SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A mi teściowa ugotowała garnek kapuśniaku!!!!!! Już jedną miseczkę wciągnęłam!!!!
No i mam wagę!!! Od ostatniej wizyty (13 stycznia) przytyłam 400gniecierpliwa, Cassie, olinka, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Myszko-no widzisz:) Te uczucie ważenia tony to przez ten brzuszek rosnący
Ja tez ciągle mam wrażenie ze przytyłam, bo ciasno w spodniach;p bo brzuch sie wypina,a waga bez zmian;p
Nie dziwie sie kobietom ktore w 9 miesiacu mówią ze czują sie jak słonicemałaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Ja dziewczyny wstyd sie przyznac ale wciagnelam prawie 3 talerze rosolu
ale smakowal mi jak nigdy . Karolina ja poprosze o przepis na pizze
uwielbiam domowe , wlasnie dzis maz robil domowa ale na cienkim ciescie - ja jednak jestem milosniczka grubego ciasta
aaaa i kupilam dzis pierwsze spodnie ciazowe w H&M leginsy , jeszcze ciut za duze ale mysle ze szybko beda pasowac
małaMyszka, niecierpliwa, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Wiecznie coś. Mam chyba zapalenie jamy ustnej, boli mnie język, podniebienie... Ledwo zjadłam kanapkę tak mnie boli. Można cokolwiek stosować w ciąży? Jakiś płyn do płukania jamy ustnej? Coś do ssania?
małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Wiecznie coś. Mam chyba zapalenie jamy ustnej, boli mnie język, podniebienie... Ledwo zjadłam kanapkę tak mnie boli. Można cokolwiek stosować w ciąży? Jakiś płyn do płukania jamy ustnej? Coś do ssania?
http://www.prenalen.pl/nasze-produkty/jestem-w-ciazymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
-600g mąki
-45g drożdzy
-6 łyżek oliwy
-szklanka mleka rozmieszanego z wodą (pół na pół)
-pół łyżeczki soli
-mozna jakieś zioła
1. Mąke wsypać, dodać sól i rozkruszone drożdze
2. Zrobić wgłębienie, dodać oliwe i mleko z wodą
3. Ugniatać ciasto do jednolitej masy
4. Odstawic na ok 1h w ciepłe miejsce (ja to robie ze wrzucam kulke ciasta na blache do piekarnika na 50*C na pół godziny bo jestem niecierpliwa;p)
5. Rozwałkować na dużą blache (te płaskie co są dołączane do pekarników)
6. Nałożyc składniki
7. Piec 20min w 180*C
REWELACJA naprawde0na88, małaMyszka, olinka, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Kochane widze ze w waszych domach kroluje dzis kapusniak a u mnie dzis Szczawiowa taka kwasniutka, pycha
zjadlam juz 3 talerze i zaraz pekne ale na sama mysl o jeszcze jednym to mi slinka cieknie
Cassie to moze wez no-spe i magnez. Mi gin powiedziala zeby brac 3x1
Ja bylam na kontroli u dentysty miesiac przed ciaza i zamierzam sie niedlugo wybrac jeszcze raz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 19:30
małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja miałam dziś nerwową niedziele. Dziś z rana zaczęła mnie pobolewać prawa strona, jakby jajnik promieniując do pachwiny. Takie ciągnięcie, kłucie. Po 2h wzięłam nospę ,ale nic nie pomogło, popołudniu pojechałam do szpitala. Z dzidzią wszystko ok, podobno się przedźwignęłam, no i więzadła macicy się rozszerzają, bobas rośnie i teraz już takie bóle będą coraz częściej. Oczywiście strach dalej jest,bo boli trochę mniej,ale boli. Ja chyba do porodu będę każdy ból traktować na sygnale:/
małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
ja do dentysty się wybieram dopiero w przyszłym tygodniu. co gorsza jestem pewna,że mam dziurę do załatania. mam nadzieję, że nie aż taka wielka.
powiedzcie mi proszę, czy pasztet taki z puszki można jeść, bo chyba mam nie niego ochotę (wiem, że to same śmieci), a gdzieś wyczytałam że w ciąży pasztetu nie wolno...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny