X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Kolejne pytanie z cyklu czy u was ...
    Malemu luszczy się skóra nie jakos mocno ale jednak jak było u waszych maluchów
    Aga mojej Klarze tez luszczy sie na stopkach, wczesniej tez na brzuszku. Pediatea i polozna zgodnie potwierdzxili,ze to normalne i natluszczac mazidlami jak najczesciej.

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też właśnie były stopki, nadgarstki i brzuszek, ale już wszystko ładnie się unormowalo

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:

Tak ok 2 tygodnia masakryc'znie schodzila glownie na dloniach i stopach, teray ciut na czole. Lekarz powiedzial, ze to normalne, polozna tez tylko kazala jej nie oliwkowac bo jeszcze bardziej wysusza

małaMyszka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Moja tez nie chce leżeć na brzuszku. I tez ma silny odruch ssania cycek i smoczek na zmianę.

U mnie wiekszy problem bo ma silny odruch ssania, a smoczek jest bee, wiec caly czas wisi na cycku. Przed wyjsciem na spacer wypil 100ml odciagnietego i zasnela i tak spi 1.5 h. Ona sie chyba z piersi nie najada, skoro non stop je, pospi 15 mjhnut i dalej chce jesc, a po butelce spi

Edit juz sie drze. Ledwo oczy otworzy jvz wyje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 18:23

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Oczywiście Lily znów krzyczy i dostaje wscieklizny. Brzuszek "story" ciąg dalszy. Często przy takich cyrkach wisi na cycu. Wymeczyla lewego cycka potem dopila z prawego. Oczywiście przy tym wscieklizna rączki i nóżki chodzą na wszystkie strony, krzywi się i drze. Teraz tatuś łazi z nią po mieszkaniu wiec jest szansa ze zaśnie.

Jakbym swoja Julke widziala

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też się skórka łuszczy na stópkach i dłoniach :-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...mam fatalny dzień. Poszłam do pracy podpisać umowę (nauczyciel) i miała być na 2-3 lata, a dostałam znowu na rok (już 6 umowa z kolei i na rok). Zrobiło mi się przykro, że mimo tylu lat pracy nadal jestem traktowana jak stażystka. Niby zapewniają, że po macierzyńskim będą dla mnie godziny itd. Stres jednak jest i myśl, że od lutego muszę znowu pilnować, by o mnie nie zapomniano przy "rozdawaniu" godzin.

Wracam do domu, a tu nie lepsze wiadomości...mąż dostał wypowiedzenie...
    Dziecko na dniach się urodzi, a tu taka sytuacja. Musi jak najszybciej zawiesić działalność, by nie opłacać już ZUSów i podatków. Ja na dodatek tylko 80% pensji już za chwilę...

Nawet nie mam siły płakać...

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla, strasznie mi przykro... A mąż nie spodziewał się takiego obrotu spraw? Tak z zaskoczenia? Kurcze, jak można kogoś zwalniać na tydzień przed urodzeniem mu się dziecka, to mi się wydaje podłe...

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzień w miarę spokojny, było 1,5 godziny płaczu póki co i grymaszenia, reszta normalnie. Widzę, że Hubert marudzi i płacze jak ma problem z wzdęciami i kupką...Rozmawiałam z moją babcią, która jest pediatrą (podobnie jak moja mama) i obie potwierdziły, że niestety to częsta przypadłośc noworodków i tak naprawdę za wiele się nie zrobi, trzeba przeczekać. Pytałam babci, czy jej zdaniem moja dieta ma na to jakiś wpływ, powiedziała, że jej zdaniem nie i że jakbym nawet nic nie jadła, to problemy by występowały zapewne.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Neyla, strasznie mi przykro... A mąż nie spodziewał się takiego obrotu spraw? Tak z zaskoczenia? Kurcze, jak można kogoś zwalniać na tydzień przed urodzeniem mu się dziecka, to mi się wydaje podłe...

Zupełnie się nie spodziewał...był zatrudniony na umowę o współpracy (ma działalność gosp.) i tylko tyle, że w trakcie tej współpracy (ponad 8 lat) wynegocjował sobie w umowie klauzulę o 3 miesięcznym okresie wypowiedzenia. Ba! awans dostał 6 m-cy temu i miała być też podwyżka...a jest wypowiedzenie.

Jakoś sobie poradzimy zanim znajdzie pracę...na szczęście odkładaliśmy każdy grosz, więc mamy z czego kredyt opłacać.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslalam ze tylko moje dziecko wiecznie budzi sie z krzykiem :)

na samym poczatku pamietam ze budzila sie , rozgladala i sama w lozeczkutlezala spokojnie - teraz tylko oczy otworzy i krzyk.

Aska87 - gratuluje ! :) i witam nowa dzidzie po drugiej stronie brzuszka.

Neyla - wspolczuje kochana , a u meza w pracy nie wiedzialy dziady ze mu sie na dniach dziecko rodzi - skurwysy**nstwo.

Ja nie umiem odbic wlasnego dziecka , po kazdym posilku mu sie juz ulewa.... szlak mnie trafi , jak ja trzymam w pionie z 10 min - to nic , tylko odloze i chlust, ja jak na ramie zarzuce to albo zwroci wszystko albo tez jej sie nie odbije :(

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodziców też mamy na miejscu, więc też zawsze można liczyć na ich wsparcie.

0na88, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bał mi się powiedzieć...pytał się mnie najpierw, czy jakieś szokujące informacje mogą wywołać poród...

Ups...Laura...nie chcę Cię pośpieszać, ale 2000 strona wybiła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 19:07

futuremama, zuzka.mom, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:

Mojej też się łuszczy, na stopach i na rączkach. Ja to smarowałam kremem oilatum, ale położna powiedziała że to jest normalne i generalnie mam niczym nie smarować, że wystarczy emolient do kąpieli. Ja i tak smaruję tym kremem co drugi dzień.

0na88, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    U mnie wiekszy problem bo ma silny odruch ssania, a smoczek jest bee, wiec caly czas wisi na cycku. Przed wyjsciem na spacer wypil 100ml odciagnietego i zasnela i tak spi 1.5 h. Ona sie chyba z piersi nie najada, skoro non stop je, pospi 15 mjhnut i dalej chce jesc, a po butelce spi

Edit juz sie drze. Ledwo oczy otworzy jvz wyje

A może smoczek zmień na inny, np. moja chętnie ssie smoczek 0-3m lovi, a aventu 0-6m nie chce.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    ...mam fatalny dzień. Poszłam do pracy podpisać umowę (nauczyciel) i miała być na 2-3 lata, a dostałam znowu na rok (już 6 umowa z kolei i na rok). Zrobiło mi się przykro, że mimo tylu lat pracy nadal jestem traktowana jak stażystka. Niby zapewniają, że po macierzyńskim będą dla mnie godziny itd. Stres jednak jest i myśl, że od lutego muszę znowu pilnować, by o mnie nie zapomniano przy "rozdawaniu" godzin.

Wracam do domu, a tu nie lepsze wiadomości...mąż dostał wypowiedzenie...
    Dziecko na dniach się urodzi, a tu taka sytuacja. Musi jak najszybciej zawiesić działalność, by nie opłacać już ZUSów i podatków. Ja na dodatek tylko 80% pensji już za chwilę...

Nawet nie mam siły płakać...

Przykro mi, ale nie łam się. A może akurat mąż szybko znajdzie pracę i wszystko dobrze się ułoży.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( neyla o kurcze, nieciekawie

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla - :(

Z podobnego klimatu o dużo mniejszym kalibrze - szef mi dziś odmówił dofinansowania okularów.

Wiecie co, mam w końcu jakąś zmianę jakościową - mam trochę bolesne skurcze co kilka minut (5-10). Niektóre dość bolesne, że nie mogę wtedy mówić. Inne takie, że da się żyć. Plus w końcu znalazłam na papierze toaletowym dość ohydnego krwawego gluta, więc pewnie ten słynny czop (w całej ciąży nie miałam żądnego plamienia). Jestem podekscytowana, nawet jeśli to jeszcze nie to, to wygląda ująco.

lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla az smutno sie robi...

Laura dajesz dziewczyno a moze juz sie udalo kto wie :)

A mnie rozbolal zab i nie wiem co robic...

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon spał dziś ładnie w dzień.Praktycznie od godziny8-14 z przerwą na karmienie.Za to od 18 cyrk a teraz jazda po kąpieli i karmieniu.Ja już nie mam pomysłu na swoje dziecko.Raz w dzień jazda raz wieczorem.Nie ma reguły czy odbije czy nie.Czy go nosisz czy nie.Jak ulewa to hlusta po całej podłodze albo łóżeczku A jak Nie to nawet kropla Nie pocieknie.
    Moja mama cały dzień go na rękach nosi-wiem to źle i ciągle jej mówię że przyzwyczai i będzie-kręgosłup już Ja boli się na chwilę pomaga.Odkłada do łóżeczka i znowu wrzask.Jutro u pediatry to chyba się rozplacze z bezsilności.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 1995 1996 1997 1998 1999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ