SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale mi ochoty na robiliście na pizze
a co do pasztetu ja ostatnio zjadłam i miałam wyżuty sumienia a moja mama mnie pocieszyłą jak to powiedziałą że za jej czasów to oprucz alkoholu i papierosów to kobiety mogły jeść wszystko na co miałe ochotę. jak na coś miały ochotę widocznie organizm tego potrzebował. Taką swobodę miały do momentu zaczęcia karmić piersią wtedy już tak wszystkiego jeść nie mogły.
Ja zjadłam bułkę z pasztetem i dobrze się po niej czułammałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja slyszalam ze nie mozna jesc pasztetu szczegolnie w I trymestrze bo w pasztecie jest watrobka ktora zawiera duzo witamina A ktora jest nie wskazana w pierwszym trymestrze. Sadze ze pasztet domowej roboty w niewielkiej ilosci mozna. Chodz przyznam szczerze ze jak jestem w sklepie to musze tez omijac polke z pasztetami bo paszyecik Podlaski krzyczy do mnie "kup mnie"
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula ponoć też tantuum verde można stosować
Karolina dzięki za przepis, zapisany
A ja dziś dorwałam w sklepie arbuza, najmniejszy jaki był, a i tak prawie ważył 3 kgi jak się do niego dosiadłam to praktycznie wciągnęłam połowę
trochę mam wyrzuty sumienia, że tak sobie pofolgowałam, ale praktycznie to sama "woda" - oj tak, ten był bardzo wodnisty, że aż mi po buzi kapał
Andzia 34, małaMyszka, Cassie, olinka lubią tę wiadomość
-
Mamasia - oj przez arbuza to wyrzuyow sumienia miec nie powinnas
Mm uwielbiam arbuzy,albo drinki te w skorupce arbuza,pychotka:)
Maz dzisiaj pil piwko i tak jakos odruchowo wzielam te jego piwo i juz prawie lyknelam ale nagle "ojej.." wiem ze lyk by nie zaszkodzil,ale jednak zrezygnowalam:p
Dobranoc:)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam was przyszle mamy
Wlasnie zaczelam 9 tydzien. Mam do was pytanie jesli mam termina na 1 wrzesnia to zapisac sie tu do sierpniowek czy do wrzesniowek. Dzidzius napewno przjadzie na swiat przez cesarskie ciecie wiec w sierpniu. To moja pierwsza ciaza I ciesze sie pardzo wraz z nazyczonym
mecza mnie nudnosci a wy jak ?
-
Witajcie kochane
Podczytuje was ale na pisanie jakoś brak czasu.
w piątek byłam u księgowej i doradziła mi zrobić tak:zmienić stanowisko w dotychczasowej umowie na niższe, za to teraz od stycznia podnieść stanowisko wraz z wynagrodzeniem i zmienić etat na 4/5.dzięki temu będzie to traktowane jak awans i nie wzbudzające podejrzeń. No ale w związku z tym mam trochę papierologii do załatwienia i chce jeszcze namówić szefa na troszeczkę wyższe wynagrodzenie niż dotychczas miałam (szykują się spore wydatki więc przysłowiowe 200zl go nie zbawi, tym bardziej ze ja dopóki będę pracować będę mu ta "podwyżkę" oddawać, chodzi tylko potem o chorobowe i macierzyński).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:12
psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam sierpnioweczki
Ja rano czulam sie zadziwiajaco dobrze, po godzinie od przebudzenia ani nie bylam glodna, ani nie mialam mdlosci i tu nagle ni z gruchy ni z pietruchy wymioty zolcia...nie ma nic gorszego
Czas wyjsc z lozka, przebic sie przez zaspy i ruszyc na zakupy, choc nie za bardzo mi sie chce
psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, a mnie dalej trochę pobolewa, ale staram się nie panikować. Skoro gin w szpitalu stwierdziła,że ok i tak może być,to trzymam się tego, choć wiadomo,że wkręcam sobie najgorsze myśli.
Ja pasztet zjadłam, i kawałek sera pleśniowego, bo miałam ochotę. Myślę,że wszystko z rozsądkiem.
Co do tamtum verde- ja w 9tc miałam zapalenie zatok i brałam antybiotyk. Ale zanim doszło do tego, to lekarz właśnie kazał używać tamtum verde, paracetamol na zbicie gorączki i p/bólowo, i leki prenalen. Jak na razie dzidzia się dobrze rozwija, więc miejmy nadzieję,że tak będzie do sierpnia.małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
A no i oficjalnie zaczęłam dziś 2 trymestr, ale miałam Wam wspomnieć,że bella prawdę Ci powie- bo wcz miałam 12t + 6d i tak też gin w szpitalu potwierdziła. Dziś 13t= 2 trymestr:)
niecierpliwa, 0na88, małaMyszka, Cassie, lys, olinka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Oliwka09 wrote:Witam was przyszle mamy
Wlasnie zaczelam 9 tydzien. Mam do was pytanie jesli mam termina na 1 wrzesnia to zapisac sie tu do sierpniowek czy do wrzesniowek. Dzidzius napewno przjadzie na swiat przez cesarskie ciecie wiec w sierpniu. To moja pierwsza ciaza I ciesze sie pardzo wraz z nazyczonym
mecza mnie nudnosci a wy jak ?
zapraszamy do nas! czym chata bogata
a czemu będziesz miała cc?
jak już pewnie zauważyłaś część dziewczyn nawiązała bliżą znajomość z porcelana, i codziennie rano czule się witają
u mnie w końcu spokój, goście pojechali. tylko trzeba dom przywrócić do porządku.
wczoraj nie wytrzymałam i kupiłam wędzonego łososia. Ale poczytałam wcześnie na necie i ten mój ulubiony jest wędzony na ciepło, nie jest surowy. Więc myślę że będzie dobrzeniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,z tym pasztetem to nie wiedziałam, że nie można i jak sobie przypomnę to na początku ciąży tak się nim zajadałam, że pochłonęłam 3 kanapki na raz
W pierwszej ciąży z młodym miałam takie mdłości, że w środku nocy się budziłam i zastanawiałam się czy biec do toalety, a w tej od początku może mnie ze 3 razy zemdliło i odpukać mam spokój.
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość