WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki w ten piękny dzień ja za godzinkę idę na prenetalne i wyjątkowo bardzo spokojna jestem :) Będzie co ma być a będzie wszystko dobrze :D

niecierpliwa, 0na88, Zetka, małaMyszka, Cassie, gosia.b, sylwucha89, Sana lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia 34 wrote:
    Witajcie dziewczynki w ten piękny dzień ja za godzinkę idę na prenetalne i wyjątkowo bardzo spokojna jestem :) Będzie co ma być a będzie wszystko dobrze :D

będzie dobrze :D

małaMyszka lubi tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wędzony na gorąco to taki w kawałku co sie fajnie oddziela;p a na zimno to taki gumowaty, lekko przezroczysty kolor ma :P

U mnie w domu zawsze bylo pełno ryb wędzonych bo wszyscy je uwielbiamy;)

Czyli wędzone na gorąco mozna ? To sobie kupie :D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki bylam na zakupach, a ze na osiedlu mam pepco to tam dzis wdepnelam...pierwszy raz troche niesmialo weszlam na dzial dzieciecy...Boziuu jakie tam byly piekne rzeczy dla maluszkow na przecenie po 2 zl/szt! Ale tak jak sobie obiecalam do czasu poznania plci nic nie kupuje, maz to chyba by mnie udusil ;) caly czas powtarza, zeby nie zapeszyc, ja tej filozofii nie wyznaje, ale nie chce sie z nim klocic, ale powiem Wam, ze ledwo sie opanowalam! :P

0na88, KasiaeN., małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ,

Psioszka jedziemy na jednym wozku - ja rowniez dzis zaczelam II trymestr :) piąteczka ! :)

Niecierpliwa a jakbys miala rano po przebudzeniu pod reka np biszkopty ? zeby cos zjesc odrazy po przebudzeniu ? moze udałoby Ci sie uniknąc tej zółci :/

Andzia 3 mam kciuki ! zdaj relacje po :) Ja nigdy nie czulam sie tak dobrze jak po prenatalnych - kamien z serca, cudowne uczucie .

Miłego dnia dziewczyny - nadaje z pracy wiec znikam ;-)

psioszka11, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Mnie też początek tygodnia powitał mdłościami. :/

Wczoraj miałam taaaki straszny humor ze sama nad sobą płakałam. Pokłóciłam się z rodzicami, z babcia przez telefon, z mężem, z bratem, tylko moja kochana Sunia mnie rozumiała przytulała się i lizała po rękach. Sama nie wiedziałam o co mi chodzi, no czegoś takiego nie miałam jak żyje. Dziś w nocy chyba ku przestrodze przyśnił mi się mój zmarły dziadziuś. Sen był przyjemny i uspokoił mnie ale i tak się popłakałam z tęsknoty.
    Nie wiem co się ze mną dzieje, czy to tylko hormony czy jakiś wewnętrzny strach przed jutrzejszym USG prenatalnym.

Oby dziś było lepiej :) miłego poniedziałku :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja byłam dziś na pobraniu krwi na tsh i masakra... bo przecież dopiero po badaniu mogłam wziąc letrox, a poźniej godzine nic nie jesc... ledwno do domu weszłam i "witaj porcelano"... a dobry tydzień obyło się bez wymiotów

szukam pomysłu na obiad ale nic do mnie nie przemawia... apetyt mam tylko na kanapki z serem, ale ile można :)

Kkarolinaaaa, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna - kanapki z serem? Skąd ja to znam :) Od 1,5miesiaca na sniadanie jem kanapke z serem ;p

małaMyszka, gianna88, Cassie lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie, że na prenatalnych juz płeć poznacie?
    Ja u synka jakoś poznałam w tym drugim ważnym usg jakoś kolo 20tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:12

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

Niecierpliwa a jakbys miala rano po przebudzeniu pod reka np biszkopty ? zeby cos zjesc odrazy po przebudzeniu ? moze udałoby Ci sie uniknąc tej zółci :/

Kochana przez pare tygodni probowalam roznych metod, a to biszkopty, a to suchary, a to herbatniki i efekt jest taki, ze od jakiegos czasu patrzec na to wszystko nie moge

• magda sz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna ja biorę euthyrox i mam go brać zawsze przed badaniem, zapytaj lekarza, mój kazał brać przed bo chodzi o zbadanie poziomu tsh z lekami, wiadomo że bez leku wynik będzie gorszy.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    Ja nie wiem czy dziś jest niskie ciśnienie czy co, ale czuję się fatalnie.Nachętniej to bym z łóżka nie wychodziła a trzeba jechać po zakupy, zrobić obiad, ogarnąć mieszkanie, no i zrobić pranie bo ciuchy już wyłażą z kosza na brudną bieliznę ;) No i muszę trochę popracować w domu. Ale oczy to mi się same zamykają. W sobotę też kupiłam sobie arbuza, jeju jaki on był pyszny!!!!Od razu wciągnęłąm połowę a potem biegałam co 5 minut siku ;) Dziś chyba też sobie kupię :)

Miłego poniedziałku Kobiety!

niecierpliwa, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam całkiem do D*** dzien, od rana męczyła mnie straszna zgaga, i nie ważne że po rosole;/ póznym wieczorem było nie do wytrzymania że aż z bezsilności mi łezki poleciały, powiedzcie czy można stosować rennie w I trymestrze ? do tej pory unikałam, a mleko mi niestety nie pomaga, w piatek mam wizyte może leekarz coś pomoże, w niedziele zaczynamy II trymestr:)
    Obiad .. hm inspiracji brak, nie mam ochoty ostatnio na ziemniaki wogóle, za to mój mąż ziemniaczany chłop:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A myślicie, że na prenatalne chce juz płeć poznacie?
    Ja u synka jakoś poznałam w tym drugim ważnym usg jakoś kolo 20tc.

U mnie na prenatalnym lekarz niczego sie nie dopatrzyl, powiedzial, ze to jeszcze za wczesnie...nic, musimy uzbroic sie w cierpliwosc ;) Dzis na zakupach mowilam do mojego brzucha ciekawe kim Ty jestes ;) bardzo bym juz chciala wiedziec, jest mi to bez roznicy, ale ciekawosc bierze gore :)

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz - Ja zawsze bez tabletki mam badane tsh, moja mama chodzi do innego endo-tez bez tabletki, koleżanka jeszcze do innego-też bez tabletki.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłyście smaka tym arbuzem, czy on ma juz naprawde taki słodizutki smak ?

małaMyszka, Cassie, mamasia lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis na obiadek kapusniak, a na drugie ryz, bialy sosik, gotowany kurczak i marcheweczka z groszkiem, tez mi jakos ziemniaki zbrzydly, na szczescie moj maz nie ma nic przeciwko ;)

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka nam na prenatalnym powiedział,że wszystko wskazuje na chłopaka, ale 100% nie daje.
    A gdzie kupujecie o tej porze arbuza? Też bym zjadła...:)

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślałyście o zakupie detektora tętna?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Zrobiłyście smaka tym arbuzem, czy on ma juz naprawde taki słodizutki smak ?

Wiesz co jak oglądałam w Biedronce arbuzy to były bledziutkie i nie kupowałam ale w Kauflandzie kupiłam pycha!Czerwone, soczyste i słodziutkie jak latem!Co prawda 6 zł na kilogram ale czego się nie robi dla ciążowych zachcianek ;)

relgtv73gp3vr7ra.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ