X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki w ten piękny dzień ja za godzinkę idę na prenetalne i wyjątkowo bardzo spokojna jestem :) Będzie co ma być a będzie wszystko dobrze :D

niecierpliwa, 0na88, Zetka, małaMyszka, Cassie, gosia.b, sylwucha89, Sana lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia 34 wrote:
    Witajcie dziewczynki w ten piękny dzień ja za godzinkę idę na prenetalne i wyjątkowo bardzo spokojna jestem :) Będzie co ma być a będzie wszystko dobrze :D

będzie dobrze :D

małaMyszka lubi tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wędzony na gorąco to taki w kawałku co sie fajnie oddziela;p a na zimno to taki gumowaty, lekko przezroczysty kolor ma :P

U mnie w domu zawsze bylo pełno ryb wędzonych bo wszyscy je uwielbiamy;)

Czyli wędzone na gorąco mozna ? To sobie kupie :D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki bylam na zakupach, a ze na osiedlu mam pepco to tam dzis wdepnelam...pierwszy raz troche niesmialo weszlam na dzial dzieciecy...Boziuu jakie tam byly piekne rzeczy dla maluszkow na przecenie po 2 zl/szt! Ale tak jak sobie obiecalam do czasu poznania plci nic nie kupuje, maz to chyba by mnie udusil ;) caly czas powtarza, zeby nie zapeszyc, ja tej filozofii nie wyznaje, ale nie chce sie z nim klocic, ale powiem Wam, ze ledwo sie opanowalam! :P

0na88, KasiaeN., małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ,

Psioszka jedziemy na jednym wozku - ja rowniez dzis zaczelam II trymestr :) piąteczka ! :)

Niecierpliwa a jakbys miala rano po przebudzeniu pod reka np biszkopty ? zeby cos zjesc odrazy po przebudzeniu ? moze udałoby Ci sie uniknąc tej zółci :/

Andzia 3 mam kciuki ! zdaj relacje po :) Ja nigdy nie czulam sie tak dobrze jak po prenatalnych - kamien z serca, cudowne uczucie .

Miłego dnia dziewczyny - nadaje z pracy wiec znikam ;-)

psioszka11, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Mnie też początek tygodnia powitał mdłościami. :/

Wczoraj miałam taaaki straszny humor ze sama nad sobą płakałam. Pokłóciłam się z rodzicami, z babcia przez telefon, z mężem, z bratem, tylko moja kochana Sunia mnie rozumiała przytulała się i lizała po rękach. Sama nie wiedziałam o co mi chodzi, no czegoś takiego nie miałam jak żyje. Dziś w nocy chyba ku przestrodze przyśnił mi się mój zmarły dziadziuś. Sen był przyjemny i uspokoił mnie ale i tak się popłakałam z tęsknoty.
    Nie wiem co się ze mną dzieje, czy to tylko hormony czy jakiś wewnętrzny strach przed jutrzejszym USG prenatalnym.

Oby dziś było lepiej :) miłego poniedziałku :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja byłam dziś na pobraniu krwi na tsh i masakra... bo przecież dopiero po badaniu mogłam wziąc letrox, a poźniej godzine nic nie jesc... ledwno do domu weszłam i "witaj porcelano"... a dobry tydzień obyło się bez wymiotów

szukam pomysłu na obiad ale nic do mnie nie przemawia... apetyt mam tylko na kanapki z serem, ale ile można :)

Kkarolinaaaa, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna - kanapki z serem? Skąd ja to znam :) Od 1,5miesiaca na sniadanie jem kanapke z serem ;p

małaMyszka, gianna88, Cassie lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie, że na prenatalnych juz płeć poznacie?
    Ja u synka jakoś poznałam w tym drugim ważnym usg jakoś kolo 20tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:12

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

Niecierpliwa a jakbys miala rano po przebudzeniu pod reka np biszkopty ? zeby cos zjesc odrazy po przebudzeniu ? moze udałoby Ci sie uniknąc tej zółci :/

Kochana przez pare tygodni probowalam roznych metod, a to biszkopty, a to suchary, a to herbatniki i efekt jest taki, ze od jakiegos czasu patrzec na to wszystko nie moge

• magda sz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna ja biorę euthyrox i mam go brać zawsze przed badaniem, zapytaj lekarza, mój kazał brać przed bo chodzi o zbadanie poziomu tsh z lekami, wiadomo że bez leku wynik będzie gorszy.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    Ja nie wiem czy dziś jest niskie ciśnienie czy co, ale czuję się fatalnie.Nachętniej to bym z łóżka nie wychodziła a trzeba jechać po zakupy, zrobić obiad, ogarnąć mieszkanie, no i zrobić pranie bo ciuchy już wyłażą z kosza na brudną bieliznę ;) No i muszę trochę popracować w domu. Ale oczy to mi się same zamykają. W sobotę też kupiłam sobie arbuza, jeju jaki on był pyszny!!!!Od razu wciągnęłąm połowę a potem biegałam co 5 minut siku ;) Dziś chyba też sobie kupię :)

Miłego poniedziałku Kobiety!

niecierpliwa, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam całkiem do D*** dzien, od rana męczyła mnie straszna zgaga, i nie ważne że po rosole;/ póznym wieczorem było nie do wytrzymania że aż z bezsilności mi łezki poleciały, powiedzcie czy można stosować rennie w I trymestrze ? do tej pory unikałam, a mleko mi niestety nie pomaga, w piatek mam wizyte może leekarz coś pomoże, w niedziele zaczynamy II trymestr:)
    Obiad .. hm inspiracji brak, nie mam ochoty ostatnio na ziemniaki wogóle, za to mój mąż ziemniaczany chłop:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A myślicie, że na prenatalne chce juz płeć poznacie?
    Ja u synka jakoś poznałam w tym drugim ważnym usg jakoś kolo 20tc.

U mnie na prenatalnym lekarz niczego sie nie dopatrzyl, powiedzial, ze to jeszcze za wczesnie...nic, musimy uzbroic sie w cierpliwosc ;) Dzis na zakupach mowilam do mojego brzucha ciekawe kim Ty jestes ;) bardzo bym juz chciala wiedziec, jest mi to bez roznicy, ale ciekawosc bierze gore :)

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz - Ja zawsze bez tabletki mam badane tsh, moja mama chodzi do innego endo-tez bez tabletki, koleżanka jeszcze do innego-też bez tabletki.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłyście smaka tym arbuzem, czy on ma juz naprawde taki słodizutki smak ?

małaMyszka, Cassie, mamasia lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis na obiadek kapusniak, a na drugie ryz, bialy sosik, gotowany kurczak i marcheweczka z groszkiem, tez mi jakos ziemniaki zbrzydly, na szczescie moj maz nie ma nic przeciwko ;)

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka nam na prenatalnym powiedział,że wszystko wskazuje na chłopaka, ale 100% nie daje.
    A gdzie kupujecie o tej porze arbuza? Też bym zjadła...:)

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślałyście o zakupie detektora tętna?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Zrobiłyście smaka tym arbuzem, czy on ma juz naprawde taki słodizutki smak ?

Wiesz co jak oglądałam w Biedronce arbuzy to były bledziutkie i nie kupowałam ale w Kauflandzie kupiłam pycha!Czerwone, soczyste i słodziutkie jak latem!Co prawda 6 zł na kilogram ale czego się nie robi dla ciążowych zachcianek ;)

relgtv73gp3vr7ra.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ