SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:Tylko piersia, ale czuje ze przejscie na mm jest o krok.
Mi tylko w nocy twardnieja jak jest przerwa 4-5h. W ciagu dnia jak wisi na nim caly czas to sie nie zdarza
Niecierpliwa dzieje sie tak bo mija okres stabilizacji laktacji. I teraz mleko bedzie produkowalo sie tak jakby na biezaco. Ja mialam.przy pierwszym male flaczki a mleka tam tyle ze inne dzieci moglabym wykarmic
Ja juz nie moge doczekac sie tego bo mam dosc tych bolacych kamieni w piersiach .
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki
Przede wszystkim gratulacje dla kolejnych mlodych mam
Tym w dwupaku, niezwlocznego rozwiazania. Trzymam kciuki, zeby poszlo szybko i bezbolesnie :*
Podziwiam Was, ze znajdujecie czas na forum przy tych maluszkach. Moj to taki maly zarloczek,co chcwile przy cycu, w ogole bardzo absorbujacy jest, a jeszcze trzeba ogarnac to i owo w domu i chwile odpoczac - czyt. przymknac okoI tak uwazam, ze trafil mi sie cudowny "egzemplarz". Od wyjscia ze szpitala w nocy przesypia mi po 5-6 godzin ciagiem. Wychodzi jedna pobudka na karmienie, wiec cudnie
Zetka ja po cc tez miewam takie bole glowy. Szczegolnie nasilaja mi sie podczas karmienia. Wydedukowalam sobie, ze chyba po prostu sie odwadniam. Strasznie mi sie robi sucho w ustach. Od wczorajszego wieczora przed karmieniem staram sie wypijac 2 szkl. wody i jest troche lepiej. Zastanow sie, moze u Ciebie jest podobnie.
Ja po 10 dniach po cesarce mam 8kg na minusie, do wagi sprzed ciazy zostalo 2kg. Brzuch ladnie schodzi, w kazdym razie juz nie wygladam jak w ciazy. Na szczescie mieszcze sie w spodnie sprzed ciazy, bo w dniu zgloszenia sie do szpitala ciazowe mi sie rozdarly na dupie hehehe :p
Samego cc nie wspominam zbyt dobrze i szczerze podziwiam dziewczyny, ktore chca cc na zyczenie. Nie bede sie wsdawac w szczegoly, ale nastepnym razem bede blagac o znieczulenie ogolne. Poza tym dobe po cieciu, ujawnily sie powiklania w postaci nerwoboli w obrebie barkowym, ktore rozchodzily sie na plecy i pluca. Ani siedziec, ani lezec, ciezko oddychac i oslabienie w rekach, dobrze, ze akurat przyszedl do mnie brat, bo dziecka nie moglam utrzymac na rekach, a bralam go do karmienia. Masakra, totalna bezradnosc, histeria i baby blues w jednym, maly glodny sie drze, a ja nie moge nic. Nawet nie moglam siegnac do guzika, zeby wezwac polozna. Dostalam ketonal i czekalam godzine, az zacznie dzialac, mialam wrwzenie, ze trwalo to wiecznosc. Do konca pobytu w szpitalu lykalam co 4 godziny inne tabletki przeciwbolowe. Sralam po gaciach, ze cos takiego moze zdarzyc sie ponownie.
No i musze uciekac. Mlody sie budzi, zaraz karmienie i kapiel.
Pozdrawiamy wszystkie forumowe ciotki :*
Zetka, lys, Laura, Paula_071, małaMyszka, jesslin87, AgaSad, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Wpadlam zobaczyc czy ktoras urodzila
a tu kurcze uparciuszki siedza:)
My od 14 u moich rodzicow, mala cala droge przespala, zrobilismy przerwe 40 min na karmienie i przewijanie. Juz teraz rozumiem dlaczego Mucha sie wkurwila na Orlen z tymi przewijakami a raczej brakiem...przewijalam w koncu w samochodzie. Od 16:30 spalysmy , tzn Maja dalej spi ale wybudzam ja na kapiel i karmienie. Ale nam da popalic w nocy...
Szwow mi znow nie zdjeli...wkurzylam sie ze bede musiala isc prywatnie do gina u rodzicow ale siostra polozna ma przyjechac w niedziele i sciagnacmam kupic jakis balsam szostowskiego na gojenie.
Polkosia ja czulam ruchy jak mi wody odeszly bylo to bardzo bolesne a w polaczeniu ze skurczami to dopoki nie dostalam zzo to byla rzeznia.
Moja sunia sie wscieka, chce zobaczyc mala, obwachala ja ale malo jej i ciagle sie pcha. Chce ja polizac wiec musze bardzo uwazac zeby nie zostawic Mai w zasiegu psinkiLaura, Lady Savage, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
witaminkab wrote:Ja nadal w szpitalu i nadal w dwupaku. Zaczęłam plamic i juz mogę się pożegnać z wypisem. Skurczy nadal brak. Mam nadzieje że się rozkręci bo ten szpital mnie dobija.
juz bliziutko a lepiej z jestes pod obserwacja
małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Ale mam dziś cudowne dziecko, śpi ok 3 godz, grzecznie sobie pocyca bez nerwów i płaczu, odkładam do łóżeczka i dalej śpi, tak było całą noc i cały dzień, czuję się mega wypoczęta bo mogłam dziś odsapnąć i przespać się trochę w ciągu dnia..
Ja po 2 tyg mam minus 8 kg, zostały mi 3-4 ale teraz waga stanęła w miejscu od kilku dni, mam nadzieję że jeszcze poleci.. brzuch spada ale oczywiście jest flaczek, mam nadzieję że jeszcze trochę spadnie..
oj młody wzywa.. trzymajcie się, spokojnej i przespanej nocki, przyszłe mamusie rozpakowywać się!!Laura, jesslin87, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
jesslin87 wrote:A ja mam bole okresowe od wczoraj w nocy i prawie caly dzien i teraz mam ale skurczy brak nie wiem czy ktos tak mial i czy to znak porodu? Czy po prostu organizm sie przygotowuje?
Czyli już blisko mamy, ja tez mam te bóle a wczoraj nawet na KTG przy tych bólach skurcze wyłapałojesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:My dalismy jedno imie.
Niecierpliwa a na dolnej wardze tez zauwazylas pecherz? Teraz tak patrze, ze maly ma jakby druga warge, ale nie wiem czy to narosl, bo jeszcze nie odzyskalam czucia w palcach i nie wiem...
Nie u nas tylko na gornejmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Podłączam się do pytania o pas.
Jeśli tak to jaki i od kiedy?
Dziewczyny mi po sn ginekolog pozwolila od razu ubierac pas, o ile nie bede czula bolu brzucha.dopiero od wczoraj zakladam majtki wyszxczuplajace z pasem az pod biust i brzuszek zmniejsza sie w oczach.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi dwoch rehabilitantow odradzilo pasy, ponoc to rozleniwia miesnie. W kazdym badz razie z dnia na dzien moj brzuch wyglada lepiej, wiec tak czy inaczej nie potrzebuje.
Dziewczyny po cc, seks dopiero po 6 tygodniach mozna spokojnie uprawiac by nic sie nie rozeszlo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 01:56
małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Mi dwoch rehabilitantow odradzilo pasy, ponoc to rozleniwia miesnie. W kazdym badz razie z dnia na dzien moj brzuch wyglada lepiej, wiec tak czy inaczej nie potrzebuje.
Dziewczyny po cc, seks dopiero po 6 tygodniach mozna spokojnie uprawiac by nic sie nie rozeszlo?
Ja czulam sie swietnie i zaczelismy po 2 tygodniachmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja czulam sie swietnie i zaczelismy po 2 tygodniach
Tylko ja pytam o wskazania medyczne, zeby sie blizna na macicy nie rozeszla. Ja tez sie dobrze czuje, ale 2 tygodnie to moim.zdaniem za szybko.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.