SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaeN. wrote:Hej ho!
My po spacerze, noc w miarę. Mała zasnęła przed 22, obudziła się o 24 a potem o 2.Jest ok choć ostatnio dwie godziny potrafi leżeć w srodku nocy i gadać do siebie, nie płacze, ale ja już też wtedy nie śpię. I tak zasypia dopiero koło 5 nad ranem. No ale nie narzekam bo kolki chyba ustały póki co (tfu tfu aby nie zapeszyć|). Ofka ja mam chustę kółkową. Nosimy się bo łatwiej wtedy zrobić coś w domu. Nie muszę jej non stop nosić i przy niej siedzieć bo jest wciąż ze mną. Jak były upały to się nie nosiłyśmy bo za gorąco, ale teraz jest. ok.
W sobotę Marta skończyła 3 tygodniePozdrawiamy Was cioteczki. gratulujemy nowym mamusiom i czekamy na resztę dzieciaczków
Buziaki:*
zuzka.mom, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cassie_DE wrote:Ofka ja sie zastanawiam skad ta zmiana u dzieci ze nagle z przerwy co 3 4 godziny teraz pija co godzinke?
Moze jakis dynamiczny wzrost czy cos? Cholerka nie wiem.Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitaminkab wrote:Zuzka ja nie mam żadnych skurczy wiec ciężko mi coś powiedzieć o Twoich
Laura się nie odzywa, czyżby coś się działo?
witaminkab, ja sie zastanawiam czy to co czuje to na pewno skurczeczuje się jak obłąkana, jakbym nie wiedziała co sie dzieje z moim ciałem, albo po prostu doszukuje się we wszystkim jakiegoś objawu
dziś wyjmuje piłkę taką jak mają w szpitalach i będe kicać do końca dnia
witaminkab, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Okazalo sie ze ten laktator reczny to mam zle zalozony, siostra mi wykrecila suty i sciagnelam z jednego 60 ml. Ale boli jednak kurza twarz...
Laski a co gotujecie, bo cos cisza tylko kupa i mleko:)))
Siora kupila termomix, zazdroszcze jej troche ale nie dam 5 tysi za niego...
U mnie gotuje moj maz albo tesciowa i maz dostarcza. Moja mama sprzata i jedy git, tylko karze mi codziennie odkurzac psa wlosy. Ja nie mialam dziecka i mi sie nie chcialo a teraz...
Dzis wyjatkowo niezle sie czuje, bb sie ulatnia. Humor mi sie poprawil, bo juz myslelismy ze zepsul nam sie tv, juz prawie kupilismy nowy, maz niechcacy pirzgnął szuflada komody na ktorej stoi tv no i obraz zapapal. Okazalo sie ze kabel sie obluzowal...2 tysi w kieszeni:)))Paula_071, Zetka, zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOfka wrote:Wlasnie byla siora u mnie, jest lekarzem Iwka i mowi ze to lepiej, bo jak mniej zjada, lepiej trawi, ma mniej problemow brzuszkowych.
O,super to dobra wiadomosc
U Nas poki co problemow brzuszkowych brak moze to zasluga takiego systemu karmienia
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
witaminkab wrote:Neyla dokładnie wiem co czujesz. Jak mam jakieś zajęcie to jest lepiej, ale u mnie też nie jest kolorowo. Dziś o 18 wizyta, miałam nadzieję, że już nie będzie potrzebna, ale cisza absolutna. Wiem, że to dzidzia decyduje kiedy jest gotowa, ale każdy e mieć dość.
Aska a jesteś zadowolona z opieki w szpitalu? Mam nadzieje, że już u Was w porządku wszystko.
A powiem Ci w czwartek na ktg ani jednego skurcz a nie byli a w piątek jak się na patologie zglaszalam to byly co 4min i ich nie czulam nawet i od razu na poród owce wyladowala ...wiec taki szokwitaminkab, jesslin87, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:A gdzie ja kupilas kochana? Jak to jest z tym rozmiarem? Mowi zeby nowej nie kupieac bo nie jest "złamana"...
Ja kupiłam w Natibaby dokładnie taką http://www.natibaby.pl/kalahari-ring-duplikat-1.html. Jeśli chodzi o rozmiar to ja mam 185 cm wzrostu i wzięłam to największą L ale wydaje mi się, ze i tak jest za duża bo zwisa mi dość dużo materiału. Materiał w tych chustach jest moim zdaniem super. Wyprałam ją, na początku ćwiczyłam wiazanie i wkładanie lalki.A teraz wkładam małą i nie mam problemu z materiałem. Także ja ją polecamNa początku miałam problem ale kwestia wprawy i dziecko się super układa
A rozwiązuje dużo problemów z wychodzeniem. Choćby po bułki czy wyrzucić śmieci, nie muszę targać z i na 4 piętro wózka, tylko hops do chusty i sprawa załatwiona ;
Tak samo w domu. Chciałam coś zrobić, uśpiłam małą a ona po 10 minutach w płacz.I tak w koło Macieju, a teraz z chustą nie mam tego problemu
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewa123 wrote:Dziewczyny nie miałam nigdy do czynienia z noworodkami, to jest moje pierwsze dziecko i nie wiem za bardzo co jest normalne a co nie. Dlatego bardzo proszę doświadczone mamy o radę i opinie. Niektóre z Was mają już dzieci miesięczne wiec pewnie możecie podzielić się doświadczeniami. Chodzi mi o rozwój dziecka. Oglądałam na you tubie filmiki co powinno potrafić miesięczne dziecko i martwi mnie, że moja córa nie robi wielu rzeczy. Wiem, że dzieci rozwijają się w swoim tempie, że nie ma co panikować, ale z drugiej strony w wielu książkach i poradnikach brak pewnych umiejętności jest uznawany za sygnał niepokojący. U sama nie wiem czy powinnam iść do lekarza czy wyluzować. No i tak moja mała nie słucha kiedy do niej mowie, tzn nie reaguje na głos,nie próbuje zlokalizować źródła hałasu czy dźwięku. Wiem, że słuch ma dobry, bo suszarka ja uspokaja, na nagły hałas robi odruch moro. Ale nie szuka skąd dźwięk dochodzi, kiedy do niej gadamy nie patrzy na nas. Tak samo nie widzi wzrokiem za twarzami czy zabawkami, nie wspominając o tym, że nie naśladuje naszej mimiki. Generalnie jak nie je i nie śpi to zazwyczaj krzyczy. Jest niespokojnym i nerwowym dzieckiem, raczej nie należy do tych wesołych i pogodnych. Taki mały nerwus. Nie gluzy tez jeszcze. Czasem powie a czy e ale to sporadycznie, nie tak żeby sobie gadać po swojemu.. Dziewczyny z mniej więcej miesięcznym i maluchami, jak to u Was wygląda?
Ewa tak jak piszesz każde dziecko rozwija się w swoim tempie, ale jeśli się martwisz to skonsultuj się z lekarzem i będziesz spokojna
Moja Laura bardzo dużo mówi po swojemu, nawet przez senI w trakcie karmienia też pogaduje
Ewa123, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:Dziewczyny nie miałam nigdy do czynienia z noworodkami, to jest moje pierwsze dziecko i nie wiem za bardzo co jest normalne a co nie. Dlatego bardzo proszę doświadczone mamy o radę i opinie. Niektóre z Was mają już dzieci miesięczne wiec pewnie możecie podzielić się doświadczeniami. Chodzi mi o rozwój dziecka. Oglądałam na you tubie filmiki co powinno potrafić miesięczne dziecko i martwi mnie, że moja córa nie robi wielu rzeczy. Wiem, że dzieci rozwijają się w swoim tempie, że nie ma co panikować, ale z drugiej strony w wielu książkach i poradnikach brak pewnych umiejętności jest uznawany za sygnał niepokojący. U sama nie wiem czy powinnam iść do lekarza czy wyluzować. No i tak moja mała nie słucha kiedy do niej mowie, tzn nie reaguje na głos,nie próbuje zlokalizować źródła hałasu czy dźwięku. Wiem, że słuch ma dobry, bo suszarka ja uspokaja, na nagły hałas robi odruch moro. Ale nie szuka skąd dźwięk dochodzi, kiedy do niej gadamy nie patrzy na nas. Tak samo nie widzi wzrokiem za twarzami czy zabawkami, nie wspominając o tym, że nie naśladuje naszej mimiki. Generalnie jak nie je i nie śpi to zazwyczaj krzyczy. Jest niespokojnym i nerwowym dzieckiem, raczej nie należy do tych wesołych i pogodnych. Taki mały nerwus. Nie gluzy tez jeszcze. Czasem powie a czy e ale to sporadycznie, nie tak żeby sobie gadać po swojemu.. Dziewczyny z mniej więcej miesięcznym i maluchami, jak to u Was wygląda?
Ewa ja w dniu, w ktorym Julka skonczyla 3 tygodnIe zauwazylam, ze zaczela sie rozgladac, skupiac wzrok w danym miejscu, nie zawsze wodzi za nami wzrokiem, ale tez czasem sie zdarza. Dzis np zachela chwytac recznik, ktory wisi przy przewijaku, a co do "gadania" to tez po swojemu nie gada, tylko podczas jedzenia wydaje rozne dzwieki, ale to takie echy, achyEwa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Ja juz prawie plaska jestem, wczoraj nawet zalozylam spodnie ktore nosilam przed ciaza. Ale nie czulam zadnego obkurczania, nawet podczas karmienia. Tylko flaka mam ze skory. Mam tylko 1,5kg na plusie. Martwi mnie to, chudne bardzo, jak tak dalej pojdzie to jeszcze w tym tygodniu bede wazyc 40pare kilo.
My po wizycie u ortopedy. Wszystkie kostki i stawiki piekne. Zalecane ukladanie na brzuszku, teraz chyba kazdy lekarz poleca.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Mój synek tez nie mówi po swojemu, za to duzo sie rozglada, niekoniecznie wodzi za jakims przedmiotem ale uwielbia być trzymany przodem bo wszystko sobie ogląda:)
Chyba kupie mu inne kropelki na kolke, espumisan chyba nie pomaga, tylko teraz które delikol czy infacol?Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
My tez po wizycie u ortopedy, lekarz powiedzial, ze z bioderkami ok, zrobil usg, zalecil klasc na brzuszku jak najczesciej i kontrola za 2 miesiace. Szeroko pieluchowac mozemy, ale nie jest to bezwglednie konieczne.
Byla polozna dzis rano i odpadl nam pepek - wreszcie! Niestety zrobil sie ziarniak, posmarowala fioletem, wpadnie jeszcze w tym tygodniu i jak ten ziarniak sie nie schowa to ok. 6 tygodnia bedziemy musieli sie udac do chirurga i to lapisowac.mamasia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Mój synek tez nie mówi po swojemu, za to duzo sie rozglada, niekoniecznie wodzi za jakims przedmiotem ale uwielbia być trzymany przodem bo wszystko sobie ogląda:)
Chyba kupie mu inne kropelki na kolke, espumisan chyba nie pomaga, tylko teraz które delikol czy infacol?
My dzis kupilismy espumisan, ale 100 i dajemy razem z delicolem przed kazdym karmieniem po 5 kropelWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 16:26
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:Laski a co gotujecie, bo cos cisza tylko kupa i mleko:)))
Siora kupila termomix, zazdroszcze jej troche ale nie dam 5 tysi za niego...
Ja mam rosół z wczoraj, a na drugie pierś z kaczki pieczona, ryż i marchewka. Termomix zabrałam kilka msc temu teściowej, ale jakoś nie zachwyca mnie to urządzenie. Głównie robiłam w nim ciasta, a teraz wyrabiam ciasto na bułki zwykłe i maślane.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.