SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie wymiotuje, ale zgaga męczy mnie niemiłosiernie, przełyk chce mi wypalić, z papierosem w ustach to nic, co powiecie na to jak siedzi matka z wózkiem pod blokiem i pije piwo z butelki, dla mnie to naprawde nie przystoi mlodej mamie z niemowlaczkiem, jak ma smaka to niech sie w domu napije a nie robi taki cyrk.
U mnie dziś na obiad kasza gryczana, chwile zapomniana przezemnie, przed ciążą jadłam bardzo często, do tego filet z kurczaka w sosie wlasnym i duszona marchewka:)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
magda sz wrote:Nigdy o tym nie słyszałam, jak pytałam ginekologa to powiedział że nie ma na to leku.Jutro mam wizytę więc go zapytam. Czy często wymiotuje? są takie dni że do godz. 18 po wszystkim a tak to prawie non stop mnie mdli ale nie wymiotuje. Już prawie 12 tydz..kiedy to przejdzie
Warto zrobić też morfologie i potas żeby sprawdzić czy nie doszło do zaburzeń. kup sobie też multilac baby kosztuje ok 8 zł. Jest bez smaku a odbuduje się florę balterykna przewodu pokarmowegomałaMyszka lubi tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Kkarolinaaaa wrote:A czy jest tu ktoś kto nie wymiotuje ? Bo z tego co widze to wiekszość z Was niestety tak.
Ja ani razu nie wymiotowałam,czasami zemdli na chwile,szczególnie wieczorem, ale to jest takie delikatne "niedobrze mi"
Moja mama w ze mną i z bratem miala tak samo jak ja.
Karolina ja ani razu nie wymiotowałam. Raz mnie tylko szarpnęło jak teściowa mi gotowanego kurczaka pod nos podstawiła ale na szarpnięciu się skończyło. około 6-8 tygodnia miałam mega mdłości. Teraz już mam tylko jak głodna jestem i wieczorami mi jest czasem nie dobrze ale to jest do zniesienia.
Mnie bardziej zastanawia to że chyba wszystkie piszecie że Was podbrzusze boli, szarpie i ciągnie... ja nic takiego nie czuje? I co to znaczy że u mnie bobas i macica nie rośnie? trochę mnie to martwi!małaMyszka, Nesa89 lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie mam odwagi, w piątek usg, może po wizycie
ale ze swoich zrodel wiem ze babciunia juz szykuje wyprawke dla swoich maluchów, bo moja siostra jest 6 tyg wyżej odemnie w ciązy więc w lecie bedzie podwójna babcia:)
małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Ja miałam parszywą zgagę od samego początku ciąży, przeszło jakiś tydz temu- pomagały migdały .
Na mdłości-bo też ostre miałam to mi landrynki i cola, ale podobno imbir i sucharki są dobre.Ja nie próbowałam, bo na sam zapach imbiru leciałam do toalety.małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Aga mnie bardzo bolało na początku ciąży bez modły nie mogłam chodzić. Brałam gdzieś do 10 tygodnia codzienne dwa razy dziennie. Teraz odstawiłam i czasem czuje klucia rozciąganie. Ty możesz nie czuć nie każdy czuje
Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
No zgage to i ja mam czesto (nawet teraz)..
A mdłosci zaczyanja sie dopiero ok 17- tzn mdłosci..hm..ogólne zle sampoczucie,jest mi ciezko,spac sie chce, nic mi nie smakuje, a jak jest hałas to całkiem masakra. Mnie pociągnęło 3 razy, ale tylko sie zakaszlałam i poplułam sobie.
Bóle podbrzusza odczuwam co jakis czas, takimi "rzutami" np.tydzień nie boli, potem przez 2 dni codziennie boli.bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:A powiedzcie mi, zaczynacie już kompletowac wyprawkę??
Ja mam parę couszkow kupionych tylko.
Ja nic nie kupuję... mam sporo ciuszków po rodzeństwie ciotecznym-jak zaszłam w pierwszą ciążę, to popakowałam w kartony i opisałam na jaki wiek i czekają tak już prawie 2 lata. Pojedziemy na Wielkanoc to wybiorę sobie te najlepsze, a resztę dokupię. Dużo tez pewnie dostanę od koleżanek, bo dzieciaczków na około multumbosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witajcie,
Ale mnie od dwóch dni się czepił mega ból głowy i zupełnie nie wiem skąd to cholerstwo przypełzło
Oliwka09 skąd już wiesz, że będziesz rodzić CC?
Zabka11 trzymam kciuki za negocjacje z szefem o podwyżce
Andzia34 daj znać po badaniu
KasiaeN na mnie też tak to arbuzowe szaleństwo się odbiło, częstym sikaniemale waryo. A co do ubranek to my chyba zakupimy kilka sztuk na 56, a większość 62. Z mężem jako noworodki mierzyliśmy 57 i 58 cm także jeśli dziecię się wda w nas to lepiej kupić więcej na 62.
Niecierpliwa to tak jak u nas na usg też jeszcze nie chciało ujawnić płci
Migotka oj tak, już takie słodziutkie te arbuzy
Psioszka ja zakupiłam arbuza w Auchan i kosztował coś 6,49 za kg
Karolina ekstra motywacja z tą Przybylską. Mnie też dotknęła jej śmierć
Bosa 5200?? a może 2500 waga?
Paula wydaje mi się, że lepiej byłoby jednak sięgnąć po ten antybiotyk i zwalczyć infekcję do końca, bo tak to może się jeszcze ciągnąć i szkodzić Maleństwu
malaMyszka owocnego czytania!
Magda SZ współczucia
Staraczka24 bardziej niż kompletowanie u nas jest nabywanie okazji. Jako, że nawet nie znamy płci to kupujemy tylko takie uni i jak są w rzeczywiście okazyjnych cenach. Później sprawdzimy z listą czego brak i dokupi się potrzebne ciuszki do kompletu.
Nic to czas wyjść z domu na jakies zakupymiłego dnia i do później
staraczka24, bosa, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Ja też nie wymiotowałam ani razu ale mam straszne mdłości i czasami myślę,że lepiej byłoby spotkać się z porcelaną niż męczyć się cały dzień, może by mi wtedy ulżyło ehhh
No i oczywiście rozciąganie macicy czuję, nie należy to do przyjemnych uczuć
Ja mam prawie wszystko po starszej córce więc kompletowanie wyprawki z głowy. Ewentualnie jakieś nowe ubranka z promocji i pieluchy
Migotka moja mama też będzie podwójną babcią, ja mam termin na sierpień a bratowa na lipiec, 5 tyg różnicymałaMyszka lubi tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Mamasia oczywiście pomyliłam się, chodziło mi o 3200 nie wiem skąd wzięłam 5200 hehe to dość znaczna różnica zwłaszcza dla rodzącej sn hehe
mamasia, małaMyszka, magda sz, Cassie lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Kkarolinaaaa wrote:A czy jest tu ktoś kto nie wymiotuje ? Bo z tego co widze to wiekszość z Was niestety tak.
Ja ani razu nie wymiotowałam,czasami zemdli na chwile,szczególnie wieczorem, ale to jest takie delikatne "niedobrze mi"
Moja mama w ze mną i z bratem miala tak samo jak ja.
Ja jeszcze ani razu nie wymiotowałam. Dwa razy była cofka, ale udało się zapobiec.
Mdłości mam praktycznie cały dzień a wieczorem się nasilają. Codziennie wypijam wodę 1,75 l z sokiem z cytryny i to mi daje ulgę. Dzisiaj tak jakoś chodzę i czegoś szukam... Nie wiem do jedzenia czy do picia... Patrzę na herbaty i żadna do mnie nie przemawia.
Wracam do nauki...niecierpliwa, Neyla, bosa lubią tę wiadomość
-
ja tez nie wymiotowałam ani razu. mam tylko mdłosci jka jestem głodna - czyli srednio co 2-3 godz
wg wagi przytyłam ok.2,5-3kg :-0
nie wiem jak to sie skończy...skali na wagi zabraknie;-)
co ro ryb to ja kupiłam w piatek makrelę wędzona i zrobiłam pastę, ach pożarłam pół od razuczytałam ze makrelę wędzoną można bo jest wędzona na gorąco.
wczoraj np. odrzuciło mnie od mieśa i na obiad zjadłam same ziemniaki z surówką..;-/ ech te hormony...
aaaa i jednka piję zwykła herbate z cytryną...miałam początkowo odstawić całokowiecie, ale nie mogę patrzec na owocówki, wiec swietrdziałm ze słaba czarna z cytryną nie zaszkodzi chyba... nie wyobrazam sobie śniadania bez herbaty...
jeszce tydzień i badanie usg na przeziernosc karku i po raz pierwszy bedzie ze mna na wizycie moja córeczka ;-)moze podejrzymy płeć?
co do kompeltowania wyprawki to ja jeszcze nie...moze po wizycie w przyszłym tyg, jak upewnię sie ze wsztsko jest ok, to w którys dzień wybiroę sie do psiapsiólki na przeglad ciuszków po jej maluszkach i powybieram neutralne???a jak bede juz znala płeć to wtedy będe uzupełniac wyprawkę.
pracuje do końca kwietnia, weic pewnie tak na poważnie zajmę się zakupami itp od maja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 13:04
małaMyszka lubi tę wiadomość