X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie bujam na pilce moze to cos da ;)

Bo jak czytam wasze posty o dzieciaczkach i widze ze maja np juz miesiac to tak zazdroszcze ;)

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal problem z laktacją :( Nie wiem o co chodzi. Mam tak mało pokarmu, że starcza na pół dnia, a potem Lily ssie i dostaje szału, bo nic nie leci i musimy jej dawać mm. I tak po kilku godzinach znów mam pokarm, ale znów mała wypija wszystko w pół dnia. I tak w kółko.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad Doppelherz aktiv Mama, chyba kupię, bo mało z jedzenia wyłapię...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ogarniacie spacery? Nasz był wczoraj przewiniety najedzony i po 10 min ryk w wozku na dworze ok 24 stopni ubrane miał body polspiochy i bluzke przykryty bo wiało. Cienkim kocykiem
    Może za s szybko wyszliśmy na pierwszy spacer ?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ma dzień 40 min cyc i przy nim zasypia potem półtorej dwie sen i znowu cyc i tak cały dzień

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja mam to samo, polozna mowila mi ze to powinno minac. Kazala mi sie wyspac oddac dziecko pod opieke, cieply prysznic duuzo plynow pic. Probuje wiec....

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, na pierwszej stronie przy mnie jest "?" wiec mozesz tam wpisać 39t1d :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin, teraz czas na nas :)
    ja już mam dość, wszyscy dzwonią, piszą, pytają a ja siedze jak ta kaczka i już mi sie nie chce odpowiadać..
    licze, że do jutra to sie stanie

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Magd Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na rozkrecenie laktacji pijcie: femaltiker, browarie, melise,wode z sokiem jabłkowym, inke z mlekiem, to pewnie dziala na glowe bardziej ale z glowy bierze sie laktacja ;)

magda sz, lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    czy przy karmieniu piersią bierzecie jakieś witaminy dodatkowo?
    Ja biore 2xdziennie dha

Kurde cgyba mi sie mleko normuje albo kryzys mnie dopadl, bo ob wczoraj cycuchy flaczki, juz tak nie nabrzmiewaja...mleko jest bo az cieknie jak mala ssie, ale juz nawalu nie ma. Czy tez tak macie???
    Mala spi juz 3godz :) a ja nadrabiam prasowanie.

Jak wam maluchy zasypiaja???
    Moja albo na cycu,albo na ramieniu, po odbiciu...
    Nie ma opcji zebym ja odlozyla do lozeczka i zeby tam zasnela..:/ czyzby juz poczxula`raczki`czy po prostu takue 2-tygodniaczki tak maja ze musza zasypiac u mamy???

Laura-gratulacje!!!!

Magda sz- ty sama u rodzicow czy z mezem???? Jak maz reaguje na placzki malej i pobudki nocne???

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Jak ogarniacie spacery? Nasz był wczoraj przewiniety najedzony i po 10 min ryk w wozku na dworze ok 24 stopni ubrane miał body polspiochy i bluzke przykryty bo wiało. Cienkim kocykiem
    Może za s szybko wyszliśmy na pierwszy spacer ?

Aga dzisiaj był upał więc Młody ubrany w rampers z krótkim rękawkiem i przykryty muślinowym, bardzo cienkim kocykiem. Wczoraj by ubrany w body i półśpiochy i w pewnym momencie odkryłam całkiem, bo wydawało mi się gorąco. Na spacerach u nas zawsze jest spanie. Wczoraj troszkę marudził, ale dałam cyca i się uspokoił.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha do mam katmiacych piersią, macie wilczy apetyt?? Ja całą ciążę wpychalam na sile jedzenie, a teraz mofe jesc non stop..
    I tu zonk, przytylam trzy kilo! po tym jak zrzucilam wszystko po dwóch tygodniach :/

km5se6ydvkshe5ag.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd ja w siebie wmuszam, bo jak nie to inaczej bym mnic nie jadla. a moje cycki nie sa twarde jak tydzien temu, le wystarcze ze sie pochyle, albo mala zacznie plakac i juz mi krople kapia, jak wyciagne ze stanika to fontanna sie uruchamia i sika na wszystkie strony o.O

• Magd Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko raczej normuje Ci sie laktacja ale kryzys moze przyjsc ja tak mialam okolo 3 tyg gdzie wczrsniej bylo juz super i nagle przyszedl pierwszy nawal a potem susza, ale sie unormowalo i teraz jest ok.
    Moja tez zasypia albo przy cycu albo na mnie albo przy mnie obok jak ja glaszcze po glowce lub raczce.

zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    czy przy karmieniu piersią bierzecie jakieś witaminy dodatkowo?

MumOmega i witaminę D. A co 2 dzień jakaś witaminową tabletkę. Mam tez sok ten na anemię z żelazem więc w przyszłym tygodniu zacznę go brać na zmianę witaminową pigułą.
    Mam kochanego męża, codziennie po 2 godziny puszcza na smart tv małemu piosenki, tańczy z nim i mu śpiewa. Tomek uwielbia to! I z takim podziwem i zrozumieniem tańcuje i słucha tatusia:)

magda sz, jesslin87, zabka11, lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magd Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    Magd ja w siebie wmuszam, bo jak nie to inaczej bym mnic nie jadla. a moje cycki nie sa twarde jak tydzien temu, le wystarcze ze sie pochyle, albo mala zacznie plakac i juz mi krople kapia, jak wyciagne ze stanika to fontanna sie uruchamia i sika na wszystkie strony o.O

No to nieźle:) niektóre kobiety tak mają, tylko sie cieszyć!

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Aha do mam katmiacych piersią, macie wilczy apetyt?? Ja całą ciążę wpychalam na sile jedzenie, a teraz mofe jesc non stop..
    I tu zonk, przytylam trzy kilo! po tym jak zrzucilam wszystko po dwóch tygodniach :/

nie :) nie mam wilczego apetytu, a wręcz nie chce mi się jeść, za to piję jak smok.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie mam nawału i twardych piersi, raczej miękkie się zrobiły - więc już się chyba laktacja stabilizuje. I dobrze, ile można łazić z dwoma kamieniami. :-) Pokarmu mam raczej mnóstwo, bo w nocy zalało mi brzuch i piżamę, ale po piersiach tego nie czuję już.

Co do apetytu, to faktycznie, przy karmieniu mam wilczy apetyt. Ciągle chodzę głodna. Po porodzie schudłam 7 kg, zostało mi 6 z czasu ciąży i już póki co się nie ruszają. :-( Także ważę 58 kg a chciałabym znowu wchodzić w ubrania swoje :/ No nic, jak mi się wszystko ustabilizuje i skończę połóg, to pomyślę nad ćwiczeniami i jakąś aktywnością.

zabka11, Magd, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę połączyć mleko odciągnięte wczoraj z odciągniętym dzisiaj?

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka przylaczam sie do pytania

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2012 2013 2014 2015 2016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ