SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:Tylko ja pytam o wskazania medyczne, zeby sie blizna na macicy nie rozeszla. Ja tez sie dobrze czuje, ale 2 tygodnie to moim.zdaniem za szybko.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
I my mowimy dzien dobry
Alexiu na cycu tak ze mam sekunde
U nas wszystko w porzadeczkuMaly uwielbia spacery i jazde samochodem
no ale jak mama tyle go uwozila (do samiutkiego konca jako kierowca
)to nie dziwie sie
Mamy juz 10 dni!!! A termin mialam na wczoraj
Mamusie w dwupaczkach-trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne porodya nie takie jak moj
Jeszcze 2 dni sierpnia -dacie rade
PozdrawiamyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 06:52
Laura, niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Tylko ja pytam o wskazania medyczne, zeby sie blizna na macicy nie rozeszla. Ja tez sie dobrze czuje, ale 2 tygodnie to moim.zdaniem za szybko.
O wskazania medyczne to powinnas zapytac lekarza, bo tak jak sama widzisz rana kazdej goi sie inaczej, jednym rozchodzi sie pomimo, ze nic nie robia, a drugim mimo wojazy nic sie nie dzieje. Moja lekarka po tygodnIu jak u niej bylam po zaswiadczenie do becikowego ogladala blizne i powiedziala, ze wszystko dobrze i pieknie sie goimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witamy sie po karmieniu.
Dzisiaj jedziemy nad morze. Mam nadzieje ze synus lubi jazde samochodem, bo bylo by niefajnie jakby pakal cala droge. W koncu mala sie wykapie i wybiega na plazy! -
Ja 4 tyg po cc mam isc do gin.wiec wtedy zapytam,na wlasna reke boje sie decydowac mimo ze juz prawie nie czuje ze mialam cc i polozna mowila ze rana pieknie sie goi,to jakos za tydzien jeszcze bym sie bala..
Pola spi pieknie,idzie spac z nami-ok 23,pobudka o 4-cyc i od razu spac,potem o 7
Od przedwczoraj wychodzimy na spacery, blogo jej widac :p
Sluchajcie,a po cc kiedy mozna zakladac majtki uciskowe? Brzuch i tak wyglada lepiej niz sie spodziewalam,ale jednak taki woreczek wisi i chcialabym mu pomoc soe wchlonaxlc..
Mamy zalatwione chrzciny,27.09
Jeszcze tylko ustalic menu i zaprosic gosci;)małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Tak jak pisze niecierpliwa - każdemu inaczej się goi. NIEKTÓE ZACHODZą zaraz o CC i dooszą i nic się nie dzieje - znam taki przypadek. A innym jak ja po 2 latach się rozejdzie.
Ale jeszcze jedna sprawa do niecierpliwej. Blizna na zewnątrz może pięknie się goić. W środku goi się do 9 miesięcy. Dlatego jets zalecane tyle czekanie z kolejną ciążą. Inna sprawa, że nawet na USG raczej się nie zobaczy czy w środku blizna się nie rozeszła. Miałam godzinę albo krócej przed CC USG - i na USG nic nie było widać że coś jest nie tak....niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Wczoraj popoludniu wpadly kolezanki z pracy, bylo bardzo milo, szumis dotarl i Julka z szumisiem zaliczyla 2 drzemki jak byly - szok! Nadszedl wieczor, pora usypiania, odpalilismy szumisia, a mloda w 2 minuty zasypiala na rekach, po odlozeniu do lozeczka po kilkunastu minutach sie budzila i tak trwalo to 2h. Bylam zalamana, bo moja mama usypia ja w 15 minut. Po 2 godzinach zalapalismy o co chodzi, od 2 tygodni Julka zasypia tylko w rozku, ale ze wczoraj byl taki upal w domu 28 stopni to nie chcialam jej w tym usmazyc, a jednal po zawinieciu w rozek i odpaleniu szumisia spala od 23 do 3, potem karmienie 20 minut szumis i spala do 7.
Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Co do seksu to tak jak Niecierpliwa - po pierwszej cc czułam się super i było po 2 tyg....Po drugiej CC czekaliśmy i dopiero po miesiecu coś było - strach tym bardziej, że trzeba się dobre zabezpieczać a nie lubimy gumki. Więc zostają tabletki
-
niecierpliwa wrote:Wczoraj popoludniu wpadly kolezanki z pracy, bylo bardzo milo, szumis dotarl i Julka z szumisiem zaliczyla 2 drzemki jak byly - szok! Nadszedl wieczor, pora usypiania, odpalilismy szumisia, a mloda w 2 minuty zasypiala na rekach, po odlozeniu do lozeczka po kilkunastu minutach sie budzila i tak trwalo to 2h. Bylam zalamana, bo moja mama usypia ja w 15 minut. Po 2 godzinach zalapalismy o co chodzi, od 2 tygodni Julka zasypia tylko w rozku, ale ze wczoraj byl taki upal w domu 28 stopni to nie chcialam jej w tym usmazyc, a jednal po zawinieciu w rozek i odpaleniu szumisia spala od 23 do 3, potem karmienie 20 minut szumis i spala do 7.
Dokladnie to samo - młoda uwielbiała w rożku a nie bez niczego. Śpiworek skotłwała i się darła. A w rożku od razu. Też mi zajęło załapanie o co kamanmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dokladnie Amberla, ale do srodka nikt mi nie zajrzy
Wiadomo, ze to ryzyko podjelam swiadomie i na wlasna odpowiedzialnosc, dla mnie byly spelnione najwazniejsze warunki mialam mega ochote, swietnie sie czulam, a wiadomo, ze na glowie nie stawalam tylko delikatnie i powoliAmberla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ale ja nie mówię, że nie
Za pierwszym razem miałam to samo
Z innej beczki - drugi dzień młoda śpi po ok 8 h w nocyPrzestawiła się chyba jak siostra. Za to w ciągu dnia daje popalić. Teraz na zasypianie najlepiej działa śpiew wieloryba ;P
niecierpliwa, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Karolina- tez mamy umowione chrzciny na 27.09. Sa tez tez akurat moje urodziny to bedzie podwojna imprezka
Amberla - dokladnie rak jak piszesz. Na zewnatrz ladnie sie goi, ale nie wiadomo co w srodku. Mi lekarz powiedzial ze do 6msc bede czuc zgrubienia w koncach blizny bo tam sa sploty nerwowe i zakonczenia szwow. Jak dotykam to faktycznie czuje twarde w srodku.
Nam wczoraj maluch zasnął w kapieli. Szok. Nie dal sie dobudzic, karmilam go dopieto 3h po kapieli.mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Tez mam bóle w dole brzucha, takie okresowe. Pytalam lekarza to powiedział, że to pojedyncze skurcze. Ale na ktg się nie pisza.
Aska dzięki. W sumie masz rację lepiej być pod oberwacja.
No nic czekamy dalejjesslin87, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Teraz to sie wkurzylam, nie dosc, ze w ciagu tygodnia do 16 zajmuje sie dzieckiem, potem glownie moja mama to przychodzi sobota i o godzinie 8 dzwoni moj tesc, ze potrzebuje nowy telefon i zeby maz z nim pojechal wybrac i oczywisci moj maz zadnego problemu w tym nie widzi!! A ja bym chciala aby w weekend chociaz mnie odciazyl
-
Mój maluszek wczoraj straszny marudny po szczepieniu, podwyzszona temp 37.5, wczoraj cały dzień ręce, nie mógł usnąc mocno a jak nie mógł usnąć to krzyk, bideulek się męczył, mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej,
teraz szybka kawa, rosół nastawiony i ogarniam chałupe, nad ranem popadało, inne powietrze az jest czym oddychac, niestety jutro 34 stopnie o bleeeeee
u nas chrzciny 20.09:) dziewczynki jak znajdziecie na internecie jakies fajne ciuszki na chłopczyka to pokazujcie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 09:41
-
Wczoraj byliśmy u pediatry.Mamy nowe mleko na receptę Nutramigen lgg. Nie dobre Jak cholera ale Leon pije.O dziwi od wczoraj raz tylko ulał.Mamy odstawić wszystkie leki jedynie 3x dziennie po 8kropli espunisan 100. Ewentualnie herbatka z kopru włoskiego ale tylko z Herbapol bo reszta dla dzieci zawiera laktoze A Leon jej nie toleruje.Jesteśmy u rodziców w górach.Nie wiem czy to klimat czy już zmiana mleka ale nic była cudowna.Bez kolek krzykow i prezenia.Spał od 22-2-6 z przerwami na karmienie.Teraz też sobie lula A ja lecę do fryzjera.Oby mleko pomogło;)Miłej soboty kochane!
Paula_071, Katarka, zabka11, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015