X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tak to wyglada
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/76ccf5f168c1.jpg
    Po dotknieciu palcem to jest takie szorstkie i tylko po prawej stronie policzki, pod broda i na dekolcie

Necierpliwa u mojego jest podobnie ale my tak mamy od wyjścia ze szpitala, miał rumień niemowlęcy który bardzo się nasilił, sypałam mąką ziemniaczaną i smarowałam emolium, kąpiel w oilatum, wszędzie bardzo ładnie poschodziło tylko teraz na buźce się pojawia ale po 2-3 dniach znika, najpierw jest zaczerwienienie, potem robi się taki pryszczyk z ropą, potem wszystko zasycha i znika.. ogólnie strasznie zaczęła mu się złuszczać buzia , najgorzej to powieki bo niczym nie mogę tego posmarować a jeszcze on ciągle wkłada sobie łapki do oczu i tylko podrażnia.. jutro będę u pediatry to zapytam o te plamki..

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura serdeczne gratulacje ! :)

Sierpniowki macie jeszcze dzien, trzymam kciuki !

W koncu nie mam szwow..ale jeden mi puscil przy samej dziurce...mam nadzieje ze zrosnie sie..ale ma byc blizna. Walic jak to wyglada ale oby nie bolalo przy bzykanku.

Maja w koncu usnela po butli.. dzis budzila sie co chwila i cyc..wszystko mi wyssala i w cycach malutko. Wypilam bavarke, teraz karmi pije zeby sie naprodukowalo. Myslalam ze nie bede musiala uzyc mm no ale caly dzien jeczala wiec glodna musiala byc. Ide odespac, babcia i prababcia sie opiekuja.
    Myslalam ze to kolka ale kupy robi, glodna byla..padam na twarz

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Laura, ciesze się jak ze swojego! :D
    doczekałaś się Kochana, gratulacje :)
    czekamy na info od Ciebie, moze mały Dominiś zmotywuje resztę uparciuchów w brzuszku :)

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Laura:)!

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ourvwg.jpg na spacerze:)

Lady Savage, Neyla, Maniuś, mamasia, Paula_071, Laura, bosa, małaMyszka, lys, magda sz, zabka11, witaminkab, Katarka, Martucha86, Migotkaa, Weridiana lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura!!!!!!!!!!!!!!

Gratulacje!!!!!!!!!!

Wszystkim nowym mamom życzę zdrówka i radości...

Laura lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Laura gratulacje!
    Aska Patryki to fajne chłopaki
    Dziewczyny jak wklejacie fotki żeby były od razu widoczne w poście? Ciemna masa ze mnie w tym temacie..

ja wrzucam na fotosik.pl i tam później po dodaniu zdjęcia podają linka do umieszczania na forum zdjęć

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Laura gratulacje!
    Aska Patryki to fajne chłopaki
    Dziewczyny jak wklejacie fotki żeby były od razu widoczne w poście? Ciemna masa ze mnie w tym temacie..
    wejdz na tinypic.com wybierz zdjecie, ktore chcesz dodac, nastepnie wybierz z opcji ponizej rozmiar message board, a nastepnie wklej linka w wiadomosc ktora chcesz wrzucic na forum;)

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) u nas wszystko w porzadeczku :)

Widze ze juz kolejnych pare dziewczyn sie rozpakowalo :) Gratulacje !!!

Laura-expresik :) dobre krowki :D ???

Wydje mi sie czy moj porod byl najdluzszy???23,5godz...

Pozdrawiam i trzymam kciuki za reszte dziewczyn w dwupakach :P

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona, Bosa, Laura gratuluję!!! :) Laura- ja też urodziłam podczas pełni ;)

Nasza ostatni noc spokojna. Adam poszedł z kolegą na piwo i po raz pierwszy zostałyśmy same przy kąpieli, ale dałyśmy radę :) Noc przespała ładnie. A dziś śpi cały dzień!Budzi się tylko na jedzenie. Już dawno tak dużo nie spała. Wczoraj skończyła miesiąc i już miała wiecej chwil czuwania.Ale może to przez pogodę?Ukrop jak nie wiem co!
    Wczoraj po raz pierwszy zostawiłam na dłużej małą u moich rodziców.Pojechaliśmy z Adamem na zakupy.Nic się nie działo, Marta spała, a jak nie spała to oglądała świat ;)
    Zastanawiam się teraz nad spacerem, ale czekam aż zrobi się może trochę chłodnie.Jezuuu już mam dość tych upałów to lato!

A to nasza miesięczna Martusia :)
    v7zeip.jpg

Lady Savage, Maniuś, Laura, bosa, małaMyszka, lys, jasmine89, aaaaga, niecierpliwa, magda sz, Neyla, zabka11, Katarka, Martucha86, Weridiana lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och macierzyństwo. Rano wyskoczyla kropka czerwona a raczej plamka. Nie przejelam się do momentu w którym w ciągu 2 h wyskoczyło ich jeszcze 6. Wybroczyny pod skórą czerwone krwiste. Nosz kur** co to jest. U brałam małego i pobiegłam do przychodni za blokiem. A tam skierowanie do szpitala na pediatrie podejrzenie sepsy 
    No przecież ja nie mogę cieszyć się tym że go mam i jest ok tylko cały czas musze się martwić. Jak nie bezdechy, to zachlysniecia a teraz sepsa.
    Czy ja kiedyś będę miała spokojne życie?
    Pojechaliśmy, zrobili badania jest wynik.
    sepsy brak, anemii ze szpitala brak, wyniki super, dziecko glodomor mamy kupić duża butelkę i podawać co 3-4 h 150 ml.
    a kropki to zapalenie mieszka -smarować neomecyna i zejdzie.
    kamień z serca.
    najgorsze jest to ze mój tata pracuje w pogotowiu i on często przynosi różne choroby do domu. Jak lekarz usłyszał ze on ratownik to zaczął panikować bardziej niż ja. Dobrze ze pediatra byla opanowana bo bym na zawał zeszła.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja kupiłam sobie plastry Sutricon na bliznę po CC i właśnie przykleiłam pierwszy raz, ciekawa jestem jakie będą efekty i czy w ogóle będą :-) Bliznę mam bardzo malutką, przecięłam plaster na pół po długości i na pół po szerokości, więc wychodzi mi, że jeden plaster mam na 4 użycia, czyli 5 plastrów mam na 20 razy - zakładając, że każdego będę używać 3 dni, to mam tego na 2 miesiące. Plastry kosztowały 100 zł, więc w rezultacie wcale to nie wychodzi tak drogo. Czytałam o tych plastrach dość dobre opinie, zobaczymy, czy blizna będzie jeszcze mniej widoczna. :-)

Ja przykleiłam wczoraj wieczorem, zobaczymy jaki będzie efekt. Też tak pocięłam, że powinno starczyć na długo.
    Mały na spacerze z mamą, a ja uczę się do egzaminu na studia doktoranckie.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję :). Krówki pyyyyyszne :P . Rzeczywiście poszło ekspresem ale skurcze były mega bolesne no i jestem nacieta. Zaraz po porodzie Dominis wisiał na cycu prawie 2 godziny a teraz śpi grzeczniutko :). 15 lat czekaliśmy na tego skarba <3. Nie podali mi ZZO bo było za późno, jak wyszłam z pod prysznica to było już rozwarcie 8 cm. Dominis waży 2890 i ma 52 cm. Lekarze się dziwili ze jako pierworodka urodziłam tak szybko. Dziewczyny kochane nierozpakowane trzymam za was mocno kciuki!

apaczka, jasmine89, KasiaeN., lys, małaMyszka, jesslin87, niecierpliwa, magda sz, Neyla, Maniuś, zuzka.mom, zabka11, Paula_071, mamasia, witaminkab, ainer85, Martucha86, gosia.b lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy przy karmieniu piersią bierzecie jakieś witaminy dodatkowo?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura gratulacje ;)

Wyslij nam nierozpakowanym skurcze ;)

Laura, małaMyszka, zuzka.mom lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    nie, ale zastanawiam sie czy nie zaczac. z tabletek to tylko zelazo biore, bo mi zostalo z 5 opakowan i to wszystko

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, a jak sie czujesz Ty?i czekamy na zdjecia malego jak sie ogarniecie:)
    Jesslin 87, wciaz masz szanse - do konca sierpnia pozostaly 32 godziny;)

małaMyszka, jesslin87, Laura lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:

ja biorę Biofer na anemię, i omegamed pregna DHA. Położna kazała jeszcze brać wit. pregna plus, ale na razie mam dość tabletek. Mam jeszcze pół opakowania famibionu natal classic, więc to dokończę a potem chyba kupię pregnę plus.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczyny dziękuję :). Krówki pyyyyyszne :P . Rzeczywiście poszło ekspresem ale skurcze były mega bolesne no i jestem nacieta. Zaraz po porodzie Dominis wisiał na cycu prawie 2 godziny a teraz śpi grzeczniutko :). 15 lat czekaliśmy na tego skarba <3. Nie podali mi ZZO bo było za późno, jak wyszłam z pod prysznica to było już rozwarcie 8 cm. Dominis waży 2890 i ma 52 cm. Lekarze się dziwili ze jako pierworodka urodziłam tak szybko. Dziewczyny kochane nierozpakowane trzymam za was mocno kciuki!

Podobnie jak jak ja :P pierworódka a II faza porodu trwała 10 min. XD, a pierwsza 1 godz 35

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 17:04

małaMyszka, jesslin87, Laura lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura gratulacje :D

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2011 2012 2013 2014 2015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ