WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to musze sobie zobaczyć bo arbuza uwielbiam:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_sz mi też na pewno kazał zrobic bez tabletki bo nawet na kartce mi zapisał z wykrzyknikiem ;) tłumaczył, że chodzi o to żeby zobaczyc jak się trzyma poziom tsh bez tabletki świeżo wziętej

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj sie zwazyłam i mam juz 3kg mniej od momentu kiedy zaszłam w ciażę..To normalne? Zamiast tyć chudne, troche sie wystraszyłam. Nie cały tydzień temu byłam na usg to dr powiedziała ze "dorodny bobas" bo jest tydzień wiekszy niz wskazuje miesiączka-wiec z maleństwem wszystko ok, dodam ze mam troche nadwagi, to moze dlatego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:36

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    Ja tez dzisiaj fatalnie sie czuje. Najchetniej poszlabym spac ale mlodszy syn w domu wiec trzeba sie nim zajac.
    Milego dnia i powodzenia na wizytach

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaaa cieee... ale mi narobiłyście smaka arbuzem, jadę na poszukiwania! :)

małaMyszka, olinka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Dziewczyny myślałyście o zakupie detektora tętna?

myslałam , ale doszłam do wniosku ze nie daj Boże coś się w nim sknoci i nie usłysze tętna to co chwile latałabym do szpitala. To urządzenie nie dla panikar - czyt.nie dla mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:38

niecierpliwa, psioszka11, KasiaeN., Cassie, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myslalam o zakupie i zrezygnowalam dokladnie z takich samych powodow jak Ona88! Jestem na to za nerwowa ;)

psioszka11, Cassie, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa jak wszystkie badania ok i nawet powiedziała "dorodny bobas" to się nie przejmuj, tym bardziej jak piszesz, że masz pare kg dodatkowo, odżywiaj się zdrowo i dobrze będzie :)
    moja waga skacze jak szalona, jestem na plusie od 1kg do 3kg, zależy od dnia:)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna jej waga spada ;-) Karolina moje dwie kolezanki z pracy tez chudły w pierwszym trymestrze - ja nie naleze do tych szczęsciar. Skoro z dzieciaczkiem wszystko w porzadku to tylko sie cieszyc

niecierpliwa, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie byłam skłonna już kupić, ale poczytałam opinie i właśnie dziewczyny piszą,że źle przyłożysz, nie usłyszysz i panika, więc odpuszczam.
    Popołudniu też nawiedzę Kaufland w poszukiwaniu arbuza.
    A w ogóle wszyscy mnie się pytają o zachcianki,a ja nic. Nie mam na nic wyraźnej ochoty. Ale arbuza, kto wie?!:)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Dziewczyny myślałyście o zakupie detektora tętna?

Ja też się zastanawiałam i nadal nie podjęłam decyzji. Z jednej strony to bardzo bym chciała ale z drugiej właśnie boje się że jak się coś popsuje to co 5 minut do szpitala bede jeździć:P Ja mam jeszcze chwile do namysłu :P

Też się wczoraj objadłam arbuzem i nawet na dziś mi trochę zostało ;) pycha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:50

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, nie przejmuj się. Mi waga stoi w miejscu, tzn przed ciążą miałam 49-49,5kg przy wzroście 164cm a teraz tylko 49,9.
    Apetyt mam ogromny, dziś do pracy mam np 8 kanapek, 2 dość spore kawałki focacci, pomidor, paroweczki, jabłko, czekolady kawałek. W domu obiad i kolacja. Także sporo. I tak dzień w dzień. Nie wymiotuje. W ciąży z synkiem miałam podobnie.

Psioszka, w ciąży z synkiem miałam detektor, jak tylko go kupiłam to od razu sprzedałam, nic tam nie mogłam wysłuchać :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam takich wyraznych napadow, a najbardziej mnie wkurza jak slysze jak to nie masz ochoty na kapuste kiszona lub na sledzie? Nie nie mam ;) Raz na poczatku mialam tak wielka ochote na loda, koniecznie musial to byc rozek, maz polecial poznym wieczorem, przyniosl, ja pochlonelam w 3 minuty, a 5 minut poznie juz byl w toalecie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:50

gianna88, psioszka11, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardziej denerwuje jak ktoś każe mi jeść "ty teraz musisz duzo jesc!" :o

gianna88, Cassie, psioszka11, 0na88, małaMyszka, Mangusia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem, że traci wagę :) ale skoro dzidzia prawidłowo rośnie, to nie ma co sie martwic :)

ja na początku też miałam ochote mega na lody, kupiłam wracając z pracy dwa, po jednym dla siebie i męża... i żaden nie dojechał do domu, pochłonęłam dwa pod rząd w korku :) innym razem ochota na korniszony i otworzyłam słoik w aucie i się zajadałam ;D
    ale to na początku teraz mnie nie ciągnie do niczego specjalnie... za to odrzuca mnie od wszelkich ryb :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast detektora polecam stetoskop jest duużo tańszy i słychać ruchy jak maluszek się tam wierci. Za dnia prawie nic nie słychać ale wieczorem inna bajka :) Tętna jeszcze nie słychać bo za wcześnie ale i tak przyjemnie posłuchać jak się tam coś rusza.

Nie wiem już sama z tymi lekami od tarczycy od 2007 roku leczę się na tarczycę i zawsze z proszkiem na badania, byłam u kilku różnych lekarzy i zawsze to samo.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dziewczyny, też mnie drażnią te teksty- musisz jeść za dwoje, co tak mało, a na co masz ochotę?! A już najbardziej rozdrażniła mnie moja teściowa, dopytując ciągle o objawy, więc wreszcie jej powiedziałam,że mam męczące mdłości- a ona na to: to świetnie! i wielki uśmiech! No zero współczucia :)

niecierpliwa, ainer85, Zetka, małaMyszka, gianna88 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Je tez jako takowych smakow nie mam ale dzien bez kanapki z serem nie jest dniem.
    Arbuz za mna dlugo chodzi ale skoro go nie moge nigdzie kupic to nie wyczaruje ;)
    Wczoraj mielismy gosci caly stol zastawiony glownie slodyczami a ja wzielam kawaleczek ciasta ktore sama upieklam i nic, nie ciagnie mnie.

Ciesze sie ze w Polsce nie jestem bo mama i tesciowa by mnie utuczyly jak swinke :p

Czwarty dzien mam takie mocniejsze bole podbrzusza, nie ruszam sie z kanapy bo jak pochodze boli duzo mocniej.

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam duzo lepszy apetyt niz przed ciaza , ale to raczej spowodowane jest tym ze jak zobaczylam dwie kreski na tescie rzucilam palenie

niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie bierzesz jakies leki rozkurczowe??

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ