X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze 22.sierpnia o godz 3.45 ostatecznie prze CC przyszedl na świat Patryk 3170g 57cm 10 pkt

niecierpliwa, Neyla, Martucha86, magda sz, Hermiona, psioszka11, jesslin87, Weridiana, apaczka, Cassie_DE, ainer85, Paula_071, Andzia 34, AgaSad, małaMyszka, 5ylwia, Zetka, mamasia, witaminkab, Maniuś, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska gratulacje! Dlaczego skonczylo sie cc??

małaMyszka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam mezowi butle whisky i dzis ma pic az padnie i mlodej pepek odleci!! :P

Weridiana, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Aska gratulacje! Dlaczego skonczylo sie cc??
    Niewiele pamiętam ale tętno małemu spadało drastycznie wraz z moimi skurczami i nagle zlecialo się pelno osób i juz kompletnie nie wiedzialam co się dzieje ... ale Patryk jest wspanialy tylko by na cycu wisial a tam jeszcze malo co

niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka, Zetka, witaminkab, gosia.b lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele, ale miałam noc... zasnęłam o 5 rano. Cały czas bóle miesiączkowe i z krzyża, a jak po 4 poszłam do wc to wszystko ustało! Cholera, a już myślałam, że się rozkręcą, bo momentami, aż wymiotować się chciało - takie intensywne.

Kurna...31.08 kolejna wizyta...i znowu pewnie masaż szyjki.

Julia masz 7 dni na wyjście...!

Gratulacje dla świeżych mam :) (zazdraszczam)

jesslin87, lys, jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczy u nas ostanio kongo z niczym sie nie wyrapiam na nic nie mam czasu.. jeszcze ci nahalni goście mam dośći już w tym tygodniu dwa razy zdażyło sie że zotastali na noc na szczeście za 3 razem mój mąż się sprzeciwił jak by tego było mało w czwartek dopadał mnie goracza 39 i bol piersi a od dwóch dni mały budzi nam sie o 1 w nocy i strasznie się prezy nie płacze tylko stęka kubki robi normalnie gazy tak samo oddaje tylko sie strasznie preży około 6 godziny zaczyna płakać i przed 8 zasypia.
    jak myśliscie czy mogom to być kolki ??

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kryzys nie wiem co mam robić może wy pomożecie otoz mam plaskie brodawki maly nie moze chwycic bo ma jeszcze nawyk trzymania jezyczka u góry przy podniebieniu wiec nie zassysa cyca probowaly 3 położne na rozne sposoby mi go nakladac na cycka marny skutek on się denerwowal byl wrzask jak chwycil memlal i wypluwal i zasypial jak beton tal wiec w ruch laktator i male dokarmianie mm ja kupilam nakladki i z nakladkami jest ty trochę lepiej bo chwyta jak zassie ciumka 10 min i zasypia zjadajac moze z 10 ml moze. Tak wiec laktstor odciaganie dawamie jak za malo to mm i takie błędne koło od wczoraj w ogole nie mecze go ani siebie i nie dostawilam ale baaaaaardzo bym chciala
    Doradzcie coś bo zwariuje. Jaki system mam opracowac co najpierw robić help

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    Melduje ze 22.sierpnia o godz 3.45 ostatecznie prze CC przyszedl na świat Patryk 3170g 57cm 10 pkt

gratulacje

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia wielkie gratulacje :)

Kurczę kusi mnie na spacerek z małą, boję się ale pogoda wydaje się być idealna nie za zimno, nie za ciepło. Mamuśki proszę o radę w co mam ubrać małą? Body, pajacyk i kocyk?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki gratulacje! 1 strona wygląda ladnie juz...zodtalo tak nie wiele dzieciaczków w brzuszkach:)

U nas kolki mniej choc sie pojawiają.

Ktos pisal o mleku nutramigen to powiem tylko tyle ze to mleko jest na skaze a nie na nietolerancję laktozy. Wiec lepiej zróbcie badania bo szkoda by i to mleko efektów nie dawalo. My mamy specjalne mleko jeszcze nam zostalo po drugim synku ale to tylko za zgoda alergologa.

Polecam kropelki infakol nam pomaga na skaze i brzuszek choc jak wiadomo jes ciężko ale lepiej noz po espunisanie czy delikolu.

Magda u nas 26st ale pochmurno i zakładam nocy i pol śpioch lub body i spodenki na szelkach :)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam fotki więc wrzucam po zaraz spacer i moi rodzice przyjeżdżają do jutra.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ccf774a94af.jpg

Karoliny -Pola jest bardzo podobna :) heh chyba mają jednego ojca(podejrzewam że któryś z kurierów) te nasze dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:26

niecierpliwa, apaczka, Weridiana, Cassie_DE, ainer85, Neyla, lys, jasmine89, małaMyszka, Hermiona, Katarka, mamasia, witaminkab, Maniuś, Martucha86, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Asia wielkie gratulacje :)

Kurczę kusi mnie na spacerek z małą, boję się ale pogoda wydaje się być idealna nie za zimno, nie za ciepło. Mamuśki proszę o radę w co mam ubrać małą? Body, pajacyk i kocyk?

Moja dzis ma body na dlugi rekaw i polspiochy, a na glowie chustke ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 12:23

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Mam kryzys nie wiem co mam robić może wy pomożecie otoz mam plaskie brodawki maly nie moze chwycic bo ma jeszcze nawyk trzymania jezyczka u góry przy podniebieniu wiec nie zassysa cyca probowaly 3 położne na rozne sposoby mi go nakladac na cycka marny skutek on się denerwowal byl wrzask jak chwycil memlal i wypluwal i zasypial jak beton tal wiec w ruch laktator i male dokarmianie mm ja kupilam nakladki i z nakladkami jest ty trochę lepiej bo chwyta jak zassie ciumka 10 min i zasypia zjadajac moze z 10 ml moze. Tak wiec laktstor odciaganie dawamie jak za malo to mm i takie błędne koło od wczoraj w ogole nie mecze go ani siebie i nie dostawilam ale baaaaaardzo bym chciala

Probuj z nakladkami, albo przed karmieniem odpal na chwile laktator, zeby wyciagnal sutki. Nie jesterg w stanie ocenic ile dziecko wyssa przez 10 minut ;) Czytalam, ze dziecko potrafi wyciagnac 30 ml wiecej niz laktator, wiec dodaj 30 ml do tego co sciagniesz w 10 minut ;)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) mam do Was pytanie, czy któraś z Was miała sytuację, że na usg połówkowym dziecko było pupą na świat ułożone i już się nie obróciło? Bo ja właśnie po usg połówkowym jestem i dzidzia pięknie sobie tam siedzi właśnie w takiej pozycji. W pierwszej ciąży syn od samego początku był główką na świat i pozycji w ogóle nie zmienił do samego końca i trochę się boję, że to już też może nie zmienić. W takim wypadku to tylko cc? Dzięki z góry za info.

7w3d 💔
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nakladki MAM moze sa zle kurde nie wiem już sama zaraz się poplacze

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    po pierwsze spokojnie, musisz do tego spokojnie na trzeźwo podejść, jeśli chcesz karmić piersią, to musisz przystawiać dziecko do piersi, inaczej się nie nauczy, choćby było mega uzdolnione. Po drugie skąd wiesz ile ono wypija? może przez te 10 min zjada tyle ile mu potrzeba? skoro potem ładnie zasypia i bez płaczu tzn się najadło. Po 3 wyciągaj sobie te brodawki albo ręcznie albo laktatorem przez przystawieniem dziecka i dpiero na taką wyciągniętą "nakładaj" dziecko. Musi załapać, trochę prób pewnie będzie trzeba i płączu i nerwów, ale próbuj do skutku.

Jeśli chcesz karmić piersią to nie dokarmiaj mm bo z laktacji raz dwa będą nici, wiem to z doświadczenia. Także, wytrwałości i walcz.

małaMyszka, Hermiona, Paula_071 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej :) mam do Was pytanie, czy któraś z Was miała sytuację, że na usg połówkowym dziecko było pupą na świat ułożone i już się nie obróciło? Bo ja właśnie po usg połówkowym jestem i dzidzia pięknie sobie tam siedzi właśnie w takiej pozycji. W pierwszej ciąży syn od samego początku był główką na świat i pozycji w ogóle nie zmienił do samego końca i trochę się boję, że to już też może nie zmienić. W takim wypadku to tylko cc? Dzięki z góry za info.

U mnie odt17tc byla glowka w dol, potem ok 25tc pupa, a 30 juz glowkowe ulozenie i tak zostalo

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine, Aska serdeczne gratulacje :-)! !!

Jasmine w uk szczepionka na gruzlice nie jest wszedzie obowiazkowa , tylko duze skupiska ludzkie np London, Luton bo lotnisko itd. Dobrze ze dostalas juz zaproszenie bo ja caly czas czekam na list. Dodam ze na wzw tez szczepia tylko ze wskazaniem.
    Z kolei szczpionki na pneumokoki rotawirusy które w PL sa wskazane to w uk sa obowiazkowe.

w czwartek przyjdzie health visitor to dopytam.

w przyszłości bede chciala zaszczepic jeszcze na ospe ale to juz prywatnie pewnie

jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Mam nakladki MAM moze sa zle kurde nie wiem już sama zaraz się poplacze

Mi polozna powiedziala jakie nakladki w jakim rozmiarze beda dla mnie najlepsze, sama tez bym nie wiedziala

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Mam pytanie do mam których pociechy skończyły 2 tygodnie. Czy karmicie najpierw jedna piersią aż do jej oproznienia a dopiero potem zmiana? Położna mówiła ze jeszcze teraz mogę karmić normalnie raz jedna raz druga ale potem trzeba karmić najpierw jedna i tyle razy aż będzie pusta i dopiero druga. I tu się rodzi moje mytanie. Skąd ja mam wiedzieć że pierś jest juz całkiem oprozniona?

Dzien dobry!
    My juz po spacerku :)

Lys odnosnie Twojego pytania. Karmie caly czas: jedno karmienie jedna piers. Nigdy nie podaje 2 podczas jednego karmienia.
    Syn sie najada.
    Czas karmienia max 20minut i wypluwa sutek.

Wystawiam mu od 3 dni buzie na slonce bo jednak ta cholerna zoltaczka ciagle w nim siedzi. Efekt dzisiaj manjuz tylko ciut ciut :) stara babcina szkola a jaka skuteczna.

małaMyszka, lys, Paula_071 lubią tę wiadomość

‹‹ 1967 1968 1969 1970 1971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ