SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
psioszka11 wrote:Wczoraj byliśmy u pediatry.Mamy nowe mleko na receptę Nutramigen lgg. Nie dobre Jak cholera ale Leon pije.O dziwi od wczoraj raz tylko ulał.Mamy odstawić wszystkie leki jedynie 3x dziennie po 8kropli espunisan 100. Ewentualnie herbatka z kopru włoskiego ale tylko z Herbapol bo reszta dla dzieci zawiera laktoze A Leon jej nie toleruje.Jesteśmy u rodziców w górach.Nie wiem czy to klimat czy już zmiana mleka ale nic była cudowna.Bez kolek krzykow i prezenia.Spał od 22-2-6 z przerwami na karmienie.Teraz też sobie lula A ja lecę do fryzjera.Oby mleko pomogło;)Miłej soboty kochane!
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, moja mała ma problemy z gazami/kupą, bo się spi..spi..nagle sie przebudzi marudzi, stęka, puści bąka/strzeli kupke i od razu jej przechodzi, a czasmi trawa to naprawde długo i biedna sie męczy...jak jej pomóc ?
-
Dziewczyny poradzcie, jestem na zajeciach, o 11 sciagnelam mleko, 140 ml. Owinelam w mokre reczniki papierowe. W domu bede kolo 16.szkoda mi wylac. Polozna mowila ze 24 h moze stac, w necie ze 6 h w temp. pokojowej, ale po wyciagnieciu z lodowki. Jak Wy myslicie?
-
Ofka wrote:Dziewczyny poradzcie, jestem na zajeciach, o 11 sciagnelam mleko, 140 ml. Owinelam w mokre reczniki papierowe. W domu bede kolo 16.szkoda mi wylac. Polozna mowila ze 24 h moze stac, w necie ze 6 h w temp. pokojowej, ale po wyciagnieciu z lodowki. Jak Wy myslicie?
W temperaturze pokojowej 18-25 stopni do 8 godzin, powyzej 25 stopni do 4h. Ja bym nawet recznikami nie schladzala
http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=118&Itemid=118&lang=plWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 12:47
-
Kkarolinaaaa wrote:Dziewczyny, moja mała ma problemy z gazami/kupą, bo się spi..spi..nagle sie przebudzi marudzi, stęka, puści bąka/strzeli kupke i od razu jej przechodzi, a czasmi trawa to naprawde długo i biedna sie męczy...jak jej pomóc ?
Ja bym dala espumisan, ale 40małaMyszka lubi tę wiadomość
-
rana zeszyta, dwa male szewki wiec nie bylo zle:)moj b. sie przejal i teraz mam od niego kategoryczny zakaz robienia czegokolwiek;)wciaz mi gotuje(odkad wrocilysmy z mala do domu)-teraz naprzyklad zajadam sie zupa brokulowo imbirowa(cudo!). przy okazji wczorqwjszej wizyty w szpitalu poprosilam zeby obejrzec moja coreczke a propos zoltaczki(polozna jak byla w domu to mnie postraszyla)ale mala jest ladna brazowiutka takze zoltaczki nihuhu:)odpadl nam tez pepek:)zyc nie umierac:d
dziekuje bogu ze mala nie ma kolek i nie placze zbyt duzo:)cichutkie i spokojne dziecko. jak otwiera oczka to sie rozglada wkolo i robi smieszne minki:)
jak duzo jescze sirrpnioweczek w dwupakach?trzymamy kciuki dziewczyny!jesslin87, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Jak w dzień spia wasze dzieci? Wybudzacie na jedzenie? Ponoć nie powinny mieć dłuższej przerwy w jedzeniu niż max 6 godz a jak to ma się do utrzymania laktacji z opcja co 3 godziny Ja już nic nie wiem
Pierwszy spacer za nami 20 min trwał z czego ostanie 5 młody darl się niemiłosiernie w domu okazało się że mokra pielucha mimo iz przebrany przedmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Bosa Gratulacje!
Byliśmy dzisiaj w szpitalu na KTG skurcze co 16 minut przepowiadające niestety, zostałam zbadana, główka nisko ale rozwalcie nadal na 0,5 cm
Zostało czekanie....Tak więc czekamy na rozwój sytuacji.
Bóle miesiączkowe pojawiają się coraz częściej wraz z tymi skurczami marnymi....jesslin87, jasmine89, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Jak w dzień spia wasze dzieci? Wybudzacie na jedzenie? Ponoć nie powinny mieć dłuższej przerwy w jedzeniu niż max 6 godz a jak to ma się do utrzymania laktacji z opcja co 3 godziny Ja już nic nie wiem
Pierwszy spacer za nami 20 min trwał z czego ostanie 5 młody darl się niemiłosiernie w domu okazało się że mokra pielucha mimo iz przebrany przed
Mi doradca laktacyjna napisala w zaleceniach tak: karmienie dziecka na zadanie, jednak nie rzadziej niz co 4h od ROZPOCZECIA ostatniego karmieniamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:jasmine jak poczułas ze ci rana sie rozeszła ? ja mam ciągle schiza ze mi sie rozejdzie :o
aaaaga ja budze mala (jesli sama sie nie przebudzi)co trzy godziny i karmie piersiamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Bosa gratulacje!
wpisze Cie pozniej jak tylko dorwe sie do lapa, szkoda ze nie mam mobilnych cycow
Karolina moja ma to samo z kupami. Masuje jej brzuszek, klade goraca pieluche, suszarka...ale i tak czasem to trwa godzine, steka jak stara baba, nozki jej podkulam troszke. Jak kupa pojdsie to ciszaaamałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość