SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:Tak to wyglada
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/76ccf5f168c1.jpg
Po dotknieciu palcem to jest takie szorstkie i tylko po prawej stronie policzki, pod broda i na dekolcie
Necierpliwa u mojego jest podobnie ale my tak mamy od wyjścia ze szpitala, miał rumień niemowlęcy który bardzo się nasilił, sypałam mąką ziemniaczaną i smarowałam emolium, kąpiel w oilatum, wszędzie bardzo ładnie poschodziło tylko teraz na buźce się pojawia ale po 2-3 dniach znika, najpierw jest zaczerwienienie, potem robi się taki pryszczyk z ropą, potem wszystko zasycha i znika.. ogólnie strasznie zaczęła mu się złuszczać buzia , najgorzej to powieki bo niczym nie mogę tego posmarować a jeszcze on ciągle wkłada sobie łapki do oczu i tylko podrażnia.. jutro będę u pediatry to zapytam o te plamki..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Laura serdeczne gratulacje !
Sierpniowki macie jeszcze dzien, trzymam kciuki !
W koncu nie mam szwow..ale jeden mi puscil przy samej dziurce...mam nadzieje ze zrosnie sie..ale ma byc blizna. Walic jak to wyglada ale oby nie bolalo przy bzykanku.
Maja w koncu usnela po butli.. dzis budzila sie co chwila i cyc..wszystko mi wyssala i w cycach malutko. Wypilam bavarke, teraz karmi pije zeby sie naprodukowalo. Myslalam ze nie bede musiala uzyc mm no ale caly dzien jeczala wiec glodna musiala byc. Ide odespac, babcia i prababcia sie opiekuja.
Myslalam ze to kolka ale kupy robi, glodna byla..padam na twarzmałaMyszka, Laura lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AgaSad wrote:Laura gratulacje!
Aska Patryki to fajne chłopaki
Dziewczyny jak wklejacie fotki żeby były od razu widoczne w poście? Ciemna masa ze mnie w tym temacie..
ja wrzucam na fotosik.pl i tam później po dodaniu zdjęcia podają linka do umieszczania na forum zdjęćmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Laura gratulacje!
Aska Patryki to fajne chłopaki
Dziewczyny jak wklejacie fotki żeby były od razu widoczne w poście? Ciemna masa ze mnie w tym temacie..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
u nas wszystko w porzadeczku
Widze ze juz kolejnych pare dziewczyn sie rozpakowaloGratulacje !!!
Laura-expresikdobre krowki
???
Wydje mi sie czy moj porod byl najdluzszy???23,5godz...
Pozdrawiam i trzymam kciuki za reszte dziewczyn w dwupakachLaura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hermiona, Bosa, Laura gratuluję!!!
Laura- ja też urodziłam podczas pełni
Nasza ostatni noc spokojna. Adam poszedł z kolegą na piwo i po raz pierwszy zostałyśmy same przy kąpieli, ale dałyśmy radęNoc przespała ładnie. A dziś śpi cały dzień!Budzi się tylko na jedzenie. Już dawno tak dużo nie spała. Wczoraj skończyła miesiąc i już miała wiecej chwil czuwania.Ale może to przez pogodę?Ukrop jak nie wiem co!
Wczoraj po raz pierwszy zostawiłam na dłużej małą u moich rodziców.Pojechaliśmy z Adamem na zakupy.Nic się nie działo, Marta spała, a jak nie spała to oglądała świat
Zastanawiam się teraz nad spacerem, ale czekam aż zrobi się może trochę chłodnie.Jezuuu już mam dość tych upałów to lato!
A to nasza miesięczna Martusia
Lady Savage, Maniuś, Laura, bosa, małaMyszka, lys, jasmine89, aaaaga, niecierpliwa, magda sz, Neyla, zabka11, Katarka, Martucha86, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Och macierzyństwo. Rano wyskoczyla kropka czerwona a raczej plamka. Nie przejelam się do momentu w którym w ciągu 2 h wyskoczyło ich jeszcze 6. Wybroczyny pod skórą czerwone krwiste. Nosz kur** co to jest. U brałam małego i pobiegłam do przychodni za blokiem. A tam skierowanie do szpitala na pediatrie podejrzenie sepsy
No przecież ja nie mogę cieszyć się tym że go mam i jest ok tylko cały czas musze się martwić. Jak nie bezdechy, to zachlysniecia a teraz sepsa.
Czy ja kiedyś będę miała spokojne życie?
Pojechaliśmy, zrobili badania jest wynik.
sepsy brak, anemii ze szpitala brak, wyniki super, dziecko glodomor mamy kupić duża butelkę i podawać co 3-4 h 150 ml.
a kropki to zapalenie mieszka -smarować neomecyna i zejdzie.
kamień z serca.
najgorsze jest to ze mój tata pracuje w pogotowiu i on często przynosi różne choroby do domu. Jak lekarz usłyszał ze on ratownik to zaczął panikować bardziej niż ja. Dobrze ze pediatra byla opanowana bo bym na zawał zeszła.
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Ja kupiłam sobie plastry Sutricon na bliznę po CC i właśnie przykleiłam pierwszy raz, ciekawa jestem jakie będą efekty i czy w ogóle będą
Bliznę mam bardzo malutką, przecięłam plaster na pół po długości i na pół po szerokości, więc wychodzi mi, że jeden plaster mam na 4 użycia, czyli 5 plastrów mam na 20 razy - zakładając, że każdego będę używać 3 dni, to mam tego na 2 miesiące. Plastry kosztowały 100 zł, więc w rezultacie wcale to nie wychodzi tak drogo. Czytałam o tych plastrach dość dobre opinie, zobaczymy, czy blizna będzie jeszcze mniej widoczna.
Ja przykleiłam wczoraj wieczorem, zobaczymy jaki będzie efekt. Też tak pocięłam, że powinno starczyć na długo.
Mały na spacerze z mamą, a ja uczę się do egzaminu na studia doktoranckie.
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dziewczyny dziękuję
. Krówki pyyyyyszne
. Rzeczywiście poszło ekspresem ale skurcze były mega bolesne no i jestem nacieta. Zaraz po porodzie Dominis wisiał na cycu prawie 2 godziny a teraz śpi grzeczniutko
. 15 lat czekaliśmy na tego skarba
. Nie podali mi ZZO bo było za późno, jak wyszłam z pod prysznica to było już rozwarcie 8 cm. Dominis waży 2890 i ma 52 cm. Lekarze się dziwili ze jako pierworodka urodziłam tak szybko. Dziewczyny kochane nierozpakowane trzymam za was mocno kciuki!
apaczka, jasmine89, KasiaeN., lys, małaMyszka, jesslin87, niecierpliwa, magda sz, Neyla, Maniuś, zuzka.mom, zabka11, Paula_071, mamasia, witaminkab, ainer85, Martucha86, gosia.b lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:czy przy karmieniu piersią bierzecie jakieś witaminy dodatkowo?
ja biorę Biofer na anemię, i omegamed pregna DHA. Położna kazała jeszcze brać wit. pregna plus, ale na razie mam dość tabletek. Mam jeszcze pół opakowania famibionu natal classic, więc to dokończę a potem chyba kupię pregnę plus.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Laura wrote:Dziewczyny dziękuję
. Krówki pyyyyyszne
. Rzeczywiście poszło ekspresem ale skurcze były mega bolesne no i jestem nacieta. Zaraz po porodzie Dominis wisiał na cycu prawie 2 godziny a teraz śpi grzeczniutko
. 15 lat czekaliśmy na tego skarba
. Nie podali mi ZZO bo było za późno, jak wyszłam z pod prysznica to było już rozwarcie 8 cm. Dominis waży 2890 i ma 52 cm. Lekarze się dziwili ze jako pierworodka urodziłam tak szybko. Dziewczyny kochane nierozpakowane trzymam za was mocno kciuki!
Podobnie jak jak japierworódka a II faza porodu trwała 10 min.
, a pierwsza 1 godz 35
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 17:04
małaMyszka, jesslin87, Laura lubią tę wiadomość