WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pasztet co mama sama piekła, taki chyba można.

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja dziś szerokim łukiem omijałam półkę z pasztetami w sklepie i teraz ciągle o nim myślę.

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak domowy można :) mniam

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej unikać wszystkiego co jest w puszce. Pasztet niewskazany...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba poprosze mamy zeby upiekła pasztet..robi taki pyszny. Mm..świeże pieczywo,pasztet i pomidor. Mniam:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi ochoty na robiliście na pizze :):)
    a co do pasztetu ja ostatnio zjadłam i miałam wyżuty sumienia a moja mama mnie pocieszyłą jak to powiedziałą że za jej czasów to oprucz alkoholu i papierosów to kobiety mogły jeść wszystko na co miałe ochotę. jak na coś miały ochotę widocznie organizm tego potrzebował. Taką swobodę miały do momentu zaczęcia karmić piersią wtedy już tak wszystkiego jeść nie mogły.
    Ja zjadłam bułkę z pasztetem i dobrze się po niej czułam :)

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam ze nie mozna jesc pasztetu szczegolnie w I trymestrze bo w pasztecie jest watrobka ktora zawiera duzo witamina A ktora jest nie wskazana w pierwszym trymestrze. Sadze ze pasztet domowej roboty w niewielkiej ilosci mozna. Chodz przyznam szczerze ze jak jestem w sklepie to musze tez omijac polke z pasztetami bo paszyecik Podlaski krzyczy do mnie "kup mnie" :-D

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka przez I trymestr dzien w dzien jadła pasztet, nie wiedziała ze nie mozna a miala wielką chec, wszystko z małą jest dobrze-a ma juz roczek :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ponoć też tantuum verde można stosować :)

Karolina dzięki za przepis, zapisany :)

A ja dziś dorwałam w sklepie arbuza, najmniejszy jaki był, a i tak prawie ważył 3 kg :) i jak się do niego dosiadłam to praktycznie wciągnęłam połowę :) trochę mam wyrzuty sumienia, że tak sobie pofolgowałam, ale praktycznie to sama "woda" - oj tak, ten był bardzo wodnisty, że aż mi po buzi kapał :)

Andzia 34, małaMyszka, Cassie, olinka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Kobiety!!!
    Kapuśniaczek pokazał kto rządzi...
    Jestem wykończona.
    Od jutra pilna nauka, a w sobotę będę recytować cały materiał

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia - oj przez arbuza to wyrzuyow sumienia miec nie powinnas :)
    Mm uwielbiam arbuzy,albo drinki te w skorupce arbuza,pychotka:)
    Maz dzisiaj pil piwko i tak jakos odruchowo wzielam te jego piwo i juz prawie lyknelam ale nagle "ojej.." wiem ze lyk by nie zaszkodzil,ale jednak zrezygnowalam:p

Dobranoc:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Oliwka09 Nowa

Wysłany: 26 stycznia 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was przyszle mamy :) Wlasnie zaczelam 9 tydzien. Mam do was pytanie jesli mam termina na 1 wrzesnia to zapisac sie tu do sierpniowek czy do wrzesniowek. Dzidzius napewno przjadzie na swiat przez cesarskie ciecie wiec w sierpniu. To moja pierwsza ciaza I ciesze sie pardzo wraz z nazyczonym :) mecza mnie nudnosci a wy jak ?

• lys Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Początek tygodnia rozpoczęty mega nudnościami :(

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane

Podczytuje was ale na pisanie jakoś brak czasu.
    w piątek byłam u księgowej i doradziła mi zrobić tak:zmienić stanowisko w dotychczasowej umowie na niższe, za to teraz od stycznia podnieść stanowisko wraz z wynagrodzeniem i zmienić etat na 4/5.dzięki temu będzie to traktowane jak awans i nie wzbudzające podejrzeń. No ale w związku z tym mam trochę papierologii do załatwienia i chce jeszcze namówić szefa na troszeczkę wyższe wynagrodzenie niż dotychczas miałam (szykują się spore wydatki więc przysłowiowe 200zl go nie zbawi, tym bardziej ze ja dopóki będę pracować będę mu ta "podwyżkę" oddawać, chodzi tylko potem o chorobowe i macierzyński).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:12

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sierpnioweczki ;) Ja rano czulam sie zadziwiajaco dobrze, po godzinie od przebudzenia ani nie bylam glodna, ani nie mialam mdlosci i tu nagle ni z gruchy ni z pietruchy wymioty zolcia...nie ma nic gorszego :/ Czas wyjsc z lozka, przebic sie przez zaspy i ruszyc na zakupy, choc nie za bardzo mi sie chce ;)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, a mnie dalej trochę pobolewa, ale staram się nie panikować. Skoro gin w szpitalu stwierdziła,że ok i tak może być,to trzymam się tego, choć wiadomo,że wkręcam sobie najgorsze myśli.
    Ja pasztet zjadłam, i kawałek sera pleśniowego, bo miałam ochotę. Myślę,że wszystko z rozsądkiem.
    Co do tamtum verde- ja w 9tc miałam zapalenie zatok i brałam antybiotyk. Ale zanim doszło do tego, to lekarz właśnie kazał używać tamtum verde, paracetamol na zbicie gorączki i p/bólowo, i leki prenalen. Jak na razie dzidzia się dobrze rozwija, więc miejmy nadzieję,że tak będzie do sierpnia.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i oficjalnie zaczęłam dziś 2 trymestr, ale miałam Wam wspomnieć,że bella prawdę Ci powie- bo wcz miałam 12t + 6d i tak też gin w szpitalu potwierdziła. Dziś 13t= 2 trymestr:)

niecierpliwa, 0na88, małaMyszka, Cassie, lys, olinka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka09 wrote:
    Witam was przyszle mamy :) Wlasnie zaczelam 9 tydzien. Mam do was pytanie jesli mam termina na 1 wrzesnia to zapisac sie tu do sierpniowek czy do wrzesniowek. Dzidzius napewno przjadzie na swiat przez cesarskie ciecie wiec w sierpniu. To moja pierwsza ciaza I ciesze sie pardzo wraz z nazyczonym :) mecza mnie nudnosci a wy jak ?

zapraszamy do nas! czym chata bogata :)
    a czemu będziesz miała cc?
    jak już pewnie zauważyłaś część dziewczyn nawiązała bliżą znajomość z porcelana, i codziennie rano czule się witają ;)

u mnie w końcu spokój, goście pojechali. tylko trzeba dom przywrócić do porządku.
    wczoraj nie wytrzymałam i kupiłam wędzonego łososia. Ale poczytałam wcześnie na necie i ten mój ulubiony jest wędzony na ciepło, nie jest surowy. Więc myślę że będzie dobrze :)

v40cu9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,z tym pasztetem to nie wiedziałam, że nie można i jak sobie przypomnę to na początku ciąży tak się nim zajadałam, że pochłonęłam 3 kanapki na raz :/

W pierwszej ciąży z młodym miałam takie mdłości, że w środku nocy się budziłam i zastanawiałam się czy biec do toalety, a w tej od początku może mnie ze 3 razy zemdliło i odpukać mam spokój.

• Zetka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer, a jaki to łosoś na ciepło wędzony bo też mam straszna ochotę :)

Oliwkowa, witaj :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ