SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Neyla wrote:Znając życie pewnie będę ostatnia...
latte też już miała CC
Mowisz tak samo jak jaja juz sie pogodzilam ze bede wrzesniowka bo u mnie totalna cisza... nawet czop nie zaczal odchodzic... takze wiesz nie jestes sama
Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny te bole miednicy,spojenia, odchodzace czopy, to wszytsko znak ze szyjka sie rozwiera , takze badzcie czujne:)
Straczka - matko az mi lzy stanely w oczach, dobrze ze wsyztsko sie ssczesliwie skonczylo.ciesz sie malenstwem teraz.
Pati - wspolczuje trudnego porodu, oszczedzaj sie, ale tak jak piszesz nagroda, ktora lezy kolo ciebie i piekniee ssie piers, jest warta kazdego cierpienia.
Kurcze a przy takim ulozeniu dziecka nie powinni ci zrobic cc????
Kochsane czy wasze dzieci tez maja czesto czkawke????moja ma za kazdym razem jak pieluche zmieniasmy.
I jak usypiaja wam dzieci??? Przy piersi, podczas odbijania czy po prostu niespiace odkladacie do lozeczka i same zasypiaja???
małaMyszka, zuzka.mom lubią tę wiadomość
-
Zabka ja tez mam problem z czkawka. Maly najczesciej zasypia przy cycu. Czekam 10-15 min i dopiero odkladam go do lozka. Czasem jak biore go do odbicia to zasnie. Tez chwile czekam bo potrafi ulac lub sie zakrztusic.
zabka11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnychcebycmama wrote:Nie martw się, ja będę ostatnia.
ja też nadal w dwupaku Dziewczyny.. tylko u mnie nawet skurczy nie ma, tzn. wczoraj wieczorem coś czułam ale czy ja wiem, czy to był skurcz? bardziej uczucie jakby się Malutka wwiercała w szyjkę i przy tyn mega nacisk na odbyt. To jest mój problem, nie wiem jak powinny wyglądać skurczemałaMyszka, jesslin87, Neyla, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Kochane a gdzie kupowalyscie laktator, na necie?w aptece?
-
nick nieaktualnyOfka wrote:Kochane a gdzie kupowalyscie laktator, na necie?w aptece?
Mimo, że nie mam okazji go jeszcze używać to kupowałam a necie, Chicco, ręczny. Nastawiam się na to, że będę karmić piersią bez problemu, a w takiej sytuacji ręczny podobno w zupełności wystarczy. U mnie pewnie będzie wykorzystywany jak u malejMyszki, od pazdziernikamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Karola, jesteś 1.5 doby po cc to trudno żeby Ci mleko płynęło strumieniami
Ja zaczęłam lepiej chodzić w 3 dobie po cc, a już całkiem dobrze jakieś 5 dni po operacji.
Pokarm zaczął mi się produkować tak poważnie w 3 dobie po cc, wyszłam do domu i miałam nawał, wcześniej leciały jakieś kropelki siary, ale przecież dziecko na początku ma żołądek wielkości ziarnka grochu i więcej nie potrzebuje. Nie dokarmiałam mm, wszystko się samo rozkręciło. Nie podawałam nic poza piersią na żądanie.
Tak jak ja i tak samo polozne w szpitalu twierdzily. 1 dobe dziecko spi a 2 przystawiasz kiedy tylko chce... kolo 3-4 doba i nawal...u mnie wczoraj po poludniu pojawil sie nawal czyli w 3 dobie. W szpitalu mimo iz mialam suszw w piersiach nie podawalam mm bo polozne mowily ze poki dziecko chce ssac to nie trzeba. Bo jak jest ssanie to i mleko sie pojawi.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Agata u mnie 3 doba i lipa nadal z KP
w szpitalu kazali mi dokarmiać MM bo mała straciła 10% po 2 dobie jadąc tylko na piersi i nie miałam wyboru. W poniedziałek idę ją zważę do przychodni pogadam z jakimś doradcą jak się nie zmieni.
Na inflanckiej mozesz skorzystac z porady laktacyjnej i najlepiej wybrac sie do Pani Malgorzaty DamentkiFantastyczna osoba i nie jednej juz pomogla.
-
Ellena ja wlasnie z nia rozmawialam,mowila ze jak waga tak spada to musze dokarmiac dekikatnie bo jest to wskazanie medyczne. Ale mam jak najwiecej przykladac do cyca.
Pokarmu od dzis wiecej ale Maja po kilku min zasypia. Nie wiem czy sie najada, jak wczesniej nie mialam prawie noc to wisiala i godzine a teraz w druga strone.
Wlasnie sie jej ulalo, kurcze nie myslalam ze bedzie tyle praniab:)maaadzik1207, małaMyszka, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Ellena ja wlasnie z nia rozmawialam,mowila ze jak waga tak spada to musze dokarmiac dekikatnie bo jest to wskazanie medyczne. Ale mam jak najwiecej przykladac do cyca.
Pokarmu od dzis wiecej ale Maja po kilku min zasypia. Nie wiem czy sie najada, jak wczesniej nie mialam prawie noc to wisiala i godzine a teraz w druga strone.
Wlasnie sie jej ulalo, kurcze nie myslalam ze bedzie tyle praniab:)
Magda skoro zasypia, a tymbardziej ulewa to znaczy, ze sie najadaNo, a to ze dziecko w szpitalu spada z wagi to przeciez normalne...
-
nick nieaktualnyMagda 10%wagi ktora spada po urodzeniu jest naturalne u kazdego noworodka. Powyzej 12% to juz spadek patologiczny i trzeba dokarmiac.
Skoro je i jej sie uleje to nie ma sensu dokarmiac bo brzuszek jest pelny wystarczajaco.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ją mam laktator Tommy tippee, zamowilam na allegro razem z butelka pojemnikiem na mleko i pojemnikiem do wyparzania. Zapłaciła chyba 78 zl, i jak na moje wymagania jest ok. Używałam go raptem dwa razy jak miałam nawal. Ale ciągnie dobrze bo aż mi krew poszla z sutka. Co do wkładek laktacyjnych to uzywam aventu wielokrotnego użytku. Wrzucam do pralki i tyle. Nie wiem jak Wy ale mi ciągle leci z cycow, jednym karmie a z drugiego też leci. I przy karmieniu Blany miałam tak do końca, więc z oszczędności zamowilam te aventu.