X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, a kiedy można dziecko sadzać w bujaczku?

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka mnie glowa bolala po znieczuleniu na drugi dzien po cc i tak przez 4 dni. To byla masakra.

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

• Ellena Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tylko piersia, ale czuje ze przejscie na mm jest o krok.
    Mi tylko w nocy twardnieja jak jest przerwa 4-5h. W ciagu dnia jak wisi na nim caly czas to sie nie zdarza

Niecierpliwa dzieje sie tak bo mija okres stabilizacji laktacji. I teraz mleko bedzie produkowalo sie tak jakby na biezaco. Ja mialam.przy pierwszym male flaczki a mleka tam tyle ze inne dzieci moglabym wykarmic ;)

Ja juz nie moge doczekac sie tego bo mam dosc tych bolacych kamieni w piersiach .

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :)
    Przede wszystkim gratulacje dla kolejnych mlodych mam :D
    Tym w dwupaku, niezwlocznego rozwiazania. Trzymam kciuki, zeby poszlo szybko i bezbolesnie :*
    Podziwiam Was, ze znajdujecie czas na forum przy tych maluszkach. Moj to taki maly zarloczek,co chcwile przy cycu, w ogole bardzo absorbujacy jest, a jeszcze trzeba ogarnac to i owo w domu i chwile odpoczac - czyt. przymknac oko ;) I tak uwazam, ze trafil mi sie cudowny "egzemplarz". Od wyjscia ze szpitala w nocy przesypia mi po 5-6 godzin ciagiem. Wychodzi jedna pobudka na karmienie, wiec cudnie :)
    Zetka ja po cc tez miewam takie bole glowy. Szczegolnie nasilaja mi sie podczas karmienia. Wydedukowalam sobie, ze chyba po prostu sie odwadniam. Strasznie mi sie robi sucho w ustach. Od wczorajszego wieczora przed karmieniem staram sie wypijac 2 szkl. wody i jest troche lepiej. Zastanow sie, moze u Ciebie jest podobnie.
    Ja po 10 dniach po cesarce mam 8kg na minusie, do wagi sprzed ciazy zostalo 2kg. Brzuch ladnie schodzi, w kazdym razie juz nie wygladam jak w ciazy. Na szczescie mieszcze sie w spodnie sprzed ciazy, bo w dniu zgloszenia sie do szpitala ciazowe mi sie rozdarly na dupie hehehe :p
    Samego cc nie wspominam zbyt dobrze i szczerze podziwiam dziewczyny, ktore chca cc na zyczenie. Nie bede sie wsdawac w szczegoly, ale nastepnym razem bede blagac o znieczulenie ogolne. Poza tym dobe po cieciu, ujawnily sie powiklania w postaci nerwoboli w obrebie barkowym, ktore rozchodzily sie na plecy i pluca. Ani siedziec, ani lezec, ciezko oddychac i oslabienie w rekach, dobrze, ze akurat przyszedl do mnie brat, bo dziecka nie moglam utrzymac na rekach, a bralam go do karmienia. Masakra, totalna bezradnosc, histeria i baby blues w jednym, maly glodny sie drze, a ja nie moge nic. Nawet nie moglam siegnac do guzika, zeby wezwac polozna. Dostalam ketonal i czekalam godzine, az zacznie dzialac, mialam wrwzenie, ze trwalo to wiecznosc. Do konca pobytu w szpitalu lykalam co 4 godziny inne tabletki przeciwbolowe. Sralam po gaciach, ze cos takiego moze zdarzyc sie ponownie.
    No i musze uciekac. Mlody sie budzi, zaraz karmienie i kapiel.
    Pozdrawiamy wszystkie forumowe ciotki :*

Zetka, lys, Laura, Paula_071, małaMyszka, jesslin87, AgaSad, witaminkab lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadlam zobaczyc czy ktoras urodzila :) a tu kurcze uparciuszki siedza:)

My od 14 u moich rodzicow, mala cala droge przespala, zrobilismy przerwe 40 min na karmienie i przewijanie. Juz teraz rozumiem dlaczego Mucha sie wkurwila na Orlen z tymi przewijakami a raczej brakiem...przewijalam w koncu w samochodzie. Od 16:30 spalysmy , tzn Maja dalej spi ale wybudzam ja na kapiel i karmienie. Ale nam da popalic w nocy...

Szwow mi znow nie zdjeli...wkurzylam sie ze bede musiala isc prywatnie do gina u rodzicow ale siostra polozna ma przyjechac w niedziele i sciagnac :) mam kupic jakis balsam szostowskiego na gojenie.

Polkosia ja czulam ruchy jak mi wody odeszly bylo to bardzo bolesne a w polaczeniu ze skurczami to dopoki nie dostalam zzo to byla rzeznia.

Moja sunia sie wscieka, chce zobaczyc mala, obwachala ja ale malo jej i ciagle sie pcha. Chce ja polizac wiec musze bardzo uwazac zeby nie zostawic Mai w zasiegu psinki :)

Laura, Lady Savage, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Madziu widzę że podobnie jak ja wpadasz rzadko :P strona pierwsza zatrzymała się na 11 sierpnia. Ciekawe kiedy ograniemy się jako mamy XD

małaMyszka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Ja nadal w szpitalu i nadal w dwupaku. Zaczęłam plamic i juz mogę się pożegnać z wypisem. Skurczy nadal brak. Mam nadzieje że się rozkręci bo ten szpital mnie dobija.
    trzymaj sie :) juz bliziutko a lepiej z jestes pod obserwacja :)

małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam bole okresowe od wczoraj w nocy i prawie caly dzien i teraz mam ale skurczy brak nie wiem czy ktos tak mial i czy to znak porodu? Czy po prostu organizm sie przygotowuje?

74diqps6a69lyc94.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś cudowne dziecko, śpi ok 3 godz, grzecznie sobie pocyca bez nerwów i płaczu, odkładam do łóżeczka i dalej śpi, tak było całą noc i cały dzień, czuję się mega wypoczęta bo mogłam dziś odsapnąć i przespać się trochę w ciągu dnia..
    Ja po 2 tyg mam minus 8 kg, zostały mi 3-4 ale teraz waga stanęła w miejscu od kilku dni, mam nadzieję że jeszcze poleci.. brzuch spada ale oczywiście jest flaczek, mam nadzieję że jeszcze trochę spadnie..
    oj młody wzywa.. trzymajcie się, spokojnej i przespanej nocki, przyszłe mamusie rozpakowywać się!!

Laura, jesslin87, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    A ja mam bole okresowe od wczoraj w nocy i prawie caly dzien i teraz mam ale skurczy brak nie wiem czy ktos tak mial i czy to znak porodu? Czy po prostu organizm sie przygotowuje?
    Organizm się przygotowuje :)
    Czyli już blisko mamy, ja tez mam te bóle a wczoraj nawet na KTG przy tych bólach skurcze wyłapało :)

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jutro rano do szpitala na KTG i może coś zaradzimy mówiła wczoraj moja pani położna :).
    Mam nadzieję się jutro rozpakować :)

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak nie urodze do poniedzialku to we wtorek ide na ktg i jak to powiedzial moj lekarz zrobie tak zeby pani juz nie wyszla sama ale nakrecilam sie dzisiaj na ta pelnie :P

Laura, małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    My dalismy jedno imie.

Niecierpliwa a na dolnej wardze tez zauwazylas pecherz? Teraz tak patrze, ze maly ma jakby druga warge, ale nie wiem czy to narosl, bo jeszcze nie odzyskalam czucia w palcach i nie wiem...

Nie u nas tylko na gornej

• Neyla Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...pełnia dopiero jutro :P
    Ja w pon. mam wizytę i wtedy też pewnie KTG...i skierowanie do szpitala. Mocno jednak wierzę, że moja córcia zdecyduje się wyjść do poń.

jesslin87, Laura, małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Podłączam się do pytania o pas.
    Jeśli tak to jaki i od kiedy?

Dziewczyny mi po sn ginekolog pozwolila od razu ubierac pas, o ile nie bede czula bolu brzucha.dopiero od wczoraj zakladam majtki wyszxczuplajace z pasem az pod biust i brzuszek zmniejsza sie w oczach.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pełnia dziś :) ale nic sie nie zanosi, daje Jej czas do poniedziałku..

jesslin87, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dwoch rehabilitantow odradzilo pasy, ponoc to rozleniwia miesnie. W kazdym badz razie z dnia na dzien moj brzuch wyglada lepiej, wiec tak czy inaczej nie potrzebuje.
    Dziewczyny po cc, seks dopiero po 6 tygodniach mozna spokojnie uprawiac by nic sie nie rozeszlo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 01:56

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mi dwoch rehabilitantow odradzilo pasy, ponoc to rozleniwia miesnie. W kazdym badz razie z dnia na dzien moj brzuch wyglada lepiej, wiec tak czy inaczej nie potrzebuje.
    Dziewczyny po cc, seks dopiero po 6 tygodniach mozna spokojnie uprawiac by nic sie nie rozeszlo?

Ja czulam sie swietnie i zaczelismy po 2 tygodniach

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja czulam sie swietnie i zaczelismy po 2 tygodniach

Tylko ja pytam o wskazania medyczne, zeby sie blizna na macicy nie rozeszla. Ja tez sie dobrze czuje, ale 2 tygodnie to moim.zdaniem za szybko.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeest przespal ciągiem 4 godz mój kochany synek teraz wisi na cycu może dzisiaj pierwszy spacer oo tak :-) :-)

małaMyszka, Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 2002 2003 2004 2005 2006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ