X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps dziewczyny leci z Was jeszcze? Bo mnie już coś trafia. Czasami pół dnia nic, a później mnie zalewa. Wydaje mi się że długo strasznie to trwa. Już mam dość podpach, wkładek i tych innych gowien.

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Ps dziewczyny leci z Was jeszcze? Bo mnie już coś trafia. Czasami pół dnia nic, a później mnie zalewa. Wydaje mi się że długo strasznie to trwa. Już mam dość podpach, wkładek i tych innych gowien.
    Ze mnie tez leci:( masakra jakas:/

małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam nakladki z medeli- teraz jak mam nawal pokarmu, mamy problem z przystawianiem, ale ratuja mnie nakladki

małaMyszka, apaczka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz leci raz nie, raz brazowo raz czerwono raz wcale. Raz mnie tak zalalo ze musialam sie cala przebrac.
    Ale i tak to co leci to nic w porownaniu do poprzednich pologow.

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Jak ladnie!!
    Wow!!!cudne!!!
    Przyjedz do mnie i uczesz mnie tak na chrzciny :)

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w jakiej temp pierzecie ciuszki dzieci? Ja wrzucałam na 60 stopni, ale okazuje się, że mleko się nie spiera, wszędzie tam gdzie mała ulała są żółte plamy. Jak to prać, żeby nie było plam? Wyższa temp, namaczanie czy co?

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys piore w jelpie w 40° i wszystko schodzi.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny, w jakiej temp pierzecie ciuszki dzieci? Ja wrzucałam na 60 stopni, ale okazuje się, że mleko się nie spiera, wszędzie tam gdzie mała ulała są żółte plamy. Jak to prać, żeby nie było plam? Wyższa temp, namaczanie czy co?

U mnie ciuszki sa prane kazdego dnia recznie. Mi by sie nie chcialo, ale moja mamuska robi to na ochotnika, bo twierdzi ze pralki dla paru sztuk nie oplaca sie puszczac, a czekac na zapelnienie pralki to bysmy chyba 2 tygodnie czekali ;)

• lys Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    U mnie ciuszki sa prane kazdego dnia recznie. Mi by sie nie chcialo, ale moja mamuska robi to na ochotnika, bo twierdzi ze pralki dla paru sztuk nie oplaca sie puszczac, a czekac na zapelnienie pralki to bysmy chyba 2 tygodnie czekali ;)

ja piorę średnio co drugi dzień, fakt pralka z ciuszkami małej jest w połowie pusta, ale wolę tak, niż właśnie czekać aż się nazbiera

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Lys piore w jelpie w 40° i wszystko schodzi.

No to sprawdzę jelpa, mam akurat próbki. Do tej pory prałam w bobini bo mi zapach pasuje.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy na spacerze w Puszczy Niepołomickiej. Czuję się nadal fajnie, skurcze są co jakiś czas (nie noszę zegarka, więc nie wiem jak często, ale nie regularnie).
    Zuzka, skurcze można czuć podobno różnie: jako ból "okresowy", ból w krzyżach itd. Moje nie bolą za bardzo, a polegają na tym, że brzuch mi się spina. Łatwo to odróżnić od ruchu dziecka, bo ruch się rusza ;) i czuję w jakimś jednym miejscu łapkę czy coś, a brzuch jest miękki i nie boli. Skurcz usztywnia całą macicę, jak się dotknie brzucha jest bardzo twardy i to może też poznać osoba trzecia. No i mając coś bardzo dużego i twardego w brzuchu czuć pewien dyskomfort przy ruchu, takie spięcie.

zuzka.mom, Neyla, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    My dziś byliśmy na spacerze w Puszczy Niepołomickiej. Czuję się nadal fajnie, skurcze są co jakiś czas (nie noszę zegarka, więc nie wiem jak często, ale nie regularnie).
    Zuzka, skurcze można czuć podobno różnie: jako ból "okresowy", ból w krzyżach itd. Moje nie bolą za bardzo, a polegają na tym, że brzuch mi się spina. Łatwo to odróżnić od ruchu dziecka, bo ruch się rusza ;) i czuję w jakimś jednym miejscu łapkę czy coś, a brzuch jest miękki i nie boli. Skurcz usztywnia całą macicę, jak się dotknie brzucha jest bardzo twardy i to może też poznać osoba trzecia. No i mając coś bardzo dużego i twardego w brzuchu czuć pewien dyskomfort przy ruchu, takie spięcie.

U mnie jak już to ból okresowy i ból szyjki, plus miednica i wszystko razem ;-) z brzuchem mam problem żeby odróżnić bo moja Mała jest tak delikatna, że same jej ruchy często myle z napięciem brzucha. Wczoraj wieczorem czułam lekkie skurcze, ale trwały kilka sekund, powtarzały się pare razy po sobie a później takie serie 3 razy co 20min. Więc to jeszcze nie to...

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tam się dzieje. Ale nie bój się, jest ciąża to i poród będzie. Wszystko w swoim czasie.

Ja mam dziś termin wg USG, we wtorek wg owulacji, a w piątek wg terminu miesiączki. Ciekawe, jaki będzie termin wg mojej córeczki :) Pewnie ma te wszystkie wyliczenia głęboko w swojej małej dupce.

niecierpliwa, Neyla, lys, zuzka.mom, magda sz, Weridiana, ainer85, witaminkab, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piore 90 stopni jasne ciuchy w jeleniu, 60 stopni kolorowe. Co drugi dzie pralka pelna, body ze trzy,cztery dziennoe bo uleje, pieluchy...

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też stosuje nakładki Medeli, są drogie ale bardzo fajne. Mi odpowiadają dużo bardziej niż Avent. U nad pierwsze sukcedy -małą udaje się przystawić do piersi (z nakładkami) i zaczyna coraz ładniej ssać :-) no i dzisiaj cały dzień na moim mleku :-)

Zetka, Hermiona, mamasia, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz - Maja jest śliczna! :)

magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co mi zaproponowali jak juz lezalam na stole gotowa do cc?ze moze bym nie chciala sterylizacji...ze niby po trzech cesarkach jakbym zaszla w ciaze to by bylo bardzo ale to bardzo ryzykowne i mozna temu przeciwdzialac. ja nie planuje na ten moment wiecej dzieci, ale grzecznie podziekowala bo moze za kilka lat bedziemy chcieli jedno dziecko wiecej(jestesmy mlodzi_26 lat)i moze medycyna sie posunie do przodu i nie bedzie to az tak ryzykowne. a pozantym duzo kobiet ma wiecej niz trzy cesarki i jakos zyja

• mamasia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Wczoraj cały dzień nic,a dziś od.rana znów skrzepki :-/

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Coś tam się dzieje. Ale nie bój się, jest ciąża to i poród będzie. Wszystko w swoim czasie.

Ja mam dziś termin wg USG, we wtorek wg owulacji, a w piątek wg terminu miesiączki. Ciekawe, jaki będzie termin wg mojej córeczki :) Pewnie ma te wszystkie wyliczenia głęboko w swojej małej dupce.

U mnie dziś termin z miesiączki stuknął a wg USG 31.08.. więc Malutka ma jeszcze chwilę, tak jak zresztą u Ciebie. Pozostaje Nam cierpliwie czekać :-)

Weridiana, Neyla, Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka a te nakładki z Medeli są miękkie? ja mam z aventu ale Maja ich nie lubi, są sztywne jak smok z butli. Zagryzam zęby jak ją karmię bo boli, w nakładkach nie idzie więc muszę kupić jakieś inne.

A i mam jeszcze pytanie jakie dokumenty dostałaś przy wypisie? Książeczkę zdrowia dziecka, kartę szczepień, zaświadczenie o macierzyńskim, skierowanie do USC. Mój wypis był w sobotę i statystyka medyczna nieczynna no a położna która dawała mi wypis nic nie powiedziała czy mamy się tam zgłosić czy nie po jakieś dokumenty.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1970 1971 1972 1973 1974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ