X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to musze sobie zobaczyć bo arbuza uwielbiam:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_sz mi też na pewno kazał zrobic bez tabletki bo nawet na kartce mi zapisał z wykrzyknikiem ;) tłumaczył, że chodzi o to żeby zobaczyc jak się trzyma poziom tsh bez tabletki świeżo wziętej

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj sie zwazyłam i mam juz 3kg mniej od momentu kiedy zaszłam w ciażę..To normalne? Zamiast tyć chudne, troche sie wystraszyłam. Nie cały tydzień temu byłam na usg to dr powiedziała ze "dorodny bobas" bo jest tydzień wiekszy niz wskazuje miesiączka-wiec z maleństwem wszystko ok, dodam ze mam troche nadwagi, to moze dlatego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:36

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    Ja tez dzisiaj fatalnie sie czuje. Najchetniej poszlabym spac ale mlodszy syn w domu wiec trzeba sie nim zajac.
    Milego dnia i powodzenia na wizytach

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaaa cieee... ale mi narobiłyście smaka arbuzem, jadę na poszukiwania! :)

małaMyszka, olinka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Dziewczyny myślałyście o zakupie detektora tętna?

myslałam , ale doszłam do wniosku ze nie daj Boże coś się w nim sknoci i nie usłysze tętna to co chwile latałabym do szpitala. To urządzenie nie dla panikar - czyt.nie dla mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:38

niecierpliwa, psioszka11, KasiaeN., Cassie, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myslalam o zakupie i zrezygnowalam dokladnie z takich samych powodow jak Ona88! Jestem na to za nerwowa ;)

psioszka11, Cassie, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa jak wszystkie badania ok i nawet powiedziała "dorodny bobas" to się nie przejmuj, tym bardziej jak piszesz, że masz pare kg dodatkowo, odżywiaj się zdrowo i dobrze będzie :)
    moja waga skacze jak szalona, jestem na plusie od 1kg do 3kg, zależy od dnia:)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna jej waga spada ;-) Karolina moje dwie kolezanki z pracy tez chudły w pierwszym trymestrze - ja nie naleze do tych szczęsciar. Skoro z dzieciaczkiem wszystko w porzadku to tylko sie cieszyc

niecierpliwa, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie byłam skłonna już kupić, ale poczytałam opinie i właśnie dziewczyny piszą,że źle przyłożysz, nie usłyszysz i panika, więc odpuszczam.
    Popołudniu też nawiedzę Kaufland w poszukiwaniu arbuza.
    A w ogóle wszyscy mnie się pytają o zachcianki,a ja nic. Nie mam na nic wyraźnej ochoty. Ale arbuza, kto wie?!:)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Dziewczyny myślałyście o zakupie detektora tętna?

Ja też się zastanawiałam i nadal nie podjęłam decyzji. Z jednej strony to bardzo bym chciała ale z drugiej właśnie boje się że jak się coś popsuje to co 5 minut do szpitala bede jeździć:P Ja mam jeszcze chwile do namysłu :P

Też się wczoraj objadłam arbuzem i nawet na dziś mi trochę zostało ;) pycha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:50

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, nie przejmuj się. Mi waga stoi w miejscu, tzn przed ciążą miałam 49-49,5kg przy wzroście 164cm a teraz tylko 49,9.
    Apetyt mam ogromny, dziś do pracy mam np 8 kanapek, 2 dość spore kawałki focacci, pomidor, paroweczki, jabłko, czekolady kawałek. W domu obiad i kolacja. Także sporo. I tak dzień w dzień. Nie wymiotuje. W ciąży z synkiem miałam podobnie.

Psioszka, w ciąży z synkiem miałam detektor, jak tylko go kupiłam to od razu sprzedałam, nic tam nie mogłam wysłuchać :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam takich wyraznych napadow, a najbardziej mnie wkurza jak slysze jak to nie masz ochoty na kapuste kiszona lub na sledzie? Nie nie mam ;) Raz na poczatku mialam tak wielka ochote na loda, koniecznie musial to byc rozek, maz polecial poznym wieczorem, przyniosl, ja pochlonelam w 3 minuty, a 5 minut poznie juz byl w toalecie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:50

gianna88, psioszka11, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardziej denerwuje jak ktoś każe mi jeść "ty teraz musisz duzo jesc!" :o

gianna88, Cassie, psioszka11, 0na88, małaMyszka, Mangusia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem, że traci wagę :) ale skoro dzidzia prawidłowo rośnie, to nie ma co sie martwic :)

ja na początku też miałam ochote mega na lody, kupiłam wracając z pracy dwa, po jednym dla siebie i męża... i żaden nie dojechał do domu, pochłonęłam dwa pod rząd w korku :) innym razem ochota na korniszony i otworzyłam słoik w aucie i się zajadałam ;D
    ale to na początku teraz mnie nie ciągnie do niczego specjalnie... za to odrzuca mnie od wszelkich ryb :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast detektora polecam stetoskop jest duużo tańszy i słychać ruchy jak maluszek się tam wierci. Za dnia prawie nic nie słychać ale wieczorem inna bajka :) Tętna jeszcze nie słychać bo za wcześnie ale i tak przyjemnie posłuchać jak się tam coś rusza.

Nie wiem już sama z tymi lekami od tarczycy od 2007 roku leczę się na tarczycę i zawsze z proszkiem na badania, byłam u kilku różnych lekarzy i zawsze to samo.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dziewczyny, też mnie drażnią te teksty- musisz jeść za dwoje, co tak mało, a na co masz ochotę?! A już najbardziej rozdrażniła mnie moja teściowa, dopytując ciągle o objawy, więc wreszcie jej powiedziałam,że mam męczące mdłości- a ona na to: to świetnie! i wielki uśmiech! No zero współczucia :)

niecierpliwa, ainer85, Zetka, małaMyszka, gianna88 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Je tez jako takowych smakow nie mam ale dzien bez kanapki z serem nie jest dniem.
    Arbuz za mna dlugo chodzi ale skoro go nie moge nigdzie kupic to nie wyczaruje ;)
    Wczoraj mielismy gosci caly stol zastawiony glownie slodyczami a ja wzielam kawaleczek ciasta ktore sama upieklam i nic, nie ciagnie mnie.

Ciesze sie ze w Polsce nie jestem bo mama i tesciowa by mnie utuczyly jak swinke :p

Czwarty dzien mam takie mocniejsze bole podbrzusza, nie ruszam sie z kanapy bo jak pochodze boli duzo mocniej.

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam duzo lepszy apetyt niz przed ciaza , ale to raczej spowodowane jest tym ze jak zobaczylam dwie kreski na tescie rzucilam palenie

niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie bierzesz jakies leki rozkurczowe??

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ