SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja mam ogromny uraz do wędliny, wczoraj jak zrobiłam tą pizze, to włozyłam do niej też krakowską suchą (wczesniej ją uwielbiałam) ale w trakcie jedzenie wyskubywalam ją, myslałam ze jak spróbuje to sie przełamie,ale jednak nie.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agaata wrote:A ja kupiłam detektor tętna. Jak na razie się sprawdza. Pierwszy raz długo szukałam tętna i niestety nie znalazłam, ale następnego dnia znalazłam po 5 minutach i ostatnie dni nie sprawiały mi już problemu. Pierwszy raz usłyszałam 9t0d. Ja polecam
A jeśli można wiedzieć to jakiej firmy kupiłas detektor?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej.
Pamiętacie mnie jeszcze? Dluuuugo mnie tu nie było.
Witam nowe mamuski
Co słychać?
Ja miałam Armagedon zoladkowo jelitowy w ostatnich tygodniach. Odkryłam nietolerancje laktozy i wraz z odstaqieniem nabiału wszystko ustalo. Czuję się dobrze, ale jestem strasznie zmęczona.
Mięso wędliny odpadają do jedzenia... Jedynie filet z kurczaka Ale tylko jak mężu zrobi
Żyje na owocach pieczywie makaronach itp.
Schudłam 2.5 kg od początku ciąży Ale brzuszek mam już od 8 tygodnia. Rośnie sobie więc więcej kg zgubiłam Ale dziecko rośnie więc kg będzie przybywaćgianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
dorwałam arbuza w Biedronce !
pyszny, soczysty, słodki, czerwoniutki mniam mniam
pół już wciągnęłam
palic całe szczęście nie palę i nigdy nie paliłam... ale za lampką wina do kolacji to tęsknię bardzo. Mąż ostatnio sobie wlał i sączył, powąchałam w nadziei, że może mnie odrzuci ale niestety nieKasiaeN., Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja od 8 listopada biorę Vita miner prenatal. Też słyszałam, że witaminy powodują, że dzieci są większe i później kobieta ma problem żeby urodzić. Myślę, że do połowy II trymestru będę brała, a później uzupełnię sokami ze świeżych owoców... Samymi owocami... Obiadami i warzywami.
Z mężem nie palimy prawie 4 lata i zastanawiam się jak mogliśmy palić to świństwo. Firanę moczyłam przez 4 dni ale na końcu i tak ją wyrzuciłam, bo była szara a nie biała. Jak rozbijaliśmy starą kanapę to tak waliła fajkami, że oboje prawie wylądowaliśmy przy porcelanie.
Materiały na egzamin mam przygotowane. Będę czytać wszystko codziennie raz lub dwa - jak się uda...
Pranie się kończy. Rozwieszam i biorę się za czytanie.
Jakbym pojawiła się tu w ciągu godziny lub dwóch to poproszę o porządne OPR!!!gianna88, niecierpliwa, bosa, Aga89, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Paula 071- ja miałam infekcję 2 tyg, tak mnie dr zrąbała i powiedziała,że 2 tygodniowa infekcja jest gorsza niż antybiotyk. I tak w 9tc ciąży miałam zapalenie zatok i brałam antybiotyk.
Więc może wybierz się do lekarza i coś zaradzicie.małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
małaMyszka wrote:Aaaa no i myślę nad stetoskopem... Ciekawa jestem...
Ja właśnie w ten weekend wzięłam stetoskop od rodziców i rano i wieczorem przed snem słuchamy sobie z Adamem dzidziusiaFajnie jest Go słyszeć jak tam sobie rozrabia
Dziewczyny, jakie rozmiary ubranek kupujecie?Bo byłam dziś w sklepie i oglądałam też w necie i się zastanawiam na jaki rozmiar kupić żeby było ok w tych pierwszych dniach, tygodniach.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ratunku, od mojego ostatniego wpisu spędziłam pół godziny w toalecie... wyrwało mnie z łóżka z takim ciśnieniem że nie dobiegłam i załatwiłam całą łazienkę.. podłoga, wc, ściany, dywanik, drzwi... nawet nosem szło
przez ten odór wymiocin nie mogłam przestać, ciągle czułam te odruchy. Poszłam pod blok i siedziałam tam pół godziny. Teraz boje się wejść do łazienki, nie wiem czy dam radę to posprzątać. Czuje się jak wielorybek, nie wiedziałam że w człowieku takie ciśnienie drzemie...
Ależ Wam tego arbuza zazdroszczę, po nocach śni mi się rozmaite jedzenie a jak się budzę i myślę o tym to mdli mnie na zawołanie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A czy jest tu ktoś kto nie wymiotuje ? Bo z tego co widze to wiekszość z Was niestety tak.
Ja ani razu nie wymiotowałam,czasami zemdli na chwile,szczególnie wieczorem, ale to jest takie delikatne "niedobrze mi"
Moja mama w ze mną i z bratem miala tak samo jak ja.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
KasiaeN. wrote:Ja właśnie w ten weekend wzięłam stetoskop od rodziców i rano i wieczorem przed snem słuchamy sobie z Adamem dzidziusia
Fajnie jest Go słyszeć jak tam sobie rozrabia
Dziewczyny, jakie rozmiary ubranek kupujecie?Bo byłam dziś w sklepie i oglądałam też w necie i się zastanawiam na jaki rozmiar kupić żeby było ok w tych pierwszych dniach, tygodniach.KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Magda współczuję
okropne uczucie
może woda z cytryną? później guma do żucia (jeśli nie miętowa to może orbit dla dzieci-mi ostatnio pomagała bardzo) i jakoś dasz radę wejsc do tej łazienki ?
oj ciśnienie potrafi byc niesamowite... tez mi się takie coś zdarzyło, całe szczęście mąż był w domu i posprzątał...
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:A jeśli można wiedzieć to jakiej firmy kupiłas detektor?
Kupiłam bezpośrednio z Chin, ale dokładnie taki, który jest sprzedawany na rynek europejski z certyfikatem UE. Zapłaciłam 38 dolarów z przesyłką, firma Comin, głowica 2MHz. W Polsce kosztuje chyba ciut drożej ten sam. Ja czekałam tydzień na dostawę.
Mogę szczerze polecić, jak już zlokalizujesz fasolkę to tętno słychać bardzo dokładnie i dość dokładnie mierzy. Godzinę po pomiarze byłam na USG - detektor namierzył 178/min, USG 175/min.Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:Magda sz. Często wymiotujesz? Poproś lekarza o torecan czopki przeciwwymiotne, są super!
Nigdy o tym nie słyszałam, jak pytałam ginekologa to powiedział że nie ma na to leku.Jutro mam wizytę więc go zapytam. Czy często wymiotuje? są takie dni że do godz. 18 po wszystkim a tak to prawie non stop mnie mdli ale nie wymiotuje. Już prawie 12 tydz..kiedy to przejdziemałaMyszka lubi tę wiadomość