X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Teściowa podesłała mi coś takiego: http://kobiety.med.pl/cnol/images/cnol/Publikacje/stanowisko_Standardy_Medyczne_3_2013.pdf

Ważę tyle ile przed ciążą, w 15 dni straciłam 12kg. Muszę zacząć więcej jeść bo inaczej 4 z przodu będzie po weekendzie.

Właśnie była histeria. Godzina płaczu. Nie wiem czy tylko ja byłam nieświadoma, że niemowlaki tak bardzo się męczą i płaczą przy problemach brzuszkowych?
    Paula ja już straciłam 5 kg na tej diecie cukrzycowej :/
    Mam tylko 6 kg na plusie, szok.
    Myślę sobie 3 kg waży Dominiś i reszta na łożysko i wody bo nawet obrączkę mogę założyć.....

małaMyszka, zuzka.mom, jesslin87 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• futuremama Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam o 2kg mniej niż przed ciążą ale przy tym małym ssaku nic dziwnego.
    Wczoraj był spoko dzień, więc już dziś po tyłku dostaję;/ Mały w ciągu dnia zaliczył 1,5h drzemki na półśpiącego, że się przebudzał. Potem może ze 2-2,5h w aucie i koniec. Wczesniej myślę że brzuszek mu doskwierał, ale jak wróciliśmy 2 kupy trzasnął i myslałam że będzie spoko. Al gdzie tam, zmęczony i marudny, wszystko nie tak, co chwilę płacz - nie histeria tylko wręcz taki wymuszony, żeby sobie krzyknąc parę razy. Przy cycu co chwilę i też sie wkurzał. Dałam butlę mm wypił całą. Nie wiem gdzie on to mieści. A na 19 jeszcze mam dentystę;/ Tyle na niego czekałam a teraz chyba zasnę tam na fotelu;/

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pozazdrościć wam ;) Ja przytyłam 15 kg. Mam dopiero 11 na minusie. W końcu bariera 50 została przełamana i dziś ważyłam 59.... Do 56 z przed ciąży wydaje się że całe morze..... Ale mam nadzieję że do 3 października uda się do 56 albo 54... Choć pewnie marzenie ściętej głowy. Na przymiarkach dzisiaj wyszło, że sukienkę trzeba 3 cm w piersiach poszerzyć... i tak nie jest źle. Bo w pasie jak ostatnio mierzyłam to się nie dopinało a dzisiaj już tak i w porównaniu do wymiarów z piersiami to mam zajebiste wcięcie w pasie ;) Za 5 tygodni może być tylko lepiej ;) Taką mam nadzieje.... ;P

małaMyszka, Paula_071, lys, Zetka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalismy jedno imie.

Niecierpliwa a na dolnej wardze tez zauwazylas pecherz? Teraz tak patrze, ze maly ma jakby druga warge, ale nie wiem czy to narosl, bo jeszcze nie odzyskalam czucia w palcach i nie wiem...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja karmie mm i czasem z cyca. Ale jeśli jest cały dzień na mm to w miedzy czasie herbatka koparkowa lub rumianek i woda.
    ale odkąd zwiększyłam z 90 ml na 120 ml to 3-4 nawet 5 h przesypia. Jak dam 90 mp co h pobudka i zjada koc, bluzki, pieluche i każdego kto zjawi się blisko buzi ale żeby swoje palce ssać to nie wypada na to ; p
    mamy przelom. W końcu przystawienie do piersi bez krzyku i 15 minut szukania. :)

futuremama, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierzyłam w suszarkę... włączyłam biały szum - suszarka, dziecko sie uspokoiło i zasnęło. Niesamowite. Dosłownie moment. Zabrałam i dalej spi.

małaMyszka, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w szpitalu i nadal w dwupaku. Zaczęłam plamic i juz mogę się pożegnać z wypisem. Skurczy nadal brak. Mam nadzieje że się rozkręci bo ten szpital mnie dobija.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily od razu zasnęła po mm, a zjadła tylko 35ml. Wychodzi na to, że ona pół dnia głodna była, a ja głupia się nie domyśliłam :( :(
    Mam nadzieję, że to tylko chwilowy brak pokarmu i że zaraz wszystko wróci do normy.
    Zaparzyłam już herbatę Lactosan fix nie zaszkodzi, a może pomoże.

A co do wagi to schudłam tylko 7kg, zostało jeszcze 8,5kg...

Amberla, małaMyszka, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Lily od razu zasnęła po mm, a zjadła tylko 35ml. Wychodzi na to, że ona pół dnia głodna była, a ja głupia się nie domyśliłam :( :(
    Mam nadzieję, że to tylko chwilowy brak pokarmu i że zaraz wszystko wróci do normy.
    Zaparzyłam już herbatę Lactosan fix nie zaszkodzi, a może pomoże.

A co do wagi to schudłam tylko 7kg, zostało jeszcze 8,5kg...
    Lys nie martw się - 2 tyg po porodzie też miałam taki spadek a teraz już bliżej niż dalej ;) Spokojnie jeszcze trochę czasu i będziesz jak przed ciążą, nówka sztuka. Tym bardziej, że z tego co pamiętam u Ciebie to super wyglądało. Było widać jak wyglądałaś przed ciązą i jakby doczepiony brzuszek ciążowy ;)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wpadłam gościnnie, bo mam pytanie - czy podczas skurczy porodowych czuć kopniaki dziecka?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, wpadłam gościnnie, bo mam pytanie - czy podczas skurczy porodowych czuć kopniaki dziecka?

ja miałam tak hardcorowe skurcze porodowe, że ledwo pamiętałam jak się nazywam, więc nawet jakby mała kopała to pewnie i tak nie byłabym w stanie tego wyłapać

polkosia, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys u mnie też jakby mniej pokarmu. Napełniaja się i są twarde tylko w nocy jak przerwa jest ok 3h. Wczoraj wisiał non stop na cycku ze aż podałam mm wypił 50ml i zasnął.
    Ale z wagą to są jaja, bo przedwczoraj miał 3520, a dzisiaj 3840!
    Ja pije bocianka i femaltiker. Również z kopru włoskiego i czasami melise. Rano kawa inka. I w ciągu dnia soki i woda.
    Do wagi sprzed ciąży mam 4-5kg jeszcze.
    Trochę mi się zastój zrobił na lewej piersi na samym sutku takie gulki. Nie mogę tego wycisnąć. Gorący okład?

Jak jest z witamina k+d?
    Mi położna mówiła ze jeżeli ilość mm na dobę nie przekracza 400ml to wtedy K+D a jeśli przekracza to tylko D. Tez tak podajecie?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaga, nie martw się. Tez tak mam. Boje się martwię i w ogóle. Do tego nie tak sobie wyobrażałam dochodzenie do siebie po cc i to mnie dobija bardzo mocno.

Dziewczyny po cc, czy macie bóle głowy? Mnie od trzech dni po południu zaczyna nawalaja głowa. Czuje tył, boki, masakra. Nie wiem czy to nie od znieczulenia?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Lys u mnie też jakby mniej pokarmu. Napełniaja się i są twarde tylko w nocy jak przerwa jest ok 3h. Wczoraj wisiał non stop na cycku ze aż podałam mm wypił 50ml i zasnął.
    Ale z wagą to są jaja, bo przedwczoraj miał 3520, a dzisiaj 3840!
    Ja pije bocianka i femaltiker. Również z kopru włoskiego i czasami melise. Rano kawa inka. I w ciągu dnia soki i woda.
    Do wagi sprzed ciąży mam 4-5kg jeszcze.
    Trochę mi się zastój zrobił na lewej piersi na samym sutku takie gulki. Nie mogę tego wycisnąć. Gorący okład?

Jak jest z witamina k+d?
    Mi położna mówiła ze jeżeli ilość mm na dobę nie przekracza 400ml to wtedy K+D a jeśli przekracza to tylko D. Tez tak podajecie?

U mnie teraz zero pokarmu ani laktatorem nic ściągnąć nie mogłam, ani Lily wyssać nic nie dała rady, zobaczymy za parę godzin.
    Do wczoraj nie miałam takich problemów, miałam dużo pokarmu, mała ssała i się najadała bez problemu. Jak chciałam to mogłam laktatorem odciągnąć 100-120 ml bez problemu. Nie piłam też nic na pobudzenie laktacji. Wszystko było super, a dziś taki zonk :/

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to ten kryzys 3 tygodnia. Niby nie powinno się wtedy podawać mm bo to błędne koło, ale weź nie podaj.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie przeczytalam ze od 2017 roku maja byc darmowe szczepionki na pneumo i meningokoki jakkolwiek sie to pisze my sie i tak nie lapiemy ale mam pytanie szczepicie czy nie?

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepimy 6w1, pneumo, rota, meningokoki i potem ospa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 18:25

jesslin87, Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin87 my szczepimy jak najbardziej. Wybraliśmy Infanrix Hexa (6w1) + pneumokoki (Prevenar) + rotawirusy (tu jeszcze nie wiemy którą) i meningokoki (NeisVac).

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Aaaaaaga, nie martw się. Tez tak mam. Boje się martwię i w ogóle. Do tego nie tak sobie wyobrażałam dochodzenie do siebie po cc i to mnie dobija bardzo mocno.

Dziewczyny po cc, czy macie bóle głowy? Mnie od trzech dni po południu zaczyna nawalaja głowa. Czuje tył, boki, masakra. Nie wiem czy to nie od znieczulenia?

Zetka bóle popunkcyjne to z tego co wiem pojawiają się raczej dość szybko po nakłuciu (jakieś 48 godzin max do 5 dni po nakłuciu) - jesteś już 3 tygodnie po cięciu, więc jeśli teraz pojawiły się bóle głowy, to raczej nie ma to związku. Poza tym teraz takie bóle głowy zdarzają się już rzadziej, bo zmieniono igły po podawania znieczuleń dokręgosłupowych.

jesslin87, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Może to ten kryzys 3 tygodnia. Niby nie powinno się wtedy podawać mm bo to błędne koło, ale weź nie podaj.

Właśnie nie wiem. Gdyby się jakoś udało uspokoić dziecko to bym nie podała mm, ale moja ewidentnie była głodna i krzyk taki, że szok.

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2001 2002 2003 2004 2005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ