SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduje ze 22.sierpnia o godz 3.45 ostatecznie prze CC przyszedl na świat Patryk 3170g 57cm 10 pkt
niecierpliwa, Neyla, Martucha86, magda sz, Hermiona, psioszka11, jesslin87, Weridiana, apaczka, Cassie_DE, ainer85, Paula_071, Andzia 34, AgaSad, małaMyszka, 5ylwia, Zetka, mamasia, witaminkab, Maniuś, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Aska gratulacje! Dlaczego skonczylo sie cc??
niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka, Zetka, witaminkab, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Ja pierdziele, ale miałam noc... zasnęłam o 5 rano. Cały czas bóle miesiączkowe i z krzyża, a jak po 4 poszłam do wc to wszystko ustało! Cholera, a już myślałam, że się rozkręcą, bo momentami, aż wymiotować się chciało - takie intensywne.
Kurna...31.08 kolejna wizyta...i znowu pewnie masaż szyjki.
Julia masz 7 dni na wyjście...!
Gratulacje dla świeżych mam(zazdraszczam)
jesslin87, lys, jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
hej dziewczy u nas ostanio kongo z niczym sie nie wyrapiam na nic nie mam czasu.. jeszcze ci nahalni goście mam dośći już w tym tygodniu dwa razy zdażyło sie że zotastali na noc na szczeście za 3 razem mój mąż się sprzeciwił jak by tego było mało w czwartek dopadał mnie goracza 39 i bol piersi a od dwóch dni mały budzi nam sie o 1 w nocy i strasznie się prezy nie płacze tylko stęka kubki robi normalnie gazy tak samo oddaje tylko sie strasznie preży około 6 godziny zaczyna płakać i przed 8 zasypia.
jak myśliscie czy mogom to być kolki ??małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Mam kryzys nie wiem co mam robić może wy pomożecie otoz mam plaskie brodawki maly nie moze chwycic bo ma jeszcze nawyk trzymania jezyczka u góry przy podniebieniu wiec nie zassysa cyca probowaly 3 położne na rozne sposoby mi go nakladac na cycka marny skutek on się denerwowal byl wrzask jak chwycil memlal i wypluwal i zasypial jak beton tal wiec w ruch laktator i male dokarmianie mm ja kupilam nakladki i z nakladkami jest ty trochę lepiej bo chwyta jak zassie ciumka 10 min i zasypia zjadajac moze z 10 ml moze. Tak wiec laktstor odciaganie dawamie jak za malo to mm i takie błędne koło od wczoraj w ogole nie mecze go ani siebie i nie dostawilam ale baaaaaardzo bym chciala
Doradzcie coś bo zwariuje. Jaki system mam opracowac co najpierw robić helpmałaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Mamuśki gratulacje! 1 strona wygląda ladnie juz...zodtalo tak nie wiele dzieciaczków w brzuszkach:)
U nas kolki mniej choc sie pojawiają.
Ktos pisal o mleku nutramigen to powiem tylko tyle ze to mleko jest na skaze a nie na nietolerancję laktozy. Wiec lepiej zróbcie badania bo szkoda by i to mleko efektów nie dawalo. My mamy specjalne mleko jeszcze nam zostalo po drugim synku ale to tylko za zgoda alergologa.
Polecam kropelki infakol nam pomaga na skaze i brzuszek choc jak wiadomo jes ciężko ale lepiej noz po espunisanie czy delikolu.
Magda u nas 26st ale pochmurno i zakładam nocy i pol śpioch lub body i spodenki na szelkachmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Obiecałam fotki więc wrzucam po zaraz spacer i moi rodzice przyjeżdżają do jutra.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ccf774a94af.jpg
Karoliny -Pola jest bardzo podobnaheh chyba mają jednego ojca(podejrzewam że któryś z kurierów) te nasze dziewczyny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:26
niecierpliwa, apaczka, Weridiana, Cassie_DE, ainer85, Neyla, lys, jasmine89, małaMyszka, Hermiona, Katarka, mamasia, witaminkab, Maniuś, Martucha86, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Asia wielkie gratulacje
Kurczę kusi mnie na spacerek z małą, boję się ale pogoda wydaje się być idealna nie za zimno, nie za ciepło. Mamuśki proszę o radę w co mam ubrać małą? Body, pajacyk i kocyk?
Moja dzis ma body na dlugi rekaw i polspiochy, a na glowie chustkeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 12:23
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Mam kryzys nie wiem co mam robić może wy pomożecie otoz mam plaskie brodawki maly nie moze chwycic bo ma jeszcze nawyk trzymania jezyczka u góry przy podniebieniu wiec nie zassysa cyca probowaly 3 położne na rozne sposoby mi go nakladac na cycka marny skutek on się denerwowal byl wrzask jak chwycil memlal i wypluwal i zasypial jak beton tal wiec w ruch laktator i male dokarmianie mm ja kupilam nakladki i z nakladkami jest ty trochę lepiej bo chwyta jak zassie ciumka 10 min i zasypia zjadajac moze z 10 ml moze. Tak wiec laktstor odciaganie dawamie jak za malo to mm i takie błędne koło od wczoraj w ogole nie mecze go ani siebie i nie dostawilam ale baaaaaardzo bym chciala
Doradzcie coś bo zwariuje. Jaki system mam opracowac co najpierw robić help
Probuj z nakladkami, albo przed karmieniem odpal na chwile laktator, zeby wyciagnal sutki. Nie jesterg w stanie ocenic ile dziecko wyssa przez 10 minutCzytalam, ze dziecko potrafi wyciagnac 30 ml wiecej niz laktator, wiec dodaj 30 ml do tego co sciagniesz w 10 minut
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
hej
mam do Was pytanie, czy któraś z Was miała sytuację, że na usg połówkowym dziecko było pupą na świat ułożone i już się nie obróciło? Bo ja właśnie po usg połówkowym jestem i dzidzia pięknie sobie tam siedzi właśnie w takiej pozycji. W pierwszej ciąży syn od samego początku był główką na świat i pozycji w ogóle nie zmienił do samego końca i trochę się boję, że to już też może nie zmienić. W takim wypadku to tylko cc? Dzięki z góry za info.
małaMyszka lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
aaaaga wrote:Mam kryzys nie wiem co mam robić może wy pomożecie otoz mam plaskie brodawki maly nie moze chwycic bo ma jeszcze nawyk trzymania jezyczka u góry przy podniebieniu wiec nie zassysa cyca probowaly 3 położne na rozne sposoby mi go nakladac na cycka marny skutek on się denerwowal byl wrzask jak chwycil memlal i wypluwal i zasypial jak beton tal wiec w ruch laktator i male dokarmianie mm ja kupilam nakladki i z nakladkami jest ty trochę lepiej bo chwyta jak zassie ciumka 10 min i zasypia zjadajac moze z 10 ml moze. Tak wiec laktstor odciaganie dawamie jak za malo to mm i takie błędne koło od wczoraj w ogole nie mecze go ani siebie i nie dostawilam ale baaaaaardzo bym chciala
Doradzcie coś bo zwariuje. Jaki system mam opracowac co najpierw robić help
Jeśli chcesz karmić piersią to nie dokarmiaj mm bo z laktacji raz dwa będą nici, wiem to z doświadczenia. Także, wytrwałości i walcz.małaMyszka, Hermiona, Paula_071 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:hej
mam do Was pytanie, czy któraś z Was miała sytuację, że na usg połówkowym dziecko było pupą na świat ułożone i już się nie obróciło? Bo ja właśnie po usg połówkowym jestem i dzidzia pięknie sobie tam siedzi właśnie w takiej pozycji. W pierwszej ciąży syn od samego początku był główką na świat i pozycji w ogóle nie zmienił do samego końca i trochę się boję, że to już też może nie zmienić. W takim wypadku to tylko cc? Dzięki z góry za info.
U mnie odt17tc byla glowka w dol, potem ok 25tc pupa, a 30 juz glowkowe ulozenie i tak zostalomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Jasmine, Aska serdeczne gratulacje
! !!
Jasmine w uk szczepionka na gruzlice nie jest wszedzie obowiazkowa , tylko duze skupiska ludzkie np London, Luton bo lotnisko itd. Dobrze ze dostalas juz zaproszenie bo ja caly czas czekam na list. Dodam ze na wzw tez szczepia tylko ze wskazaniem.
Z kolei szczpionki na pneumokoki rotawirusy które w PL sa wskazane to w uk sa obowiazkowe.
w czwartek przyjdzie health visitor to dopytam.
w przyszłości bede chciala zaszczepic jeszcze na ospe ale to juz prywatnie pewniejasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylys wrote:Mam pytanie do mam których pociechy skończyły 2 tygodnie. Czy karmicie najpierw jedna piersią aż do jej oproznienia a dopiero potem zmiana? Położna mówiła ze jeszcze teraz mogę karmić normalnie raz jedna raz druga ale potem trzeba karmić najpierw jedna i tyle razy aż będzie pusta i dopiero druga. I tu się rodzi moje mytanie. Skąd ja mam wiedzieć że pierś jest juz całkiem oprozniona?
Dzien dobry!
My juz po spacerku
Lys odnosnie Twojego pytania. Karmie caly czas: jedno karmienie jedna piers. Nigdy nie podaje 2 podczas jednego karmienia.
Syn sie najada.
Czas karmienia max 20minut i wypluwa sutek.
Wystawiam mu od 3 dni buzie na slonce bo jednak ta cholerna zoltaczka ciagle w nim siedzi. Efekt dzisiaj manjuz tylko ciut ciutstara babcina szkola a jaka skuteczna.
małaMyszka, lys, Paula_071 lubią tę wiadomość