SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:Ja tez mam wrazenie, ze pokarm mi zanika.
Pytanie do dziewczyn, ktore podaja mm. Czytalam, ze mm nie mozna podawac czesciej niz co 3h, a co robicie kiedy dziecko jest glodne wczesniej?? I jaka porcje podajecie??
Moja mi tak wymęczyła te cycki, że pewnie za godzinę, albo dwie to będą pełne mleka i twarde jak kamień.
Ty karmisz i piersią i mm?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Moja mi tak wymęczyła te cycki, że pewnie za godzinę, albo dwie to będą pełne mleka i twarde jak kamień.
Ty karmisz i piersią i mm?
Tylko piersia, ale czuje ze przejscie na mm jest o krok.
Mi tylko w nocy twardnieja jak jest przerwa 4-5h. W ciagu dnia jak wisi na nim caly czas to sie nie zdarza
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Tylko piersia, ale czuje ze przejscie na mm jest o krok.
Mi tylko w nocy twardnieja jak jest przerwa 4-5h. W ciagu dnia jak wisi na nim caly czas to sie nie zdarza
A nie da rady odciągać laktatorem i karmić butelką?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Z 1 odciagania co 2-3 h mam ok 60 ml to dla niej za malo. Poki co cale dopokudnidm wisimy na cycku potem dostaje 1 lub 2 butelki po 100 ml i w miedzyczasie cyc i jest ok, ale mnie meczy to wiszenie na cycku, to uwiazanie, nib zrobic, nigdzie wxjsc
lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:Laura ja piłam na początku herbatę Bocianek. Ale nie wiem czy to faktycznie działa, mi mleko się pojawiło, ale może to autosugestia
Ja mam zamiar tez coś zakupić na laktację o ile będzie mało pokarmu....małaMyszka lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:My z 11.08 mamy termin dopiero na 1.09. W tamtym tyg dzwonilismy, jezdzilismy ale dokumentow moich wciaz nie bylo. Chyba wina szpitala, bo gadalam wtedy z gosciem ktorego syn sie 6.08 urodzil i juz wtedy (18.08) mial termin. Ale nie zapytalam gdzie jego zona rodzila.
Szpital wysyła dopiero dokumenty w dniu wyjścia matki i dziecka ze szpitala, bez względu na datę urodzenia. Tak się zabezpieczają, na wypadek gdyby dziecko nie przeżyło. Moja teściowa zainterweniowała w dniu kiedy rodziłam i już wtedy dostałam dokument. Swoją drogą mają cyrk w USC, miałam na 10, a dopiero o 11 załatwiłam zaprawę.
Lys - ja mam herbatę Koper Włoski z Herbapolu, ale pewnie może być inna.lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
niecierpliwa wrote:Ja tez mam wrazenie, ze pokarm mi zanika.
Pytanie do dziewczyn, ktore podaja mm. Czytalam, ze mm nie mozna podawac czesciej niz co 3h, a co robicie kiedy dziecko jest glodne wczesniej?? I jaka porcje podajecie??
ja mm podaje na noc o 19 i o 3małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Laura wrote:Dziewczyny a pijecie coś na laktację?? Jakieś specjalne herbaty nawet są kawy specjalne??
Coś się znowu u mnie rusza, boli od pół godziny
Mi radziła położna laktacyjna pić femaltikenmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Czuję nie moc ze zle sie synkiem opiekuje że mu krzywdę wyrzadze ze nie wiem o co mi chodzi boję się o niego o siebie
MasakramałaMyszka, aaaaga lubią tę wiadomość
-
Teściowa podesłała mi coś takiego: http://kobiety.med.pl/cnol/images/cnol/Publikacje/stanowisko_Standardy_Medyczne_3_2013.pdf
Ważę tyle ile przed ciążą, w 15 dni straciłam 12kg. Muszę zacząć więcej jeść bo inaczej 4 z przodu będzie po weekendzie.
Właśnie była histeria. Godzina płaczu. Nie wiem czy tylko ja byłam nieświadoma, że niemowlaki tak bardzo się męczą i płaczą przy problemach brzuszkowych?małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.