SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaeN. wrote:Ja kupiłam w Natibaby dokładnie taką http://www.natibaby.pl/kalahari-ring-duplikat-1.html. Jeśli chodzi o rozmiar to ja mam 185 cm wzrostu i wzięłam to największą L ale wydaje mi się, ze i tak jest za duża bo zwisa mi dość dużo materiału. Materiał w tych chustach jest moim zdaniem super. Wyprałam ją, na początku ćwiczyłam wiazanie i wkładanie lalki.A teraz wkładam małą i nie mam problemu z materiałem. Także ja ją polecam
Na początku miałam problem ale kwestia wprawy i dziecko się super układa
A rozwiązuje dużo problemów z wychodzeniem. Choćby po bułki czy wyrzucić śmieci, nie muszę targać z i na 4 piętro wózka, tylko hops do chusty i sprawa załatwiona ;
Tak samo w domu. Chciałam coś zrobić, uśpiłam małą a ona po 10 minutach w płacz.I tak w koło Macieju, a teraz z chustą nie mam tego problemu
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aska szkoda, że tak się potoczyło, ale najważniejsze, że jest teraz ok i juz jesteś po z Patryk em. Nie ukrywam, że trochę mnie przestraszylas, ale lepiej wiedzieć i się przygotować psychicznie. Natomiast z tymi skurczami to pocieszające
Zuzka tez się we wszystkim doszukuje objawów. Jeszcze jak jestem sama to nie myślę praktycznie o niczym innym. Poważnie idzie zwariowaćmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:Ja mam 165 cm ale duzo waze, to jaki rozmiar powinnam wziac?
Ja wybrałam rozmiar L ale myślę, ze Tobie wystarczy rozmiar M. Ten nadmiar materiału mi trochę wisi ale lepiej się wiąże jak jest dłuższa chusta.Z tego co się orientuję, to w wyborze chusty kółkowej zwróć uwagę aby kółka były aluminiowe a nie plastikowe bo te są mniej trwałe i materiał się bardziej przesuwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 16:50
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c2d9db645eb.jpg
Tak wygląda mój brzuch 2,5tyg po cesarce. Jestem załamana. Po sn od razu weszłam w ciuchy sprzed ciąży, a teraz masakra. Pod blizna płasko a nad blizna zwis. To nie skóra tylko nieobkurczona macica. Nie wiem co z tym robićmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Przedstawiamy sie:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/abcca6aedebe.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ade5f3dd248.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a4dd4496be3.jpgKasiaeN., niecierpliwa, Zetka, Paula_071, lys, Cassie_DE, zuzka.mom, mamasia, Katarka, Neyla, Hermiona, AgaSad, Migotkaa, witaminkab, jasmine89, ainer85, Weridiana, małaMyszka, 5ylwia, Maniuś, Martucha86, gosia.b lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Dziewczyny, w jakiej temp pierzecie ciuszki dzieci? Ja wrzucałam na 60 stopni, ale okazuje się, że mleko się nie spiera, wszędzie tam gdzie mała ulała są żółte plamy. Jak to prać, żeby nie było plam? Wyższa temp, namaczanie czy co?
Lys ja piore w 40 stopniach i w dzidziusiu i wszytskie plamy mi schodza...lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
apaczka wrote:Dostałam to co Ty, nic więcej. Te Medeli są ciensze i bardziej miękkie niż Avent. Mam nawał, piersi jak kamienie, okropne uczucie
Apaczka ja wczoraj dostaalam dreszczy, zimno mi sie zrobilo, tempka 37,8 i to przez nawal...kupilam kompresy zelowe w aptece i cieple przylozylam do piersi twardych, rozmasowalam, potem sciagnelam laktatorem i jeszczs mala przystawialam.
I sie polepszylo.polecam te kompreesy, super ulga- mozna je tez schlodzic w lodowce i praykladac zimne po karmieniu.apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
GRATULUJE WSZYSTKIM MAMUŚKOM I:
Poród odbył się siłami natury w 40 tygodniu i 5 dniu:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:16
Paula_071, jesslin87, lys, zabka11, KasiaeN., Cassie_DE, psioszka11, 0na88, niecierpliwa, maaadzik1207, mamasia, Katarka, magda sz, Neyla, AgaSad, apaczka, witaminkab, jasmine89, Weridiana, małaMyszka, Maniuś, Martucha86, gosia.b lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Czas się wybrać do poradni laktacyjnej
w dzień jakoś idzie ale w nocy mam ochotę skoczyć przez balkon. Maja ssie kilka razy i zasypia, próbuję ją rozbudzać ale i tak co chwilę to samo. Jak już zaśnie jak suseł to biorę ją lekko w pion żeby się odbiło ona się budzi i takie błędne koło
Nie może chwycić brodawek, cycki mi urosły i stwardniały i chyba brodawki są przez to mniejsze i ciężej jej złapać. Dokarmiałam dziś w nocy butlą to spiła 20ml, zacznę chyba ściągać swój pokarm zamiast mm. Sama już nie wiem, może pozycja jej nie pasuje do karmienia..Mam nadzieje że trafię na kogoś kompetentnego w poradni.
Paula mąż nie może wyjść z podziwu że daje radę bo on po 1 nocy ledwo żył a ja śpię po 5-6h na dobę. Troszkę jest zły i przerażony że dziecka nie da się zaprogramować i nie działa tak jak on by chciał że nakarmię i ona idzie grzecznie spać.
Ja sxiagam mleko i mroze- kupilam spedjalne woreczki, potem bedsie jak znalazl jak trzeba bedzie meza z mala zostawic.magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witaminko dziękuję ze pytasz
Jeszcze w dwupaku jesteśmy, nic się nie zapowiada niestety i chyba jakaś depresja przez to mnie bierze
Już mam dosyć tej diety a pojutrze upały znowuwitaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Uffff nadrobilam was
Mala spi od 16:30. W sobote, dokladnie po7 dmiach odpadl nam pepek
Wczoraj i dzisiaj siedzialysmy na balkoniew srode planuje pierwszy spacer w godzinach porannych, aby zdazyc przed upalem.
Jutro przychodzi polozna, a w czwartek mamy pierwsza wizyte u pediatry.
Dziewczyny wszytskie szczepienia, nawet te dodatkowe,sa wykonywane w przychodni, w ktorej ma sie pediatre????
Jakich uzywacie kremow, balsamow do maluszkow??mma oliwke i krem z ziajki, ale przydalby sie jakis balsam.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Uffff nadrobilam was
Mala spi od 16:30. W sobote, dokladnie po7 dmiach odpadl nam pepek
Wczoraj i dzisiaj siedzialysmy na balkoniew srode planuje pierwszy spacer w godzinach porannych, aby zdazyc przed upalem.
Jutro przychodzi polozna, a w czwartek mamy pierwsza wizyte u pediatry.
Dziewczyny wszytskie szczepienia, nawet te dodatkowe,sa wykonywane w przychodni, w ktorej ma sie pediatre????
Jakich uzywacie kremow, balsamow do maluszkow??mma oliwke i krem z ziajki, ale przydalby sie jakis balsam.
U mnie w przychodni wykonują wszystkie szczepienia. W tej samej gdzie pediatra. Ja nie używam na razie żadnych balsamów. Do kąpieli używamy emulsji oillatum na zmianę z emolium- tak nam poradziła położna, i to nam w zupełności wystarcza.W ciągu dnia i tak smaruję ją trochę oliwką przy robieniu masaży. Na razie widzę, ze nie ma problemów ze skórą.zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość