X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa gratulacje :)

Ja jade dopiero pierwszy raz we wtorek do szpitala w ktorym bede rodzic i mam wejsc i powiedziec ze ja do mojego lekarza :) ale licze ze trafie tam wczesniej ;)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Wczoraj byliśmy u pediatry.Mamy nowe mleko na receptę Nutramigen lgg. Nie dobre Jak cholera ale Leon pije.O dziwi od wczoraj raz tylko ulał.Mamy odstawić wszystkie leki jedynie 3x dziennie po 8kropli espunisan 100. Ewentualnie herbatka z kopru włoskiego ale tylko z Herbapol bo reszta dla dzieci zawiera laktoze A Leon jej nie toleruje.Jesteśmy u rodziców w górach.Nie wiem czy to klimat czy już zmiana mleka ale nic była cudowna.Bez kolek krzykow i prezenia.Spał od 22-2-6 z przerwami na karmienie.Teraz też sobie lula A ja lecę do fryzjera.Oby mleko pomogło;)Miłej soboty kochane!
    Dziwne bo z tego co wiem Nutramigen ma laktozę bo moj maly to pil i nic sie nie polepszylo dlatego zmienila nam na mleko bez laktozy i mleka krowiego.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa gratulujemy::))

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa gratulacje! Ale szybki porod :)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja mała ma problemy z gazami/kupą, bo się spi..spi..nagle sie przebudzi marudzi, stęka, puści bąka/strzeli kupke i od razu jej przechodzi, a czasmi trawa to naprawde długo i biedna sie męczy...jak jej pomóc ?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzcie, jestem na zajeciach, o 11 sciagnelam mleko, 140 ml. Owinelam w mokre reczniki papierowe. W domu bede kolo 16.szkoda mi wylac. Polozna mowila ze 24 h moze stac, w necie ze 6 h w temp. pokojowej, ale po wyciagnieciu z lodowki. Jak Wy myslicie?

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Dziewczyny poradzcie, jestem na zajeciach, o 11 sciagnelam mleko, 140 ml. Owinelam w mokre reczniki papierowe. W domu bede kolo 16.szkoda mi wylac. Polozna mowila ze 24 h moze stac, w necie ze 6 h w temp. pokojowej, ale po wyciagnieciu z lodowki. Jak Wy myslicie?

W temperaturze pokojowej 18-25 stopni do 8 godzin, powyzej 25 stopni do 4h. Ja bym nawet recznikami nie schladzala
    http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=118&Itemid=118&lang=pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 12:47

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny, moja mała ma problemy z gazami/kupą, bo się spi..spi..nagle sie przebudzi marudzi, stęka, puści bąka/strzeli kupke i od razu jej przechodzi, a czasmi trawa to naprawde długo i biedna sie męczy...jak jej pomóc ?

Ja bym dala espumisan, ale 40

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rana zeszyta, dwa male szewki wiec nie bylo zle:)moj b. sie przejal i teraz mam od niego kategoryczny zakaz robienia czegokolwiek;)wciaz mi gotuje(odkad wrocilysmy z mala do domu)-teraz naprzyklad zajadam sie zupa brokulowo imbirowa(cudo!). przy okazji wczorqwjszej wizyty w szpitalu poprosilam zeby obejrzec moja coreczke a propos zoltaczki(polozna jak byla w domu to mnie postraszyla)ale mala jest ladna brazowiutka takze zoltaczki nihuhu:)odpadl nam tez pepek:)zyc nie umierac:d
    dziekuje bogu ze mala nie ma kolek i nie placze zbyt duzo:)cichutkie i spokojne dziecko. jak otwiera oczka to sie rozglada wkolo i robi smieszne minki:)
    jak duzo jescze sirrpnioweczek w dwupakach?trzymamy kciuki dziewczyny!

jesslin87, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine jak poczułas ze ci rana sie rozeszła ? ja mam ciągle schiza ze mi sie rozejdzie :o

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w dzień spia wasze dzieci? Wybudzacie na jedzenie? Ponoć nie powinny mieć dłuższej przerwy w jedzeniu niż max 6 godz a jak to ma się do utrzymania laktacji z opcja co 3 godziny Ja już nic nie wiem
    Pierwszy spacer za nami 20 min trwał z czego ostanie 5 młody darl się niemiłosiernie w domu okazało się że mokra pielucha mimo iz przebrany przed :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa Gratulacje! :)

Byliśmy dzisiaj w szpitalu na KTG skurcze co 16 minut przepowiadające niestety, zostałam zbadana, główka nisko ale rozwalcie nadal na 0,5 cm :/
    Zostało czekanie....Tak więc czekamy na rozwój sytuacji.
    Bóle miesiączkowe pojawiają się coraz częściej wraz z tymi skurczami marnymi....

jesslin87, jasmine89, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Jak w dzień spia wasze dzieci? Wybudzacie na jedzenie? Ponoć nie powinny mieć dłuższej przerwy w jedzeniu niż max 6 godz a jak to ma się do utrzymania laktacji z opcja co 3 godziny Ja już nic nie wiem
    Pierwszy spacer za nami 20 min trwał z czego ostanie 5 młody darl się niemiłosiernie w domu okazało się że mokra pielucha mimo iz przebrany przed :-)

Mi doradca laktacyjna napisala w zaleceniach tak: karmienie dziecka na zadanie, jednak nie rzadziej niz co 4h od ROZPOCZECIA ostatniego karmienia

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    jasmine jak poczułas ze ci rana sie rozeszła ? ja mam ciągle schiza ze mi sie rozejdzie :o
    czulam lekkie pieczenie i polozylam sie, rozchylilam troche skore i patrze dziura o.o wolam mojego, a ten juz panika zeby po karetke dzwonic, ja mowie ze bez przesady, no ale zarzadzil ze nastepny dzien szpital. powiem Ci, ze mi poprostu lekko puscilo, takze sie nic nie obawiaj bo to sie raczej rzadkonzdarza;)
    aaaaga ja budze mala (jesli sama sie nie przebudzi)co trzy godziny i karmie piersia

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazała karmić kp co 2,5-3godz.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem w stanie mojego czasami wybudzic spi jak kamień

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Ja nie jestem w stanie mojego czasami wybudzic spi jak kamień

Moja tak samo,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mnie wykonczy a raczej moje cyce..wisi na nich non stop, juz zaczynam zbierac na silikony.

Kurde mam zaparcie stulecia :/

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa gratulacje! :) wpisze Cie pozniej jak tylko dorwe sie do lapa, szkoda ze nie mam mobilnych cycow :)

Karolina moja ma to samo z kupami. Masuje jej brzuszek, klade goraca pieluche, suszarka...ale i tak czasem to trwa godzine, steka jak stara baba, nozki jej podkulam troszke. Jak kupa pojdsie to ciszaaa :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na zaparcie dobre sa winogrona
    jakby mi placili za kazda kupe mojej corki, to bylbym juz niewyobrazalnie bogata:d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 15:09

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 2005 2006 2007 2008 2009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ