bardziej ze Nati chce pić. I dzięki temu nie mamy kolek. Ciężko idzie robienie kuoy- ale chyba to coś z jelitami- z wycisnieciem jej
Mały juz je więcej. 120 ml. Wczoraj zjadł o 20 później 24 o 4.40 i 8.40. Wiec rewelacja
Mały opanował sztukę trzymania butelki. Nie ma siły żeby mu ją zabrać. Trzyma przy zakretce i sam pije. Jak ja chwyta to się szarpie i zabiera ręce chwytając za palec. Czasami mam wrażenie ze on to robi cwaniacko jak stars z e dzieckomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU Nas kapanie do poludnia.
marzen gratulacje!!!
Dopajanie, mowia ze dzieci na mm powinny dostawac wode lub herbatke pomiedzy posilkami a dzieci na piersi nie. Mleko kobiece zaspakaja pragnienie i glod a mm nie.
Tyle sie dowiedzialam.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWeridiana wrote:Nie wiem czy przez eliminowanie pokarmow nie przyczynimy sie do nietolerancji w przyszlosci czy alergii.
Cala ciaze i karmienie piersia jadlam wszystkie cytrusy + banany, a sredni syn po odstawieniu od piersi dostal alergie na banany i cytrusy, ciezka walka przez 2 lata ale alergia minela i w chwili obecnej moze jesc i pic wszystko.
Wiec tez nie do konca eliminacja podczac kp ma na to wplyw.
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
My koło 19 kąpiemy. W wodzie mu się podoba, ale mamy podobnie jak Kasia - jest wrzask jak się go wyciąga z wanienki. Dopiero jak się go otuli w pieluchę flanelową i ręcznik to się uspokaja. W łazience mamy 28'C. Sąsiedzi nas pewnego dnia zabiją, bo przecież ten krzyk idzie kratką wentylacyjną. Ale jak coś zwalę na szkołę rodzenia którą mamy pod mieszkaniem;)
Maluch śpi więc idę się położyć, na wypadek gdyby znowu chciał harcować w nocy.zabka11, małaMyszka, Weridiana, KasiaeN. lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Jak wyglądają kolki? Po czym poznajecie że to to? Mi mała dała dzisiaj popalic. Na dworzu to śpi jak suseł, a w domu ja nie potrafię swojego dziecka uspac. Cyrki odwala, wyje i to dosłownie. Wiki nie placze tylko się drz aż e. Tak piluje tego dzioba jakby ktoś ją przypalal. A tylko wezme ją na ręce albo do cyca to cisza. Matko jak wspomne jaka Blanka była grzeczniutka zjadła i sobie spala. A ten piernik mały chwili nie poleży.
Albo nie wiem czy powinna ją tak futrowac tym mlekiem. Bo ona zje aż ulewa,jak jej się odbija to aż słychać takie bulgotanie bo tak jest napchana aż po korek. ale dalej piastki wciska do buzi albo mnie atakuje jak mały wampir.małaMyszka, Weridiana, Neyla lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dobrze, ze akurat dzis byla polozna i wypatrzyla tego ziarniaka, bo ja bym myslala, ze tak ma byc
Nam po kapieli odpadl pepuszek!!!!!!!!!!!! Jeeeeeeaaaahhhhhhhhh jupiiiiimagda sz, Weridiana, Paula_071, Laura, lys lubią tę wiadomość
-
Ja już Nie daje rady z tymi kolkami!!!wydaje mi się że jest coraz gorzej,już sama wyje jak Leon z bezsilności...
Migotka co 3h jak nie śpi po 100-110ml A jak śpi to Dopiero jak się wybudzi.małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
U nas równo 21 i jest płacz. ...codziennie....
Jednak....
Odkąd podaje krople sab simplex jest lepiej...płacze ale mniej i szybciej zasypia.
KOLKI TO MEGA PROBA NERWÓW....tez płakałam z Małym.
Podobno ta dolegliwości mija sama...Weridiana, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
U nas tez krzyk jak wyciagamy z wanienki. Kapiele lubi, a jak ja przekrecam na brzuszek to mam wrażenie że stara sie zanurkowac , chyba piana jej smakuje
i nie placze przy tym.
Ainer u nas tez pieknie spi przy cycku lub na raczkach
Jak starsza, a mialam nadzieje ze bedzie grzecznamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Ja już Nie daje rady z tymi kolkami!!!wydaje mi się że jest coraz gorzej,już sama wyje jak Leon z bezsilności...
Migotka co 3h jak nie śpi po 100-110ml A jak śpi to Dopiero jak się wybudzi.
A zmienilas mleko?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ziarniniak pępka to czerwony, sączący się guzek, który czasami pojawia się, gdy miejsce po odpadnięciu pępowiny nie goi się prawidłowo. Ziarniniak pępka nie ma włókien nerwowych, więc nie sprawia bólu. Zawsze, gdy się pojawi, konieczna jest konsultacja z lekarzem.
Ziarniniak pępka: leczenie
Ziarniniak pępka wymaga zastosowania maści z antybiotykiem oraz szczególnej higieny pępka. Jeśli ziarniniak pępka nie ustapi samoistnie, wykonuje się zabieg podwiązania jego szypuły. Można również łatwo usunąć go metodą kauteryzacji (przyżegania) z użyciem azotanu srebra. Zabieg nie jest bolesny, ponieważ ziarnina nie zawiera włókien nerwowych.
małaMyszka lubi tę wiadomość