SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Neyla dokładnie wiem co czujesz. Jak mam jakieś zajęcie to jest lepiej, ale u mnie też nie jest kolorowo. Dziś o 18 wizyta, miałam nadzieję, że już nie będzie potrzebna, ale cisza absolutna. Wiem, że to dzidzia decyduje kiedy jest gotowa, ale każdy może mieć dość.
Aska a jesteś zadowolona z opieki w szpitalu? Mam nadzieje, że już u Was w porządku wszystko.mamasia, Neyla, jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
niecierpliwa wrote:Ona88 my wczoraj pierwszy raz bylismy z Julka na zakupach w CH. Niedosc, ze cale przespala to jeszcze po powrocie spala 2h
Magda.sz 6h snu na dobe???? Z Ciebie to szczesciara ja tak max 4h i tak od miesiaca, a w ciagu dnia za cholere zasnac nie umiem
Też o tym pomyślałam5-6 godzin to ja spałam przed porodem
Teraz ze 4 ale nie ciągiem.
niecierpliwa, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej:)
Staś ma dziś 6 tyg...czas biegnie bardzo szybko...nie mam kiedy pisać
Walczymy z kolkami....dziś dał nam popalić.
Płakał mocno ok godziny...a później do 2 w nocy nie mógł zasnąć. Jaka męka...
Młody ma gazy jak stary...szok.
Nosi juz rozmiar 62:)...rośnie w oczach.
Zaraz koniec sierpnia i koniec naszych ciąż
Nowym mamom gratuluję
Reszcie życzę łatwego porodu przynajmniej takiego jak miałam ja:)!mamasia, jesslin87, Migotkaa, lys, Paula_071, chcebycmama, Zetka, Weridiana, małaMyszka, psioszka11, AgaSad lubią tę wiadomość
-
U nas w nocy cyc co h... ulgi upatruje w elektrycznym laktatorze, dzis ma byc... my na kolke mamy masc wild salbe z niemiec, raz mial maly problem to podzialalo ale tak to kolek nie ma... marzy mi sie zeby tak zostalo. Jak moj maly czasami wypluwal brodawke to przeczytalam zeby ja zwyczajnie wytrzec bo obsliniona ciezko mu zlapac. Moze glupia rada ale u nas dziala...
Kochane ktora chustuje? Ja sie czaje na kolkowa chuste. Jakies rady?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNeyla, witaminkab u mnie też coraz gorzej
na dodatek całą noc miałam nieprzespaną, o 4 chwyciła mnie taka migrena, że prawie wymiotowałam. O 8 udało mi się jako tako zasnąć na 2h. Cisza, raczej nic sie nie dzieje, jak już jakiś skurczyk to lekki, troche te skurcze czuje jak ciągną do odbytu i nóg, macie tak?
Ja już nie wiem do kogo/czego się modlić żeby to się stało. Mąż od jutra ma wolne, dziś do wieczora w pracy więc może czeka na tatusia.Weridiana, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Hej ho!
My po spacerze, noc w miarę. Mała zasnęła przed 22, obudziła się o 24 a potem o 2.Jest ok choć ostatnio dwie godziny potrafi leżeć w srodku nocy i gadać do siebie, nie płacze, ale ja już też wtedy nie śpię. I tak zasypia dopiero koło 5 nad ranem. No ale nie narzekam bo kolki chyba ustały póki co (tfu tfu aby nie zapeszyć|). Ofka ja mam chustę kółkową. Nosimy się bo łatwiej wtedy zrobić coś w domu. Nie muszę jej non stop nosić i przy niej siedzieć bo jest wciąż ze mną. Jak były upały to się nie nosiłyśmy bo za gorąco, ale teraz jest. ok.
W sobotę Marta skończyła 3 tygodniePozdrawiamy Was cioteczki. gratulujemy nowym mamusiom i czekamy na resztę dzieciaczków
Buziaki:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 13:57
zuzka.mom, Paula_071, niecierpliwa, Katarka, Pati Belgia, Weridiana, witaminkab, Martucha86, lys, mamasia, małaMyszka, magda sz, jesslin87, zabka11, psioszka11, Neyla, Hermiona, 5ylwia, AgaSad, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3da239770a23.jpg
Zamowilam małemu taki komplecik na sesyjkę kolor zielonkawy choc tu tak nie widac. Myślicie ze na sesje może byc?chcebycmama, Katarka, Weridiana, lys, małaMyszka, jesslin87, zabka11, Neyla, AgaSad lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, co na obkurczenie macicy? Dziś miałam mieć wizytę, ale pani doktor nie przyszła.. Pani położna zasugerowała ze może macica mi się słabo obkurcza. Krwawienie mam znikome. Nue boli, bolało jak karmiłam przez pierwsze kilka dni. Chodzę tylko z wkładka. Mój brzuch jeszcze wysokość nad pepkiem, mniemam ze macica.
Pani położna zasugerowała żeby jechać na IP, ale nie pojadę żeby tam 6godzin siedzieć. Kazała robić zimne okłady na brzuch. Wizytę zapisałam sobie na za tydzień. Jak u Was z tym brzuchem mamy po cc?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Dziewczyny, co na obkurczenie macicy? Dziś miałam mieć wizytę, ale pani doktor nie przyszła.. Pani położna zasugerowała ze może macica mi się słabo obkurcza. Krwawienie mam znikome. Nue boli, bolało jak karmiłam przez pierwsze kilka dni. Chodzę tylko z wkładka. Mój brzuch jeszcze wysokość nad pepkiem, mniemam ze macica.
Pani położna zasugerowała żeby jechać na IP, ale nie pojadę żeby tam 6godzin siedzieć. Kazała robić zimne okłady na brzuch. Wizytę zapisałam sobie na za tydzień. Jak u Was z tym brzuchem mamy po cc?
Ja juz prawie plaska jestem, wczoraj nawet zalozylam spodnie ktore nosilam przed ciaza. Ale nie czulam zadnego obkurczania, nawet podczas karmienia. Tylko flaka mam ze skory. Mam tylko 1,5kg na plusie. Martwi mnie to, chudne bardzo, jak tak dalej pojdzie to jeszcze w tym tygodniu bede wazyc 40pare kilo.
My po wizycie u ortopedy. Wszystkie kostki i stawiki piekne. Zalecane ukladanie na brzuszku, teraz chyba kazdy lekarz poleca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 14:59
mamasia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyZetka u mnie wczoraj krwawienie sie skonczylo ale w zasadzie od poczatku prawie nic nie lecialo, jeden raz mnie zalalo tak ze musialam sie przebrac.
Moj brzuszek plaski nie jest ale nie oczekuje cudow po 3 ciazy.
Waga stanela mi w miejscu inza hu hu ruszyc w dol nie chce
No i kupilam za duze staniki. Kupilam 85D. W szpitalu byly ok w zasadzie do wczoraj jeszcze jako tako a dzis miseczki ok ale pod bistem za luzno.Zetka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie miałam nigdy do czynienia z noworodkami, to jest moje pierwsze dziecko i nie wiem za bardzo co jest normalne a co nie. Dlatego bardzo proszę doświadczone mamy o radę i opinie. Niektóre z Was mają już dzieci miesięczne wiec pewnie możecie podzielić się doświadczeniami. Chodzi mi o rozwój dziecka. Oglądałam na you tubie filmiki co powinno potrafić miesięczne dziecko i martwi mnie, że moja córa nie robi wielu rzeczy. Wiem, że dzieci rozwijają się w swoim tempie, że nie ma co panikować, ale z drugiej strony w wielu książkach i poradnikach brak pewnych umiejętności jest uznawany za sygnał niepokojący. U sama nie wiem czy powinnam iść do lekarza czy wyluzować. No i tak moja mała nie słucha kiedy do niej mowie, tzn nie reaguje na głos,nie próbuje zlokalizować źródła hałasu czy dźwięku. Wiem, że słuch ma dobry, bo suszarka ja uspokaja, na nagły hałas robi odruch moro. Ale nie szuka skąd dźwięk dochodzi, kiedy do niej gadamy nie patrzy na nas. Tak samo nie widzi wzrokiem za twarzami czy zabawkami, nie wspominając o tym, że nie naśladuje naszej mimiki. Generalnie jak nie je i nie śpi to zazwyczaj krzyczy. Jest niespokojnym i nerwowym dzieckiem, raczej nie należy do tych wesołych i pogodnych. Taki mały nerwus. Nie gluzy tez jeszcze. Czasem powie a czy e ale to sporadycznie, nie tak żeby sobie gadać po swojemu.. Dziewczyny z mniej więcej miesięcznym i maluchami, jak to u Was wygląda?
małaMyszka lubi tę wiadomość
Ewa123