WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mam specjalnego apetytu, mam wrazenie ze przed ciaza byl wiekszy niz teraz.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ogromny uraz do wędliny, wczoraj jak zrobiłam tą pizze, to włozyłam do niej też krakowską suchą (wczesniej ją uwielbiałam) ale w trakcie jedzenie wyskubywalam ją, myslałam ze jak spróbuje to sie przełamie,ale jednak nie.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide cos porobic, nie chce mi sie strasznie ale chociaz musze lozka zascielic.

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A ja kupiłam detektor tętna. Jak na razie się sprawdza. Pierwszy raz długo szukałam tętna i niestety nie znalazłam, ale następnego dnia znalazłam po 5 minutach i ostatnie dni nie sprawiały mi już problemu. Pierwszy raz usłyszałam 9t0d. Ja polecam :-)

A jeśli można wiedzieć to jakiej firmy kupiłas detektor?

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Pamiętacie mnie jeszcze? Dluuuugo mnie tu nie było.
    Witam nowe mamuski :-)

Co słychać?

Ja miałam Armagedon zoladkowo jelitowy w ostatnich tygodniach. Odkryłam nietolerancje laktozy i wraz z odstaqieniem nabiału wszystko ustalo. Czuję się dobrze, ale jestem strasznie zmęczona.
    Mięso wędliny odpadają do jedzenia... Jedynie filet z kurczaka Ale tylko jak mężu zrobi ;-)
    Żyje na owocach pieczywie makaronach itp.
    Schudłam 2.5 kg od początku ciąży Ale brzuszek mam już od 8 tygodnia. Rośnie sobie więc więcej kg zgubiłam Ale dziecko rośnie więc kg będzie przybywać

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorwałam arbuza w Biedronce ! :) pyszny, soczysty, słodki, czerwoniutki mniam mniam :D
    pół już wciągnęłam :D

palic całe szczęście nie palę i nigdy nie paliłam... ale za lampką wina do kolacji to tęsknię bardzo. Mąż ostatnio sobie wlał i sączył, powąchałam w nadziei, że może mnie odrzuci ale niestety nie ;)

KasiaeN., Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 8 listopada biorę Vita miner prenatal. Też słyszałam, że witaminy powodują, że dzieci są większe i później kobieta ma problem żeby urodzić. Myślę, że do połowy II trymestru będę brała, a później uzupełnię sokami ze świeżych owoców... Samymi owocami... Obiadami i warzywami.

Z mężem nie palimy prawie 4 lata i zastanawiam się jak mogliśmy palić to świństwo. Firanę moczyłam przez 4 dni ale na końcu i tak ją wyrzuciłam, bo była szara a nie biała. Jak rozbijaliśmy starą kanapę to tak waliła fajkami, że oboje prawie wylądowaliśmy przy porcelanie.

Materiały na egzamin mam przygotowane. Będę czytać wszystko codziennie raz lub dwa - jak się uda...
    Pranie się kończy. Rozwieszam i biorę się za czytanie.
    Jakbym pojawiła się tu w ciągu godziny lub dwóch to poproszę o porządne OPR!!! :D :D :D

gianna88, niecierpliwa, bosa, Aga89, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 071- ja miałam infekcję 2 tyg, tak mnie dr zrąbała i powiedziała,że 2 tygodniowa infekcja jest gorsza niż antybiotyk. I tak w 9tc ciąży miałam zapalenie zatok i brałam antybiotyk.
    Więc może wybierz się do lekarza i coś zaradzicie.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i myślę nad stetoskopem... Ciekawa jestem...

niecierpliwa, KasiaeN. lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Też nad nim myślę. jednak to o wiele tańsze niż detektor tętna..

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:

Ja właśnie w ten weekend wzięłam stetoskop od rodziców i rano i wieczorem przed snem słuchamy sobie z Adamem dzidziusia :) Fajnie jest Go słyszeć jak tam sobie rozrabia :)

Dziewczyny, jakie rozmiary ubranek kupujecie?Bo byłam dziś w sklepie i oglądałam też w necie i się zastanawiam na jaki rozmiar kupić żeby było ok w tych pierwszych dniach, tygodniach.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku, od mojego ostatniego wpisu spędziłam pół godziny w toalecie... wyrwało mnie z łóżka z takim ciśnieniem że nie dobiegłam i załatwiłam całą łazienkę.. podłoga, wc, ściany, dywanik, drzwi... nawet nosem szło :/ przez ten odór wymiocin nie mogłam przestać, ciągle czułam te odruchy. Poszłam pod blok i siedziałam tam pół godziny. Teraz boje się wejść do łazienki, nie wiem czy dam radę to posprzątać. Czuje się jak wielorybek, nie wiedziałam że w człowieku takie ciśnienie drzemie...

Ależ Wam tego arbuza zazdroszczę, po nocach śni mi się rozmaite jedzenie a jak się budzę i myślę o tym to mdli mnie na zawołanie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jest tu ktoś kto nie wymiotuje ? Bo z tego co widze to wiekszość z Was niestety tak.
    Ja ani razu nie wymiotowałam,czasami zemdli na chwile,szczególnie wieczorem, ale to jest takie delikatne "niedobrze mi" :P

Moja mama w ze mną i z bratem miala tak samo jak ja.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz. Często wymiotujesz? Poproś lekarza o torecan czopki przeciwwymiotne, są super!

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Ja właśnie w ten weekend wzięłam stetoskop od rodziców i rano i wieczorem przed snem słuchamy sobie z Adamem dzidziusia :) Fajnie jest Go słyszeć jak tam sobie rozrabia :)

Dziewczyny, jakie rozmiary ubranek kupujecie?Bo byłam dziś w sklepie i oglądałam też w necie i się zastanawiam na jaki rozmiar kupić żeby było ok w tych pierwszych dniach, tygodniach.
    Parę sztuk w rozm.56 a reszta od 62. Na pewno część ciuszkow dostaniecie..

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaa ja tylko raz , jak wypiłam cole na puste żolądek- ja własciwie nie mam zadnych objawów ciazowych już.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda współczuję :( okropne uczucie :( może woda z cytryną? później guma do żucia (jeśli nie miętowa to może orbit dla dzieci-mi ostatnio pomagała bardzo) i jakoś dasz radę wejsc do tej łazienki ?
    oj ciśnienie potrafi byc niesamowite... tez mi się takie coś zdarzyło, całe szczęście mąż był w domu i posprzątał...

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja miałam manie wymiotowanoa miałam wszędzie w mieszkaniu miskę przy sobie. Tak w razie co.

• Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    A jeśli można wiedzieć to jakiej firmy kupiłas detektor?

Kupiłam bezpośrednio z Chin, ale dokładnie taki, który jest sprzedawany na rynek europejski z certyfikatem UE. Zapłaciłam 38 dolarów z przesyłką, firma Comin, głowica 2MHz. W Polsce kosztuje chyba ciut drożej ten sam. Ja czekałam tydzień na dostawę.

Mogę szczerze polecić, jak już zlokalizujesz fasolkę to tętno słychać bardzo dokładnie i dość dokładnie mierzy. Godzinę po pomiarze byłam na USG - detektor namierzył 178/min, USG 175/min. :-)

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    Magda sz. Często wymiotujesz? Poproś lekarza o torecan czopki przeciwwymiotne, są super!

Nigdy o tym nie słyszałam, jak pytałam ginekologa to powiedział że nie ma na to leku.Jutro mam wizytę więc go zapytam. Czy często wymiotuje? są takie dni że do godz. 18 po wszystkim a tak to prawie non stop mnie mdli ale nie wymiotuje. Już prawie 12 tydz..kiedy to przejdzie :(

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ