WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa tylko nospe ale wieczorem, nie chce przedawkowac

małaMyszka lubi tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 ja też rzuciłam fajki zaraz po potwierdzeniu ciąży,ale nie zauważyłam jakiegoś większego apetytu. A ciągnie Cię jeszcze? ciekawe czy wrócimy z powrotem do tego świństwa po porodzie i karmieniu?!
    Ja to w sumie tylko z rozsądku nie palę, bo jakby chęci mam nadal i śmieje się do kumpeli,że jeszcze z rok i zapalimy:)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    niecierpliwa tylko nospe ale wieczorem, nie chce przedawkowac

Nie ma sensu sie meczyc, mi 2 lekarzy powiedzialo, ze mozna brac nospe 3 razy dziennie, a bol ma gorszy wplyw na dziecko niz tabletki. Ja jak mnie boli biore nospe srednio co 4 godziny

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka są momenty ze zapaliłabym bardzo chetnie, zawsze sie zarzekałam ze jak bede w ciazy to rzuce i potem juz nie wroce do palenia bo szkoda nie palic 9mc + okres karmienia , ale patrzac na to dziś , wątpie ze wytrwam z nie paleniem po ciązy i karmieniu :)
    cholera! ja naprawde lubie palic :(
    Piwko z sokiem + papieros = to cała ja ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:31

psioszka11, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Tyle naskrobalyscie ze noe moge nadrobic chyba wieczorem sie wezme za lekture.
    Ja mam mdlosci ktore mnie wykoncza:-( juz nie mam sily dzis:-(

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z mężem rzucilismy na początku pazdziernika, wiecie co mnie zmotywowało ? Śmierć Przybylskiej, zaczełam tak sobie myślec, taka młoda osoba, 3 małych dzieci,walczyła o życie, a my z mezem sami siebie powoli zabijamy..i z dnia na dzień, miałam takie obrzydzenie do papierosow ze szok! a jak naszła mnie ochota przy alkoholu to od razu sobie wkręcalam "nie, nie bede się zabijać" ciagle sobie wmawialam ze palenie to takie powolne samobójstwo. No i się udało :) Juz 4 miesiace nie palimy :) I po porodzie chodzby nie wiem co, nie zapale, mąż tak samo :)

Teraz to juz nawet juz w ogole nam sie nie chce palic, przestało ciągnać nas do tego, czyli się udało :) A nasze maleństwo to pewnie taka nagroda za to ze rzucilismy:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:37

Y, Paula_071, małaMyszka, Sana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nie ma sensu sie meczyc, mi 2 lekarzy powiedzialo, ze mozna brac nospe 3 razy dziennie, a bol ma gorszy wplyw na dziecko niz tabletki. Ja jak mnie boli biore nospe srednio co 4 godziny

Racja. Tylko musze z nospa oszczednie bo do kwietnia musi mi wystarczyc ;) u Nas nie ma a do PL poki co nikt nie jedzie.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• bosa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wreszcie Was nadrobiłam ;)

Od wczoraj kiepsko się czuję, brzuch mnie boli ale wiem wiem dzidziuś robi sobie miejscóweczkę ;)
    Dziś na obiad pierogi z truskawkami, nie chce mi sie lepić ale zachcianka jest silniejsza :D
    A jutro kapuśniak- narobiłyście mi apetytu ;)

Co do wcześniejszego kupowania ubrań/wyprawki to nie wierzę w zabobony tylko w promocje hehe i chętnie z nich korzystam :) Jak byłam w poprzedniej ciąży moja mama zabroniła mi wcześniejszych zakupów a teściowa straszyła mnie,że jej syn ważył 5 kg, lekarz też mówił,że dziecko może być spore więc kupiłam rozmiary 62 a moja córcia ważyła 5200 i 52 cm i oczywiście nie miałam dla niej ubrań.Teraz zamierzam się lepiej przygotować i więcej zaoszczędzić kupując na wyprzedażach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:40

Cassie, niecierpliwa, małaMyszka, gianna88, Sana lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ciesze ze jestem niepalaca ;)
    Moj kiedys palil ale jak sie dzieci urodzily i widzial ze zapach papierosow dzieci od niego odpycha przestal palic ;) i tak nie pali juz chyba z 6 lat ;)

Kkarolinaaaa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa ja tez wierze w promocje ;) korzystam poki sa ;)
    Zaczelam od rozmiaru 56. Moje dzieci urodzily sie 56 i 58 wiec przypuszczam ze nie ma sensu kupowac mniejszych. I tak pewnie pierwszy tydzien bede lezala w szpitalu po cc a szpital zapewnia ubranka wiec w razie mniejszego rozmiaru szpital ubierze a zanim wyjdziemy do domu to 56 powinno pasowac ;)
    Moze zle mysle, nie wiem. Staram sie tym nie przejmowac. Jak czegos braknie mozna podjechac i kupic.

bosa, małaMyszka, Sana lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma ma właśnie roczną córeczkę, Kaśka rzuciła jak zaszła w ciąże,ale jej mąż palił (no i pali do teraz). Wychodzi na fajke na balkon ale jak bierze sie Hanie na ręce to czuc od niej papierosy.. Nie wyobrażam sobie palenia rodzicow małego dziecka, zamiast maleństwo pachnieć "bobaskowo" śmierdzi fajami..

Cassie, małaMyszka, Sana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    myslałam , ale doszłam do wniosku ze nie daj Boże coś się w nim sknoci i nie usłysze tętna to co chwile latałabym do szpitala. To urządzenie nie dla panikar - czyt.nie dla mnie :)

A ja kupiłam detektor tętna. Jak na razie się sprawdza. Pierwszy raz długo szukałam tętna i niestety nie znalazłam, ale następnego dnia znalazłam po 5 minutach i ostatnie dni nie sprawiały mi już problemu. Pierwszy raz usłyszałam 9t0d. Ja polecam :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj sie zwazyłam i mam juz 3kg mniej od momentu kiedy zaszłam w ciażę..To normalne? Zamiast tyć chudne, troche sie wystraszyłam. Nie cały tydzień temu byłam na usg to dr powiedziała ze "dorodny bobas" bo jest tydzień wiekszy niz wskazuje miesiączka-wiec z maleństwem wszystko ok, dodam ze mam troche nadwagi, to moze dlatego?

A bierzesz witaminy w tabletkach? Już kilka razy słyszałam, że od tego dzieciaczki są większe. A bardzo zmieniłaś dietę odkąd zaszłaś w ciążę? Może to wynik tego.

Ja w nocy obudziłam się z takim bólem gardła... O 2 w nocy mój mąż jeździł do apteki po antybiotyk, który w czwartek przypisała mi laryngolog. Wzbraniam się ile można, żeby go nie brać... Mam kaszel, doszedł ból gardła, mam zapalenie całej jamy ustnej z aftą na czele. W nocy opchałam się czosnkiem, ale antybiotyku dalej nie wzięłam. Nie wiem czy brać czy nie... Gorączki nie mam, ale ponad 2 tygodnie już mam infekcję.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula duzo zdrowka!!!

karolina no wlasnie mysle identycznie.
    Ogolnie jak widze matke pchajaca wozek z papierosem w buzi to mam ochote wepchnac jej tego papierosa do gardla... wybaczcie ale mnie to obrzydza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:53

Kkarolinaaaa, małaMyszka, magda sz, Sana lubią tę wiadomość

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj robię kebaba na obiad :D ale kapuśniak to bym wciągnęła że ho ho , chociaż nigdy nie przepadałam, ale teraz mam mega ochotę. Chyba idę po ogórka kiszonego...

niecierpliwa, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie prawda ze od witamin dzieci sa wielkie. Ja nie bralam a urodzilam duzego synka:-)
    Ja na wadze -7 kg:-(

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mezem palilam wiele lat, az przyszedjtj taki dzien ponad 2 lata temu, ze rzucilismy z dnia na dzien i tak do tej pory i wiem, ze juz do tego nie wrocimy i bardzo sie ciesze. Tyle kasy szlo z dymem ;)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula miałam ostatnio problemy z dziąsłem. Gin pozwolił smarować Elugelem i płukać Eludrilem. Niby na ulotce jest napisane że nie można ale 2 ginów mówią ze można. Smarowałam i płukałam 3 dni i przeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:57

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore femibion natal 1, a dieta ? hm .. ntroche sie zmieniła, bo mam słaby apetyt, chodz juz od jakiegos czasu wraca i jem wiecej niz wczesniej bo na poczatku potrafiłam zjeść kanapke na sniadanie, potem jakis obiad i to wszystko.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Paula duzo zdrowka!!!

karolina no wlasnie mysle identycznie.
    Ogolnie jak widze matke pchajaca wozek z papierosem w buzi to mam ochote wepchnac jej tego papierosa do gardla... wybaczcie ale mnie to obrzydza.

O tak, matka z wózkiem i z dzieckiem to porażka totalna.. moja sąsiadka wlasnie tak robi, nie moge na to patrzec;/

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ