SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
małaMyszka wrote:Ja jeszcze ani razu nie wymiotowałam. Dwa razy była cofka, ale udało się zapobiec.
Mdłości mam praktycznie cały dzień a wieczorem się nasilają. Codziennie wypijam wodę 1,75 l z sokiem z cytryny i to mi daje ulgę. Dzisiaj tak jakoś chodzę i czegoś szukam... Nie wiem do jedzenia czy do picia... Patrzę na herbaty i żadna do mnie nie przemawia.
Wracam do nauki...
Wynocha z forum! wedle przykazania!) przynajmniej na trochę do nauki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 13:05
małaMyszka, niecierpliwa, ainer85 lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Wynocha z forum! wedle przykazania!
) przynajmniej na trochę do nauki
hehhe mialałm to samo napisac ale chyba mineły 2 godziny od odstatniej wizyty malej Myszki????Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 13:06
małaMyszka, olinka lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane :*
Ja wczoraj zwróciłam 2 porcje gorącej czekolady z bitą śmietaną na śniegWszystko przez mojego męża, bo mówiłam mu, że nie wypiję drugiej, ale jak już mi podetknął pod nos to czemu nie - "najwyżej zwymiotuję" - pomyślałam sobie no i tak się stało
Ostatnio miewam mdłości dosyć często - czasami wystarczy, że wyjdę na świeże powietrze...
magda sz ja też badam TSH bez porannej dawki lekuostatnio wyszła mi lekka nadczynność nawet
Kusicie tym arbuzem, ale mam w domu melona i chyba się dobiorę do niego
Miłego poniedziałkumagda sz, małaMyszka, niecierpliwa, Neyla lubią tę wiadomość
-
Oj dziewczyny, ciężko was nadrobić. Czytam i czytam... Ale dobrnęłam do końca
Byłam dzisiaj na pobraniu krwi do badania biochemicznego, jutro prenatalne. Od rana źle się czuję. Najpierw wymioty samą żółcią, potem aż do teraz mdłości.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aga89 wrote:
Mnie bardziej zastanawia to że chyba wszystkie piszecie że Was podbrzusze boli, szarpie i ciągnie... ja nic takiego nie czuje? I co to znaczy że u mnie bobas i macica nie rośnie? trochę mnie to martwi!
Nie martw się, każdy ma inną budowę, może masz więcej miejsca między narządamiJeszcze poczujesz jak rośnie, u wielu moich ciężarnych koleżanek też nie było żadnych bóli, dopiero po 14 tyg coś zaczęły czuć.
Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Wynocha z forum! wedle przykazania!
) przynajmniej na trochę do nauki
Cassie, ainer85, bosa, mamasia lubią tę wiadomość
-
A mam jeszcze jedno pytanie? Czy któraś z Was boryka się z alergią bądź AZS? Ja już po raz drugi w tej ciąży mam taki wyrzut wysypki na twarzy, jedyne co mogę to wapno
Nie wiem nawet co mnie uczuliło
Czasami mam wrażenie że mój organizm teraz reaguje na rzeczy na które wcześniej nie byłam uczulona...
-
ja nie mam problemów ze skórą, ale za to infekcje intymne, które byly zmora jeszcze przed ciaza....brrr...
po pierwszej cytologii w 5 tyg ciazy przyszły dopiero wyniki i oczywiście stan zapalny...wiec dostałam gynalgin an 10 dni i biorę od piątku....;-/ wcześniej zanim jeszcze nie bylo wyników to brałam nystatynę...i sie wyleczyłam...do ubiegłego weekendu, bo po termalnych basenach znowu mi sie cos przypałętało ...;-//// wiec biore gynalgin i juz jest o wiele lepiej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 13:41
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja nie wymiotowałam, ale cały czas czuję mdłości i jest mi po prostu niedobrze.
Boli mnie także podbrzusze i czuję rozciąganie w kierunku pachwin, czasami dość silne. Do tego od wczoraj jestem mocno zaniepokojona, bo z przerwami odczuwam bóle przypominające miesiączkowe. Jutro zgłoszę ginowi, zobaczymy co on na to.małaMyszka lubi tę wiadomość
Córcia 2015 -
Kurde a mi w cytologii napisali: "Dość liczne komórki zapalne" i byłam z tym u gin i mi nic nie zleciła. Nic mnie nie swędzi, nie piecze ani żadnych upławów czy innych podobnych dolegliwości nie mam. Mam nadzieje że wie co robi!!
-
czarnaruda wrote:Ja nie wymiotowałam, ale cały czas czuję mdłości i jest mi po prostu niedobrze.
Boli mnie także podbrzusze i czuję rozciąganie w kierunku pachwin, czasami dość silne. Do tego od wczoraj jestem mocno zaniepokojona, bo z przerwami odczuwam bóle przypominające miesiączkowe. Jutro zgłoszę ginowi, zobaczymy co on na to.
No ja własnie teraz w okolicy kosci biodrowej odczuwam ciagniecie ;p Co do bóli miesiaczkowych- to normalneTo jest właśnie rosnaca macica
Tez to ma co raz
bosa, małaMyszka, olinka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a kapiecie się w wannie w ciepłej wodzie? Jeśli tak to mniej więcej jaka temp?
Mnie krzyż często też boli i mam klucia/ciągnięcia w okolicy pępka.
Z tym ze ja ciągle 8 godz przed kompem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 14:00
-
Alez sie wyspalam 1,5 godzinna drzemka dobrze mi zrobila, bo po tym kapusniku tak mnie zaczelo szarpac, ze na samo wspomnienie mi slabo. Czas zaczac robic obiad, bo niedlugo maz wroci, a ja dalej w lozku bede lezec
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Dziewczyny, a kapiecie się w wannie w ciepłej wodzie? Jeśli tak to mniej więcej jaka temp?
Z tym ze ja ciągle 8 godz przed kompem.
Ja sie kapie w wannie i staram sie, zeby woda byla letnia. Ale nie ma dlugiego siedzenia tylko umyje sie i wychodzeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 14:04
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
OK, dzięki, to się trochę uspokoiłam, że bóle miesiączkowe są normalne w tym czasie.
Mnie też krzyż boli, ale to z braku ruchu niestety. Z kąpieli w wannie zrezygnowałam już parę lat temu z powodu tendencji do infekcji intymnych, więc tylko prysznic w ciepłej wodzie, lekko ponad 30st.Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
Córcia 2015 -
Aga89 wrote:Kurde a mi w cytologii napisali: "Dość liczne komórki zapalne" i byłam z tym u gin i mi nic nie zleciła. Nic mnie nie swędzi, nie piecze ani żadnych upławów czy innych podobnych dolegliwości nie mam. Mam nadzieje że wie co robi!!
u mnie na cytologii było napisane" liczne komórki zapalne - i dostałam gynalgin...mialam wtedy upławy...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam po weekendzie!!!
A ja dzisiaj robię porządki po weekendowych gościach...uf juz jestem zmęczona.
Za tydzień idę na prenatalne, może już poznam płeć?chociaż najważniejsze, żeby dzieciątko było zdrowe. Ciekawa jestem jaki termin porodu lekarz mi wyznaczy, bo jeszcze żaden lekarz mi nie powiedział( byłam ogólnie u 4).
Zrobiłyście mi smaka na arbuza...mmmWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 14:35
-
Zetka wrote:Dziewczyny, a kapiecie się w wannie w ciepłej wodzie? Jeśli tak to mniej więcej jaka temp?
Z tym ze ja ciągle 8 godz przed kompem.
ja ogólnie biorę prysznic,ale tydzień temu byłam na basenie termalnym, gdzie woda miała prawie 40 stopni.
myslę ze raz na jakis czas można zazyc mocno ciepłej kąpieli.bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość