X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    http://i59.tinypic.com/2ikbqzn.jpg

moj chomiczek:)

mi się nie wyświetla :(

małaMyszka lubi tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta aplikacja się po prostu nazywa karmienie piersią :)

małaMyszka, Cassie_DE lubią tę wiadomość

Ewa123
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2ikbqzn.jpg

jesslin87, Neyla, małaMyszka, mamasia, Weridiana, Paula_071, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Znając życie pewnie będę ostatnia... :(

latte też już miała CC

Mowisz tak samo jak ja :) ja juz sie pogodzilam ze bede wrzesniowka bo u mnie totalna cisza... nawet czop nie zaczal odchodzic... takze wiesz nie jestes sama :)

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, tak lepiej:) przepraszam za rozmiar

• Ofka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    O widzisz to ja takiej w Smyku nie widziałam...
    Kupilam na allegro poduszka niemowleca sassy. Moglaby byc wyzsza troche.

tb73i09k881y3sjt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te bole miednicy,spojenia, odchodzace czopy, to wszytsko znak ze szyjka sie rozwiera , takze badzcie czujne:)

Straczka - matko az mi lzy stanely w oczach, dobrze ze wsyztsko sie ssczesliwie skonczylo.ciesz sie malenstwem teraz.

Pati - wspolczuje trudnego porodu, oszczedzaj sie, ale tak jak piszesz nagroda, ktora lezy kolo ciebie i piekniee ssie piers, jest warta kazdego cierpienia.
    Kurcze a przy takim ulozeniu dziecka nie powinni ci zrobic cc????

Kochsane czy wasze dzieci tez maja czesto czkawke????moja ma za kazdym razem jak pieluche zmieniasmy.

I jak usypiaja wam dzieci??? Przy piersi, podczas odbijania czy po prostu niespiace odkladacie do lozeczka i same zasypiaja???

małaMyszka, zuzka.mom lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka moj zasypia przy cyc. Czkawke ma 3 razy dziennie. W brzuchu tez mial tak czesto.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja tez mam problem z czkawka. Maly najczesciej zasypia przy cycu. Czekam 10-15 min i dopiero odkladam go do lozka. Czasem jak biore go do odbicia to zasnie. Tez chwile czekam bo potrafi ulac lub sie zakrztusic.

zabka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ofka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a gdzie kupowalyscie laktator, na necie?w aptece?

tb73i09k881y3sjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Nie martw się, ja będę ostatnia. :-)

ja też nadal w dwupaku Dziewczyny.. tylko u mnie nawet skurczy nie ma, tzn. wczoraj wieczorem coś czułam ale czy ja wiem, czy to był skurcz? bardziej uczucie jakby się Malutka wwiercała w szyjkę i przy tyn mega nacisk na odbyt. To jest mój problem, nie wiem jak powinny wyglądać skurcze :-P

małaMyszka, jesslin87, Neyla, Weridiana lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja jeszcze nie kupilam. Mysle, ze jak zaczne od pazdziernika zajecia to kupie, zeby maz mogl dac malemu jesc

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:

Mimo, że nie mam okazji go jeszcze używać to kupowałam a necie, Chicco, ręczny. Nastawiam się na to, że będę karmić piersią bez problemu, a w takiej sytuacji ręczny podobno w zupełności wystarczy. U mnie pewnie będzie wykorzystywany jak u malejMyszki, od pazdziernika ;-)

• Ellena Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Karola, jesteś 1.5 doby po cc to trudno żeby Ci mleko płynęło strumieniami :-)

Ja zaczęłam lepiej chodzić w 3 dobie po cc, a już całkiem dobrze jakieś 5 dni po operacji.

Pokarm zaczął mi się produkować tak poważnie w 3 dobie po cc, wyszłam do domu i miałam nawał, wcześniej leciały jakieś kropelki siary, ale przecież dziecko na początku ma żołądek wielkości ziarnka grochu i więcej nie potrzebuje. Nie dokarmiałam mm, wszystko się samo rozkręciło. Nie podawałam nic poza piersią na żądanie.

Tak jak ja i tak samo polozne w szpitalu twierdzily. 1 dobe dziecko spi a 2 przystawiasz kiedy tylko chce... kolo 3-4 doba i nawal...u mnie wczoraj po poludniu pojawil sie nawal czyli w 3 dobie. W szpitalu mimo iz mialam suszw w piersiach nie podawalam mm bo polozne mowily ze poki dziecko chce ssac to nie trzeba. Bo jak jest ssanie to i mleko sie pojawi.

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Agata u mnie 3 doba i lipa nadal z KP :/ w szpitalu kazali mi dokarmiać MM bo mała straciła 10% po 2 dobie jadąc tylko na piersi i nie miałam wyboru. W poniedziałek idę ją zważę do przychodni pogadam z jakimś doradcą jak się nie zmieni.

Na inflanckiej mozesz skorzystac z porady laktacyjnej i najlepiej wybrac sie do Pani Malgorzaty Damentki ;) Fantastyczna osoba i nie jednej juz pomogla.

qb3co7ese836ar93.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena ja wlasnie z nia rozmawialam,mowila ze jak waga tak spada to musze dokarmiac dekikatnie bo jest to wskazanie medyczne. Ale mam jak najwiecej przykladac do cyca.
    Pokarmu od dzis wiecej ale Maja po kilku min zasypia. Nie wiem czy sie najada, jak wczesniej nie mialam prawie noc to wisiala i godzine a teraz w druga strone.
    Wlasnie sie jej ulalo, kurcze nie myslalam ze bedzie tyle praniab:)

maaadzik1207, małaMyszka, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ellena ja wlasnie z nia rozmawialam,mowila ze jak waga tak spada to musze dokarmiac dekikatnie bo jest to wskazanie medyczne. Ale mam jak najwiecej przykladac do cyca.
    Pokarmu od dzis wiecej ale Maja po kilku min zasypia. Nie wiem czy sie najada, jak wczesniej nie mialam prawie noc to wisiala i godzine a teraz w druga strone.
    Wlasnie sie jej ulalo, kurcze nie myslalam ze bedzie tyle praniab:)

Magda skoro zasypia, a tymbardziej ulewa to znaczy, ze sie najada :) No, a to ze dziecko w szpitalu spada z wagi to przeciez normalne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 10%wagi ktora spada po urodzeniu jest naturalne u kazdego noworodka. Powyzej 12% to juz spadek patologiczny i trzeba dokarmiac.
    Skoro je i jej sie uleje to nie ma sensu dokarmiac bo brzuszek jest pelny wystarczajaco.

• apaczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po kilku minutach przy cycu też zasnęła a cyce pełne i musze odciągnąć. Właśnie działam z laktatorem . Mam nadzieję, że mam jutro pomogą w poradni :-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją mam laktator Tommy tippee, zamowilam na allegro razem z butelka pojemnikiem na mleko i pojemnikiem do wyparzania. Zapłaciła chyba 78 zl, i jak na moje wymagania jest ok. Używałam go raptem dwa razy jak miałam nawal. Ale ciągnie dobrze bo aż mi krew poszla z sutka. Co do wkładek laktacyjnych to uzywam aventu wielokrotnego użytku. Wrzucam do pralki i tyle. Nie wiem jak Wy ale mi ciągle leci z cycow, jednym karmie a z drugiego też leci. I przy karmieniu Blany miałam tak do końca, więc z oszczędności zamowilam te aventu.

v40cu9h.png
‹‹ 1969 1970 1971 1972 1973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ