SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
CHYBA SIĘ ZACZYNA!
Mam takie bóle z krzyża, że wymiotować się chce. Idę zaraz pod prysznic...od rana molestuję piłkę. Bóle się nasilają.
Laura, zuzka.mom, AgaSad, Lady Savage, jesslin87, lys, małaMyszka, Katarka, ekropka, Zetka, Maniuś, zabka11, Weridiana, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Łooo zasnęła, ufff. Chwila na odsapnięcie,
Dzień mojej małej wygląda tak
ok 2 w nocy pobudka ja ją budzę na mleko. Do 4 mordujemy się z karmieniem zaśnięciem, tzn 5 min possie, zasypia, próby pobudki, łóżeczko -> oczy jak 5 zł i płacz -> cyc -> 5 min possie i znowu zasypia, znowu łóżeczko i kółko się zamyka. O 4, 4.30 zasypia i śpi do 9. Od 9 do 12. cyc 5min, łóżeczko, cyc 5 min łóżeczko ;/ i w między czasie 30 min leżenia na brzuszku. Teraz śpi, i pewnie jakbym jej nie obudziła o 15 na mleko, to spała by do 18 a nawet i dłużej. O 15 będziemy się budzić na mleko i powtórka z rozrywki, 5min cyc, łóżeczko by ją obudzić, cyc. I tak do 19, bo wtedy bierzemy kąpiel. Po kąpieli cyc, i do 21 męczy. O 21 zasypia kamiennym snem i znowu, o 2 pobudka na mleko.małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Laura ja też tak myślałam, że zamknę się w domu i tylko moja mama będzie ale niestety nie wyszło..☺ byłam za mało stanowcza a nawet jak mój tato powiedział babci ze Aga nie chce odwiedzin to co.. babcia dzwoni i mówi że jest pod bramą i żeby jej otworzyć☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 13:00
zuzka.mom, Laura, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zuzka.mom wrote:Neyla, dajesz Dziewczyno!
może zaczniesz dobrą passę, pamiętajcie - dziś w nocy pełnia. Tak więc dzisiaj cała reszta się wypakowywuje
zuzka.mom, Lady Savage, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dzis pierwszy raz byl mega wrzask podczas jedzenia i odkrylismy, ze na gornej wardze Julki zrobil sie taki odcisk, pecherz pewnie od nakladek i moze to ja tak boli, ze placze przy jedzeniu. Pojecia zielonego nie mam co z tym robic i jak ja teraz karmic?? Nie jestem w stanie nasciagac tyle mleka by starczylo jej na cala dobe
Chyba zaczniemy walczyc o jedzenie bez nakladek, ale nie wiem czy mam na to sile
Laurcia też ma na górnej wardze na środku coś co wygląda jak jakiś bąbel, a je bez nakładek, więc nie wiem, czy ma to związek. Na szczęście Ją nic nie boliWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 14:28
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Neyla wrote:CHYBA SIĘ ZACZYNA!
Mam takie bóle z krzyża, że wymiotować się chce. Idę zaraz pod prysznic...od rana molestuję piłkę. Bóle się nasilają.
Dajeszja dzisiaj odebralam wynik gbs i go nie mam wiec skoro pelnia to rozpakujmy sie wszystkie
pol nocy mialam bole okresowe caly brzuch i krzyz juz zapomnialam jak to bolalo zawsze.
Ale dzis brak bolu zeba to moge jechac i rodzic.
Nie wiem czy tez tak macie chcialabym juz urodzic, zeby sie zaczelo i zobaczyc mojego synka a z drugiej strony jak za dlugo mysle to lapie mnie taki paniczny strach... chyba jestem dziwnaLaura, zuzka.mom, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjesslin87 wrote:Dajesz
ja dzisiaj odebralam wynik gbs i go nie mam wiec skoro pelnia to rozpakujmy sie wszystkie
pol nocy mialam bole okresowe caly brzuch i krzyz juz zapomnialam jak to bolalo zawsze.
Ale dzis brak bolu zeba to moge jechac i rodzic.
Nie wiem czy tez tak macie chcialabym juz urodzic, zeby sie zaczelo i zobaczyc mojego synka a z drugiej strony jak za dlugo mysle to lapie mnie taki paniczny strach... chyba jestem dziwna
Kochana, nie jesteś dziwna. Każda z nas chyba tak ma, czekamy jak na szpilkach a pewnie jak się zacznie to będziemy błagać żeby się skończyło i dopiero będziemy myśleć jakie głupie byłyśmy, że marzyłyśmy o tym bólu
Z drugiej strony jak tu nie chcieć urodzić i zobaczyć takie małe cudo
Dlatego podejście też jest ważne, ja jadąc do szpitala będe myśleć tylko o tym, że niedługo Ją zobaczę.
Wszystkie Sierpnióweczki i nie tylko dały radę więc i my damy!Laura, jesslin87, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
W nocy skurcze się rozrzedziły, ale budziły mnie co jakiś czas. Ale najgorszy był do tego ból głowy. Skurcz boli strasznie, ale ustaje, a ból głowy cały czas. Koło czwartej nie wytrzymałam i wzięłam paracetamol, później drugi i dzięki temu trochę udało mi się pospać między skurczami. Od rana skurcze raz są, raz nie, ale już nie tak regularnie jak wczoraj. Czop odłazi, rany, ile tego tam było!
Byliśmy na długim spacerze, lepiej mieć skurcz idąc niż leżąc, to na pewno, ale jest gorąco i się zmęczyłam, więc znowu leżę. M ma dziś urlop, więc jest cudnie - spędzamy ten czas razem.
Powodzenia, dziewczyny!zuzka.mom, niecierpliwa, jesslin87, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:Laurcia też ma na górnej wardze na środki coś co wygląda jak jakiś bąbel, a je bez nakładek, więc nie wiem, czy ma to związek. Na szczęście Ją nic nie boli
Dzis tez jej to nie boli, dotykalam i nic wiec wczoraj nie wiem co jej bylomałaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość
-
u nas od rana masakra, Lily nie chciała spać, co kilka minut się prężyła i wymachiwała łapkami na wszystkie strony, do tego wisiała na cycu, mam wrażenie że wyssała cały zapas mleka, bo takie flaki się zrobiły, a ona głodna. Zrobiła 2 kupy, ale dalej się prężyła. Nie było szans, aby odłożyć ją do łóżeczka, czy do bujaczka, tylko noszenie i kołysanie, no i cyc co chwila. Od 3 godzin próbuję wziąć prysznic i mi nie wychodzi. Teraz padła i śpi, zobaczymy jak długo...
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:Dziewczyny z jakiej firmy macie wkładki laktacyjne?
ja mam po 1 opakowaniu: canpol, babyono, lansinoh i johnson&johnson. I jak dla mnie: canpol - porażka, babyono - niby ok, ale się jakoś tak układają, że mnie drapią krawędziami, lansinoh - troszkę duże, ale wygodne i generalnie ok, ale jak się źle ułożą to się tak jakby marszczą i czasem to widać, jak mam cienką bluzkę, johnson - te są mniejsze, ale mega grube i profilowane, niestety tylko z jednym paskiem kleju. Miałam też próbki z avent na dzień i na noc, ale też mi coś nich nie pasowało, tylko już nie pamiętam co.
Wygodnie mi w lansinoh, a na wyjścia zakładam johnson, bo się nie odznaczają pod ubraniem.
Ktoś tutaj polecał Penaten.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 14:46
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
lys wrote:u nas od rana masakra, Lily nie chciała spać, co kilka minut się prężyła i wymachiwała łapkami na wszystkie strony, do tego wisiała na cycu, mam wrażenie że wyssała cały zapas mleka, bo takie flaki się zrobiły, a ona głodna. Zrobiła 2 kupy, ale dalej się prężyła. Nie było szans, aby odłożyć ją do łóżeczka, czy do bujaczka, tylko noszenie i kołysanie, no i cyc co chwila. Od 3 godzin próbuję wziąć prysznic i mi nie wychodzi. Teraz padła i śpi, zobaczymy jak długo...
Ja tez mam wrazenie, ze pokarm mi zanika.
Pytanie do dziewczyn, ktore podaja mm. Czytalam, ze mm nie mozna podawac czesciej niz co 3h, a co robicie kiedy dziecko jest glodne wczesniej?? I jaka porcje podajecie??
małaMyszka lubi tę wiadomość