X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja chodzę normalnie z małym...bylismy juz w Tesco i galerii vivo i nic małemu nie jest a spal.

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona my nie chodzimy bo mąż nie pozwala, ale swoja drogą to przy upałach sie boje bo róznica temperatur, klimaaa

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, ja póki co nie chodzę po galeriach z Małym, bo myślę, że to za dużo bodźców dla noworodka (światło, klima, muzyka, pełno ludzi itp). Może jak skończy miesiąc to pójdę.
    Ty masz już starsze dziecko, więc może już można pójść :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 10:02

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata powiedz to mojemu męzowi :D

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - wiem, że ty też (tak jak ja) karmisz Julke na leżąco. Czy ona przez całe karmienie leży na boku? Brzuszek do brzuszka? Bo ja Laurke tak układam, ale nie minie chwila, a Ona już na pleckach leży, ja Ją znowu na bok, a Ona za chwilę znowu na plecy i tak je.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 10:18

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Agaata powiedz to mojemu męzowi :D

Migotka, a może dasz radę sama na trochę wyskoczyć i nie brać dziecka? Powiem Ci szczerze, że w sumie zgadzam się z Twoim mężem i jak się da nie brać dziecka do CH to bym tego unikała.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maadzik jakie piekne malenstwo :-)

Ainer sliczne coreczki, podobne , mysle ze maja te same usteczka :-)

Neyla , twoja zlosc jest zrozumiala , jeszcze trochę wytrzymaj , juz blizej niz dalej :-) wiem ze latwo jest mówic jak się nie czeka ale trzymam kciuki!

Ona ja tez chodze na zakupy z mala, chociaz to wyprawa jednak czasem nie ma wyjscia ;-)

ainer85, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas się wybrać do poradni laktacyjnej :/ w dzień jakoś idzie ale w nocy mam ochotę skoczyć przez balkon. Maja ssie kilka razy i zasypia, próbuję ją rozbudzać ale i tak co chwilę to samo. Jak już zaśnie jak suseł to biorę ją lekko w pion żeby się odbiło ona się budzi i takie błędne koło :/ Nie może chwycić brodawek, cycki mi urosły i stwardniały i chyba brodawki są przez to mniejsze i ciężej jej złapać. Dokarmiałam dziś w nocy butlą to spiła 20ml, zacznę chyba ściągać swój pokarm zamiast mm. Sama już nie wiem, może pozycja jej nie pasuje do karmienia..Mam nadzieje że trafię na kogoś kompetentnego w poradni.

Paula mąż nie może wyjść z podziwu że daje radę bo on po 1 nocy ledwo żył a ja śpię po 5-6h na dobę. Troszkę jest zły i przerażony że dziecka nie da się zaprogramować i nie działa tak jak on by chciał że nakarmię i ona idzie grzecznie spać.

Paula_071, małaMyszka, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla doskonale Cię rozumiem, znajdz kochana zajęcie bo zwariujesz. Musisz w czymś utopić myśli. Nie ma rady na poród dzidzia sama o tym decyduje, długo nie mogłam się z tym pogodzić, dotarło to do mnie kilka dni przed porodem.

Neyla, zuzka.mom, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka je karmię tylko mm. U nas zmiana mleka będzie na pewno w tym tygodniu po wizycie bo prócz kolek jest mega ulewanie no i wysypka skorna.
    Jakim mlekiem karmisz? Ile i co ile?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka, bebikiem, wypija 120ml , co 3 godziny, czasem dłuzej jak przysnie lub w nocy ale nie daje czesciej niz co 3h

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile kolka trwa u WAS ? płacz jest cały czas czy tylko w okreslonych godzinach?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Magda teraz tylko cierpliwosc i spokoj i kp pojdzie dobra droga. Chyba kazda z as przerabiala to co opisujesz ja tez. Byly momenty ze maly lapiac sutka ja kllam pod nosem ile sie dalo z bolu ale dalam rade.
    Obie musicie sie siebie nauczyc.

Zakupy z dzieckiem to u nas nie problem. Caly czas spi. A bodzcow tez sie musi nauczyc.

Nocki mam ostatnio katastrofalne. Nie wiem ile spie 3? 4? godziny? Cycki po nocce puste a ssak moglby ssac nawet co godzine.

• niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Niecierpliwa - wiem, że ty też (tak jak ja) karmisz Julke na leżąco. Czy ona przez całe karmienie leży na boku? Brzuszek do brzuszka? Bo ja Laurke tak układam, ale nie minie chwila, a Ona już na pleckach leży, ja Ją znowu na bok, a Ona za chwilę znowu na plecy i tak je.

Wiesz roznie to bywa, jak mi sie obraca na plecy tak jak wlasnie w tej chwili mi robi to wkladam jej za plecy to co mam pod reka, patrz kocyk :P

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:

U nas to samo :-) jak nie piszczy to tak ja karmie tzn lezy na pleckach z glowka odwrocona

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:

U nas najczesciej o 21 i trwa ok 30-45 minut atak, wczoraj suszarka ja uspokoilismy. W ciagu dnia sa to pojedyncze ataki bolu, najczesciej podczas karmienia. Duze nadzieje wiaze, ze zmiana espumisanu 40 na 100 i czekam na termofor. Za tydzien mam dostac niemieckie kropelki, nazwy nie pamietam, ale podobno skuteczniejsze niz sabsimplex

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 my wczoraj pierwszy raz bylismy z Julka na zakupach w CH. Niedosc, ze cale przespala to jeszcze po powrocie spala 2h ;)

Magda.sz 6h snu na dobe???? Z Ciebie to szczesciara ja tak max 4h i tak od miesiaca, a w ciagu dnia za cholere zasnac nie umiem

0na88, Zetka, Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    W dzień placze i sie pręży ale to takimi etapami a czasami od 17-23 placz,prezenie i daje infakol i widzę ze nie są takie intensywne jak wtedy. Nie placze tyle czasami na rękach uśnie

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na ataki placzu dziala tylko cycus inaczej nie da sie syna uspokoic...

Weridiana, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Czas się wybrać do poradni laktacyjnej :/ w dzień jakoś idzie ale w nocy mam ochotę skoczyć przez balkon. Maja ssie kilka razy i zasypia, próbuję ją rozbudzać ale i tak co chwilę to samo. Jak już zaśnie jak suseł to biorę ją lekko w pion żeby się odbiło ona się budzi i takie błędne koło :/ Nie może chwycić brodawek, cycki mi urosły i stwardniały i chyba brodawki są przez to mniejsze i ciężej jej złapać. Dokarmiałam dziś w nocy butlą to spiła 20ml, zacznę chyba ściągać swój pokarm zamiast mm. Sama już nie wiem, może pozycja jej nie pasuje do karmienia..Mam nadzieje że trafię na kogoś kompetentnego w poradni.

Paula mąż nie może wyjść z podziwu że daje radę bo on po 1 nocy ledwo żył a ja śpię po 5-6h na dobę. Troszkę jest zły i przerażony że dziecka nie da się zaprogramować i nie działa tak jak on by chciał że nakarmię i ona idzie grzecznie spać.

Ma gda, tak jak Cassie napisala wszystkie przez to przechodzimy. Czasem jest latwiej, a czasem nie.
    Co do odbijania jesli zawsze się budzi sprobuj polozyc ja na boczku po karmieniu, wtedy nawet jak uleje to na lozeczko, nie zakrztusi sie.
    twarde piersi to nadmiar pokarmu i tak jak mowisz odciagaj trochę, az poczujesz ulge, miekka brodawke malenstwo latwiej chwyci.
    I przystawiaj , nawet co chwilę, az sie wszystko unormuje

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 1972 1973 1974 1975 1976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ