WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj propos majtek i skarpetek... jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy - moj maz bral prysznic ja chcialam do Niego szybko dolaczyc i sie rozbieram, sedes byl otwarty i wiecie co zrobilam? Husteczki do nosa wkrzucilam do kosza na pranie a majtki i skarpetki do ubikacji :p mina meza bezcenna ;)

Ja wole powoli kupowac sobie wyprawke, co miesiac cos. Nie mam ochoty naraz wydac gory pieniedzy i ganiac po sklepach bo jeszcze to to tamto jest potrzebne.
    Nie jestem przesadna i dobrze mi z tym ;)

Placz? No dzisiaj mam taki placzliwy dzien... maz mi wjechal troche na ambicje... w listopadzie w emocjach ciazowych tak naskoczylam na wowczas przyjaciolke ze urwalam z Nia calkowicie kontakt. Rozmawial z Nia na ten temat. I teraz mi mysli po glowie chodza zeby do Niej zadzwonic i przeprosic ale jakos nie mam odwagi tego zrobic.
    Prawdopodobnie po tym co ode mnie uslyszyla nie bedzie sie do mnie do konca zycia odzywala.
    No i sie przez to dzisiaj poryczalam kilka razy.

I kto zrozumie kobiete w ciazy??? Skoro my same siebie nie rozumiemy???

ekropka, niecierpliwa, małaMyszka, Y, gianna88 lubią tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia34 wyślij mi na priv link do swojego profilu na fb, dodam Cię do grupy :)

U mnie o ciąży wiedzą już wszyscy - cała rodzina i znajomi. Ubranka też już kupuję. Ale ja już po prenatalnych więc jestem spokojna :)
    Powiedziałam sobie że jak przetrwamy pierwszy trymestr i badanie prenatalne wyjdzie ok to przestanę się aż tak bać, a zacznę porządnie cieszyć ciążą, bo jak nie teraz, to kiedy? :)

Aga89, Cassie, niecierpliwa, małaMyszka, KasiaeN., Y lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie - wygrałaś :P Twoje majtki i skarpetki w sedesie biją moje majtki w koszu :P

Cassie, niecierpliwa, Andzia 34, małaMyszka, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana dokladnie :) to niby 9 miesiecy ale tak szybko zleci ze niedlugo zateskinmy za brzuszkami.

Katarka - rozum mi chyba odjelo ;)

Katarka, małaMyszka, Sana lubią tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie <3 troche sie zdrzemnelam i mi lepiej a na wieczor na poprawe humoru zaopatrzylam sie w lody bakaliowe :-)
    co do kawy to mi sie podoba sam zapach ale smak to juz bleee... jezeli chodzi o placzliwosc to ja mam ostatnio oczy na mokrym miejscu. Placze jak sie ciesze, placze jak sie zlosze i placze z bezsilnosci i jak mnie cos poruszy np widok jakiegos malego dziecka :-) tez jestem roztargniona bardzo ostatnio nieswiadomie schowalam srubokret do llodowki :-D sie moj A. Wtedy ze mnie usmial.

Ja mam takie same podejscie jak Sana po prenatalnych radosc pelna para z ciazy i szal zakupowy :-D

Cassie, niecierpliwa, małaMyszka, Sana lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamietam jak kawa smakuje, pije tylko zbozowa.
    W zasadzie jak ja kupilam to rzucilam sie na nia jak dziecko na cukierki ale teraz po tygodniu szal przeszedl.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczne zakupy jakies planowac jak poznam plec dziecka i szczerze tego momentu nie moge sie doczekac juz :)

• ekropka Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie planuję zakup śmiesznej koszulki ciążowej np. z napisem: nie, nie jestem gruba, jestem w ciąży... i gruba:)

Chce sobie kupić taką koszulkę i ubrać się w nią do pracy.. i w ten nietypowy sposób rozwiać wszelkie wątpliwości. Póki co o ciąży wie tylko dyrektorka (pracuję w szkole), a reszta tylko szepcze, że mi się przytyło:)

niecierpliwa, Cassie, małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa nie wiem czy to jest dobry pomysl zeby kupowac ubranka wg plci.
    Lepiej cos neutralnego, sa tak piekne kolory i motywy ze nie musi byc typowo na chlopca czy dziewczynke ;)

ekropka dobry pomysl ;)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie mysle o ciuszkach, a wyprawce i meblach bo jednak troszke inaczej bede planowac pokoj dla dziewczynki a inaczej dla chlopca. A co do ubranek to np dziewczynce chetnie kupie jakies rozowe body bo dlaczego nie, a z kolei dla chlopca bede szukac innych kolorow, jakos nie chce aby wszystko bylo neutralne bo i dlaczego?? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 19:59

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z urzadzaniem pokoju i zakupami czekam do momentu poznania plci , czekam jednak przez meza ktory sam chce pomalowac pokoj dla dziecka plus namalowac postaci z bajek na scianach i wszystko uzaleznia wlasnie od plci dziecka, choc ja dostalam takiego pozytywnego kopa po tych prenantalnych ze sama najchetniej ruszylabym juz na zakupy i wziela pedzel w dlonie :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, który pracuje klinice genetycznej. Wykrzyczano mi, że ten gin u którego byłam wczoraj to idiota i nie miał prawa oceniać karczku mojego dzidziusia w 10 tygodniu gdy mierzy tylko 35mm. Normalnie aż się pani zdenerwowała, że takie głupoty lekarze gadają... Ja mam najwyraźniej pecha, pierwsza gin do której poszła postraszyła mnie, że mam toxo - pomyliła przeciwciała z chorobą, a teraz ten ignorant... Nastawiałam się pozytywnie, wiem, że moja dzidzia będzie zdrowa. Po prostu to wiem:)

Pokój naszego dziecka będzie miało zielony - biały kolor niezależnie od płci. W kącie pokoju wstawimy dużą szafę pax by móc pochować wszystkie rzeczy dzieciątka. Chociaż na początku i tak będzie spało w naszej sypialni:)
    Głodna jestem, jedziemy z mężem na burgera. Całe szczęście we Wrocławiu pod dostatkiem miejsc z bardzo dobrej jakości burgerami:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 21:32

małaMyszka, 0na88, lys, Aga89, niecierpliwa, gianna88, sylwucha89, ainer85, gosia.b, Zetka, Cassie, Maniuś lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Sana Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no i takiego nastawienia się trzymaj :) pewnie, że dzidzia będzie zdrowa!

Mi się marzy pokoik szary lub beżowy z niewielkimi dodatkami delikatnego różu lub niebieskiego, w zależności od płci :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odpowiecie na mój wcześniejszy post? O bólach o dziwnych plamieniach?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka nie widziałam twojego wczesniejszego postu jakie bóle jakie plamienia ?

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• lys Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka ja myślę ze takie bóle są normalne, macica rośnie wiązadła się rozciągają, może pobolewać, kłuć, ciągnąć do pachwin itd. Co do plamienia na papierze toaletowym no to cięzko stwierdzić. Uprawialiście sex dzień wcześniej, czy coś w tym guście, może coś dzwigałaś? 2 razy tylko zaobserwowałaś te plamienie, czy później też?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 22:52

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolina super meble i pościel :-)

Aga przykro mi bardzo,głowa do góry,moze brat sobie co nieco przemysli-oby

Lolka dzięki za namiary na bloga,będę zaglądać :-)

Cassie też mam takie podejście do zakupów i zabobonow. Tym bardziej jak się trafiają fajne okazje cenowe,czyt. Wyprzedaże to aż żal nie skorzystać :-) później może takich nie być :-)

Aśka87 co za historią,masakra :-(

Ekropka fajny pomysł z tą koszulka.A widziałaś z taki napisem?

Psioszka ciężko coś podpowiedzieć,gdyż najważniejsze byś Ty czuła się spokojna o dziesięć.Ciągnięcia w brzuchu co jakiś czas odczuwam,ale bez plamek.Natomiast raz po kochaniu pojawiła się u mnie smuzka bladorozowego śluzu,trochę się wystraszyłam,ale obserwowałam siebie i nic więcej nie było,a przy wizycie zapytałam o to dra i powiedział,że tak może być.z dzieckiem też wszystko było w jak najlepszym porządku. A nie miałaś tego właśnie po sexie lub jakimś wysiłku?

małaMyszka, Aga89, Cassie lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny,
    sexu nie było, co do dźwigania to tak- mam 6kg psa, którego muszę nosić na dwór- bo schody są dla niego już przeszkodą.
    Do tej pory plamień nie było, choć wciskam już głęboko ten papier i ciut tam jest tego dziwnego śluzu. Mój mąż mówi,że się nakręcam i bezsensu tak głęboko się podcieram, ehhh... Jak do poniedziałku dalej tak będzie to jadę do gin.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa najlepszego!!!!!

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowych snów Babeczki!!!!

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ